Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Harc poetika

VersekEmelt, födetlen fõvel állok
Enyéim között.
Havat várok a rögre, takarót,
Hulljon a fövenyre,
Kopjafák fölött.

Míg mellkasom sóhaja múlik,
Hajamból font idõm
Erdõt gyök-erezve bújik
Egy másik világban.

Nem köt csak egyetlen szabály.
Minden örök!
S én õr vagyok e Mindenség fölött.

Vérem a csillagos zsibongó forgatag,
Csontom az eleven ûr,
Húsom a gondolat, hogy vagyok:
Hallgatag, idõtlen, belül.

Gyermek vagyok, fogadatlan szó.
Nem értem, mi jó,
S tudom, mi rossz:
Mind értem való.

Életem egy megszületett álom,
De, ki vagyok, még nem élt,
S ha fõhajtással a leget kivárom,
Sóhajtásom a fellegig elért.

Hozzászólások

3 #1 Enid
- 2015-10-08 13:32
Most elkepzelem azokat, akik x ev mulva a verseid elemzesevel foglalkoznak majd.
s_grat
4 #2 Posta Imre
- 2015-10-08 13:58
Enid, hol leszek már akkor és hol lesztek ti is, no meg hol lesz már mindez? Vagy mindez a nemzeti ökörség részeként közkincs lesz, csak a kóhn-ser disznók vágása utáni idõszakban? Most a diagnózis: akut parajnás skizofrányila. Eccer még meg is zenésítik, aszondod? Baró lenne, hû, ha léjdi gá-gá vona-valaglana a rigmusra, merev kitágult pjupillával. De mivel minden örök, így nem kell aggódni. Ez már össze van rakva, így a címzettek nem tehetnek már semmit! Én sem.
5 #3 kincses
- 2015-10-08 18:37
De jó volt végre verset olvasni! Köszönöm!s_kv
36 #4 hableany
- 2015-10-08 22:20
Nagyon szép gondolatok! :)
66 #5 9323elitelt
- 2015-10-09 03:48
Hogyan lehet valaki ateista, miközben ilyen verseket ír?
4 #6 Posta Imre
- 2015-10-09 06:12
Mi a zateizmus? Hogyan lehet valaki valakivé? Mi a veres? Mi a szép? Mi a gondolat?
118 #7 keepfargo
- 2015-10-09 07:14
ateizmus a te izmos karod, isten tudta nélkül (is)...vagy tudj´isten...

valaki valakivé úgy lehet, hogy valaki megkérdezi: van itt valaki, aki kivinné a szemetet? és te jelentkezel szemét-elhordónak...
a veres az ami nem a(prózza) - nagyban, bátran diktálja tovább, amit a szív diktál, s így szív is meg diktál is

a ver(s) az, ami üt(is) - és a ver(sz) az amikor üt(sz)

a szép az, ami a szív, a szüz, a szer, a szó, a száz, a száj, a szék, a székhely , a székely, a szépnem és még szebb: az igen

a gondolat az, ami sebesebb mint a fény, s ami senkié és mindenkié, aki képtelen vagy képes azt megragadni - mert a gondolat szabad, de szabad neki személyhez is kötödni, leginkább szabad személyhez..
31 #8 orokkezdo51
- 2015-10-09 11:33
"De, ki vagyok, még nem élt", milyen volt az arcod, mielõtt megszülettél? Problémáid az útmutatók, amik arra emlékeztetnek, merre kell fejlõdnöd! Szaturnusz Mester tanít, ha tudni akarod, hogy hogyan tovább, felelned kell neki! http://www.arkanu...bolon.html s_kukk
2 #9 gerry
- 2015-10-09 12:58
orokkezdo51 - a kék szinü avatar-macskád milyen kérdést tett fel neked, amikor lefotóztad? :D ....
"Szaturnusz Mester"... aha ... ez - a listám szerint - pont a 624'796. okostojás akit követnek mert megmondja a frankót?
Figyusz, elitélt ... ha vallásos lenne akkor csöpögne a versböl az érzelem és kenceficam.

s_grat - Imre, tetszik.
4 #10 Posta Imre
- 2015-10-09 13:31
Képfaragó, nem kell, sõt nem is szabad minden kérdésre válaszolni. Minden szabad ember tudja ezt, és csak a szabadok tudják igazán.

Örökkezdõ vessem a Taró-t (tárót) amit Tóra..s mutatja az orra, merre van a zarra?Ettõl jobban bízom magomban és ha csalódok is, csak magamban.

Gerry, ez tõled jól esik.
31 #11 orokkezdo51
- 2015-10-09 15:19
GERRY MESTER Sziszikém azt kérdezte, hogy kedves gazdám az OK, hogy fotózol, de Gerry Mestert nem felejtetted el megkérdezni errõl? Látod most lebuktam!

IMRE MESTER akkor a MAGodban, vagy a magadban bizol? Három utat már kiprobáltál /Harc-ot, Lélek kurkászót, Poétikát, és most mi jön? Egye fene, ha mindenáron kártyát akarsz vetni, próbáld ki. A Symbolont ajánlom. http://dudus.hu/s...index.html
És most a két mesternek kéretik egy-egy hátast dobni!
4 #12 Posta Imre
- 2015-10-09 15:59
Figyelek, pedig nagyon mondani szeretnél valamit. Ha nem magadban van magod, akkor másban, de az már nem te vagy, vagy ha mégis, akkor a másik nem õ. A hátassal még vár, van még pár "út", amit nem tróbáltam.
31 #13 orokkezdo51
- 2015-10-09 18:04
Igazad van, elmondom: a rádix Skorpió, Neptunusz, Nap, és Nyilas Merkúr együttállásodon egzakt rajta van a Nyilas Szaturnusz, az egyes házadban. 150 fokos fényszögben, a gyári Bika Hold Szaturnusz együttállásoddal, a hatos házban. A Napod(a Magod) mostanság azért különösen fontos, mert az MC-det (hivatás, életcél) az Oroszlánban kezdõdve ez a Nap uralja. 14 éves korodban lehettél ennyire öntudatos a megvalósítandó álmaidat illetõen. Az utak száma sok, de a megmászandó hegycsúcsod elérését, a nagy stelliumod úgyis kikényszeríti. Szerencsére, túlélõ mûvészként ez neked már ismerõs tevékenység.
A part szélérõl ugyan, sok kitartást és sikert kívánok a kapott tehetséged kamatoztatásához.s_V
2 #14 gerry
- 2015-10-09 18:10
na ettöl féltem - elmondja...:|

te miért ide jöttél? Hablaty a köbön ködös mint a vakegér reakciója amikor egy macska nyávogni kezd a környezetében...

A kettes házával meg mi van? 200 fokos fényszögben visszatükrözõdik az Androméda köd feketelyukból kidölt ablaküvegen ami azért is érdekes mert normálisan a Bika és a Tehén együttállása szerint be kellett volna csúsznia a lyukba. Imre - amúgy - 12 éves korában már toppon volt (megsúgom: létrejött az elsõ immatura ejaculationja, azért "korai" mert ennek is 14 éves korában kellett volna megtörténni egyik önmegvalósító álmában)
Az utak száma (ne is beszéljünk a benzinárakról!) tényleg SOKK ... és telibetaláltál, mert Imre pont most rendezte le a repcsijegyet a Himalája aljáig, ott lesz hegyivezetö - hisz' mint tudjuk a jég hátán is megél. Most ellenöríztem utána a misztiKUSS tudományban, hogy a 2040 november 4.-i részleges napfogyókúra különös energiával fogja feltölteni, ami következtében fénylénnyé fog emelkedni, persze csak akkor, ha a gyerekei és Vera ebbe beleegyezik. De Imre - túlélõ régészként (sokoldalú!) talán addigra megtalálja a zöld levelibéka irányából a Pluto vonal felénél (ott ahol a kurtafarku malac *úrja a jupiter fenekét) Tudást és ott fogja megérteni majd továbbadni nekünk is élete célját....

...addig még dilemm-ázik és fázik, - ezt majd az üveggömbömböl fogom kiolvasni,- de elöbb iszok egy kis sört.

figyusz - orokkezdo51 - utoljára milyen néven voltál Imre oldalán?

Szerencsés csillagzat alatt születtél (és maradtál életbens_franc) mert innen nem tudlak kitörölni, Imre /meg még néhányan/ ugyanis szereti az olyanokat mint Te meg Csicseri, meg Napjancsi .... és még sokan mások.
Itt viszont én csak mint tag szerepelek, s miután te bosszantasz én is megtehetem...

Imre - átadom neked a pacienst... nem láttam rajta kényszeredettzubbonyt, gondolom már rászáradt és összeolvadt a börével. Persze nem is lóg ki annyira a tömegböl így nincs bennem harag csak megbocsátás... csocsi a többi rezgönek! Nem volt unalmas az estém, megyek egy kis ezoizét olvasni - jót tesz az emésztésnek!
s_hihi
31 #15 orokkezdo51
- 2015-10-09 18:16
Gerry koma te sziiip madár, de olvasni nem kötelezõ ám!!!
s_crash
2 #16 gerry
- 2015-10-09 18:34
bõvítettem, hogy neked legyen estére olvasnivalód - kikapcsolódásnak!
...és miért vered a monitorod? ... rossz érzésed volt? Bejött.
36 #17 hableany
- 2015-10-09 19:55
31 #18 orokkezdo51
- 2015-10-10 09:36
Igen, rossz érzésem támadt, ilyenkor szoktam a laptopod monitorját csapkodni. A kényszeredett zubbonyomat idõnként levedlem, azután próbálok másra, használhatóbbra váltani, mert a zubbony nélküliség, még nem megy, mint neked se. Azért nem semmi ám, ha a kezemben van egy lelki röntgenkészülék:" Ha nehéz pszichológiai diagnózissal kerülök szembe, többnyire megszerzem az illetõ horoszkópját, hogy egy tökéletesen eltérõ szemszögbõl is rálátást nyerjek a problémára. Nagyon gyakran úgy találtam, hogy a születési ábra magyarázatul szolgált arra, amit más módon képtelen lettem volna megérteni. Ezek a tapasztalatok alakították ki bennem azt a meggyõzõdést, hogy az asztrológia nagy hasznára lehet a lélektannak, mert magában foglal egyfajta pszichológiai élményt, amelyet mi »projekciónak« nevezünk. Ez azt jelenti, hogy olyannak találjuk a pszichológiai tényeket, mint amilyennek azokat a horoszkópok mutatják."
C. G. Jung levele B.V. Ramannak, 1947. szeptember 6.
DE NEKED " semmi sem garantálja, hogy ha a kiszáradt fát naponta megöntözzük, az végül is kivirágzik, sõt minden ez ellen szól. A reménység tárgya mégis ez a kiszáradt fa, és csak egyet jelenthet: a nevetségesség kockázata és a racionális tudás ellenére mindennap meg kell öntözni a kiszáradt fát. "
Tarkovszkij mondatja ezt egy filmjében, Te mint kiszáradt fán kuksoló varjú már csak tudod. Tegnap este már nem figyelmeztem az üzenetedre, ma viszont kávé helyett küldök neked egy kis izgató szert. s_hihi
https://www.youtu...UjWEK2H34Y
4 #19 Posta Imre
- 2015-10-10 11:21
Örökkezdõ, ha magadnak perszkópozol, semmi gond vele. Azon gondolkodom, hogy a magyar népi mondavilágban Brahma, Síva, Darma, Karma, Krisna hol lelhetõ föl, mert Budánk van, de dudizmustot a latrinával azonosítaná a tudatlan Kárpátmenti. Vagy az Abrahma = Ábrahám, esetleg Abraxas...Síva = sírva, Daram = marad, Karma = kamra...Krisna = Krs = kristus...?

Ha a fakír szárad, akkor az öntözés kézenfekvõ, mert ugye Vízöntõ korszak kék lassan legyen! Vagy addig is Allah = Halak = "Jézus"...?

Ne becsüld alá a csillagokat és az asztromicsodát. Van, akinek ehhez nem kell körözõ, vonalazó. Régtõl tudom mit is kell és miért tegyek, vagy ne tegyek, de köszönöm, ha a matekkal alá van támasztva a S-kor-PI-ó-m.

Bevallom, nekem nem szívem csöcskei a "budisták", bár tetszik, mikor sorr agyújtsák fel magukat, mert valahogy nem akar összejönni az a "teremtés" nagyban. Kicsiben meg nem kell ehhez ez a maskara. Örökkezdõ, hiszed, vagy nem, a magyar genetikusan másképp van összerakva, neki nem kell bohóckodni hozzá és nem is áll jól. Nemzetünk, nemzetségeink feladata is más, mint a sárkány-teknõs és kígyótetû istenségek által teremtett kultúrköré. "India-Kína és a mai Japán" bizony egészen más fajta, mint a miénk, bár szeretnék összemosni, de nem megyen az. Sajnos sokan benyalják a cokit.

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 1.33 másodperc
4,033,741 egyedi látogató