Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Orbán maffiaállama sokkolta Brüsszelt

BelföldMagyar Bálint könyvének angol változatát bemutatták az Európai Parlamentben. Meglepõ volt a magyar polip receptje.

Brüsszelben nem feltétlenül voltak tisztában azzal, hogy a putyini modellre épülõ magyar „piramisjáték” (a politikai és gazdasági hatalom korrupt egysége) csak azért mûködik, mert az EU finanszírozza. A Klubrádió beszámolója szerint Magyar Bálint szociológus és az alkotmányjogász Lattmann Tamás elõadásában a hallgatóság rendszerleírást, szemléltetõ oktatást kapott arról, hogy a rendszer hátterében kizárólag a pénz, a vagyon megszerzésének és a hatalom minden áron való megtartásának szándéka áll, nem egy ideológia.

A brüsszeli tudósító szerint Jozef Weidenholzer, a szocialista frakció osztrák elnökhelyettese azt mondta: meglepte, amit hallott.

Azt hiszem, éppen az volt ebben a mai vitában az érdekes, hogy egy nagyon rendszerezett megközelítést kaptunk arról, hogy mi ennek a magyar modellnek a sajátossága. Tehát, hogy ez egy olyan modell, amely mindenekelõtt gazdasági érdekekre épül. Amit most hallottam, az teljesen meggyõzött – azt hiszem itt az ideje, hogy búcsút mondjunk ezeknek az érzelmi töltéssel teli vitáknak és az egész problémára hideg fejjel tekintsünk.

Azt mondta, alaposan tanulmányozni fogja Magyar Bálint könyvét, mert ha az alaptétel igaz, akkor az meglehetõsen rémisztõ, hiszen akkor az EU tagjaként egy maffiállam mûködik, amit nem fogadhat el Európa. Az osztrák politikus arra a kérdésre, hogy a LIBE (az EP Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi Bizottsága) is így közelít-e a problémához, azt mondta, ez most új megközelítés. Eddig nagyon erõsen az Alapjogok Chartájára, meg a koppenhágai kritériumok körüli vitára koncentráltak, mindig az elveket, értékeket figyelték.

Ma itt azonban a koppenhágai – tehát a felvételi – kritériumok gazdasági része került a képbe. A tagjelöltek ugyanis a belépés elõtt vállalják, hogy piacgazdaságként mûködnek majd. De egy korrupt rendszer nem piacgazdaság. Úgy hogy most mind a két agyféltekénkben meg kell szólalnia a vészharangoknak.

Jozef Weidenholzert elgondolkodtatta, hogy a magyar piramisjáték csak azért mûködik, mert az EU finanszírozza – uniós pénzekbõl.

Magyar Bálint és Lattmann Tamás a magyar rendszer leírásán túl konkrét javaslatokat is tett. Felhívták a figyelmet a veszélyre, hogy amikor az EU büntet, akkor nem a bûnöst, hanem az országot bünteti, pedig a rendszerszintû korrupció ellen másképpen, sokkal szisztematikusabban kell eljárni, mint amikor egyedi, szórványos esetekrõl van szó. Jobban kellene ellenõrizni az uniós pénzek elköltését, és egy európai szintû ügyészség is kellene, mert a magyar soha sem fog fellépni a korrupt magyar kormányzattal szemben.

Magyar Bálint (volt SZDSZ-elnök) szociológusként régóta azt mondja, hogy a magyar államot nem a korrupció itatja át, hanem az állam maga a korrupció legfõbb szerve, egyfajta maffiaként mûködik, hatalmat koncentrál, közben óriási vagyont halmoz fel. Szerinte csak fedõsztori (ideológia), hogy a Fidesz a nemzeti vállalkozásokat támogatja. Valójában az állam éppen azért tesz szabadon bármit bárkinek a magántulajdonával, mert a nemzeti kapitalizmus nem mûködik.

A szervezeti kriminológiában van vállalati és állami bûnözés, de mostanra kialakult egy újabb fokozat, a bûnözõ állam. A maffiaállam is ilyen, az ügyészség nem mûködik, nyomozás legtöbbször csak azért indul, hogy az ellenfelekkel leszámoljanak. A Magyar polip második kötete kapcsán korábban Magyar Bálint az ellenzéket is bírálta, amiért még nevén sem tudja nevezni a rendszert, amely ellen küzd, azok a kategóriák, amelyeket az ellenzék használ a helyzet leírására, „nem illenek erre a rendszerre”, ezért hatástalanok.Link

Hozzászólások

4 #1 Posta Imre
- 2016-02-18 15:15
Juszt László: Magyarországnak hat éve nincsen miniszterelnöke

Lehet vadul hangzik amit mondok, de a miniszterelnököt nem arról lehet megismerni, hogy ez van a névkártyájára írva, hanem arról, hogy az országért dolgozik, s esküje szerint cselekedeteit az ország érdekei szabják meg. Márpedig arról, aki a "MINISZTERELNÖK" feliratú irodában ma tevékenykedik arról ez a legnagyobb jóindulattal sem állítható.

Esküjében azt állította:

"Az Alkotmányt megtartom és megtartatom." Hol van az az Alkotmány?

Arra is esküdött: "Miniszterelnöki feladataimat lelkiismeretesen elvégzem."Hogyan egyeztetheti össze a lelkiismeretével, hogy több százezer ember nyugdíjra összespórolt 3.000.000.000.000 milliárd forintját elszórta - például - üres stadionokra?

Hogyan egyeztetheti össze a lelkiismeretével, hogy több ezer kisembertõl, trafikostól elvette a megélhetést Hogyan egyeztetheti össze a lelkiismeretével, hogy több százezer családot szakított szét - külföldre kényszerítve az ifjakat a megélhetésért, s magukra hagyatva az idõseket itthon?

Hogyan egyeztetheti össze a lelkiismeretével, - és a miniszterelnöki esküjével, amelyben azt ígérte, hogy minden magyarért dolgozik, - hogy miközben az õ lánya évi 15 millióért tanul Svájcban, aközben 500.000 gyereknek idehaza nem jut elég ennivaló?

Hogyan fér össze a lelkiismerettel, hogy az ország államadóssága 2010-ben 19 ezer milliárd volt. Ma 24 ezer milliárd.

Nem kell nagy fantázia ahhoz, hogy elképzeljük 20 év múlva Orbán Ráhel a Magyar Idegenforgalom teljhatalmú úrnõje, férje az addígra kigolyózott Garancsi utódaként a legnagyobb építési vállalat tulajdonosa lesz.

A fociban oly sikertelen Orbán Gáspár megkapja a teljes magyar sport - inlcusive a MOB - vezetését és persze tulajdonba az infrastruktúrát.

A következõ Orbán-lány, ha az orvosi pálya érdekli, akkor az EKSZ elnöke és tulajdonosa - Elit Kórházak Szövetsége - lesz.

Matolcsynak sem jósolok nagy jövõt, ha a következõ Orbán gyerek a bankszakma iránt érdeklõdik.
És kizárt dolog, hogy egy ilyen kiterjedt familiában ne lenne valaki, akit igazán érdekel a mûvészet. Különös tekintettel a festészetre.

S akkor még nem ejtettünk egyetlen szót sem a mellékágakról, a Vitézy-ekrõl, a két Orbán testvérrõl, s azok leszármazottairól.

Ígí tehát nem merész a következtetés Orbán nem országot vezet, hanem dinasztiát alapít és épít. Rokonokkal, - mos tmár másodgenerációs ifjakkal - foglalja el az állami vagyont és a pozíciókat.

Orbán Viktor tehát nem miniszterelnök, hanem dinasztiépítõ. Õt nem az ország és a magyarok sorsa érdekli csak a család gyarapodása.
Forrás: Facebook
Szerzõ: Juszt László
http://sztarklikk...oke/244784
154 #2 kakas
- 2016-02-18 15:19
36.media.tumblr.com/20c1dd1dd1972debe41b347720b9b803/tumblr_o2nbe0kOas1s4ew3vo1_500h.jpg
236 #3 Vazul
- 2016-02-18 18:22
Juhász Ferenc volt honvédelmi miniszter szerint a fegyvergyergyártáshoz fûzött nagyszabású remények, miszerint húzóágazat lesz Magyarországon, egy jó nagy kamu, amit azért találhattak ki, hogy így vezessék elõ és tegyék indokolttá újabb fideszes érdekkörök meggazdagodását.

Az õ mai interjújával kezdõdik az alábbi felvétel:
http://www.klubra...172853.mp3
4 #4 Posta Imre
- 2016-02-18 20:26
Megkezdõdött az unió vezetõinek csúcstalálkozója Brüsszelben

Megkezdõdött csütörtökön délután Brüsszelben az Európai Unió állam- illetve kormányfõit tömörítõ Európai Tanács ülése, melyen a két fõ napirendi pont a migrációs válság, valamint a brit reformelképzelések megvitatása. http://magyaridok...-2-393637/
12 #5 spartakusz
- 2016-02-19 04:20
tiszteletem!
ELSZÖRNYEDTEM" MONDJA A MAGYAR HA OLYANT LÁT TAPASZTAL!

Imre hát igen a SZÖRNY - SZÖRNYSZÜLÖTTEI ÖSSZEJÖTTEK, MERT LÁTJÁK - HOGY MEGBUKTAK MINT ROTTENBILLER!
ÉS TUDJÁK ÉS ISMERIK A LEGNAGYOBB ERÕ KÉPVISELÕI MINDIG FELÜLKEREKEDIK ILYENKOR - EZÉRT KIFOGNAK TALÁLNI VALAMIT!
EZÉRT KÉREM A FÜRKÉSZEKET FOKOZOTT FIGYELEMMEL ÉSZLELÉSSEL DOLGOZZANAK - HOGY MEGLEPETÉS NE ÉRJE HÁZUNK TÁJÁT

TISZTELETTEL:
ID. KISS LÁSZLÓ
12 #6 spartakusz
- 2016-02-19 07:28
https://internetf...more-40646

miket nem beszél ez a szélhámos - figyelmedet az admin megjegyzésére irányítom, ami a valóságot mondja véleményem megegyezésével...

spari....

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.62 másodperc
3,401,387 egyedi látogató