Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Orbán 'újabb Kreml-beli hajbókolásáról' írnak az orosz lapok

BelföldAz orosz lapok szerint Orbán és Putyin moszkvai találkozóján "elvbarátok" találkoztak, és bár Orbán ígéretet tett Putyinnak az orosz szankciók eltörlésével kapcsolatban, ezt az EU nem fogja jó szemmel nézni.

Elsõsorban az Európai Unió és Oroszország kapcsolatainak szempontjából kommentálták az orosz lapok csütörtökön Orbán Viktor miniszterelnök szerdai moszkvai látogatását.

Az Izvesztyija címû moszkvai lap a tudósításában kiemelte azt, hogy a magyar miniszterelnök arról biztosította a novo-ogarjovói tárgyalásain az orosz elnököt, hogy a nyáron nem fogják automatikusan meghosszabbítani az Oroszország elleni uniós szankciókat. A lap tényszerû tudósításában megjegyezte, érezni lehetett, hogy nem egyszerûen partnerek folytattak egymással tárgyalásokat, hanem elvbarátok.

"Orbán Viktor azon európai politikusok egyike, akik nyíltan lépnek fel az oroszellenes szankciók és érzelmek ellen, amit nem könnyû megtenni, tekintettel arra, hogy az elmúlt két évszázadban orosz és szovjet csapatok háromszor hatoltak be Magyarország területére. Ezt az álláspontot nagyra értékelik Moszkvában" – írta az Izvesztyija. A Kommerszant címû politikai-gazdasági napilap ugyancsak a magyar miniszterelnöknek azt a megjegyzését emelte ki cikkében, hogy az év közepétõl az EU nem tudja már automatikusan meghosszabbítani az Oroszország elleni szankciókat. "Ezt nem fogják megengedni az olyan országok, mint Magyarország és a vele, illetve Oroszországgal rokonszenvezõk" – írta a lap. "Nincs semmi titok abban, hogy a magyar miniszterelnök mindig megpróbál eltérni az Európai Unió fõ irányvonalától az Oroszországhoz fûzõdõ kapcsolatokban. Méghozzá ezt, saját bevallása szerint, óvatosan teszi" – írta a Kommerszant.

Fotó: AFP / Sputnik / Alexei NikolskyA Nyezaviszimaja Gazeta írása szerint Orbán Viktor "újabb Kreml-beli hajbókolásának" az EU-ban nem örültek. "Magyarország egy a kevés uniós országok közül, amelyek a Nyugat és Oroszország kapcsolatainak kiélezõdése közepette igyekeznek megõrizni a szoros kapcsolatokat Moszkvával, gyakran bírálva Brüsszel oroszellenes politikáját" – írta a lap. Megjegyezte, hogy tavaly februárban a magyar miniszterelnök kemény bírálatokat kapott uniós kollégáitól amiatt, hogy meleg fogadtatásban részesítette Budapesten Vlagyimir Putyin orosz elnököt, akit õk minél jobban el akarnak szigetelni.

"Európában Orbánt állandóan tekintélyelvûséggel és a demokratikus elvek megsértésével vádolják. Különösen sok bírálat zúdult rá a migránsválság kezdete óta" – írta a Nyezaviszimaja Gazeta. A magyar kormányfõt még több bírálat érte, miután olyan kijelentéseket tett, hogy nem ért egyet az EU oroszországi politikájával, ennek ellenére õ továbbra is azt mondogatja, hogy értelmetlen kizárni Moszkvát az európai térségbõl – írta a moszkvai újság.
Link

Hozzászólások

4 #1 Posta Imre
- 2016-02-18 17:09
Autóipari cégeket hozhat az USA-ból Szijjártó
autó ipar együttmûködés National Instruments Szijjártó Péter USA

A texasi tárgyalások eredményeként újabb beruházások érkeznek Magyarországra: a közeljövõben mintegy félezernyi új állásra lehet emiatt számítani.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Az USa államaiban tárgyal, tovább erõsítendõ a magyar-amerikai gazdasági kapcsolatokat. Fõkétn a szolgáltatási és auóipari szektort érintõ beuházások vannak kilátásban, mutatott rá a dailynewshungary.com. A leendõ fejlesztések mintegy 500 új munkahelyet teremthenek hazánkban.
- See more at: http://www.autopr...aEVbG.dpuf
267 #2 Perle
- 2016-02-20 20:13
Néztem a tegnapi híradóban az magyar-iráni nukleáris együttmûködésrõl szóló riportot, melyben a magyar külügyér szinte hajbókolt az iráni partnernek, annak a volt külügyminiszternek, akit még néhány éve kitiltottak a magyar légtérbõl. Mert akkor arra" adta ki a pasa a parancsot". Hogy hogy nem ég a bõr a képén a magyar politikusnak?
http://www.origo....odest.html
4 #3 Posta Imre
- 2016-02-20 20:25
Nem engedték be a magyar légtérbe az iráni miniszter gépét

2011. november 28., hétfõ, 16:59 Utolsó frissítés: 2011. november 28., hétfõ, 18:19

Szerzõ: hvg.hu/MTI

Nem tudott részt venni egy hágai konferencián az iráni külügyminiszter, Ali Akbar Szálehi, mert Magyarország megtagadta a gépének az ország légterének használatát - közölte hétfõn az IRNA iráni hírügynökség.

Szálehi gépe több országtól is megkapta a légtérhasználati engedélyt, de Magyarország megtagadta azt, technikai okokból - idézte a hírügynökség a teheráni külügyminisztérium egy meg nem nevezett hivatalnokát. A forrás szerint a magyar légtérhasználat megtagadása "nem volt elfogadható" és az iráni külügyi tárca magyarázatot kért az esetre a teheráni magyar nagykövettõl.http://hvg.hu/vil...yminiszter

Kabaré: Ismét tankolhatnak Ferihegyen az Iran Air gépei http://www.airpor...php?t=6172

2015-12-02 15:16:00
Orbán Iránban: életem egyik legizgalmasabb tárgyalásán vagyok túl

Orbán Viktor és öt minisztere a hét elején látogatott az Iráni Iszlám Köztársaságba. http://www.atv.hu...vagyok-tul

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.41 másodperc
3,407,591 egyedi látogató