Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Kezdõdik a katonai diktatúra!

BelföldEgy új, országos hatáskörû katonai rendészeti szervezetet hoznak létre, amelynek feladatköre a katonai rend fenntartásától a közlekedési szabályok ellenõrzéséig terjed majd. Link

Hozzászólások

238 #1 bivaly
- 2016-02-29 19:40
Az, hogy egy úgynevezett "honvédség", ne rendelkezzen belsõ rendészettel, ez kommentálhatatlan. Nyilvánvalóan szándékos volt, különben még lenne Honvédség, annak létszáma, meg fegyverzete is, és nem ezek a fos zsoldos "izék" lennének Afganisztánban békefenntartani !
Bár az is lehet, hogy a már meglévõnek, (ami eddig tagadva, vagy rejtve volt) most nevet adnak. Ebben a szerencsétlen országban lassan már az sem hihetõ, hogy valami is hihetõ lesz még ez után .
236 #2 Vazul
- 2016-02-29 20:43
Bivaly eddig is mûködött katonai rendészet. Vicc lett volna, ha nem lett volna, gondolom ezt a megjegyzést te is viccnek szántad. Most egy újat hoznak létre, kiterjedtebb jogkörökkel. Majd érdemes lesz figyelni a közlönyt milyen új jogkörökkel ruházzák fel õket.
238 #3 bivaly
- 2016-02-29 21:10
Vazul !

Nem viccnek szántam. Meg voltam katona, nem is akárhol, és volt, hogy amikor nem állt meg a barom a karjelzésemre az országúton, ráfogtam a géppisztolyt ! Mert vele szemben három kilométer hosszon rakétás és egyéb kocsik "közlekedtek". Ez is a "rendészet" feladata volt. Meg még néhány egyéb, fõleg amit VÁP címen ismertek a "fiúk". Az volt a legalsó, hétkoznapi fokozat.
A rendészet rendészetét nem szokták létrehozni, bár itt már semmi sem lehetetlen. A hatáskör kiterjesztés meg nem új rendészet lenne !? Gondolkodhatunk személy cserékben is , nem csak fent, de legalul !
A katonai rendészet mindenkor országos hatáskörû volt, magától értetõdõen.
Na, mindegy !
236 #4 Vazul
- 2016-02-29 21:27
Szerintem más is sejti, hogy az ország honvédségének a katonai rendészete az ország egészére terjed ki, és nem húzzák meg a határt a Tisza valamelyik holtágánál.
58 #5 ssman
- 2016-02-29 21:52
bivaly! Csak nem MN1480 ?
236 #6 Vazul
- 2016-02-29 22:26
Inkább a szopottgombócok dandárjában szolgálhatott.
243 #7 Magus
- 2016-03-01 05:43
ugyan már szegény Mergancz Sándor dandártábornok-ot sehová nem tudták bepaszírozni.....

"A Somogy megyei Rendõr-fõkapitányság augusztus végén meneszett dandártábornoka, Mergancz Sándor tölti be a TEK Mûveleti Igazgatóságának irodavezetõi posztját."-2012 09.
http://alfahir.hu...n-20120906


"Egy döbrögistának mindent szabad? Kitálal az egykori kaposvári járõr"
http://www.balrad...ari-jaror/
https://kuruc.inf...37/108990/


A sanyi-bá bezony csak felbukni képes mindíg magasabb pozíciókba....-mecsoda karrier, mecsoda tehetség!!!
Majd a Sanyibá megvédi a határainkat....-mostmár akár hátra is dölhettek.:D
137 #8 balu
- 2016-03-01 06:17
"a nemzetközi szerzõdésekbõl fakadó közös védelmi és békefenntartói megbízások ellátása"

Magyarán a NATO meghosszabított keze, szóval tkp. a már bent lévõ amerikai erõknek ill. a pl. Sz.fehérváron létesítendõ központnak lesz alárendelve.

Nemtom, azért ahhoz pár törvényt meg alkotmány-szerûséget át kell írni, hogy a katonaság kompetenciáit ún. "békeidõben" meg "demnokratikusssan" kiterjesszék a bûnüldözésre, közúti ellenõrzésre stb. Bár gondolom nem az öregasszonyokat lincselõ cigókat fogják összefogdosni, hanem a potenciális terroristákat, szóval Tisztelt PI oldal-látyogatók, akik még személyesen nem találkoztak, rövidesen megtehetik az Andrássy út egyik hangulatos pincehelységében. Mindenesetre a lényeget tényleg nehezen lehetne tömörebben összefoglalni, mint PI mester tette: kezdõdik a katonai diktatúra. És hogy emellett Vityának milyen pozitív a píárja külföldön, az elképesztõ. Valahogy egyre jobban körvonalazódik valami, nekem kábé úgy jön ki az extrapoláció, hogy Magyarország (új jeruzsálem) központtal leszakítják a K. Európai régiót az EUról, Angelika is azért rinyál annyit, mert a dajcsok meg lesznek kerülve, hiába vannak az USA kézivezérlése alatt. Az amerikaiak már jó ideje tolják ide a cumót, szóval frontzóna leszünk, csak ezzel meg az a baj, hogy Vologya elég egyértelmûen megmondta még Donyeck kapcsán régebben, hogy Oroszország NEM szimmetrikusan fog válaszolni, szóval ha betámadják mondjuk Donyecket, akkor a célpont NEM Kijev lesz, hanem... egy arasszal arrébb.

De jó érzésem van, hogy ez a fazon lesz a vezetõje:
keyframe.nava.hu/service/gallery/keyframe/2010/05/05/duna-29026/duna-29026-02091100.jpg
236 #9 Vazul
- 2016-03-01 09:39
alakul a molekula: Földi László lõparanccsal vetné be a honvédséget a határon
http://propeller....et-hataron
52 #10 kuka7
- 2016-03-01 10:48
HÍHA bakfütty,én a nevén akadtam meg,híj szép MAGYAR neve van a huszárnak.???-a többi meg az ami van,vagylesz,ha lesz!
267 #11 Perle
- 2016-03-01 11:10
Katonai rendészet volt az "átkos" rendszerben is. Még emlékszem arra, hogy a kiskatonáink karszalaggal igazoltattak a 70-es évek elején az utcákon, pályaudvarokon.Igaz, hogy volt idõ a gengszterváltás elején, hogy ezért a rájuk kötelezõen kirótt feladat elvégzéséért fekete pontot kaptak.
Ha jól körülnézünk az országban, vannak jócskán olyan települések, ahol a rendõrség már nem tud meg birkózni a rendészeti feladatokkal, sokszor nem mer konfrontálódni a felzárkózni akarókkal. De nem emiatt van a katonai rendészet.
Itt egy részlet egy 2010-es cikkbõl:

"Szintén a katonai rendészet illetékes, amennyiben Magyarország területére bármikor bármilyen jellegû külföldi katonai alakulat, szállítmány vagy küldöttség érkezik. Ilyenkor az elõírások szerint katonai rendészeti biztosításra van szükség. „Egyfelõl a külföldi katonák így nem járhatnak akármerre, ahol csak akarnak, másfelõl segítséget is kapnak tõlünk a megkülönböztetett jelzésû felvezetéssel, a nyelvismerettel, a helyismerettel. Mindez tehát egyfajta védelmet is jelent számukra. Hívhatjuk ezt a feladatkörünket akár konvojbiztosításnak is”, mondja Bartha László."
Ez a két sor a tavalyi XLII.-es idevonatkozó törvénybõl:

"19. Az anyanyelv használata

26. § A rendvédelmi szerveknél a szolgálati érintkezés nyelve a magyar. E korlátozáson túl a hivatásos állomány tagja anyanyelvét szabadon használhatja."

Már nem is remélem, hogy a kiváló lövész Gantz parancsnok nem Stól-10-börg alá lesz beosztva közvetlenül.s_olvas
30 #12 osmagyar
- 2016-03-01 18:37
Megint bedobták a köztudatba: Bárki autóját elveheti a Magyar Honvédség http://www.vezess...honvedseg/
4 #13 Posta Imre
- 2016-03-02 19:53
Gépkarabélyokkal szerelik fel a párizsi rendõröket

Bernard-CazeneuveGépkarabélyokkal, golyóálló-mellényekkel és sisakokkal szerelik fel most elõször a párizsi rendõrség bûnügyi csoportjait, hogy a Kalasnyikov típusú fegyverekbõl érkezõ lövésekre reagálni tudjanak és “tömegmészárlások” esetén minél gyorsabban be tudjanak avatkozni – jelentette be hétfõn Bernard Cazeneuve francia belügyminiszter, több mint három hónappal a november 13-ai 130 halálos áldozatot követelõ párizsi merényletek után.http://biztonsagp...rendoroket
116 #14 livia
- 2016-03-02 21:09
No, és kit fognak védeni? Netán a franciákat? Van még ott francia? És kik a rendõrök, akiket felszereltek? No, és vajon van-e apjuk, anyjuk? Sok az eltûnt gyermek, no, meg egyre több az indentitás-zavaros, már gyermekkorban kezdõdik. A mai magyar rendõrsegg se tudja igazán, mi a feladata. Kilakoltatásnál segédkezni? No, ez olyan alpári, méltatlan, nem egy adófizetõk pénzébõl fenntartott, állampolgárokat védõ szervezet feladata, aki arra esküdött, hogy a magyar nép érdekeit védi. Kit véd ilyenkor? Úgy gondolom, hogy ami nincs magyar kézben, annak érdekeit nem védheti. Akkor mit keres egy osztrák bank érdekében, vagy egy magán cég érdekében egy ilyen aktusnál? Netán jobban fizetnek, mint az adófizetõk? Tehát: A magyar rendõr hazaáruló? No, csak gondolkodom.

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 1.21 másodperc
3,400,334 egyedi látogató