Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Diverzifikáció

GondolatokRöviden a pénzügyekrõl, meg hadügyekrõl és kultúráról meg mindenfélérõl, mert már Bonaparte szerint is három dologra van szükség a pénzcsináláshoz: Háború, háború és még egyszer háború. Lehet nem így mondta, de így gondolta és ekképp cselekedtették. Mivel vár a kert és a délutános mûszak, így rövidre fogom a gyeplõt, úgy sem értek a lovakhoz, ahogy semmi máshoz sem, de nagyon!


Mostanában angolosan fordítgatok, csak úgy magamban, magamnak. Benneteket úgy sem nagyon érdekel, ahogy látom, már mindenki tud mindent mindenrõl és egy-két aktívabb szellemet kivéve a zöm már lelki toprongy, vagy legalábbis jól álcázza. Na mindegy, azért elmondom, amit látok, ahogy… Licával a napokban beszéltük, hogy a Norvég kormány milyen mellébeszélést folytat gazdasági kérdésekben, hisz az eddigi olajbevételeit mind egy szálig félretette, azt nem használta fel a gazdaság „élénkítésére”. Erre tegnap olvasom, hogy belenyúltak a 20 éve alapított trezor-lyukba és kotorásznak benne rendesen. Január közepén volt egy nagyobb kivét, bár amit kérdeznek sem hiszem el és nem csak nekik. Közben persze közös NATO hadgyakorolnak õk is, ahogy a koreaiak is most tartják az eddigi legnagyobb összevont erõdemenstruációt (mármint a déliek) és közben a NATO állítólag ellepi az Égei-tengert is gazdasági menekültek után keresve-kutatva. Tisztára háborús hangulat nem? Nem! Idehaza ugyanolyan ostoba az átlag, mint a fölötti és bélszele sincs csak a babról, a kebabról már nem. Errõl jut eszembe, a törökökkel a maci beveri az ékezetet az EU-ba végleg és leszakad Izrael is és nem csak a látszat kedvéért. Merkel és Erdogán is remekül játsszák a „negatív” hõs szerepkört. Olaszok, spanyolok, görögök (PIGS) már csak annyiban számítanak, hogy névlegesen NATO tagok és az EU „belsõ bomlása” valójában a teljes eddigi „világrend” átalakulását is jelenti. Mikor? Most. Éppen most. Brexit? A briteknek az EU volt a csicskájuk. Az angolszász zsidó horda leválasztása zajlik hatalmas és precíziós operációval, melyhez õk is asszisztálnak. Ha nem tennék, mindent elvesztenek és persze marad a háború, melyrõl egyre több „szakértõ” állítja, hogy esélytelen az USA a macival szemben, de Kínával karöltve meg már szinte vicc kategória.


De visszatérve a „pénzhez”, azt kell mondjam, hogy a globális együttmûködés zökkenõmentes. A Rubel szépen erõsödik március elseje óta (ez lehetett a határpont) és az OPEC megfektetése és az olajtermelõ országokkal kötött megállapodás is korszakosnak tûnik. A NOK is erõsödik, miközben az angolok Fontja gyengül. paradoxon, nem? Ettõl nagyobb kihágás, hogy a Forint lényegében stabilan stagnál. Persze nem, mert erõsen inflálódik, mert nem tudják a sok fedezetlen pénzt a MNB-n keresztül áruvá tenni elég gyorsan (elégetni), bár szerintem az államadósságot már Yüanban mérik egy ideje. Erre utal, hogy az oroszok nem hagyják a dollárt sem támasz nélkül és a sékel is erõsödik. Minél nagyobb a valószínûsége Izrael felszámolásának, anál combosabb a kuponja.


Emlékeztek még a svájci Frank esetére úgy két éve, mikor egy pillanat alatt kilõtt vagy 600 forintra, majd megállt 300 körül? A Rubellal is eljátszották ezt január közepén, éppen akkor, amikor a norvégok belenyúltak a tartalékukba. Ha egyszer nyilvánosak lesznek ezek a háttéralkuk, leesik a pofánk és éppen a lekváros felével lefelé. Akkora maszatolás megyen a háttérben, hogy a háború már tényleg csak elterelõ hadmûvelet, ez az egész migráns-petting. Nem gyõzöm kapkodni a fejem, hogy miket nem írnak mostanában a kóser sajtóban. Pont azokat, melyekért sok éve mi voltunk a parajnás elmebetegek. Na mindegy, szeretek visszavonultan élni ennyi õrült közt és elhatárolódni az ostobasáskodásuktól, persze ettõl a hülyeség még nagyon zavar.
Közben az arany is elkezdett "erõsödni", hisz a 2016-os év már a Keleti Konszolidáció éve kell legyen.


Ajánlok nektek egy filmet, persze oroszul. Jó kis brókeros akciófilm, 2013-as. Olyan szépen elmondja a manipuláció lényegét és a hedge-fundok mûködését is és persze már 3 éve lemodellezte, mi fog a késõbbiekben történni. Még a szaúdiakkal való OPEC-os megegyezést is. Biztosra mennek a nagyok.
Címe: Medvevadászat A tõzsdén mit is jelent a "medve"? Medve és bika a tõzsdéken Link

Itt a film: Link

Soros? Törökök? Pénz? ISIS? Ez mind csak púder. Az Eurót csak játékpénzként jegyzik és amint lehet, szabadulnak tõle és ahogy azt korábban már jeleztem (tük) valószínû, hogy Európa új tartalék-valutája a Rubel lesz, a világvaluta pedig a Yüan. Ebben benne vannak a „nagyok”, csak az átállást kell valahogy „hihetõre” kikozmetikázni. Persze áldozatoknak is lenni kell, mert nem minden és mindenki menthetõ, de hát az ISIS már kipukkant, Ukrajnának már tegnap vége volt. Hajrá Varsói Szerzõdés II. és az új KGST!
Illúzióitok, ha még vannak, hát ne legyenek! Ahogy látszik, a liberális democsokráciai minden bûze a felszínre kerül és annak rosszabb, aki többet tud, mert amíg a legostobább nem akar és nem képes változást követelve hajlandóságot mutatni az elkerülhetetlen óhajtására, úgy csak a pofatépés marad. A titkosszolgálatok dolgoznak az ügyön, ahogy eddig is mindig. Tényleg vicc már az egész „társadalom” és „kormányzati mechanizmus”, pártok és az „emberiség” egésze szánalmas zombi-sereglet benyomását kelti. Nem irigylem „istent” a teremtményeiért. Saul fiai jól elqrták ezt a portfoliót.

Hozzászólások

4 #20 Posta Imre
- 2016-03-09 11:01
Rozsola, nekem már van, akkor neked es legyen!

Már rég nincs kérdés. Írtam két éve õsszel, mikor a norvégok hadkötelezték a nõket, hogy ebbõl még coki kell legyen. Na mindegy, aki akarja, majd elõszedi és leporolja, hogy is jutottunk idáig. Hováig?


Mit nem értetek? Azért állunk ilyen qva jól, mert a nav-apeh jobban tejesitt!

A rengeteg befizetett adó miatt áll ilyen jól Magyarország

A lényegesen magasabb adóbevétel az egyik legfõbb oka annak, hogy az év elsõ két hónapját többlettel zárta az államháztartás.

Mérlegelés, üzlet

Adorján Richárd, a Nemzetgazdasági Minisztérium költségvetésért felelõs helyettes államtitkára elmondta, hogy januárban és februárban nagyjából 132 milliárd forinttal több adó folyt be az államkasszába, mint a múlt év hasonló idõszakában. A helyettes államtitkár szerint a növekedés annak köszönhetõ, hogy sikeresek voltak kormányzati intézkedések, például fehéredett a gazdaság és bõvült a foglalkoztatottság.

Az NGM arra számít, hogy a pozitív tendencia az év hátralévõ részében sem torpan meg, így az államháztartás a tervezettnek megfelelõen, két százalékos hiánnyal zár majd.

A január-februári adótöbblet minden nagyobb adónemben kimutatható, így a személyi jövedelemadóban, az általános forgalmi adóban, a szociális hozzájárulási adóban és a társasági adóban egyaránt – mondta Adorján Richárd.

Az államtitkár szerint a szufficit nem volt várható, de nem is okozott túl nagy meglepetést. Pozitív hatása, hogy viszonylag kényelmes költségvetési politika végrehajtására ad lehetõséget az év egészében.

Még sosem volt ilyen

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter kedden történelmi eredménynek nevezte az államháztartás alakulását. Kifejtette: a havi adatok mérése óta nem volt arra példa, hogy az elsõ két hónapban pozitív mérlege legyen az államháztartásnak. Idén 14,8 milliárd forint az elsõ két hónap államháztartási többlete.

Online hirdetésszervezõ, értékesítés-támogató munkatársat keresünk - gyere és csatlakozz a Privátbankár.hu ambiciózus csapatához!http://privatbank...zag-291243
154 #21 kakas
- 2016-03-09 11:10
40.media.tumblr.com/010485a1e54e95d81e9098f50f93104a/tumblr_o3ot9cZX0o1qcvdpbo1_1280.jpg41.media.tumblr.com/162fccdb4c27a7948cd7355823df62c5/tumblr_o3nyxiL4nk1qg5e9go1_1280.jpg
236 #22 Vazul
- 2016-03-09 12:39
Az alábbi cikkben szerepel, hogy mibõl adódik ez a növekvõ adóbevétel, amire olyan büszkék! Természetesen semmi köze semmiféle gazdasági növekedéshez, csak bizonyos cégeknek az itteni adózás kedvezõbb, amit a nagy adóbefizetések két éves halasztott kifizetésének lehetõsége, az ún. növekedési adóhitel is tetéz.

Gigantikus simlit vallott be a kormány?

Luxemburg évtizedeken keresztül folytatta azt a gyakorlatot, hogy multinacionális cégeket alacsony társasági adókulccsal rávett nyereségük, és így adójuk Luxemburgba "telepítésére", amibõl a parányi ország igen jól megélt. Mióta kitört a luxgate botrány, folyamatosan szigorodnak azok a szabályok, amelyek célja meggátolni az ilyen technikákat. Ha például kimutatható, hogy egy adóbevétel mögött nem az adott országban lezajlott, valós gazdasági esemény húzódik meg, és csak adóelkerülési célból, papíron keletkezett az adóalap, akkor az EU szabályai szerint tiltott állami támogatás alapján követelhetõ kártérítés.

Egy cég tavaly megkereste a magyar kormány illetékeseit, hogy "egy olyan jelentõs összegû jogdíjbevételt kíván Magyarországon leadózni, ami alapján ötszázmilliárd forintos nagyságrendû adófizetési kötelezettsége keletkezik (és ezáltal más államokban az adókulcs különbözõsége miatt akár 1500 milliárd forint adót spórol meg)". Ez 2015-ben jelentõsen csökkentette volna a már eleve alacsony költségvetési hiányt, ezért megszületett a növekedési adóhitel. Így az amerikai kötõdésû multinak a társasági adót 2016-ban és 2017-ben negyedévente fokozatosan kell megfizetnie; ráadásul az NGM által emlegetett 542 milliárd forintos halasztott adófizetés oroszlánrésze is ebbõl a jogügyletbõl származhat.
A portál következtetése szerint a növekedési adóhitel bevezetésére éppen azért volt szükség, hogy idõben el lehessen húzni a multinacionális vállalat befizetését és így a 2016-os és 2017-es költségvetés számára folyamatosan generál bevételt, másrészt pedig azt a látszatot keltheti, mintha nem egyszeri befizetési kötelezettségrõl lenne szó, hanem a gazdasági növekedés eredménye lenne a társasági adóból származó bevétel növekedése.

A Nemzetgazdasági Minisztérium március 3-án adta ki közleményét, "Pénzügyi segítség a legális, gyorsan növekvõ cégeknek" címmel. Ebben kifejti a tárca, hogy eddig több mint 70 cég jelezte, hogy élni kíván a lehetõséggel és az érintett cégek két év alatt összesen mintegy 542 milliárd forintnyi adóra vehetnek igénybe speciális fizetési halasztást.
http://www.portfo...aggregator
48 #23 ro-zsola
- 2016-03-10 10:21
Nincs szükségem semmilyen " zubbonyra " : https://ruposters...ga-onanizm. Kérdeztem csehországi ismerõseimet , " há ez meg mi akar lenni ? ".
Hagyjátok már ezt a témát ! Pénz ? Mi köze van a magyarnak a " pénz "-hez ? Nem pénz kell a magyarnak hanem fegyver amivel " meg kell védenünk az értelmes ( NDK-s ) németeket )
Há nem errûl pofáztam néktek ? Most amikor a " nemzetközi helyzet egyre jobban fokozódik " , bedobják a " pénzt " és ti ökrök azt hiszitek " az élet egy habostorta "
Ehol ne : http://www.afd-po...-migranten
Ezt akarjátok ti is ?
Aszongya a " legenda " : " Lengyel , magyar két jó barát ". Hol vannak a magyarok ? Netán " pénzt számolgatnak "?
A lengyel megígért valamit , állja a szavát : https://www.youtu...8ReDQugXig
A szerb megígért valamit , állja a szavát
folytassam ?
Persze a " magyaroknak " mindez lényegtelen amíg van " pénz " amibõl telezabálhatják a bélüket és teleihatják a pofájukat. Valóban ez lenne a " mag " népe ?
154 #24 kakas
- 2016-03-10 10:44
49.media.tumblr.com/bcd7f04cf8c992def6d4fef4eb20d70a/tumblr_nuve2cIsTk1sk2j91o1_400.gif
236 #25 Vazul
- 2016-03-10 22:35
Na holnap vajh, melyik zsidó nyer? A fõmaffiózó vagy a fõmaffiózó? Lehet fogadni, én az elsõre teszek nagy ívben.

http://m.nol.hu/g...st-1605751

Minden esetre a fõmaffiózó bebiztosította magát:

Állami pénztár elnöki székében landolt a kamara elnöke
http://m.nol.hu/g...ke-1605545
7 #26 virag
- 2016-03-11 09:01
A kínaiak tolják felfelé az olaj árát
http://www.invest...us-11.html
48 #27 ro-zsola
- 2016-03-11 10:21
Az olaj ára ? Kit érdekel az ?
Ha Szíria a Közel-Kelet " szíriája " és Ukrajna Európa " szíriája " akkor Afganisztán Közép-Ázsia " szíriája "
Sokmindent " tolnak " a kínaiak , de egyvalamit " nagyon " : http://novorossia...?_utl_t=fb
236 #28 Vazul
- 2016-03-11 13:17
hahaha hehehe s_vigyori

Megbuktatták a fõmaffiózót a botrányos kamarai elnökválasztáson
http://hvg.hu/gaz...sztas?s=hk
s_gitar s_pompoms_yeye

a randa boszorkányt most biztos szétb. az ideg! s_vigyori
i.ytimg.com/vi/vyr6eCvwtfQ/maxresdefault.jpg
4 #29 Posta Imre
- 2016-03-11 13:41
[movie=youtube]https://www.youtube.com/watch?v=EucUeptBNSI[/movie]
4 #30 Posta Imre
- 2016-03-11 19:03
Nazi Salute Similar To The Salute To The Flag Of The United States, The Bellamy Salute Of 1892

novorossia.today/wp-content/uploads/2016/03/bellamy.gif
http://novorossia...lute-1892/
4 #31 Posta Imre
- 2016-03-11 19:24
Fordított agyelszívás: Amerikából hazatérnek a kínai bankárok
Fellegi Tamás, 2016. március 11., 20:20
Privátbankár

Korábban sok fiatal kínai érkezett Amerikába hogy ott tanuljon, majd karriert építsen, és persze sokkal nagyobb jövedelmet vágjon zsebre, mint otthon. Az utóbbi idõben megfordult a trend, és tömegesen térnek haza, ahol sokszor még jobb lehetõségek várják õket most, hogy átalakulóban a gazdaság.http://privatbank...rok-291344
154 #32 kakas
- 2016-03-12 17:39
238 #33 bivaly
- 2016-03-12 21:28
Hejj "haverok" !

Mindenki, mindenki ellen ! Csak rajta ! Vannak okos fiúk akik megmagyarázzák !
Ti meg remélem értitek is ! Nem ? Nem baj ! Lényeg, hogy bólogassatok ! Éljen a Vezér !
245 #34 hamu
- 2016-03-12 22:01
Meg kell tanulnunk pocsolyából inni.

Wazze Imre, a Panorámában, Szaniszló már csak épphogy nem névszerint reklámoz. Sajnálom, hogy kevesebb az agysejtem ahhoz, hogy összerakjam a nagy pikcsört, de ez tényleg olyan, mintha helyzetbe akarnának hozni. A terepet fokról fokra elõkészítik a Valaminek.

4:15-tõl
https://www.youtu...12JnComG-0
150 #35 Turul40
- 2016-03-13 14:48
"Mormota a "nép" sosem tudott és nem is fog tudni semmit! Képtelen bármire is azon kívül, hogy "nép" legyen. Még nemzetnek se nevezhetõ, nemzettudat nélkül, csak ballaszt, mely arra jó, hogy olyan 100 ezer embernek látszó potyadékból a genetika "véletlen" kitermeljen egy-egy Embert is. Nézz szét! Mit látsz? A "nép" egyre hülyébb, ahelyett, hogy egyre okosabb lenne, mert nem akar tanulni, nem érdekli, alkalmatlan bármire is, ami "magasabb szintû megértést" agymunkát, sõt bármilyen "munkát" követelne, ami nem közvetlen "pénzszerzésre", vagy a közérzet javítására irányulna. Önmagukért sem, nemhogy az egészért! A nép nem rossz, vagy jó, csak olyan, mint a kémiában az "inert gáz", amely vivõanyaga a reakcióba lépõ anyagoknak, de önmaga semleges. Nos, ez a "nép". Ne várj tõle semmit, illetve csak azt, mert pont annyira képes."Imi, berosálok az aranyköpéseiden, hogy basszalak a picsámhoz! :D
Ne vedd zokon elnézést érte, ez amolyan pozitív értelmû suhanc korombéli szleng duma volt nálunk a haveri körben annak idején.
Ha csak ezeket olvasnám el már önmagában ezért is megéri bekukkantani, de természetesen nyomon követek mindent, még akkor is ha mostanság keveset szólok. :)
Le is (képernyõmentettem) és engedelmeddel fel is használom önmegvalósító dolgozataimhoz. :)
Kár lett volna hagyni eltûnni az éterben, mert ez a gondolatsor kedvesen érthetõen úgy bass oda ahogy kell.
4 #36 Posta Imre
- 2016-03-16 17:53
A Bloomberg szerint ipeg a Krimben tanálták meg a legnagyobb aranybányát! Hát hol a faxban máshol? Kerepestarcsán?

http://finobzor.r...-mire.html

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 1.26 másodperc
4,703,837 egyedi látogató