Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Óriási prémiumok a szlovák hadseregnél

KülföldMost jó lenni Gorillának, mert a csehszlovák haderõnek verbuválnak..., még a végén kedvet csinálna a háborúhoz. Én is akarom! Persze nem ingyen, de ha már a bõröndöm veszélyeztetem, legalább színes papírt érte, arany fedezettel, pozsálujsta! Ja, az más! Nincs annyi píz! Értve! Eredetileg csak a katonai hírszerzést érintette volna az emelés, egy módosító javaslat terjesztette ki minden katonára.

A fegyveres erõk minden tagja 100%-os prémiumot kaphat a hivatásos katonai szolgálatról szóló törvény ma jóváhagyott módosítása szerint.

Martin Glváè honvédelmi miniszter szerint a világban mára kialakult biztonsági helyzet esetén szükségünk lesz az ilyen törvény adta eszközökre, hogy anyagilag is tudjuk értékelni azoknak a munkáját, akik olyan környezetben szolgálnak, ahol valóban az életüket kockáztatják. Glváè szerint hasonló prémiumot kapnak a rendõrök és a Szlovák Titkosszolgálat tagjai is.

Az ilyen prémium elérésének az egyik feltétele lehet az életveszély is. A 100%-os jutalmat az a hivatásos katona kaphatja meg, aki életveszélyes, egészségre veszélyes, más komoly rizikóval járó, illetve pszichikailag megterhelõ feladatokat lát el. A prémium nagyságát a fõ szolgáltatási hivatal által kiadott szolgálati elõírás szabja meg. Ennek vezetõje a honvédelmi miniszter, tehát a tárca anyagi lehetõségeitõl függõen a miniszter dönthet a prémiumok konkrét összegérõl.
Link

Hozzászólások

Még nem küldtek hozzászólást

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.43 másodperc
4,458,101 egyedi látogató