Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

30 aluminium

Gondolatokemélem mindenkinek húsvéti jókedve van, vagy ilyesmi. Nos, úgy legyen! Csak az "ünnepi hangulat" emelése okán küldöm, amit küldtek. Én tudom mi lesz a "vége" és az megfizethetetlen.Most csúsztatták a zsebembe és igazán jól esett...maga a gondolat, hogy számon tartotok, ha nem is érdemlem meg, s ha néha úgy tûnik, hogy nem is érdekel...pedig azért titokban igen.KÖSZÖNÖM! Mindenkinek, aki addig, vagy eztán a maga nemében és nevében hozzájárul közös útvesztõnkben a fénykereséshez! Azért nem bánnám, ha lenne valakinél egy gyufa, hátha nem kék annyit keresni, csak meggyútani a kanócot, oszt fusson, ki merre nem lát!

Hozzászólások

4 #20 Posta Imre
- 2016-03-29 11:36
Gerry, ez még kérdés volt? Illik a kép-letbe, még túlozni sem kell, de jól van ez így. Nagyon nincs hiba a képletben. Idõzítettek egy "ügyet", hogy folyamatos legyen a pörgés. Ismerve "jellemvonásaim", kiszámítható vagyok. Az asszony ezt szereti bennem. No meg csupa meglepetés, de azt is szereti bennem...

A jóbikos zsidó banda meg le van kakkantva, s amidõn sanszos, le lesz géppuskázva...demokratatikusan.

Soari, haggy má' ezzel a hülyeséggel. Én kinõttem. Te üdõsebb vagy nálam, neked es ki kék.
12 #21 spartakusz
- 2016-03-29 11:52
Ezt vártam Imre - de GERRY félé vonalat be kell fejezni - egy bizonyítóerejû okirattal - és azt még küldjétek el nekik - mire gondolok, Gerry leírja, hogy ez van - a mi van kérdésre - ki a szolgáltató, ki mûködteti kinek a nevén szald - ésmeg stb. és a linkek és két tanú aláírásával már is kész a bizonyító erejû okirat - ajánlva és emailon is elküldve nekik a bíróságra -
erre gondoltam - ha jó az ötlet csináljátok meg, szerintem amíg folyik a játék - játszani tudni kell velük is - ha bár nehéz mert mindig menet közben változtatják a játékszabályokat...
tisztelettel id. Kiss László
ui: elõnye az, hogy a jövõnek megmarad az okirat....ha most nem használ!
2 #22 gerry
- 2016-03-29 12:20
Spari - hülye vagy.
Nem adunk ki semmit és senkit.
Semmit nem tanultál - csak motyogsz.

Bizonyító erejü okirat.... ne már ! Mit és kinek akarsz bizonyítani? ... föleg miért?
A kényszerképzeteid meg tedd végre talonba.
Ird a naplód és majd az utókor eldönti, hogy kell-e valakinek.

Ássál kertet, ültess fát fõzz jókat, hívd meg a szomszédaidat és egyetek-igyatok! Hagyd végre abba a napi 10 órás folyamatos felvilágosítást!

Nem haragszom rád, de pihenj néhány napot! Szoktál horgászni? ... Jó sport csak ne vigyél magaddal semmit a pecaboton kívül... esetleg néhány kukacot, azok jó hallgatóság.
;)
12 #23 spartakusz
- 2016-03-29 12:41
Te tudod GERRY te még józan vagy - szétfogadva elmegyek pihenni!
spari....
80 #24 monguzking
- 2016-03-30 09:20
Egyetértek azzal hogy ha P.Imre helyettünk beszél azért nagyon becstelen dolog lenne részünkröl hogyha ennek anyagi terheit családja inná meg-igy kikell vennünk részünket.Nagyon hiányolok többek közt ezt is hogy nincs egy olyan magyar alapitvány melly ilyen helyzetben anyagi,jogi s erkölcsi támogatást nyujtana.
5 #25 kincses
- 2016-03-30 10:28
Monguz, és ki alapítaná meg? Imre, akkor már csak ezt a kis idõt kell ép ésszel kibírni, hogy tenni is lehessen, mert bár humanoidnak nevezik a fajt itt a bolygón, az emberséget valahogyan hírbõl sem ismeri, azt meg fõleg nem, hogy emberszám. Valami honvisszafoglalás kéne, vagy mi, csak mindig megakadok a számolásnál, hogy "kivel" , meg hogy "kinek". Mikor téged biztatlak, azt hiszem, magammal is teszem...:|
236 #26 Vazul
- 2016-03-30 12:27
monguzking: jó ötlet, mert ahogy a lentiekbõl is látszik, simán bekaszlizzák az embert! Ha csak egy hónapot nem fizetnek be idõbe, az egészet le kell ülni! Döbbenet milyen zsidóterrorban élünk, semmivel se különb mint Palesztina.

Jogerõsen is bûnösnek mondták ki Ágoston Tibor debreceni jobbikos önkormányzati képviselõt szerdán a Debreceni Törvényszéken a nemzetiszocialista rendszer bûneinek tagadása miatt. Az elsõ fokon kiszabott 750 ezer forintos pénzbüntetés mértéke nem változott, de annak megfizetését 15 hónapra 50 ezer forintos részletekben engedélyezte a bíróság. Egy hónapi elmaradás esetén viszont a meg nem fizetett rész fogházban végrehajtandó szabadságvesztésre változik. A képviselõ 2014 januárjában a Don-kanyarban elesett magyar katonák tiszteletére szervezett megemlékezésen szándékos szótévesztéssel és gunyoros hangnemben „hollókamuként”, „holokasztként” emlegette a holokausztot.
http://www.haon.h...as/3035104
4 #27 Posta Imre
- 2016-03-30 15:23
Vazul, ezzel nem is lehet viccelni, mert valaki vagy teljesen komolyan veszi, vagy tele szájjal röhög rajta és önmagán és az egész qva demokráciának nevezett zsidó mócsingon.

Monguz, köszönöm, láttam! Igen, úgy vélem közügy, de azért remélem lõszert már vettél eleget és nem ez hiányzik majd a ratatatához!

Tudjátok, néha nagyon belefárdatnak érzem magam, meg sokszor olyan közönyösnek is, mint aki rutinból "csinálja", de ez amolyan tartalék-õrláng. Nem szeretek "veszíteni"! Pontosabban: nem tudom, hogy köll azt csinálni. Ennek velejárója, hogy tartom az ígéretem, bár látnotok kell, hogy némely rajtam kívül álló orkok miatt kicsit késlekedik a megvalósulás, de nem fog elmaradni, s erre mérget azért ne vegyetek, de maradjatok elég mérgesek, mert a fináléban a józan ész mellett sok éles kés és lõszer is igénybe lesz véve. Ez a dolgok rendje és talán már elhiszitek, hogy nem az én egyedüli hagymázas (mi a fene az a "hagymáz"? ) képzelgésem.

Kitartást! De ezt kívánom magamnak is!

Ja, az alapítványos nem olyan jó ötlet. Bizalmi index-korrekció nélkül, de azzal együtt is inkább hátránya van, mint elõnye.
150 #28 Turul40
- 2016-03-30 17:23
Gerry, Te még mindig kegyetlen tudsz lenni, ebbõl sosem nõsz ki?
Teljesen úgy tûnik , h óránként dézsmálod a birkózószart, másképp hogy lenne neked erre energiád?
Szegény Sparit mindig melegre küldöd pihenni, de minek? Ott nem fog edzõdni! :D
2 #29 gerry
- 2016-03-30 18:14
Kegyetlen lennék? Ha igen akkor miért is kellene kinõnöm belõle?
Na gyere 40-kém, hüppögjünk egy keveset egymás vállán!

Persze búsúlhatuk egy asztalnál is, cigányzenére!

...el ne felejtsem két birkózószar -falat között, megkérdezni, hogy olvastad (pl.) ezt a spari irományt??

http://postaimre....rt=0#c6910 - innen van ez is, nem kell messze menned.

Szerinted ha virtuálisan símogatom a haját olvasás közben akkor edzõdni fog?
Ellenben az is igaz, hogy én viszont elég jól megedzõdtem az évek alatt Spari jóvoltából. Mi több, tudom, hogy jó ember, meg jót akar, meg... meg... meg... kitartó és tájékozott is, mi több lángol és cselekedni is képes volna, ha úgy hozná a sors. ... és ugyanezt nem minden itt lévõrõl vagyok képes feltételezni.

Hallottál már Makarenkóról? Tudod, az a magyarba is beszökött orosz emigráns aki a szomszédod... Biztos láttad már. Na az, az aztán képes igazán kegyetlen lenni. Ne akard, hogy beleszaladj egy pofonjába. Szerintem te nem élnéd túl. Talán próbálj te is egy kis folyékony (gyorsabban felszívódik) birkózószart enni mielõtt az útjába kerülnél.

Nekem nincs sok energiám, csak annyi amennyire szükségem van a túléléshez. Pont annyi ami elég ahhoz, hogy kikerüljenek. Nem mintha félelemkeltõ lenne az ábrázatom, fekete egyenruhám sincs, vagy szögekkel kivert fekete bõrdzsekim...

Elszoktam a divatozástól, még kést se hordok magammal... Mégis - eddigi életem során (biztos kitartott a szerencsém) megúsztam a dádát...

Néha ugyan megjelennek ilyen emberek mint te és ilyen elemi intelligenciáról tanúskodó mondatokat vágnak a fejemhez, ami - õszintén mondom - rosszul esik és nehezen is viselem.
De aztán hamar rájövök, hogy értelmetlen dolog felszívni a vizet egy pattogó nikkelbolha miatt... hiszen a maga helyén õ is nagynak erõsnek és jó fejnek hiszi magát... és ki vagyok én, hogy felülbíráljam erényeit és gyarlóságait...

A "Spari, hülye vagy" ... nem sértés, csak kézlegyintés volt. Persze megsértõdni is lehet rá.

Midenesetre, az elmúlt 9 hónap alatt 270 hozzászólása volt Sparinak (átlagban minden napra egy), és nem Örkény Istvántól tanult fogalmazni. Ami még nem lenne baj, mert szavak számában én is jobb vagyok Örkénynél, de Spari mindent beír ami - szerinte fontos - és mindenhova írogat.
Ezt úgy szokták definiálni, hogy az illetõ "grafomán"... és nála probléma az is, hogy többnyire a beirásainak semmi köze az adott cikk tartalmához, hanem a saját dolgait meséli el... bemásolva, összevissza, sokszor értelmezhetetlenül.

Nem hiszem, hogy erre szükség van. Nem vagyok döntéshozó, nem zárok ki senkit, ez itt Imre oldala, neki meg tele a pincéje pihe-puha kesztyükkel... és többnyire azzal is csak símogat.
Nekem van egy jó kemény kevlár bevonatu kesztyüm, így nem azzal símogatok, mert akkor az ellenfeleim csak tejbegrízen élnének, így maradnak a szavak, mondatok...

...ha te ezt nevezed kegyetlenségnek, akkor még soha nem rugdostak meg egy sötét utcasarkon...
Nem kívánom neked, de hidd el vannak nálam kegyetlenebb emberek ezen a földön, Spari jól járt velem, én már elpuhultam az évek súlya alatt.
150 #30 Turul40
- 2016-03-30 19:33
Gerry!

Ne szívd mellre pajtás", de látom javarészt a helyén kezelted.
Gyerekkoromban tényleg féltem az árnyékomtól, de elhiszed nekem, hogy sem makarenkó, sem a keménykedés nem érdekel már? (egyébként olyan nincs amit ne élnék túl) :)
Eleget harcoltam az életem során, de a javára tartogatom az energiámat, amire minden bizonnyal éveken belül szükség lesz.
Egyébként megértem a hozzáállásodat, szerintem itt többen tanúsítanák, hogy 1-1 helyen én sem voltam különb nálad, de mégis akad egy pici különbség, mégpedig az, hogy a régen ismert bajtársakat, bármekkora hülyeséget beszél, és bármennyire unom nem bántom meg ennyire frontálisan, sem hátulról.
Meglehet, hogy rosszul értékelek, ha ti ezt már leboxoltátok, csak egy kicsit mellbe vágott és én tüdõztem le a delikvens helyett, de tudod senki sem tökéletes. :) Mi ketten nem hiszem, hogy megférnénk egy csárdában, de jártam én már úgy is, hogy az lett az egyik legjobb barátom, akivel elõtte szétütöttük egymást. :)
4 #31 Posta Imre
- 2016-03-31 07:04
Gerry, idén komolyan megfordult a velõmben, hogy kiváltom a zengedélyt, de túl drága (30 ezer fölött) és ugyan gondolatban nagyon sokat ülök ...vízparton is, de még nem vagyok elég érett a pecázáshoz. Nincs is jobb dolog, mint a pecázás! Na, azért van, de az sem rossz. Majd ha lenyugodtak a kedélyek itt is és okafogyottá váltunk, menek, kiváltom a megváltóm.

Turul, nem árt jelezni a másiknak, hogy mit tesz "szerintünk" jól, vagy rosszul, esetleg tegyen másképp, gyakoroljon...Ez persze felelõsség. Sparira ráfér a pihenés.
139 #32 jozsef toth
- 2016-03-31 12:14
( még nem vagyok elég érett a pecázáshoz.)
Imre csak a pecazashoz?
De jo neked!
Pedig az konnyu,csak ulsz a parton es logatod a kukacodat.
Kizarolag csak a halra koncentralj.
Ne a sellore !Mert akkor vege a logatasnak!
2 #33 gerry
- 2016-03-31 15:01
Turul40 - hidd el tudom és hiszem is, az itt olvasó tagok nagy része rendes ember. Néha azon csodálkozom (bár már megszoktam ezt is az évek alatt), hogy hány emberre ráhúzták az itt olvasók a vizes lepedõt - ugyanakkor én meg voltam gyõzödve arról, hogy se nem tetü, se nem besúgó, se nics ellenünk ... pontosan olyan mint az összes többi... csak valahol elfutott egy ló, csattant egy ostor, elhajított valaki egy követ és már állt is a bál egymás között... jött kîgyó, béka, "a te krvanyád", "...szétcincállak mint Foxi a lábtörlõt.. ", "Megkereslek, letöröm a kezed és a hátadba döföm....", stb.
Néha békíteni próbáltam az ad-hoc ellenfeleket, máskor csak oltani próbáltam a tüzet, amíg ki nem derült, hogy benzint öntöttem rá...
...ilyenkor aztán hátradöltem (gondolom Imre is) és már csak egy sört kértem.

Sokan ezért menekültek el innen - néhányat szisztematikusan elhessegettem...

Elképzelhetõ, hogy ha egyszer találkozunk valahol a világ egyik sarkában, haverokká avanzsálódunk (sörrel vagy anélkül /pl. mákostésztával!/, mert - mint mondtam, sok jó de tehetetlen embert ismertem meg Imre és weboldala jóvoltából. A "tehetetlen"-t ne vegye senki sértésnek, mert ha otthon élnék, valószínüleg ugyancsak ilyen cipõt kellene hordanom... Innen, ebböl a pozícióból, valamennyivel nagyobb pofám lehet mint bárki másnak az oldalon. Próbálok nem visszaélni a helyzeti energiámmal és eddig, éves átlagban csupán 2-3 személy ellen vetettem latba (ez is mi a franc lehet?) minden energiámat... ilyenkor elég meggyõzõ tudok lenni és Imre is úgy lehet velem; az okosabb enged! Napjani, Csicseri, okoskodó tudóskák, szeretetrezgõ mindentudók kerüljenek...
Spari itt van a kezdetektõl. Már írtam, nem haragszom rá...
Gondolom, ha kifogott nöhány kiló halat valamilyen folyóból, tóból vagy Akváriumból, elöbb utóbb visszatér... addig meg süsse meg a halat és duzzogja ki magát...

Viszont a te megértõ mondatodat olvasva, szeretnék feltenni egy kérdést:

A mondat amit nekem címeztél;
" a régen ismert bajtársakat, bármekkora hülyeséget beszél, és bármennyire unom nem bántom meg ennyire frontálisan, sem hátulról."

A kérdésem pedig ez: - Hallottál már a "gordiuszi csomó"-ról?

Szerintem jobb mint Aesopus *, vagy La Fontaine**. már ha valakinek idõben beforr a fejelágya ...

* http://tudasbazis...gyujtemeny
** http://mek.oszk.h.../13820.htm

üdv
s_Laptop
236 #34 Vazul
- 2016-04-01 10:42
Ez egy hátborzongatóan jó vers...

Illyés Gyula
EGY MONDAT A ZSARNOKSÁGRÓL

Hol zsarnokság van,
ott zsarnokság van
nemcsak a puskacsõben,
nemcsak a börtönökben,

nemcsak a vallató szobákban,
nemcsak az éjszakában
kiáltó õr szavában,
ott zsarnokság van

nemcsak a füst-sötéten
lobogó vádbeszédben,
beismerésben,
rabok fal-morse-jében,

nemcsak a bíró hûvös
ítéletében: bûnös!
ott zsarnokság van
nemcsak a katonásan

pattogtatott "vigyázz!"-ban,
"tûz!"-ben, a dobolásban,
s abban, ahogy a hullát
gödörbe húzzák,

nemcsak a titkon
félignyílt ajtón
ijedten
besuttogott hírekben,

a száj elé hulltan
pisszt jelzõ ujjban,
ott zsarnokság van
nemcsak a rács-szilárdan

fölrakott arcvonásban
s e rácsban már szótlan
vergõdõ jajsikolyban,
a csöndet

növelõ néma könnyek
zuhatagában,
kimeredt szembogárban,

ott zsarnokság van
nemcsak a talpraálltan
harsogott éljenekben,
hurrákban, énekekben,

hol zsarnokság van,
ott zsarnokság van
nemcsak az ernyedetlen
tapsoló tenyerekben,

kürtben, az operában,
épp oly hazug-harsányan
zengõ szoborkövekben,
színekben, képteremben,

külön minden keretben,
már az ecsetben;
nemcsak az éjben halkan
sikló gépkocsizajban

s abban,
megállt a kapualjban;

hol zsarnokság van, ott van
jelenvalóan
mindenekben,
ahogy rég istened sem;

ott zsarnokság van
az óvodákban,
az apai tanácsban,
az anya mosolyában,

abban, ahogy a gyermek
idegennek felelget;

nemcsak a szögesdrótban,
nemcsak a könyvsorokban
szögesdrótnál jobban
butító szólamokban;

az ott van
a búcsúcsókban,
ahogy így szól a hitves:
mikor jössz haza, kedves;

az utcán oly szokottan
ismételt hogy-vagy-okban,
a hirtelen puhábban
szorított kézfogásban,

ahogy egyszercsak
szerelmed arca megfagy,
mert ott van
a légyottban,

nemcsak a vallatásban,
ott van a vallomásban,
az édes szó-mámorban,
mint légy a borban,

mert álmaidban
sem vagy magadban,
ott van a nászi ágyban,
elõtte már a vágyban,

mert szépnek csak azt véled,
mi egyszer már övé lett;
vele hevertél,
ha azt hitted, szerettél,

tányérban és pohárban,
az ott van az orrban, szájban,
hidegben és homályban,
szabadban és szobádban,

mintha nyitva az ablak,
s bedõl a dögszag,
mintha a házban
valahol gázfolyás van,

ha magadban beszélgetsz,
õ, a zsarnokság kérdez,
képzeletedben
se vagy független,

fönt a Tejút is már más:
határsáv, hol fény pásztáz,
aknamezõ; a csillag:
kémlelõ ablak,

a nyüzsgõ égi sátor:
egyetlen munkatábor;
mert zsarnokság szól
lázból, harangozásból,

a papból, kinek gyónol,
a prédikációból,
templom, parlament, kínpad:
megannyi színpad;

hunyod-nyitod a pillád,
mind az tekint rád;
mint a betegség,
veled megy, mint az emlék;

vonat kereke, hallod,
rab vagy, rab, erre kattog;
hegyen és tenger mellett
be ezt lehelled;

cikáz a villám, az van
minden váratlan
zörejben, fényben,
a szív-hökkenésben;

a nyugalomban,
e bilincs-unalomban,
a zápor-zuhogásban,
az égigérõ rácsban,

a cellafal-fehéren
bezáró hóesésben;
az néz rád
kutyád szemén át,

s mert minden célban ott van,
ott van a holnapodban,
gondolatodban,
minden mozdulatodban;

mint víz a medret,
követed és teremted;
kémlelõdsz ki e körbõl?
õ néz rád a tükörbõl,

õ les, hiába futnál,
fogoly vagy s egyben foglár;
dohányod zamatába,
ruháid anyagába,

beivódik, evõdik
velõdig;
eszmélnél, de eszme
csak övé jut eszedbe,

néznél, de csak azt látod,
mit õ eléd varázsolt,
s már körbe lángol
erdõtûz gyufaszálból,

mert amikor ledobtad,
el nem tiportad;
s így rád is õ vigyáz már,
gyárban, mezõn, a háznál,

s nem érzed már, mi élni,
hús és kenyér mi,
mi szeretni, kívánni,
karod kitárni,

bilincseit a szolga
maga így gyártja s hordja;
ha eszel, õt növeszted,
gyermeked neki nemzed,

hol zsarnokság van,
mindenki szem a láncban;
belõled bûzlik, árad,
magad is zsarnokság vagy;

vakondként napsütésben,
így járunk vaksötétben,
s feszengünk kamarában,
akár a Szaharában;

mert ahol zsarnokság van,
minden hiában,
a dal is, az ilyen hû,
akármilyen mû,

mert ott áll
eleve sírodnál,
õ mondja meg, ki voltál,
porod is neki szolgál.

(1950)
139 #35 jozsef toth
- 2016-04-01 12:09
Vazul!
Ezt a verset most olvastam eletembe elosszor.
gyermeked neki nemzed,
De ezt az mondatot regota mondom ! Es ezert sokan hulyenek neznek.
Ha valakinek szar az elete mert azza tettek,es semmit se tett mert nemtudja ezt megvaltoztatni .
Miert akar a sajat gyerekenek es verenek rosszat!!!??
Ha te is ezt megkertezed ismeroseidtol fogod erezni a valaszok hatasat!
Addig amig irok versformajaba talaljak addig ;ja igazavan, meg de szepen megirta; ez a valasz.
Mi lenne ha mindenki igy gondolkodna?Sokszok a pofamba vagtak!
Kihalna a nemzet!
Na latod . Van egy kinlodo nemzet es ugye mijen szep?
Szep a nagy csalad
Belehet ide masolni a vilag nemzetebol rengeteg nagyosok jo ironak ,es politikusnak az elhangzotmondatait !
Es ennyi!!!
Ez olyan mint a szinhazbol hazafele mindenki azt beszelte ,NA HOFI IGAZAN MEGMONDTA !
Kivancsian varom ,mind azok hozza szolasat akik itt az oldalon vagytok,mi a ti velemenyetek?
Minek szultetek gyereket ilyen szar rendszerekbe???
Vazul! Erdekessek lesznek a valaszok!!
37 #36 HER
- 2016-04-01 12:18
Én nem a rendszernek szültem, sõt nem is ennek! Remélem még megélik az Aranykort velem együtt, aminek el kéne már jönnie, iziben!
139 #37 jozsef toth
- 2016-04-01 12:28
HER !
En hiszek neked! De remellem olyan eros harcosoknak nevelted az eletre oket mint amilyen te vagy!s_boxMert csak akkor fog ez az alom valora valni.
37 #38 HER
- 2016-04-01 17:02
Kedves Józsi, gondolom igen, példát eddig követik, megélnek a jéghátán is, nem nyafogósak, nem az anyjuk szoknyáján csüngenek!

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 1.03 másodperc
4,709,111 egyedi látogató