Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Mene tek el

VersekHa elfogy a szó, csak a sóhaj marad, mint kopasz fejnek a fésû, farönknek az acél, kõnek a vésõ. Immár késõ. Minden gondolathoz lopnom kell a betût, mint gombolyaghoz a cérnát, mit befûzve foltozom az igét. A tû fokán milliókkal száguldnak át gazok, s milliárdnyi fényév-sötétség gyújt nekik gyertyát. A viasz körmömet égeti, s ujjaimmal szívemet markolom. El kell menni a legvégéig és onnan még tovább! Ezért maradok, míg maradhatok s békésen hallgatom a háború zaját.

Hozzászólások

120 #39 Vakeger
- 2016-10-13 20:32
Az rendben van, hogy sokan sok féle következtetésre jutnak. De! Azért vannak alap gondolatok, melyek épp ésszel nem lehetnek különbözõek. Elfogathatatlan gondolatok, cselekedetek még is megszületnek. Számomra ez teljesen feldolgozhatatlan. Itt nálam kampó!
4 #40 Posta Imre
- 2016-10-13 20:37
Dehogy baj, sõt! A folyó is kimossa saját medrét, s ha a víz el is tûnik, a meder marad. A szó is erre való, mert "kezdetben vala a setítség, aztán meg a zige! A ka-librálás folytonos.
6 #41 anzsi a macska hala
- 2016-10-13 21:04
[IGE]

Kezdetben volt Pakots,
aztán lõn az Ige.
Köztünk Õ a kapocs,
azért jöttünk ide.

1932. szept. 10.
238 #42 bivaly
- 2016-10-13 21:30
Vakegér !

Bocsánat, de nem az alapokról beszélünk ! Az elõszó, és az utószó, meg "Az ember tragédiája", nem az alsó tagozat második négy évének szellemi szintje, a megértése is kort igényel ! Tudod van az úgy, ( majd nagy tiszteletû Posta mester úr / értsed szó szerint/ kijavít), hogy az ember már kókadt, vén, hervadt levél,, mire megérti, hogy mit nem értett bimbódzó szép virág korában. Ez a természet rendje. Aki nem hülyének születik, az megtudja, de csak idõvel, hogy miért egy méter, az egy méter ! Aki hülyének születik, az meg soha ! Ez az ember és klónja közötti különbség alapból. A többi részlet kérdés, hogy ki hány éves korában érti meg, hogy a 100 centiméter egyenlõ 1 méterrel !
Nagyon merem remélni, hogy tényleg érthetõ voltam.
283 #43 gladiator07
- 2016-10-14 04:28
Vannak korán érõ/ t "/ achetipusok kik már fiatal korban feltud állítani 1 világ - képet, asztán gördül a függöny és ráeszmél hogy semmi nem úgy van, ahogyan láttatták véle, s kiderül számára a juhász rövid s tömör szólása, amiben benne van a világ teremtése csak kódolva. Az egyetemi tanár meg nem érti honnan " szopta " az úr a beszólásait,,,!Hát így kõ,,," mondja a botján támaszkodó pásztor.

Mivel agyag az nincsen és nem is volt, csak a Szellem létezik. Ez a " pillanat " a 100,000,000,a 10000000000 - on pillanatának a milliomod része. S ádám is éván keresi a tõle ellopottfügefa levelet, ezért vett számára egy Guccsi kosztûmöt,,,,! Évának ez sem elég,,, s ezért halnak ki a férfiak idejekorán, asztán lessz ön - képzõ kör belõle.

BL.
225 #44 magyarnabob
- 2016-10-14 10:22
SPARI!

Megmondom õszintén, nem tudom mit vársz tõlem. Talán csak véletlen, de igaza van Anzsinak a #27-ben pont a te írásod után, bizony ez ( mármint az írásod) maga az entrópia.

Én nem akarok senki életébe úgy beleszólni, hogy kötelezõ viselkedési mintát erõszakolnék rá. A saját élete mindenkinek a saját felelõssége. Az én segítségem abban van, hogy általános mintákat és mechanizmusokat mutatok fel, aminek alapján bárki – akinek megvan ehhez a kellõ ereje, tudása, akarata … ,- felismerheti benne a saját mintáit és ha akarja, meg is változtathatja.

Egy konkrét példa erre – Tõled.

Ezt írod a #30-ban :
„szóval mit is akarsz bizonyítani - nem értelek - tudod én még emlékezek azokra a nagy emberekre akik tudatlan állapotomban fiatalon megvezettek - miért képzelem azt, hogy megint megakarnak vezetni?

- MERT TUDOM - ÁTLÁTOM - KRISTÁLYTISZTÁN LÁTOM A MÖGÖTTES SZÁNDÉKOT!„

Tudod mit Spari ? Neked kristálytisztán azt kellene látnod, hogy ez a … motivátor-ártó tett -motivátor-ártó tett … sorozat, vagyis abból, hogy valamikor a múltban megvezettek (valakinek az ártó tette ellened , mint motivátor ) a jelenben nem feltétlenül következik, hogy feltételezd, hogy én is ártani akarok neked mögöttes szándékommal. Való igaz, az embert oly sokszor átverték már a segítség szándékának hangsúlyozásával, hogy ezen nem lehet csodálkozni.
Nézd, én mérnök vagyok, az irodalmat is mindig utáltam, és úgy vélem, nem kell nekem egy egész embertragédiáját megírnom azért a pár sorért, hogy „ember küzdj és bízva bízzál”, annál is inkább, mert az egész trutyiból nem derül ki, miért is kell küzdenie és miben is kell bíznia. Ellenben azt állítom, hogy az ember célja a tudás, szabadság, felelõsség ( aminek a valódi kifejtése persze egy egész esszét igényelne, mert nyilvánvaló, hogy nem a mérnöki egyetem tudásáról, nem a francia forradalom szabadságáról és nem zsidó jogszolgáltatás felelõsségre vonhatóságáról beszélek ).
Ha nem bízol a jövõben, nem bízol abban, hogy létezik segítség, olyan segítség, ami a tudás, szabadság és felelõsség ( vagyis ember szellemi szintje) emelkedõ szintjéhez vezet, akkor ezért - és ez az egyetlen dolog amiért - érdemes küzdeni, és megjegyzem enélkül Nagy-Magyarországot sem lehet helyreállítani.

Bivaly !

Ha ennél rövidebben írnék, akkor hogyan is értenéd meg jobban ? Különben is, a 'jöjj rá, ki (mi) vagy' - nál rövidebben már nem lehet fogalmazni.
De persze ha és idézlek : „Köszönöm, magammal igen tisztában vagyok, nem kell, hogy elhidd ! Tudod kicsit elmúltak felettem az évek, tanultam egyet s mást,” , akkor nehéz elhinni, hogy bizony ez a megoldás kulcsa.
Megint csak egy általános tudást tudok erre átadni : a tanulás legfontosabb akadálya, ha úgy gondolod, hogy azt már tudod. Nem fogsz új tudásra szert tenni, ha úgy véled, az már a birtokodban van. És most kezdj ezzel az ismerettel azt, amit akarsz.
Egyébként ne vedd írásaimat se gúnynak se lenézésnek, se kritikának. Én magam is hosszú éveken át megdolgoztam azért, hogy vegyészmérnöki képzettségembõl is következõ vér-materializmusomat meghaladjam és össze tudjam illeszteni egy sokkal magasabb rendû világnézettel. Én legfeljebb csak felhívhatom dolgokra a figyelmet, de mindenkinek magának kell kiizzadnia magából az új, magasabb tudás-szabadság-felelõsség szintjét. És ez nagyon nehéz dolog, egyrészt majdnem mindenki úgy gondolja, ez már meg van neki, másrészt a legtöbbünk bizony sokáig szeretne még gyerek lenni :).
Lehet, hogy veled elõször az intelligenciáról kellene beszélgetni. Arról, hogy az intellligencia nem az IQ, arról, hogy annak sokkal fontosabb része a helyes cél kitûzése ( ami egyébként Maharishi definíciója, és láthatod a világban, hogy az intelligencia mai primitív állapotában is a vezetõ posztokat már most is azok foglalják el, akik megmondják, hogy mit kell csinálni és a beosztottak azok, akik tudják, hogy azt hogyan lehet ) mint a szabályok ismerete és felismerése de leginkább azt, hogy az intelligencia fejleszthetõ, sõt a legfontosabb célunk annak fejlesztése. A helyes célkitûzés alapja ugyanis a tudás-szabadság-felelõsség magas szintje.
Teljes mértékben igazad van, amikor azt írod – általánosítva- az ember mostani szintjén csak megjátszhatná Istent, hiszen nincs meg hozzá a tudása. És ha nincs meg hozzá a tudása, akkor nincs meg hozzá a felelõssége és nincs meg hozzá a szabadsága, mert hogy ezek együttesen kéz a kézben járnak és együtt alkotják a szellem minõségét az emberben és minden lényben.
És akkor többet nem írok, hogy ne legyek áttekinthetetlenül hosszú.

Imre ! Az intellektus sosem világosodhat meg, valóban valami másról van szó. Az intellektusnál sokkal magasabb rendû valami az, aminek a bevillanásait úgy hívjuk, hogy intuíció. És ahogyan ezeket a bevillanásokat megtapasztaljuk, úgy a megvilágosodást magát is intellektuálisan is megtapasztalhatjuk, bár a szokásos emberi lépték az nem egy bevillanás szerû bodhi fa alatt, hanem hosszú életek során kialakuló szint végén a biztos tudás a folyamat beérésérõl. Én nem így tanultam, de a saját folyamataim intuitív felismerése és az utána következõ intellektuális extrapolációjából ez következik. A testem a jelenlegi elmémmel elbukhat és 99.99 % valószínûséggel el is fog bukni. De konkrét tudásom van elõzõ életeim néhány olyan vonatkozásáról, hogy az is tudássá érlelõdött bennem, hogy van tovább. A hátralévõ életem célja ennek szellemi elõkészítése.
Ebben az életemben már semmi mást nem veszíthetek.
139 #45 jozsef toth
- 2016-10-14 10:23
gerry !
Meg hogy en vagyok a kotekedo!!!
Itt latom,hogy sokan KURVARA raernek!
Van olyanis aki nek KURVARA faj a foga:D Te ismersz ilyent gerry?

Tobbszor lett itt feszegetve az elet ERTELME !
De minek! Most is a szavakon es annak ertelmen lovagolto.
Nagyon jo! Ettol aztan igazan megvaltozik a vilag es szamotokra megnyillik az orom kapuja.

Van egy MEG ELO Posta olvaso tagunk aki 7 eve itt legalabb itt sokszor jo dolgokat irt .Tudom neha o is mellenyult.
De nem ez a lenyeg most.

Talan hetei vagy nehany honap es o is megy oda ahova istenke teszi.
50 eves 11 eves a fia.A kis gyerek sir es fel az apjaval lenni amig az edesannya ejjel dolgozik .Ezert a nagymama ott ejszakazik.

Olyan fajdalmai vannak,hogy ORDITT!
Midn ket tudeje daganatos,a ket laba trombozisba ,hab a tortan es az agyaba is talaltak daganato.

Soval talan ot kellene ilyenkor meg kerdezni,hogy mi az elet ertelme !
Vagy melyik szonak mi az ertelme!
Meg ,hogy isten szeret teged!
Ja es milyen szep az amikor a jovorol tervezgetunk!

Vegyetek mar eszre nem az egymas b@szogatasaval kellene foglalkozni!
Van aki gazdag ,van aki szegeny.
Vannak oks es nem okos emberet.
Egeszseges es kevesbe egeszseges sek.

Az is rengetegszer elhangzott,hogy elosszor mindenki tegye MAGAT renbe, a csaladjat .......De ezt is csak azert zomebe irtak ,hogy a masikat piszkaljak!

Mi ertelme van az ilyen szorakozasnak??????????
Mindenki a boldogsagrol almodozik!
Es mit tesz erte?
Tobb esetbe EN feltettem azt a kerdest,hogy az itt levok kozol ,hanyan keresnek fel millio forintot?

Mert akar milyen materalis vagy nem materalis megis valahogy az a kurva penz amin keresztul ,jol vagy nem jol erezzuk magunkat a sajat borunkbe!

Ja meg ha szepen imatkozunk ! Az igazan segitt!
Na most nem azon a baratomon akirol irom ezt a kis betegseget !Rajta csak akkor segittene ha reggelre nem ebredne fel.

Nem kellene darabokba ki kopni a tudejet orditva a fajdalomto.
Es ezt a 11 eves fianak vegig nezni!
Jah majdnem elfelejtettem semmi baj mert a REMENY hal meg utoljara !
Ezt meg majd kozlom a baratommal !
Biztossan jol fog esni neki az ilyen szep es ertelmes vigasztalas.

Talan ennyit a szep szavakrol ,es az ertelemrol,de nem utoljara az ELET ERTELMEROL !

gerry ne piszkalj ! Az ejjel is rosszat almodtam:P bisztos vuduztal velem!s_hihi
139 #46 jozsef toth
- 2016-10-14 10:33
Imre !
Ez a tag tobbet nem visz neked ecetet!s_f-ang:|
12 #47 spartakusz
- 2016-10-14 11:58
Kedves magyarnabob!
Mi elõtt folytatnám és õszintén - jozsef toth igazságát méltatom!
Örömet okoztál volna ha nevemen nevezel! pl. id. Kiss László - természetesen ez kölcsönös - nekem is öröm érzés volna ha neveden nevezhetnélek - de tudom hogy ez nem lehetséges - mert a figyelõ figyel!
Látod ez is ámítás - mert tudja, hogy ki vagy - hol élsz és mit reggelizel - stb.
Viszont én nem tudom!
Érzékeltem nagyfokú tudásod! Nem azért mert írtad, hogy mérnök vagy - lehet, hogy nem vagy - ha nem azért mert tudsz valamit amit átadtál - és lehet, hogy nem is tudod magadról hogy ezt tetted!
De mit is akartam írni - röviden! Meg kellett néznem az idegenszak szótáramat, hogy mit jelent:

ENTRÓPIA! gör. szó fiz: termodinamikai állapotfüggvény : az energia átalakulási képességének jellemzõje: ill, anyagi rendszerekre vonatkoztatva: állapotuk termodinamikai valószínûségének a mértéke, amelyekbõl bizonyos körülmények között következtetni lehet a folyamatok irányára. ----fil--- a termodinamikai állapotfüggvények hatályának hibás kiterjesztése révén létrehozott elmélet a világ vélt hõhaláláról ----3- hír: a bizonytalanságnak a kapott információkkal csökkenõ arányszáma...." idézet bezárva -

Néztem mint a jenõ a moziba amit nem ért - AKKOR KI ÉS MI IS VAGYOK ÉN?

Befejezésül mondom, mert kurva hosszú lenne - mérnöki diploma nélkül a fejtegetésem:

Soha nem vontam kétségbe a tudást, de mindig hittel párosítva hirdetem - mert hit nélkül nem ér semmit - és fordítva is valóság!

Végül köszönöm magyarnábob, holott szerettelek volna valódi neveden szólítani és elköszönni tõled --- - hogy okosabbá tettél!
üdv. id. Kiss László
ui: írj emailcímemre kérlek!
4 #48 Posta Imre
- 2016-10-14 13:05
Józsi és még akikrõl nem is tudunk, vagy inkább, nem is akarunk tudni, hisz ebben a pillanatban is haldoklik a fél világ. Akit ismerünk, vagy úgy vélünk, az (õ)emlékeztet a fájdalomra, mellyel a világra hoztak, s mellyel a világot a zöm elhagyni "kénytelen". Bár lehetnek olyanok is, akiket a világ hagy el, s az tán még fájdalmasabb.

Nézd mi lett pár sornyi rímbõl. Ránk szakad a lét súlya.

Nábob, nem az intellektus világosodik meg, ezt nem is "írtam", hanem "intellektuálisan", vagyis "értelmi moduláció" seged-elmével, vagy empirikusan.

Utaltam rá, amit ragzol, hogy "létünk" átívelõ nem emberöltõre szóló utiokmány. Szepes Mária Vörös oroszlánja megvan?

Em-lékezni? Tegyük fel, hogy tudom "ki voltam" elõtte, illetve úgy "tudom". Színházi öltözõ jut eszembe, ahol éppen a soron következõ elõadáshoz a színészek válogathatnak, vagy osztanak ki rájuk gúnyát a szerepükhöz. Hívság. Minden és semmi egyszerre, egy térben egy idõben, miközben nincs egyszerre egy tér sem idõ. Cudar dolgok ezek, s nem is azok.
3 #49 Enid
- 2016-10-14 15:21
... meg olyan is, aki nem haggya el a let, hanem itt baxxa a zegeret , amig engedjuk nekije.
Nemvaj na! A Fod attol me'g gombolyu es el is gurut ma' annyiszor, hogy ta'nn ma' bele is laposodott.

Lapozzunk!
:)
225 #50 magyarnabob
- 2016-10-14 16:07
SPARI !

Hogy miért ? Hiszen Te írtad :
NEKTEK MÉG MINDIG SPARI, MERT SZERETLEK BENNETEK!
id. Kiss László
Egyenlõre ne nevezzél a nevemen. Aki kidugja a fejét a lövészárokból, feje mellett fütyülnek a golyók, de mágnest azért nem tesz fejére, hogy segítse azokat.
Amúgy ismét visszavonulok ( Imre tudja miért, ha emlékszik még három évvel ezelõtti javaslatomra).
Annak örülök, ha sikerült valamit átadnom, de hidd el, ez nem az én érdemem, hanem azé, aki képes volt valamit átvenni.
Az idegen szavak szótára csak az idegen szót magyar-ázza. A fogalom maga sokkal fontosabb, a fogalmi megértéshez sokkal több kell.
A hitrõl két sorral lejjebb. Jozsef Toth szánalmáról is.

Imre ! Egyetértünk, ugyanazt nézzük, habár hajszálnyit eltérõ nézõpontból. Minek tovább ragozni.
Elköszönök egy idõre, búcsúzóul küldöm WS szavait:Szórd szét kincseid - a gazdagság legyél te magad.
Nyûdd szét díszeid - a szépség legyél te magad.
Feledd el mulatságaid - a vígság legyél te magad.
Égesd el könyveid - a bölcsesség legyél te magad.
Pazarold el izmaid - az erõ legyél te magad.
Oltsd ki lángjaid - a szerelem legyél te magad.
Ûzd el szánalmaid - a jóság legyél te magad.
Dúld fel hiedelmeid - a hit legyél te magad.
Törd át gátjaid - a világ legyél te magad.
Vedd egybe életed-halálod - a teljesség legyél te magad.
139 #51 jozsef toth
- 2016-10-14 16:27
magyarnabob !

Az igaz ,hogy nemszoktak magnest tenni a fejukhoz ,
de a magnes NEM VONZA az OLMOT !

Csak azert irom mert szeretek kotekedni.
Ugye milyen jo amikor a szavakon lovagolunk????

Meg igy legalabb tartom az atlagos formamats_hihi
245 #52 hamu
- 2016-10-14 17:12
Magyarnábob

Senki sem akar karmát magának. Ez teljesen világos. A legtöbbünk azon a szinten éli az életét, ahogy jeles tagunk Toth József írja. Üvöltõ fajdalom közepette kitart. Aztán már ezt a szintet sem tartja, és a kitartás is sikertelen.

Azok, akiknek több adatott, azok az életet egy más szinten élik meg, és védik magukat, ahogy tudják. Te sem adod meg a nevedet, címedet, mert véded magad, ésszerûen. Van itt olyan fórumozó, aki külföldre ment hasonló okból, más meg vidéken bújik meg egy fegyverarzenállal, és katonákat toboroz.

Azok viszont, akik szerencsésebbek, és talán több a lelki, vagy szellemi erejük, azok már nagyon a küszöbén állnak annak, hogy meginduljanak, mint Pörzse, de még visszafogják magukat, hiszen érzékelik, hogy a retorziók nagyok.

És csak a csúcson vannak olyanok, akik kiállnak pódiumra, vagy fórumokon, és nyiltan hirdetik, ahogy SPARI is, hogy le a betolakodókkal, és minden energiájukkal támadnak. Õk nem védekeznek már, sem a karma ellen, sem a nyomasztó társadalmi elnyomás miatt. Csak arra fókuszálnak, hogy az ellenséget megállítsák, megsemmisítsék, vagy az erejét, sikereit csökkentsék.

Na, róluk beszélhetsz, amikor azt mondod, hogy egy lekaszabolás után, a lelkiismeret, vagy karma csak húzza-húzza le az embert, míg a sárba térdel (legalábbis fejben).

Úgy látom, ezek az ember, a nép szintjei, ahogyan az élethez viszonyul.

Persze, beszélhetünk olyan teoretikus szintekrõl is, mint emberség, hogy támogatjuk elesettebb, vagy tehetségesebb társunkat, mint pl. egy katona a hadvezérét.

És nyilván a történelem, és a mesekönyvek felfestenek olyan magasságokat is, mint a hadvezért életvezetése, aki arra is képes már, hogy tetszése szerint, tehát nem ösztönbõl - eldöntse, hogy segít, vagy árt valakinek. ÉS teszi is hol ezt, hol azt. A cselekvésnek egyik fajtáján sincs rögzülve.

Amúgy, az ólom tényleg nem jó mágnesnek. És ma már nincsenek szamurájok.
236 #53 Vazul
- 2016-10-14 17:23
Engem marhára fárasztott a zsidómosdató dumájával.

Ezt írta nekem:
"Az a cél, hogy kiirtsuk a zsidókat ( persze demokratikusan, vagyis materialista célok alapján), az bizony hamis cél."

Inkább nem írom le, hogy mi lenne a célom vele kapcsolatban, azon kívül, hogy a kutyáimnak egy hétig nem lenne gond arra, mit egyenek.
283 #54 gladiator07
- 2016-10-14 17:46
Ez most akkor egy ösz / tö /nösen / át/ képzõ tábor. Vagy veri az ördög a feleségét.
T: Bl.
236 #55 Vazul
- 2016-10-14 18:26
Gladiátor, szerintem nem ennyire bonyolult a helyzet, azért tévedt ide, mert megszûnt a kedvenc újsága, a népszabi. Aztán az mégse járja, hogy ne tudálékoskodjon sehol. Fõleg egy ilyen oldalon a zsidók mosdatása érdekében, jópont a moszadnál es!
kepfeltoltes.hu/161014/1099396591images_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
4 #56 Posta Imre
- 2016-10-14 19:15
No-no...a "létnél" nincs "nagyobb kérdés", de kisebb sem, mint aki válaszolni kíván rá. Szóban nem kifejezhetõ, vagy ha igen, a szó maga értelmetlen, ahogy a lét sem emberi agyra van kalibrálva.

Ha zigazak a "legendák" a "sumír" történetben az "ember" szerepe egészen más és ha igaz, hogy xar került a pikszisbe, mert bennünket nem "lehet" így összekeverni és "tanítani", minekutána a "tudást" bizonyos körök megtagadták, sõt kifejezetten a butításunkra gyúrnak, így több a kérdés, mint a válasz. A Föld eme dimenziója "börtön"? Vagy óvoda, ahol a "lelkek" telelve szellemet ellenek? Vagy "megszállók" használják fizikai testünk és "báboznak" velünk, mint marionettel?

Ha eldöntötték, hogy a Földön lévõ "intelligens" életet "felemelik", az társadalmi változás keretében történhet, de ez jelenleg és már jó régtõl bizonyos körökben ellene megy az "egyéni" felemelkedésnek és ütközik a parazita és a szkyta "erkölcs" megtapasztalásában.

Úgy tûnik, a parazitizmussal le kell és le fognak számolni. Csak központilag lehet, egyéniben -elnézve az egyéneket- kizárt, bár ugye semmi sem kizárt.

Olyan "embert" "létrehívni", aki alkalmas a "jövõ társadalmának" hitszónoka és mérnöke is lenni, nem egyszerû. Ki hisz még a mesében? Aki tudja, hogy az élet mirõl is szól valójában, nyomatékosan telibexarja a "lenti világot" és ím, itt nagy tanító és szent lehet, de ki kell nyírni, mert összeomlik a ganéra épülõ raglétrákkal megácsolt vár.

Vájuk a messiást? Nincs és nem is lesz már, s tán nem is volt, de voltak "tanítók". Nos, ha kiborítják nagyban csak azokat a biliket, amikkel mi már itt elbajlódtunk, megnézem, mit lehet kezdeni a csürhével, mely eddig csendes és nyomorult szánalmas gyáva féreg volt csak,. Most mivé válik? Megmondjam? Nincs jelentõsége. Sosem volt és nem is lesz.

Túl sok "kiút" nincs a zördögi körletbõl és az ajtó zárva van, de tán még a kulcslyuk is le van hegesztve. Azért nem lehetetlen a kijutás, csak "értelemmel" fel nem fogható.

Vazul, tudom, hogy undorod van, de olvass bele a "zohár" néven futó szösszenetbe. Jó 15 éve került elém. Nem sok köze van a zsidókhoz, ahogy a kabbalának sem...viszont egyáltalán nem elvetni-való baromság, ha kicsit is ráhangolódsz.
236 #57 Vazul
- 2016-10-14 19:39
Zohár, sugár? Biztos nincs köze, ha van is lopták.

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.97 másodperc
4,033,730 egyedi látogató