Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Monetáris paritás

GondolatokVenezuelában bevonták a legnagyobb címleteket, nemrég Indiában és ki tudja még hol, amit nem vertek nagy dobra, de elég drasztikusan megyen a "korábbi pénzrendszer" - nevezzük úgy - reformja. Igen, nálunk is lecserélték a nagy címleteket Matolcsy- utalványra. Ez már rúbel és yüan elszámolású, arannyal fedezett. Aki nem hiszi, járjon utána. Olvasom, Kína helyett Japán lett az elsõ fõhitelezõje az USA-nak. Olvasom, Oroszország és Kína, Ausztráliával (Anglia) az elsõk az aranykitermelésben. Jó, tudom, aztán a zsidó elviszi onnan, mert a nukikukiknak gyûjtik. Olvasom, hogy a MNB biztonsági szolgálatát puccs-szerûen lecserélték Orbán korábbi testõr-parancsnoka segedelmével és vele való élen. Lassan eléri a dollár az euro értékhatárát, de már egálban van a CHF-el és a Forint áll, mint a cövek!

A gazdaság erõs és még több "állami" - látszólag teljesen haszontalan, sõt fölösleges, de hozzá polgárpukkasztó- beruházással generál a halottnak tûnõ de dübörgõ gazdaságnak zárt körû megrendeléseket. A határok lezárása lényegében elõkészítve, minden "országhatáron" vegyes csapatok közös erõvel biztosítják a helyzet nemzetközi konfliktussá való bõvülésének esélyét, bármely rendkívüli helyzet esetén. A légtér és a szárazföld is lényegében katonai és rendészeti mûveleti terület, de a békés nyugalom a nyilvánvaló és mesterségesen szított és fenntartott feszültségek ellenére is egyensúlyban tartja a rendnek látszatát. Épül az új (régi) rend és lebomlik a régi (új). A paloták, várak, grófok és grofók idõszaka jó, királyi méltósággal, kisebb "demokráciával", kevesebb liberális károkozással és lassú víz pártot mosással, mert a sok szennyes Dunát rekesztene. Jön a nemzeti álmok kora. Jön a forradalom és lázadás kora. Minden hatalom a népé, de a nép út közben elveszett! Sebaj, megtaláljuk, vagy grundolunk másikat! A médiát már lényegében "államosították" és a sok mágnásmiska is állami stróman lett. Csányi most nyitott két OTP fiókot Moszkvában! Hasít a Richter és Kárpátalja lényegében, de facto visszatért. Erre bizonyíték jeszenszky. Az egészségügyi rendszer, oktatás (stratégiai területek) teljes kontrollja elõkészítve a patikák lényegében kiszolgáltatva. Minden készen áll a VÁLTOZÁShoz!

A neten a lelkekért folytatott állóháború mozgásba lendült, az összeesküvés elméletek realizálódtak, vagy a cáfolatuk igazolta azok valódiságának zömét. Mit is írhatnék? Minden lényeges beosztásban a korábbi cégemnél megismert emberek, személyek diszponálnak. Könyveimben leírt élményeim elevenednek meg és nem várt fordulatként újra ismerõs arcok vehetnek körül, ám fegyvereik nem ellenem, hanem elleneim ellen irányulnak. Utópija? Nem inni elõre a medve bõrére, utána meg már minek? A nemzetegyesítés a nemzet nélkül is megy, ország meg mér jó ideje ugyanolyan fikció, a határok tetszés szerint tologathatók a kint lévõek vissza, az itt nemkívánatosak túlra toloncolhatók. Sok éve emlegetett változások érlelõdnek realitássá. Szépséghiba, hogy mindezt a meglévõ rezsimben kell kieszközölni azoknak, akik nyakig benne voltak a szétzilálásban. Vagy megteszik, vagy mindnyájuk rövid távon halál fia.

Hozzászólások

238 #20 bivaly
- 2016-12-18 20:23
Imre !

Hiányos a mûveltségem, soha még nem találkoztam az Opus Magnum kifejezéssel ! Semmi baj, eddig se volt túl sok belõle, de szeretnék kérni valamit, feltéve ha szabad !? Adj egy kis morzsát a tudásból, már ha tudattad, hogy megtaláltad ! Nekem sokat kell dolgozni, és nem értem rá keresni, csak úgy bolyongtam az erdõben. Már mondtam párszor, sok minden a Földhöz, és földhöz köt, e miatt erõs hiányaim vannak, és itt és most nem átvitt, és kétértelmûen. Nekem csak 24 óra a másnak 48 , nem tudom miért ? Szóval, mit kell tudni annak, aki nem találta meg, hogy mégse ugorjon a kútba, fõleg ha nincs benne víz ?
2 #21 gerry
- 2016-12-18 21:58
Kit kell kitiltanI? Imrét?

Csak szóljatok, máris teszem tiltólistára! s_hihi

Gerry, alias Magányos Oposszum

Kösz etele ... én se tuttam, mit jelent és most már tudom, hogy az én nagy müvem a PI-oldal birodkörte. (Azé' mert nem kerek csak hasonpaci.)

Legyetek, jók, horkoljatok eleget . aki nem tud aludni az horgoljon nemzeti terítõket - jön a Karácsony!
2 #22 gerry
- 2016-12-18 21:59
... na hova tünt etele linkje? s_kukk ...pedig volt!
Itt elég egyértelmü: https://en.wikipe...biguation)
120 #23 Vakeger
- 2016-12-18 23:09
"A paradoxon állítások egy olyan halmaza, amelyek ellentmondásra vezetnek, vagy a józan észnek ellentmondó következtetés vonható le belõlük. A híres paradoxonok mögött megbújó kétértelmûségek következtetési hibák és ki nem mondott, hibás feltételezések tudatosodása számos..." blablabla.
A tárgyak, gondolatok alapjában semlegesek, a környezet és az aktuális "illúzió" dönt a jó/rosz-ságukról.
A "hím aláján" való átmeditálás gyakorlati hasznát még nem értem az itt maradottak számára. Vagy csak bölcsen szökésben vannak az elcseszett "mi" dimenziónkból?
118 #24 keepfargo
- 2016-12-19 04:05
Az Opus Magnum esetleg nem Nagy Nyitany?
Kenyszeru kerdesek sorat ezzel nyitam.
Mint jenki, lofegyverre asszocialnek?
Es ezzel aszocialisabba valnek?

Na es mit kezdjunk a Nagy Nyitannyal?
Mit az eltevelyedett hitvannyal?
A baranyborbe bujtatott farkasokkal?
A tudatlansagba sullyedt okosokkal?

Higyjunk gonoszok kiirthatosagaban?
Tan higyjunk inkabb az emberben magaban?
Vagy higyjuk: a Gonosz ujratermelodik,
s az ember ugyis hiaba muvelodik?

Vagy Foldanya uz velunk gonosz jatekot,
Felvaltva kinalva atkot s ajandekot?
Kiserleti telep tevelyedetteknek;
Istenfiak kiket szemetdombra vetnek?

Eleg eros e a belso indittatas
S amilyen a hatasfok, olyan a hatas?
Van megis ertelme e foldi letnek?
S akik megtalaljak; nem egyszerre lepnek?

Mert ha kiastad a kincset nagy nehezen
Nincs aki veled osztozni akar ezen.
Mindenki a maga utjat kell megjarja,
Akar egyedul, akar ugy hogy van parja...

Igy hogy legyen egy csalad az emberiseg;
Ha a csalad kiment a divatbol mar reg?
Magadra hagyva, zagyva gondolatokkal
A Mindent kapod meg, de vonoval, tokkal?

Hogy jonnel ra magadtol: te vagy a minden?
Nem fereg, vagy ember: magad vagy az Isten,
Ha mar kiskorodtol rosszul programoztak,
Kik rabsagodbol vagyonokat halmoztak?

Kitorni emberoltok bilincseibol,
Egyenloen osztozni fold kincseibol
Tudunk e meg; vagy elont a szennynek arja
Van-e meg, ki a megoldast mastol varja?

Szolj, ha van mit mondanod; fontos minden mondatod!
283 #25 gladiator07
- 2016-12-19 04:22
Keepfargó.
A versed a tékozló fiú töprengésének mindenkori nyitánya, s hiába, nem értette meg a célt az uttal. nem lessz dínom dánom. Az othol maradottak szemei távolabb láttak az orruknál v. .nem. De hát a szabad akaratban még sok kincs van,v. nincs.
118 #26 keepfargo
- 2016-12-19 04:55
gladiator
Igen, a cel maga az ut; ezt meg Balczo Andrastol tanultam 82-ben. (Ezert nem kellett volna kimenni)
Volt viszont egy elhagyott otthon (apam lepett ki belole tul koran), es ezert mar ki lehetett menni. Az utat barhol jarhatod, ha ugy gondolod. A Nobel-dijasaink szinte mind kint dolgoztak; valahogy a perspektiva megvaltozik a nagyvilagban. (mas kerdes, hogy mik voltak azok a dijak es mire mentunk veluk).
A szabad akaratrol is lehetne tobbet irni, ha biztosak lennenk benne hogy van. (Ld genetikai es egyeb programozas)...
4 #27 Posta Imre
- 2016-12-19 13:30
Ti mit ittatok? Adjatok nekem is!
118 #28 keepfargo
- 2016-12-19 14:45
Fiatalkoruakat a helyisegben nem szolgalunk ki..

Ja, hogy ez a te helyiseged, na, nem banom, akkor mehet.

Ilyen tomenyen kered, vagy jo lesz higitva is?
118 #29 keepfargo
- 2016-12-19 14:57
Na, amig eldontod, hallgasd meg Badar Sanyit; amikor "fenyt" ivott Kohalmi Zolival - az ma' nem a semmi...
283 #30 gladiator07
- 2016-12-19 17:28
keepfargo.

A cél, /célom / az amit fentebb leírtál visszakerülni cseppként az óceánba, hisz onnan estünk ki. Természetesen szellemi értelemben, mert anyag az nincs. Az út, a visszaút, csak eszköz.
T: BL.
7 #31 virag
- 2016-12-19 18:00
Van ötlete a világrend megreformálására? Itt másfél milliárdot adnak érte
http://hvg.hu/ene..._vilagrand
4 #32 Posta Imre
- 2016-12-19 18:22
Inkább cseppenként a pályikásüvegbe! Gladiátor, cseppenkét facsarnak ki, vagy te magod, de ez kényszerprés.
283 #33 gladiator07
- 2016-12-19 19:16
Imre van finom vilmoskörtém,,, kûldjek? Sokkk cseppp EGY - ben.
118 #34 keepfargo
- 2016-12-19 23:34
gladiator07

Jol mondod, szepen, roviden, velosen (koszonet erte) - Hsz.Nr30 )

kozeledunk...

s mire megtanulunk az idobol kiugrani, mar egyutt is leszunk abban az oceanban

(ennek az utolso ugrasnak lehetne egy szokatlan valtozata: meeg nem halna meg a test, csak az ego...igy lelekkent lehetne itt idozni a vakok orszagaban, csak kivancsisagbol: vajon hanyan, s kifelek, kovetnek a peldat...)
3 #35 Enid
- 2016-12-20 06:59
Keepfargo! #26
...es, ha biztosak lennenk benne, hogy az sincs?!
Ugyan a "szabad" reszin lovagolnak, hogy nem "szabadon" dontunk, mert befolyasolhatoak vagyunk. De az ertelmi oldalon van az eb elhantolva: szabad akarat=valasztas. Nem. Eloszoris dontes. Aztan a dualis modellre formalt "valasztas" is egyoldalu (persze fenn kell tartsak a dualis gondolkodas-modot), mert abban a pillanatban ( 'fringe' es ez nem idointervallumra vonatkozik, hanem az elementumok egesz kombinaciojara ) amikor az "egyiket" valasztod ; azt is eldontod, hogy nem a masikra voksolsz. Pont.
118 #36 keepfargo
- 2016-12-20 07:13
enid
Ez mind szep es jo.
Ott vagyok bajban, ha megengedem a minden mindennel osszefugg elve alapjan hogy a vilag (Mindenseg) egy onmagaba visszafordulo jatek, amiben minden determinalva van, oda es vissza. Ido nincs, csak nekunk van egy linearis fogalmunk rola mert a testunk mulando. A "szellem-lelek", vagy mi pedig orok.
Ezert tunhet ugy, es itt Imre baratom tamogathat a sajat elmeletevel, hogy valakik jatszanak, kiserleteznek velunk. (Persze a kiserlet, jelenleg, nem nez ki tul jol...)
3 #37 Enid
- 2016-12-20 07:36
Semmi nincs "determinalva", vagy legalabbis nem a hagyomanyos ertelemben. Az Uni-verzumnak van egy mukodesi mechanizmusa, ami mindenre hat, hiszen "Az " ( marmint az univerzum es benne mi is ) virtualis, ideikus, szimbolikus, fraktalis. Az Ido korkoros. Vedd elo a loop fogalmat, Szent. Agoston stb. Ki "bir-tokolja" az Idot? A budhistaknak ismeros. Megteszel egy "kort" es latszolag ugyanoda tersz vissza. Latszolag. (Ter nincs. Ido nincs. Nem azert vagy "valahol" mert az a hely letezik... hanem azert letezik az a hely, mert Te "ott" vagy. Vala hol (!) Mi felenk ugy mongyak, hogy "vala-hun". Hun? -itt. -ott... Ott-hun=otthon.
Hogy ez a "Hun" most kizarolag egy nemzet neve-e, vagy, hogy esetleg egy "kepesseg" -bol alkotott jellemzo-e, ezt a fantaziadra bizom.

Mindig egy masik kiindulopontra erkezel. Nem tudsz hagyomanyos ertelemben visszaterni a "forrashoz", mert a forras folyamatosan megujul altalunk.
Szoval butabbak nem leszunk, maximum megrekedunk egy bizonyos szinten., mint peldaul a politikusok...bank-karok, zsidok, ciganyok, korrumpalhato emberek... a katonak... stb. stb... lehetne sorolni. Kulonbozo "szin-tekeen" helyezkedunk el.
A tisztasag itt is elony. :)
118 #38 keepfargo
- 2016-12-20 15:03
enid
"semmi nincs determinalva" "hagyomanyos ertelemben" - ( mit ertsek a hagyomanyos ertelem alatt?)
Ezzel nehez egyeterteni. Meg se probalom.
Itt jon hogy miert:
Szuletesekor mindenki kap egy "csomagot" ami testi, szellemi, lelki ertelemben mar meghatarozo.
Meghataroz=determinal.
Hogy van az, hogy az egyik gyerek mar 4 eves koraban zenet szerez, a masik 6 evesen olyan cseleket csinal a focilabdaval, hogy csak nezunk, stb.stb.
Az a gyerek nem tehet mast, mert ehhez van tehetsege. Hiaba probalnad a focistat zongorahoz ultetni, es a kis zeneszerzonek hiaba adnad a labdat.
Az orvostudomany kezdi kapiskalni hogy a rakra valo hajlam is veleszuletett. (Miert a "passziv dohanyos" lett tudorakos, es nem az, aki vele egy helyisegben fustolt egesz nap?)
Az alkoholizmus is egy erdekes tortenet. Mert szinte mindenki iszik mifelenk...
A geometriarol hallottam en is, a korkoros visszateres elmenye valojaban spiralis elmeny, de atlatas vagy athallas lehet; innen a "deja vu" erzet.
Futjuk itt a"koreinket" de tudatilag egyre feljebb, mert elmozdulnak a korok a teridoben, vagy amiben akarod.
Az emelkedes viszont lassu, pontosabban egyeseke gyorsabb masoke lassubb, innen a pesszimizmusod/optimizmusod, ha korulnezel, raadasul vannak "nemzeti karmak" is, ugyanugy ahogy a kezdetek kezdetetol teves vallasi-es vilagfelfogasok is.

Mi lehet a mi nemzeti karmank? Kerdezhetnenk, de sajnos, mar a nemzettel baj van: nem talaljuk, hanem helyette valakik megmondjak hogy ki a magyar meg mi a magyar, sot hogy mi a "magyarkodas", azt is.
Ez a "nem talaljuk" ugy is felfoghato, hogy van egy maradek maroknyi magyar, de azok nem talaljak egymast a sotetben ami Istvan/Vajk ota csak surusodik, kisebb megszakitasokkal.

Ez a honlap is felfoghato ugy, hogy az egymas keresese jagyeben irogatunk itt, es talan lassan jutunk valahova, vagy legalabbis szeretnenk. Na meg a sotetseg eloszlatasat is szeretnenk.
Imre nem tehetett mast, minthogy felfedje a rendorsegen beluli disznosagokat/zsidositast, mert a karaktereben ez van (kodolva). Oszinteseg, batorsag, meg nem alkuvas.
Aki ezzel egyetert, az sem tehet mast, mint probal hu maradni az altala elinditott elegedetlensegi hullamon lovaglo onkepzeshez, aminek fedoneve PI weboldala.

Ilyen ertelemben sokminden determinalt. ( Nem semmi, ugye?) Azt, hogy minden determinalt-e (vagy nem), nem allithatom, de ki sem zarhatom, ha a kiindulasom jo volt es a tapasztalati anyagot jol ertelmeztem. Ezert irtam hogy; "Ott vagyok bajban, ha megengedem"; tehat ha feltetelezem a mindenre kiterjedo meghatarozottsagot.
Nem hatarozott allitas tehat, hanem feltetelezes, igy nem kell senki meggyozzon a homlokegyenest ellenkezojerol, ami mellesleg nem is igazolhato, lasd fentieket.
Velemenyem szerint eleg sok minden determinalt, igy a feltevesem nem teljesen legbol kapott. Ha az lenne, akkor pedig benne volt a csomagban, amit kaptam, szuleteskor. Vagyis: Not guilty! (Nem bunos!)

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 1.28 másodperc
4,702,084 egyedi látogató