Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Kis karácsony, nagy karácsony, kisült-e már...!

GondolatokMindenkinek kívánom, mit magának kívánhat! Úgy is az a végzete! :-))

Hozzászólások

154 #1 kakas
- 2016-12-22 18:04
68.media.tumblr.com/aafa8cd7511abec72da8961e5f690d1d/tumblr_oikvczeCaJ1qbgoyio1_1280.jpg[movie=youtube]https://www.youtube.com/watch?v=Vd79mpzBnJ4[/movie]
329 #2 gutai zub
- 2016-12-22 20:40
Legyen Nagy Karácsony

Soha nem felejtem el, sok sok évvel ezelõtt történt.
Pont Karácsony elõtt, talán hazámtól az egyik legtávolabb nagyvárosába érkeztem.
Érdekes, hogy egy városban, ami tele van emberekkel, ott tudja az egy énr igazán érezni a magányosságot, ha egyedül van.

December 24 én délig dolgoztam, és hazaindultam a lakásomba, szinte félve, hogyan is csinálom végig a Karácsony estéjét egyedül.

Aztán, még mielõtt beléptem volna gyéren berendezett szobámba, megfogott valami nagyon kellemes hangulat váratlanul, és legbelül::
hirtelen ott volt édesanyám, apám, testvérem, és minen szép és jó, szinte válogatva, életem karácsonyaiból.

Mert lehámozva a vak vallásos áhitatot, a modern üzleti és vásárlási örûletet, ha van lelked, december 24 én este egy varázslat történhet meg veled.

Ez úttal kívánok minden itt résztvevõnek boldog Karácsonyt, és történjen meg veled....................
4 #3 Posta Imre
- 2016-12-22 20:57
Gutai, ha már megosztottad, had öntsek én is egy kis savót az aludt tejrõl le! Mire emlékszem. Igen, vannak régiek, meg újabbak, de maradandó bevésésre szánt kép "szánalmas". Általában nõvéremmel ketten készülünk, díszítjük a fát, nézegetem a régi díszeket és várom az ajándékot, amit már persze felkutattam elõtte és várjuk, hogy apukánk minél gyorsabban igya magát álomba. Néha voltak vendégtesóim, mostoháim, de a helyzet lényegében ugyanaz. Tehetek róla vagy nem, a "karácsony" számomra csak külsõség semmi több. Vagy minden napom az, vagy egyik se a "szeretet ünnepe". A gyermekeink - ahogy látom-, természetesnek veszik, hogy minden "pörfekt" nálunk, de igazán azért lehetnek boldogak, mert nem látnak a "lelkembe". Ugyan gyakran elmondom, honnan "indultam", de ennek semmi haszna, értelme számukra. Nekem van. Túl sokszor áll meg bennem az idõ, s tán azért is látok olyasmit, ami mellett a zöm vakon rohan el. Semmi nem múlik el, minden most van.
120 #4 Vakeger
- 2016-12-22 21:20
Én végig kolompoltam az utcát a hosszú fülû szatyorban lévõ literes kövidinkával. Az ötven filléres fagyit ugyan úgy nem szerettem, mint a rigójancsit. Csak azért, mert a visszajáróból azt kellet volna magamnak venni. Azért vigyáztam az öregre, mert mikor, csak sötétedés után értem haza, az mindannyiunknak kijózanító volt. :)
37 #5 HER
- 2016-12-22 21:52
Áldott Békés Karácsonyt kívánok,
Minden olvasónak!

Ady Endre:
Karácsony – Harang csendül...

I.
Harang csendül,
Ének zendül,
Messze zsong a hálaének
Az én kedves kis falumban
Karácsonykor
Magába száll minden lélek.
Minden ember
Szeretettel
Borul földre imádkozni,
Az én kedves kis falumban
A Messiás
Boldogságot szokott hozni.
A templomba
Hosszú sorba'
Indulnak el ifjak, vének,
Az én kedves kis falumban
Hálát adnak
A magasság Istenének.
Mintha itt lenn
A nagy Isten
Szent kegyelme súgna, szállna,
Az én kedves kis falumban
Minden szívben
Csak szeretet lakik máma.
II.
Bántja lelkem a nagy város
Durva zaja,
De jó volna ünnepelni
Odahaza.
De jó volna tiszta szívbõl
– Úgy mint régen –
Fohászkodni,
De jó volna megnyugodni.
De jó volna, mindent,
Elfeledni,
De jó volna játszadozó
Gyermek lenni.
Igaz hittel, gyermek szívvel
A világgal
Kibékülni,
Szeretetben üdvözülni.
III.
Ha ez a szép rege
Igaz hitté válna,
Óh, de nagy boldogság
Szállna a világra.
Ez a gyarló ember
Ember lenne újra,
Talizmánja lenne
A szomorú útra.
Golgota nem volna
Ez a földi élet,
Egy erõ hatná át
A nagy mindenséget.
Nem volna más vallás,
Nem volna csak ennyi:
Imádni az Istent
És egymást szeretni…
Karácsonyi rege
Ha valóra válna,
Igazi boldogság
Szállna a világra.

Én is 21 éve változtattam a sorsomon! Igaz nem messzire mentem, de mindenki idegen volt! Én dolgoztam az ünnepeken, éjszakában a betegek között!
Sose feledem el!
Hasi sebészeten, segédnõvérként még akkor!
De nem bántam!
A szokásos rutin feladat ment, a láz mérés a vacsora után, a nõi férfi kórtermek felváltva voltak, a megfigyelõ kórtermek is, ahol a friss mûtöttek voltak.
Volt két férfi beteg, akik tudatomat irányították, és még fogadtak is rá, kinek az akartat teljesítem.
Mentem kórteremrõl kórteremre osztottam, majd szedtem össze a láz mérõket, az egyik férfi beteg mondta, fogadjunk visszafogok menni, ezt nem tudtam, csak utólag mondták meg! És valóban valamiért vissza kellett lépnem a kórtermükbe!
Addig addig szórakoztak nem csak velem, mással is!
Jött az esti vizit, igen fiatal doktor úr volt, rezidens féle!
Mikor a férfi kórterembe értünk, jókat kacarásztak igazi vidám hangulat volt, a doki, vette a lapot, rákérdezett! A két beteg elmondta az eseményeket. Jót derültünk, a doki is! Na több sem kellett, rá ragadt a többi kórtermi betegekre is a nevetés, mivel vittük tovább a hangulatot!
Mire végig viziteltünk, röhögött az osztály, a frissen mûtött, epe mûtöttek is! Valóságos kabarét csináltunk, mondták a betegek, fájt a hasuk, a sebek környéke.
Hanem másnap, híre ment, hogy milyen jó hangulat volt! Persze a viziten dicsekedtek mikor ismét délutánra mentem! Még délelõttös mûszak bent volt õk adták át az osztályt. Vége az ünnepeknek, jöttek a szürke hétköznapok! Karácsony utáni nap, reggel mentem dolgozni! Jött a délelõtti NAGY vizit, a NAGY delegációval, vagy 8 -10 orvossal! Jött is a raport, hogy mit képzelek én a betegeket megnevettetni mikor friss mûtöttek? Nem szóltam semmit, hallgattam a véleményeket, mert mondták a kezelõ, és mûtétet végzõ orvosok, semmi gond, mert így hamarabb gyógyultak a betegek két nappal. A sebek nem szakadtak ki!

De mikor találkoztam az ellenõrzésre jövõ betegekkel, vagy az utcán, mindegyik megköszönte azt a napot! :D Na ezután a kollégák elõtt nem állhattam meg.
238 #6 bivaly
- 2016-12-22 22:34
Boldog, és Békés Karácsonyt Kedves Mindnyájatoknak !


Mama, édesanyám !

Ameddig lélegzem, ápolom a Papát, légy nyugodt ! Tudod Anyám, írásban már csak itt tudok Neked küldeni pár szót. Jó volt Veled talákozni újból, boldoggá tettél, pontosabban sok erõt adtál. Mama, utólag köszönök mindent ! Tudod, a kívülállók azt hitték, hogy tépjük egymást, elvágjuk egymás torkát, de csak vitatkoztunk. Mennyi tíz évekig ? Minket hülyéztek le, miközben õk maradtak hülyék. Most már én sem foglalkozom velük. Édesanyám ! Mint látod, nem gond nélküli, de nyugodt az életem. Amit tudsz tegyél meg, tudom, hogy megteszed, és még csak nem is kértem, sem reméltem a múltkorit ! Holnap beszélek az Erzsivel, majd õ közvetít.
Mama, tudod, ez itt a nagyon hülyék honlapja, (nem baj ha nem tudtad, akkor mostantól tudod ,)Te meg tudtad világ életedben, hogy én nagyon hülye vagyok, tehát következés képpen itt a helyem, és mint mondtam, egyetlen hely, ahol, vagy ahonnan írhatok Neked . Édesanyám ! Vigyázz magadra odafenn, én vigyázok magunkra idelenn, és majd csak el leszünk valahogy. Adjon erõt hozzá az Isten ! Tudod, régen nem beszéltem vele, de mostanság hiányzik, küldtem neki pár mondatot. A választ szó szerint ugyan nem hallottam, csak sokkal jobban vagyok. Tehát hallotta, és válaszolt is. Mama ! Lehet, hogy már nem hallok igazán tökéletesen, de a lelkem még jól érti a ki nem mondott szavakat.

Isten áldjon !
Fiad.
86 #7 kovu
- 2016-12-23 04:43
https://www.youtube.com/watch?v=RiCVBNdebq8
Békés boldog karácsonyt mindenkinek
12 #8 spartakusz
- 2016-12-23 05:25
MA MÁR BETEGEN IS MENNÉK ZALÁBÓL VASBA, HOGY LÁTHASSAM ÉS BESZÉLHESSEK ÉDESANYÁMMAL ÉS ÉDESAPÁMMAL - DE MA MÁR NEM TEHETEM - MERT APÁM 2000-BEN ÉDESANYÁM 2007-BEN ELTÁVOZOTT A FIZIKA VILÁGÁBÓL!
Ezért üzenem menjetek el édesszüleitekhez míg élnek - ne keressetek kifogást - mert ha eltávoznak már nem tehetitek!
MINDEN POSTA IMRE OLDAL RAGJÁNAK ÉS MEGLÁTOGATÓJÁNAK BOLDOG KARÁCSONYT ÉS ÚJ ÉVET KÍVÁNOK!
AJÁNDÉK A FA ALÁ:
AZ ÉLET CSODASZÉP c. film tanuljatok belõle, hogy kell összetartani, mert ma még nem megy nekünk magyaroknak!
https://openload....ep.avi.mp4
mindig megmaradva szeretettel - hittel és reménnyel, azzal az erõvel amely mindig gyõzedelmeskedik gonosz felett:
id. Kiss László
396 #9 Kujak
- 2016-12-23 07:33
Békés Boldog Karácsonyt mindenkinek!

Spari! Jó lenne ha szavaidat gyermekeim is olvasnák és megfogadnák....... :(

Egy rövid idézet Wass Alberttõl:

Ne a hóban, csillagokban,
Ne ünnepi foszlós kalácson,
Ne díszített fákon, hanem
A szívetekben legyen karácsony!
s_love
199 #10 cico
- 2016-12-23 09:49
Áldott karácsonyt Mindenkinek!
Köszönöm, hogy továbbra is olvashatlak Titeket (ritkán jövök, de gyakran benézek) és köszönöm Imrének, hogy megosztja velünk mindezt.
Békét kívánnék és nyugalmat, legalább erre a három napra, bár nemcsak ebben az idõszakban kellene ezt átélni....
51 #11 Skorpio58
- 2016-12-23 10:25
Békés Boldog Karácsonyt kívánok mindenkinek!
283 #12 gladiator07
- 2016-12-23 10:47
Szeretettel teljes Karácsonyt kívánok minden kedves író - olvasónknak.
T: Bl.
5 #13 kincses
- 2016-12-23 10:53
"MINDEN POSTA IMRE OLDAL RAGJÁNAK ÉS MEGLÁTOGATÓJÁNAK " - eleinte nem akartam boldogkarácsonytkívánni, mert lassan se boldogság, se karácsony semerre sem, de Spari melléütötte a billentyût, és ez elindított egy gondolatsort bennem, hátha bennetek is...szóval RAGnak. A magyar - egy ragozó nyelv. Ettõl élõ. Ha nincs valamire szava, kifejezése, megteremti, megalkotja. Addig "ragozza", rakosgatja, amíg kimondhatja a kimondhatatlant, és utána mindenki tudni fogja már. Ha van jó, találó asszociáció és szimbólum a PI klubra, akkor a Posta Imre Ragok mindenképpen az, hiszen, ha nyögve, nyelve is, de igyekszünk kimondani kimondhatatlan dolgokat, hogy - néha növeljük, néha oldjuk - a rettenetet, amit most világnak neveznek nagyvonalúan. Úgyhogy, ezen a napon hadd kívánjak én is mindnyájunknak áldott és vidám rakosgatást, ragozgatást jó egészségben! Üdv minden PI RAGnak, rangos elismerés ez az élettõl, azt hiszem!!s_Laptop
24 #14 cigar-no
- 2016-12-23 12:12
Békés Boldog Karácsonyt kívánok minden jó magyar Embernek!
245 #15 hamu
- 2016-12-23 14:14
Nincs ihletem semmit sem írni.
3 #16 Enid
- 2016-12-23 14:24
static.minilua.com/wp-content/uploads/2012/09/cabin-winter.jpg
Fold, van.
Haz, van.
Viz, van.
Noveny, van.
Allat, van.
Feny?
van.

Wass Albert
SZERETNÉM...

Szeretném, ha egyszer az lehetnék,
Ami leginkább lenni akarok.
Ha egyszer azt mondaná valaki:
Megsajnáltam a bánatodat,
Hitetlenségedet, háborgásodat,
S neked adom mi legdrágább neked:
A sorsodat, az önéletedet.
Neked adom a teremtésedet.

Akkor azt mondanám: legyek erõ,
A végtelenség örök ereje,
Aki nem néz hátra, csak elõre,
S nem hallja a múlt idõk zenéjét.
Legyek az õskor mitikus gigásza,
Aki számára nincsen vég, határ,
Hogy két karommal a világot rázzam,
S a hitemet, az igazságomat
Belesüvöltsem, belekiabáljam;
Eszme legyek, kirobbanásra kész,
Szent Géniusz, hatalmas és merész,
Aki elõtt a végtelen szabad!

Erõ legyek, kiben nem él az álom,
Ki gyõzni tudjon Olimposz-csatákon,
Kiben jövendõ nagy világok élnek,
Ki a babonának és hitetlenségnek
Kiszúrja titokzatos Küklopsz-szemét.
Erõ legyek, nagy alkotó erõ,
Romboló, világokat teremtõ,
Kinek lelkében eszme-lángok égnek,
S nem fél a Halál sötét szellemének
Bátran, büszkén a szemébe nézni.

Erõ legyek: jövõ ködébe látó,
Erõ legyek: nagy eszmékért csatázó,
Zengjem a ködös mindenségen át,
Egy új teremtés király-himnuszát!
S ha egyszer majd az idõ mûhelyébõl
Jõnek tüzesebb világ-hajnalok,
Tudjam, hogy élek, dalolok, vagyok!
Szeretném, ha egyszer az lehetnék,
Ami igazán lenni akarok.
8 #17 miskolcilaci
- 2016-12-23 17:37
Ez az elsõ karácsonynak nevezett ünnep, mikor nem érzem elõ hangulatát. Azon gondolkozok, hogy a többi nap milyen is lesz..

www.google.hu/logos/doodles/2016/holidays-2016-day-1-northern-hemisphere-5727116688621568-hp.gif
37 #18 HER
- 2016-12-23 18:29
Kedves Laci, nagyon gyér a hangulat valóban, hiányzik a hó, a tájról!? Szerintem, meg a készülõdések heve, illata, mert minden készen van, meglehet venni. Nem illatozik a káposzta, kocsonya, sütemények illata.?
4 #19 Posta Imre
- 2016-12-23 20:05
Emberek vagyunk, no, már aki...bújt, aki nem bújtat.

A fény helyett a tények....! No nem azé', csak úgy emma-gamba.

Már tudjuk, hogy Jézus születéséhõ semmi köze. Sõt tán Jézusnak sem köze semmihõ.

Helyette Ádám-Éva nevenapja, mintha õk lettek volna az "istenszülõk", akik megellették, bvagyis gen-eralizálták Jézust, vagyis a zsidót.

Fény ünnepe, de KARA.nak ejtjük- vagyis fekete, sötít-et jelent. Az akarat diadala.

Mindenki költ, költ és költ, míg teheti, költeményeket a egy valószerûtlen és rég holt világról, pedig elszakadt már a kõdökzsineg rég mától, hogy fényesnek látszik a vaksötét.

Voltam vagy 8 éves összetört, de eleven gyerek. Iskola. Házi feladat ellenõrzése a tanítónéni részérõl. Nem feledem a pillanatot, mikor rádöbbentem, nem csináltam meg! Ünnepeket kellett felsorolni és nem volt kész. Tanítónéni halad én sebesen körmölök, mert szégyenben nem maradhatok és írtam is párat gyorsan mire hozzám ért és félve, hogy megró, mert hanyag voltam, rebegem, hogy "Nálunk a karácsony nem ünnep" Akkortájt halt meg anyuka!" Elsírtam magam, inkább tán az izgalomtól, mint bánattól, nem is tudva mit beszélek és miért. Ma is látom, érzem a szégyent, pedig nem csak füllentettem. Édesanyám ott halt meg mellettem február másodikán a balesetben, amit túléltem. De sokszor eszembe jut a jelenet és tudom, édesanyám nem haragszik rám, mert nem vallottam be, hogy nincs kész a leckém. Már én sem haragszom, hogy nem vitt magával. Ennek így kellett történnie. Ha nem, akkor is. Az ünnep, az ünnep.

Horus (magyarosan mostanában csak orosznak ejtik) ünnep ez. Sia Hekas! (Sia = Felismerés és Heka a Varázslat).

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 1.25 másodperc
4,709,027 egyedi látogató