Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Abszurdisztán

KultúraVasárnapra - olvassa aki még nem olvasta el...

Aki elkövette: Stanley Steel (valódi nevén Pál Tamás) író, humorista.........................................................REKLÁM HELYE:
Egy kis Pál Tamás reklám (igaz, hogy nem kérte, de remélem nem haragszik meg érte, hogy idetettem ezt a szatírát... (ha valaki beköp minket neki, gondolja azt, hogy a reklám minden pénzt megér - csak abból már nálunk is hiány mutatkozik...)

Bibliográfia

Sört Wársz sorozat
Stanley Steel néven

A Baljós Anyós
A gnómok támadása
A sittes bosszúja
A csillagok (H) borúja
Az irodalom visszavág
A Jeti visszatér
Lüke Akadémia
Abszurdisztán
Az ébredõ Ernõ (2016)

Galopp sorozat
Stanley Steel néven

Séta-galopp
Roham-galopp

Turmix sorozat
Stanley Steel néven

Turmix 1
Turmix 2: Újra törölve
Turmix 3: Fájdalmak

Egyéb
Stanley Steel néven

A De Fincsi-kód
A pálinka-tapasz ( Társszerzõ: Agyi Agyimov)
Télapót! élve! ( Társszerzõ: Agyi Agyimov)
Hová lett a 8. utas?
A Kaszpi-tenger kalózai
Bitumen, Csókember és egyéb szuperhõsök

Heri Kókler sorozat
K. B. Rottring néven

Heri Kókler és az Epeköve (2001)
Heri Kókler és a Mormon Kannája (2001)
Heri Kókler és az Alkatrazi Fogoly (2002)
Heri Kókler és a Bûz Serlege (2003)
Heri Kókler és a Vámpírok Bálja (2003)
Heri Kókler és a Fõnök Érdemrendje (2004)
Heri Kókler és a Fáraó Átka (2004)
Heri Kókler és a Stonehenge Titka (2004)
Heri Kókler és a Pokol Kapuja (2006)
Heri Kókler és a Telivér Herceg (2006)
Heri Kókler és a Hat Tyúk Tava (2007)
Heri Kókler és az Elf Rémálma (2007)
Heri Kókler és a Horror Háza (2008)
Heri Kókler és a Halál Derelyéje (2008)
Heri Kókler és a Sárkány Tojása (2009)
Heri Kókler és a Sárkány Lehelete (2014)
Heri Kókler és az Utolsó Sárkánynagyúr (elõkészületben)

Továbbiak
Corynn Parker néven

Szexbotrány a Fehér Házban (krimi)

Poul J. Andersen néven

Szupernova ( A könyv "Az utolsó esély" címen is megjelent) sci-fi


REKLÁM VÉGEJa, mégse: Aki többet is tudni szeretne az elkövetõrõl, az itt megtalálja

Hozzászólások

299 #20 i_gazember
- 2018-03-08 10:12
Bivaly!

Kérhetnék elnézést is, de már ezért is megszóltál. Nem marad más hátra, minthogy megbocsátást adjak neked. Szerintem Te a következõket akartad írni:

Mikor mérges vagyok

Ha háborgok, ha dúlok, fúlok,
Mérgemben rád szitkot szórok,
Akkor ne hagyd magad!
Kérd, hogy álljon meg a pillanat!
Számoljak hármat, haragnak gátat álljak,
S legjobb mit tehetsz, vigasztalod sajgó lelkemet!
Mert nem szól, nem neked szól haragom,
Az a magam tehetetlenségének kivetülése,
A rosszkor, rossz helyen lévõkre.


köszönet, hiszen Te teremtetted szösszenetem ismertetésére a lehetõséget
225 #21 magyarnabob
- 2018-03-08 12:51
i-gazember, felesleges elnézést kérded. Elmagyarázom a helyzetet, egy lélekgyógyász szemével.
Figyelj i-gazember ! Te szeretettõl áradó , megbocsátó, nagylelkûséget felmutató, hát nem érted, hogy ezzel mennyire felzaklató és ingerlõ tudsz a számukra lenni ? Hát nem érted, hogy ezzel az erkölcsileg magasabb rendû viselkedéseddel szembesíted õket azzal, amit a lelke mélyén , a tudat alatt tud, csak nem fogad el, és emiatt ezzel nem a lelkiismeretét szólítod meg, nem érsz el pozitív változásokat. Sõt, szembesítve meglévû attitûdjükkel, gondolataikkal, újra meg újra belenyomódnak abba, amit a jelenségeek szintjén a pszichológia kognitív disszonanciának nevez, ami azt takarja, hogy az emberek tudatosan képtelenek szembenézni azzal, hogy két ellentétes vagy annak látszó tudattartalom egyidejûleg legyen meg. Ennek számtalan következménye van: tagadás, racionalizálás ( ésszerûsködés) , szublimáció, vetítés … . tehát pl. egyszerûen ezért tagadják Istent vagy a szeretetet, mert ezeknek eszméjét nem képesek elméjük már meglévõ tényleges tartalma mellett megtartani.
Tehát tagadnak, elutasítanak, ellentmondva gyûlölködnek, és ezt a viselkedésüket a világ legésszerûbb dolgának vélelmezik. Eldöntötték, hogy a meglévõ attitûdjük az egyetlen igazság és pont, itt a vége.
Az ember elméje egy gépezet, mechanikus, kiismerhetõ szerkezet. Stabilizálásáról több ilyen önvédelmi mechanizmus gondoskodik, amelybõl ez, a kognitív disszonancia a legerõsebb, képes még a lelkiismeret feltámadó furdalásait is kivédeni.
Emiatt tehát ne hagyd, hogy saját lelkiismereted furdaljon velük kapcsolatban, bármit teszel, legfeljebb az ellenségeskedés és düh ( legalábbis a szájkarate szintjén ) tudatszintjére hozhatod fel õket.
Ami azért persze egy jóval magasabb szint, mint az apátia, fásultság, reménytelenség, kiúttalanság. És mivel a düh állapotában a józan észnek, az ésszerûségnek a nyoma sincs, nem szabad zokon venni, hogy a düh gyakran közvetlenül éppen a jótevõjük ellen irányul. És ez a mondat is például mennyire fel fogja zaklat õket, hiszen ellenük nyílt támadás az, ha saját aktuális tudattartalmuknál magasabb szinttel kénytelenek szembesülni :)
299 #22 i_gazember
- 2018-03-08 15:30
Magyarnabob!

Köszönöm a szavaidat! El kell, hogy gondolkozzak rajta, mert így elsõ olvasatra bennem a következõ fogalmazódik meg: az illetékes elvtárs vagy olyan, mint itt az oldalon szidott mózesi leszármazott, vagy ahhoz sok mindenben illeszkedõ. Hatást akar rád gyakorolni, és nem riad vissza az erõszaktól, vagy az agresszív magatartástól sem. Írhattam volna ellenkezõ, ellenséges tartalmat is vele kapcsolatban, de amíg nincs rá szükség, visszatartom magamat. A jó szó nekem nem került semmibe. A rosszat a düh, a harag kelti. Köztudott, hogy a harag rossz tanácsadó. Igazad van, de a jó szó varázsát nem nekem, hanem neki kell elviselni. Így sajnos ez is csak büntetés a számára, de ha van egy kis értelme, kezd vele valamit. Vagy ...
267 #23 Perle
- 2018-03-08 20:35
238 #24 bivaly
- 2018-03-09 06:52
Magyarnabob !

Mit írtam korábban, hogy írjál, világosíts fel ! És rohadtul ne törõdj avval, hogy milyen honlapon firkálod a pszihológia édes zsidó szirupját, öntsd csak szép, értelmetlen, kiúttalan szavaidat, látod, van rá fogadó készség ! Ott, ahol amikor már megölték a családot, ott i-gazember felebaráti szeretettõl vezérelve meghívja a gyilkosokat vacsorára, hát ha meg tudják beszélni, a jövõbeni békés egymás mellett élés mikéntjét.
Te nem csak ostoba vagy, a pszihológiának mondott ember lelkét mérgezõ "tudomány" használója is. Neked a legsötétebb a lelked, miközben áradozol a fényrõl. És képzeld, olyan szinten vagyok Istennel, amit Te, Ti, itt nem hogy soha nem értek el, de még elképzelni sem tudjátok. Bizonyára nem vagyok egyedül, soha nem is állítottam, meg abban bízom, hogy vagyunk jópáran, de azt a szellemi ámokfutást amit Te itt végzel, azt a háttérhatalom, meg a látható ellenség nagy hálával köszöni, és továbbra is számít Rád ! Te a birkákkal leteteted aljas, álnok módon az önvédelem minden fegyverét, és a legaljasabb hazugságot, " a szeretet mindent legyõz" harsogod. Élek a jelzõs szerkezetek használatával. Nekem mindegy, hogy tudatosan, vagy nem szándékosan, de a "tudományod", a legrohadtabb lélek méreg, ami a bárgyú birkáknál erõsen hat, és akkor is ölbe tett kézzel ül, amikor már az õ torkát készülnek elvágni.
Nem egyszerûen megvetlek, de undorodom a fajtádtól. Van elég ismeretem az "emberrõl", igen sokat adtam az életem szûk idejébõl, hogy "felvilágosítsak, meg tanítsak", minden siker nélkül, és arra volt jó az egész, hogy hülyét csináltam magamból, hogy a hülyéket bármire megtaníthassam.
A pszihológia nevû áltudomány semmi másra nem való, mint a gyenge ember feletti uralkodásra. Erre lett kitalálva. Vannak más dimenziói is, mint vallás. És mára rátenyerelt a mûvészet minden ágára is.
Te meg ezt propagálod itt !?
Zárásként, hogy én is felvillantsam "pszihológiai tudományomat", igen jól ismerem a fajtádat, aki ameddig hiszik a szavait, "megértõ, segítõkész, jó tanácsokkal lát el", de a legkisebb kételkedés a "hitében és szavaiban", elõrántja belõle a gyûlöletet, amit õ maga szeretetként aposztrofál. Neked akkor is sötét a lelked, ha itt eljátszod, hogy belõled világít a szeretet fénye. A szeretet nem vak, nem hülye, és a tényeket tényként fogja fel. Minden más csak aljas hazugság. Mint a "szeressük egymást gyerekek, meg a bocsássunk meg az ellenönk vétkezõknek" ! A világ, és a mindennapok tele vannak az általunk szemben elkövetett megbocsájthatatlan bûnökkel. Az egyik legaljasabb hétköznapi hazugsággal, azt az agyakba szögelve, hogy "a szeretet minden legyõz".

Van egy blog feljebb, leírtam hány embert ismerek. Te a felsorolás végén vagy található.
225 #25 magyarnabob
- 2018-03-09 11:40
bivaly, kitõl tudnál tanítást elfogadni ?

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.85 másodperc
4,033,628 egyedi látogató