Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Obsit

GondolatokEmlékeztek még Móka Mikire? Na pár napja újra felmentem a fanszbukra, csak mert ellenõrizni akartam, ott van-e még élet, ha már itt nincs. Sokan megörültek nekem, vagy legalábbis ennek lájkolós jelét adták és még többen valszeg nem. Meg is kaptam az egynapos letiltásom szinte azonnal. De aztán csodálkoztam, hogy még pár napig bírták és aztán jött a másik, majd felülbírálták magukat és most megint jött a másik, három napra. Mókás egy dolog. Ha idióta gügyögõ vagy, akkor örökre ott ragadhatsz, vigyázz! Megerõsödött bennem a gyanú, hogy itt mi még mindig sokkal többet érünk, mint az f-buk egészében véve. Azért az is kiderült, hogy vannak, akiknek a böngészõje egyszerûen megtagadja az "oldalam" felkínálását, ami nem is csoda, ismerve a tartalmat. Gondoljátok át még egyszer! Gerry végül csak nyugdíjba vonult. Lassan nekem is kijár egy kis megérdemelt pihenés.

Hozzászólások

1204 #20 Kovacs
- 2018-10-18 18:27
A birkák a felprogramozás miatt nem látják a valóságot, mivel az agy a belétáplált hazugságok szûrõjén keresztül értelmezi a képet.
Az igazság fizikai fájdalmat okoz nekik, ami kognitív disszonancia reakciókat vált ki. Még ha tudják is, hogy meg vannak vezetve, akkor is inkább a hazugságot választják, mert eddig is ez adott nekik identitást az életükben. A globeholm szindróma sajnos ma a Föld lakosságának nagy részét érinti, de a betegség gyógyítható, ha a normativ konformizmus csapdájától megszabadulnak.

Azok, akik a hazugságokat felismerik, és felülrõl néznek a problémákra tiszta képet látnak a valóságról. Találó magyar kifejezés: "fölül emelkednek a problémán".

A valóság felismeréséhez nézd meg a képet távolabbról, ahol lathatod hogy a felprogramozasunk dolgozik bennunk, mikozben ha kozelrol nezed latod, h ez valojaban egy allo kep.

Magyarul : amit latni velunk a vilagrol, az nem a valosag, hanem a rendszer altal plantalt alvalosag. kepkuldes.com/images/7810d57231c9d01ef46cd928dc779111.jpg
1204 #21 Kovacs
- 2018-10-18 18:40
Mi is az alvilag, bar ti tudjatok, de a gyengebbeknek akar itt is el lehet kezdeni. Tudom, hogy ezen az oldalon mar volt szo arrol, hogy atombomba sem letezik.

Nézzétek meg a videót, van több olyan vastagságú rúd mint a kamera állvány, és azok se mozognak! https://www.youtu...e=youtu.be

És hogy fokozzuk az izgalmakat, mi is volt a Lookout Mountain filmstúdió? Õk rendelkeztek kizárólagos joggal a "kísérleti atomrobbantások" filmezése terén. Rajtuk kívül a közelébe nem mehetett senki ilyesminek. Minõ "véletlenül" ez egy hollywoodi filmsúdió volt. https://www.youtu...obmFg_ErYw
1204 #22 Kovacs
- 2018-10-18 18:50
„Soha nem voltam vallásos, nem hittem az egész templom dologban, de van itt valami, amirõl itt beszéltek. Abban az idõben nem tudtam mi is az.
A hadseregben szolgáltam 1997 és 2000 között, többek között az Antarktiszon, a McMurdo bázison. Helikopter szerelõ, és (kiszolgáló) személyzeti fõnök voltam, önkéntes alapon lehetett oda menni a helikoptereken dolgozni.
Amikor bejelentették, hogy önkéntes alapon lehet menni az Antarktiszra, jó páran jelentkeztünk, de csak kettõnk kérelme lett elfogadva. A kérelmi procedúra egy sor kérdõívbõl állt, amit ki kellett töltsünk, majd egyesével elbeszélgettek velünk. Leginkább az érdeklõdési körünkre, illetve a hitünkre voltak kíváncsiak.
1998 augusztusában küldtek a McMurdora kutató bázisra. Amikor nem voltunk elfoglaltak a gépek jégtelenítésével, és nem dolgoztunk rajtuk, volt egy kis idõnk együtt lógni a bázis kutatóival.
A katonai különítmény a McMurdon igen kicsiny volt, nem voltak saját elszeparált létesítményeink. Nem volt postánk, vagy média központunk. Nem volt kápolna, és káplán sem.
Nem volt saját levelezõ szobánk sem, meg kellett osszuk ugyanazokat a létesítményeket a kutatókkal, és a tudósokkal, így idõvel némelyikükkel összebarátkoztunk.
Alapvetõen két különbözõ jégfajta volt, amin dolgoztak, tanulmányozták. Az egyik fajta egy normál jég, amit mindannyian láttunk már. Lukakat fúrtak a földbe, így vettek mintát belõle. Mint minden normál jég, ez is átlátszó volt, néha fehér, és meleg hatására vízzé vált, amint elolvadt. Az Antarktisz teljes területe ezzel a fajta jéggel volt borítva, de nem ez volt az egyetlen jegük. Ugyanakkor egyszer láttam õket ezzel a jéggel foglalatoskodni, amikor is egy National Geographic forgatócsoport érkezett a bázisra.
Ezt az esetet leszámítva a kutatók egy teljesen másfajta jéggel voltak elfoglalva, amit úgy hívtak: ég jég.
Ez az anyag teljesen más volt.
Soha nem engedtek be minket a bázis laboratóriumába, mert a labort szuper tisztán kellett tartaniuk, és ahogy mondták, a munkájuk sikerét kockáztatták volna, ha sok embert engednek be oda. Azonban egyszer a kutatók, akikkel összebarátkoztam, mutattak egy darab ég jeget. Nem lehetett puszta kézzel hozzá sem érni olyan hideg volt.
Nem volt áttetszõ, vagy fehér, mint a normál jég. Egyszínû kék volt. Azt mondták azért hívják ég jégnek, mert pontosan olyan színû, mint az ég.
A vastag és nehéz „kültéri” kesztyûben lehetett csak hozzáérni. Annyira hideg volt, hogy azonnal odafagyott az ember kezéhez, ha hozzányúlt. Nem emlékszem rá, mekkora hõmérsékletet mondtak rá, de valami több száz fokkal nulla alatt. SOKKAL hidegebb volt, mint a normál jég odakint.
Egy fém palackban szállították, ami leginkább egy termoszhoz hasonlított. Hagytak egy ideig játszogatni vele. Jóval könnyebbnek érzõdött, mint egy ugyanakkora hagyományos jég, Úgy éreztem, hogyha feldobnám a levegõbe, lebegve zuhanna vissza, de persze nem próbáltam ki. Ezek kívül kissé flexibilis volt, amint megpróbáltam elhajlítani, nem tört el, mint egy normál jég. Nem lehetett átlátni rajta, még egy kis darabkáján sem, „szilárd” kék színe volt a felületén is.
És itt jön az igazán megdöbbentõ rész. Nem olvadt vízzé. Meleg hatására, ami volt odabent csak zsugorodott, egyre kisebbé. A kesztyûm nem lett tõle vizes, sem a padló. Csak egyszerûen levegõvé vált, elpárolgott!
Azt mondták, komoly oka van, hogy itt az Antarktiszon, helyben kell tanulmányozzák. Nem tudták elszállítani Amerikába, szinte lehetetlen volt a szállítás során megfelelõen hideg hõmérsékleten tartani. Ahogy elmondta, az orosz kutatók ugyanezzel a problémával kerültek szembe, õk sem tudták Oroszországba szállítani. Ezért van nekik is kutató állomásuk az Antarktiszon.
Kb. 15 perc foglalatoskodás után az ég jég teljesen eltûnt, csak egy nagyon kis darabka maradt belõle. A kesztyûm egész idõ alatt száraz volt.
Sem azelõtt, sem azóta nem láttam hasonlót sem. Ami igazán érdekes, mert mindig is tudományos érdeklõdésû voltam. Gondolom ezért is kerülhettem az Antarktiszra, az interjú jelentõs része alatt a tudomány volt a téma, és hogy mit gondolok róla. Tehát valóban úgy gondoltam, hogy igazán jó látni valamit, amirõl korábban nem is hallottam.
Egész idõ alatt, míg a McMurdon tartózkodtam az emberek nagyon sokat emlegettek egy bizonyos „falat” mint valami különleges helyet. Az Antarktiszon igen könnyû jégfalakat és jégsziklákat találni, az egész terület jég. Azonban mindenhol a hagyományos fehér jég az ami megtalálható, így megkérdeztem a barátom, honnan szerezték az ég jeget. Azt válaszolta, hogy „a falból”.
Pontosan nem emlékszem, hogyan határozta meg, de nyilvánvalóvá vált számomra, hogy kell legyen egy hatalmas falnak az Antarktiszon, ahonnan az ég jég származik. Ahogy elmondta, több száz mérföldre van a partvonaltól. Én magam soha nem láttam,mert csak a McMurdon állomásoztam, soha nem mentem expedícióra velük. Ahogy elmondta, a világ legnagyobb természetes képzõdménye.
Elmondta nekem, hogy a 60-as években az amerikai hadseregnek volt egy terve alagutat fúrni a falba, de nem volt megfelelõ gépük, ami mûködõképes lett volna ilyen rendkívüli hidegben. Ezért Grönlandon ilyen gép kísérleteibe kezdtek, amely rendkívül zord körülmények között is mûködni tudott. Én nem vagyok ezen dolgokhoz hozzáértõ, ezt a barátom mondta nekem. Ezután ezt a fúróberendezést oda vitték az Antarktiszra a falhoz.
Elmondta, hogy ez a berendezés 5-10 mérföld hosszú alagutat fúrt a falba, de nem tudták átfúrni, és egész a ma napig nem tudja mit gondoljanak a falról. Erre a részre nem emlékszek pontosan mit mondott, de a fal kezdete szilárd szikla volt, befelé egy vagy két mérföld után volt ég jég.
Végül is a fal lassan visszaépítette magát, az alagút szép lassan zsugorodni kezdett, úgyhogy ben kellett hagyják a fúróberendezést, mert már nem tudták volna kiszedni.
Kb egy év után az alagút eltûnt, a helye szilárd fal lett ismét.
Ahogy mondta, hogy a tudósok megpróbálnak valamilyen földrengés szenzorokat elhelyezni a fal tövébe, hogy rájöjjenek, hogy reagál a földrengésekre a fal, de ezen a ponton elvesztettem a fonalat.
Miután hazatértem, soha nem gondoltam a történtekre. Mindez megdöbbentõ volt számomra, de nem gondoltam bele, hogy mindez nagy ügy lett volna. De pár hete láttam egy térképet ahol egy fal volt az Antarktisz.
Azóta megpróbáltam többet megtudni az ég jégrõl, amit láttam, valamint a falról, amirõl hallottam, de semmit nem találtam róluk. " kepkuldes.com/images/78667c0554af1f91908b8add794bf144.jpg
1204 #23 Kovacs
- 2018-10-18 18:57
Ezt a vidit nezettek meg Imi! :D
220 ezren mar megneztek amit kiraktunk.
Elmondom nektek, hogy az ISS , azaz a nemzetkozi zurallomas nem is letezik! ha van tovabbi kerdes, hogy az hogyan meg mikent, akkor szivesen valaszolok.

https://www.faceb...mp;theater
1204 #24 Kovacs
- 2018-10-18 19:03
Egy újabb (megdöbbentõ) példája az orosz-amerikai kamu-hidegháborúnak, és kamu "ûrversenynek" az iménti történet, mely egyben gyönyörûen szemlélteti, mennyire közösen hazudják az egész gömb-mesevilágot, és eszük ágában sincs egymás lebuktatása!!!
Pont ellenkezõleg!
Az iménti weboldal beszámol arról a felettébb érdekes tényrõl, hogy egy orosz "halászhajó" 1970 áprilisában egy Apollo parancsnoki kabint halászott ki az Atlanti óceánból, majd teljes titokban Murmanszkban adták át az amerikaiaknak, miután egy rendkívüli látogatás keretein belül a parti õrség Southwind nevû jégtörõje a fedélzetére vette!!! A történet már eddig sem hétköznapi, fõleg, ha még hozzá tesszük, hogy a kabin üres volt, személyzetnek nyomát sem találták benne!!!!
A történet még izgalmasabbá válik, ha megnézzük az idõpontokat! 1970 április 11-én indult útjára a hírhedt Apollo 13 misszió, így nem mást, mint ennek kabinját találták meg az oroszok...tippelhetünk mennyire véletlenül...
Mint közismert az Apollo 13 drámáját lélegzet visszafojtva figyelte a világ, vajon felül tud-e kerekedni a három bajba jutott "asztronauta" a küldetést (és életüket) végveszélybe sodró mûszaki hibán, de mint ismert, mindenki legnagyobb örömére épségben visszatértek a jó öreg Földre.
A valóságban a három ûrszínész egy stúdióból adta elõ kis magánszámát, komoly teljesítmény volt számukra nem elröhögni magukat a színjátszás közepette...
A világ közvéleménye (értsd: a birkák) tökéletesen bedõltek ennek a színjátéknak (is) és elhitték a NASA meséjét a három életükért küzdõ "asztronautáról"...
Nos ennyire "megalapozott" azon vélekedés, mely szerint "...ha a holdraszállás kamu volt, az oroszok biztos lebuktatták volna õket..."
Az iménti képek teljesen véletlenül kerületek elõ 2002-ben, két magyar ûrkutató, Schuminszky Nándor, és Fehér Tamás jóvoltából. (Elõbbit még volt szerencsém ismerni is korábban - nem, nem laposföldes!!)
http://www.astron...xdC1CYSHRU

http://www.aulis....8XGxVXkXr0 kepkuldes.com/images/a1590629f8d547309f613908be55dd15.jpg
116 #25 livia
- 2018-10-18 21:09
Nagyon érdekel Kovács írása. Végül is színház az egész világ. Imre! Örülök, hogy Itt lehetek, és olvashatom sorstársaim véleményeit. Remélem Gerry csak egy ideig marad távol, végül is, néha rajta csattant az ostor, és kipiheni. No nálunk nem könnyû magyarnak lenni, talán kívülrõl könnyebb. De amerre megyek, mindenkivel, akivel beszélgetek, már velünk vannak. Tele vagyunk magyarul beszélõ magyargyûlölõkkel. A héten is helyretettem egy magyarul beszélõ gyûlölködõt. No, jó éjt, még nehéz a lelkem.
819 #26 rozsola
- 2018-10-19 00:45
Érdekes volt végigolvasni a fenti " oktatást ". Megtudtam belõle a ... mit is ?
Talán ideje lenne felébredni a kómából . Ki a faszt érdekli az Antarktisz ? Mi közöm hozzá ?
A mindennapokban élek amelyben nem látok semmi különlegeset. Felkelek , szarok , kávé , kaja , irány a munkahely stb Jaaaa ! Hoy mindez csak valamilyen " tévedés " ?
Szíve dolga mindenki eldönteni miben hisz vagy miben nem. Személy szerint hidegen hagynak a " lélekbúvárok " meg mindenféle csodabogarak. Hiábavaló dumának tartom mivel hiába vagyok " okos " az ilyesmiben , az életet élni kell. Dolgozni , termelni , önmagamat fenntartani. Imádom amikor egyesek például a budhistának mondott okosságokkal fárasztanak. Bármennyire is próbálkozom , valahogyan nem sikerül megértenem ezt a " felsõbbrendû " valamit.
Na mindegy.
Addig is maradok a földön
Venezuela visszadobta a dollárt. Csak jüan és a zsidó " aprópénz " az Euro marad. Hmmm
Szaud-Arábia pedig szintén nem akar dollárért olajat adni. Csak a jüant fogadja el. Hmmm
Vagy nincs is kõolaj ? Lehet , hogy csak bemesélik nekünk és nem is öntünk semmit a tankba ? Vagy hiába ülsz be egy autóba , nincs is autó ? Vagy most mi vaaan ?
Kedves Kovács , meglehet te egy nagyon okos ember vagy. Kened-Vágod az ilyesmit de áruld már el kérlek hogy a büdös faszba lehet írtani a polsokát ? Ok ok a poloska az nincs ! De ha van akkor sem az aminek látszik , meg hasolnó okosságok. De " bazdmegecsém " mégis itt van ! Leszarom ki mit hazudik nekem , ez a büdös , pofátlan bogár itt van.
Ha az " oktatást " olyasmivel kezdenéd aminek van haszna , hidd el mindenki jobban járna. Vagy legalább szóljál a zúfóknak vagy tudjaafaszomkinek hogy csináljon már valamit ezekkel a bogarakkal !
684 #27 atacama
- 2018-10-19 06:56
poloska mindig is volt igy õsz tájékán,ugyanis a hidegebb idõ beköszöntével próbálnak melegebb helyre húzódni..mi a faszt kell ezen csodálkozni? katasztrófának beállítani? valami liberál buzgár észlelte a jelenséget,a buzgár mediájában felfûjta a hírt és kész vége a világnak, de ugyanez van mindennel amit a faxopó zsidó nem tapasztalt és nem szokott itt meg minálunk a mi hazánkban a mi országunkban.. kicsit hidegebb van prüszköl vonyít,a -25 fok az neki már a jégkorszak..egy kis esõs idõ az már neki vízözön..stb
819 #28 rozsola
- 2018-10-19 11:27
Nem katasztrófa , dehogy. Csak egy pillantra se lehet nyítva tartani az ablakot mert azonnal tízesével repülnek be. Szatmárban is van poloska de messze nem ennyi. Érdekes hogy gyakorlatilag a nagy poloskainvázió szinte csak Magyarországon van. Engem zavar és sokan vagyunk így vele. Mellesleg egész évben ez van. Tél vagy nyár teljesen mindegy
819 #29 rozsola
- 2018-10-19 11:35
" Gyûlölet tombol az egész országban.
A poloskák inváziójáról beszélnek, és politikai haszonszerzésre használják az ittlétüket.
Ezek a poloskák egy jobb élet reményében érkeztek Európába. Ez nem poloskainvázió, hanem egy lehetõség, hogy a szívünkbe fogadjuk ezeket a kedves lényeket.
Elszörnyülködve olvastam, hogy nem egy hírportál szúnyogháló építésére biztatja az olvasókat, hogy azzal tartsák kint a poloskákat.
Szerintem inkább hidakat kellene építeni, nem pedig falakat.
Az országba érkezõ poloskák nagyrészt kis peték és nõstény poloskák, akinek menedékre van szükségük.
Azután, hogy hány ízeltlábút ütöttek agyon és tapostak el nagyszüleink, nem az lenne a minimum, hogy ezeknek a poloskáknak átadjuk az otthonunkat?
Nincs is invázió, csak pár ártatlan poloska tévedt hozzánk. A képek és videók a poloskarohamokról és arról, hogy tönkreteszik a növényeket, csak orosz hekkerek mûve. Mert minden rossz mögött õk állnak, mert Putyin nagyon gonosz.
A poloskák által gazdagodhatna a kultúránk.
Az embereknek kellene alkalmazkodniuk a poloskákhoz, hogy õk itt jobban érezzék magukat. Emberi kultúra nem létezik. Minél több poloska van egy lakásban, az a lakás annál gazdagabb, színesebb.
Ha egy lakásban több a poloska, mint az ember, akkor egyértelmûen nem erõltethetjük rájuk az életstílusunkat.
Nekünk kell kitinpáncélt vennünk és zümmögnünk. Remélem véget ér a gyûlöletkampány és az emberek kitárják a szívüket, az ablakaikat és befogadják ezeket a hánytatott sorsú poloskákat.
Sokan azzal riogatnak, hogy ezek a poloskák pár éven belül tönkreteszik a termést, kitúrnak a saját lakásunkból, és az ország a poloskáké lesz, de kérdem én : na és akkor mi van? "
Már sokszor elgondolkodtam a poloskák által tönkretett növények és gyümölcsök esetén. Bár meglehet az ehetetlenül büdössé vált gyümölcs valójában jóízû s csak azért gondolom undorítónak mert " A Putyini diktatúra propagandája megmérgezte az agyamat ". Engem nagyon bosszant hogy alig lehet valamit megenni a gyümölcsfákról. Jaaa nem kell a gyümölcsfa mer' van a TESCO polcain !
8 #30 miskolcilaci
- 2018-10-19 13:49
Érdekes, hogy most a poloska a Soros!
Hogy is olvastam egy korábbi hozzászólást ezen az oldalon ITT... "Gyengébbek kedvéért" Ezen mindig mosolygok. Mihez képest? És amikor "az-az okos" valami mást nem tud én is ezt írjam le? No mindegy, ez csak egy szösszenet volt.
Tapasztalatom szerint, van néhány kellemetlenebb rovarfajta is!
684 #31 atacama
- 2018-10-19 14:49
jajj csak a lengyelek nehogy megorroljanak ránk hogy
itt Polskázunk..
de a mezei poloska elviselhetõbb azért mint az ágyi..:D
6 #32 anzsi a macska hala
- 2018-10-19 15:25
rozsola, azért vagy kicsit elkeseredve, mert hozzátok nem értek még el a katicák. Nálunk Baranyában a poloskák mellett már itt vannak õk is, most azon gondolkodom hogyan lehetne összeugrasztani õket, hátha kinyírják egymást.
atacama, a lengyelek meg majdnem ugyanúgy, pluskwának mondják. A törökök meg böceknek.
(ezt csak a katicák miatt néztem meg :))
80 #33 monguzking
- 2018-10-19 16:40
probáljatok másképp gondolkodni--semmisem véletlen--mindennek oka van--a betegség is a lélek üzennete--de gondolkozzatok--vannak parazita fajok emberek között mint cigányok,zsidok vagy niggerek--ha csak ezt nézzük akkor talán még jogos is lenne hogy azt állitjuk mi értatlanok vagyunk igy jogosan szeretnénk agyoncsapni parazitákat--gondolkozzatok a természetben is vannak ilyen parazita,lebonto lények mint a hangyák vagy még jobb példa a muslicák--mikkor jelennek meg???-akkor mikkor valami elkezd rohadni,bomlani s ezzek eltakaritják a rohado dolgokat a természetben---a mi társadalmunk is egy rohado,bomlo világ igy természetes folyamat parazita fajok megjelenése--megoldás nem a paraziták megölése hanem egy egészséges,életerös társadalom,nemzet létrehozása---ennyi büdös poloska van--netán mi büzlünk nagyon de nagyon?
80 #34 monguzking
- 2018-10-19 17:50
egyébként meg amit kovács felvett témákat egyáétalán nem biztos hogy nincs sokkal több jelentösége mint hogy trump-putyin-erdogán-netanyau s satöbbi épp mit beszél--sokkal több rejtély van földön s földönkivül hogy egyszerüen átsiklunk felette---nem lehet vita tárgya hogy ember nem evulicios s de nem isteni teremtés sem igy igen kutatni kell eredetünket hogy megérthetsük jelenünket hogy legyen jövönk...
267 #35 Perle
- 2018-10-19 18:31
Óriási károkat okoznak a poloskák, akár elismerjük, akár nem. Én már évek óta figyelem a kertben:
https://www.agrar...11862.html
Az is különös, hogy minden évben más növényt támad meg a betegség, vagy a férgek. Kezdõdött ameggyfák tûzelhalásával, utána a kecskereágó féléket faltak fel a hernyók, ezután a fenyõfélék száradtak el, utána, vagy elõtte a buxusok. Most az idén a dió termése feketedett le. Ép dió alig akad a fákon.
Kizárt, hogy ez a véletlen mûve lenne, inkább biólógiai hadviselés ellenünk.
819 #36 rozsola
- 2018-10-19 21:17
Köszönöm Perle. Végre van valaki akinek vág az esze.
Anzsi , másfél évig éltem Baranyában. Ott sokkal rosszabb a helyzet mint Vácott.
Monguz milyen jövõre gondolsz ?
116 #37 livia
- 2018-10-19 21:18
No, ezek nem ejrópai polskák, és nem is svábbogarak, ázsiai márványpoloskák, nálunk minden be van hálózva, de a hátadon is besétálnak, nyilván a meleget keresik. Úundorodom tõlük! Ja, a szõlõknek teljesen kiszívták a nedvét. Állítólag a Nálunk szidó tudományos kar megkezdte az irtásuk tanulmányozását. No! Szerintem ilyen tömegével tuti nem kerül áruval ilyen piszkosul ádáz mezõgazdaságot tönkretevõ. Jó, már paranoiás vagyok.
116 #38 livia
- 2018-10-19 21:28
Mellesleg nálunk is fekete a dió, de azóta ültettem újra meggyfát, mióta a környéken mindet kiirtotta a tûzhalál. No, minden évben ültetek kajszit is, amikor elhal az éppen soros gutaütéses. Amíg élek, sose adom fel. Ja, az idén az almák is pöttyösek, de azért egy-két almáspite kitelik. No, szerintem se véletlen, a mai tudomány az Istent is felül akarja múlni. Tehát maga generál környezeti károkat. Sajnos, ez nem vicc.

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 1.39 másodperc
3,520,963 egyedi látogató