Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Új fegyverek a magyar katonáknak

BelföldÖsszeszeszereltétek? IKEA-s? Új gondolkodásmód? Anyád hogy van? Na jó, azért nagyon örülünk a KGST új izraeli együttmûködési metódusának. Új, magyar szakemberek által összeszerelt fegyvereket kaptak a Magyar Honvédség katonái. Benkõ Tibor honvédelmi miniszter – december 11-én, kedden a fõvárosban - hangsúlyozta, a most átadott tízezer fegyver mérföldkõnek számít a hadsereg fejlesztésében.

tot_8350.jpgA miniszter a budapesti Petõfi laktanyában elmondta, a Honvédelmi és Haderõfejlesztési Program szerves része a hazai hadipar újjáélesztése, amely képes magyar gyártmányú fegyverekkel ellátni a hadsereget, a rendõrséget, s minden fegyveres testületet. „Egy olyan haderõfejlesztési programot indítottunk el, amelyben elsõ a katona, ezért a katonák egyéni felszerelésével kell kezdenünk ezt a programot” – hangsúlyozta, hozzátéve, hogy az új egyenruha mellé most megérkeztek az új lõfegyverek is. Ezek az eszközök a legkorszerûbb, XXI. századi, kipróbált fegyverek, amelyeknek egyelõre az összeszerelése folyik Magyarországon a kiskunfélegyházi fegyvergyárban. Hamarosan érkeznek azok a gépsorok is az üzembe, amelyekkel megkezdõdhet a fegyvergyártás – fûzte hozzá.

A cseh licenc alapján készült P-07 és P-09 típusú pisztolyok, BREN 2 típusú gépkarabélyok és SCORPION EVO 3 típusú géppisztolyok elsõ darabjait elsõként a katonai rendészek vehették kézbe, de hamarosan minden katonai alakulatot ezekkel szerelnek fel. Benkõ Tibor szavai szerint a katonák felszerelésén túl a technikai eszközök fejlesztése is folyik már a Magyar Honvédségnél. Példaként megemlítette, hogy felújították a helikoptereket, s a forgószárnyasokból újakat is vesznek. Már megérkezett négy szállító repülõgép, s megkezdik a szárazföldi erõk technikai eszközeinek beszerzését. „Tehát valóban mérföldkõhöz érkeztünk, büszkék lehetünk erre, és elmondhatjuk, hogy (…) csak rajtunk múlik, hogy az ütõképes Magyar Honvédség – a katonáink révén – valóban eléri azt az elvárt szintet, amellyel biztosítani tudjuk Magyarország és a magyar emberek biztonságát, hiszen ez az elsõdleges és a legfontosabb cél” – hangsúlyozta a miniszter.

tot_8564.jpgBöröndi Gábor altábornagy, a Honvéd Vezérkar fõnökének helyettese történelmi pillanatnak nevezte a fegyverek átadását, és kiemelte: köszönet illeti a kormányt, amiért megteremtette annak lehetõségét, hogy - a haderõfejlesztési program keretében - új és erõs Magyar Honvédséget hozzanak létre. Az AK nem volt rossz gépkarabély, de kiszolgálta idejét, s a katonáknak már régi vágyálma, hogy NATO-kompatibilis fegyvereket használhassanak – fûzte hozzá. A most átadott fegyverek modulárisak, és különféle tartozékaikkal alkalmasak például az éjszakai használatra is. Az altábornagy a felsorakozott alakulatparancsnokokhoz és katonákhoz szólva kijelentette: mindannyian felelõsek a Honvédelmi és Haderõfejlesztési Program megvalósításáért. „Ma megkaptuk az új kézifegyvert, amelyre méltán lehetünk büszkék, óriási felelõsség van a vállunkon: új kiképzési metodika, új eljárások, új gondolkodásmód kell, hogy jellemezzen minket. Ez egy olyan fegyver, amely vonzóvá, élhetõvé teszi a honvéd pályát” – zárta szavait.

Kránicz Roland, a HM Arzenál Zrt. vezérigazgatója kiemelte, hogy a Ceská Zbrojovka cseh gyártó - amellyel a licencszerzõdést kötötték - 100 év alatt felhalmozott szaktudásának és szigorú minõségbiztosítási követelményeinek köszönhetõen a kiskunfélegyházi gyár világszínvonalú lesz. A katonákat a NATO elõírásainak és a napjaink elvárásainak megfelelõ pisztolyokkal, géppisztolyokkal és gépkarabélyokkal szerelik fel, amelyek az ország védelmi erejét is növelik. A könnyen kezelhetõ fegyverekkel - amelyek a tesztek során messze túlteljesítették a követelményeket - a nemzetközi piacon is megjelenhetnek majd – hangsúlyozta.

A rendezvényen jelen volt Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes és Sulyok János, a tárca védelemgazdaságért felelõs helyettes államtitkára.
Link

Hozzászólások

809 #1 megmondhatom-e
- 2018-12-12 20:01
-fegyvertelen magyar katonákat azért mégse küldhetnek a halálba Orbán zsidói!
Papírbakancsban a Don kanyarba!
809 #2 megmondhatom-e
- 2018-12-12 20:03
- miket beszélek !? ugye a zsidók Orbánját írtam ?
809 #3 megmondhatom-e
- 2018-12-12 20:06
-na! -de aki élve megússza , 3 év múlva mehet a túlóra pénzéért!
684 #4 atacama
- 2018-12-12 20:33
nocsak kezdünk lejönni az ÁK-ról?
nehogy sértõdés legyen bellõle..
99 #5 MORMOTA1968
- 2018-12-12 22:48
Szerintem a magyar se annyira hülye gyerek, hogy ne tudna egy saját, esetleg mindegyiknél jobb gépfegyvert megtervezni és legyártani! Ha már annyi haditechnikát sikerült összehoznunk anno, szerintem ezzel is boldogulnánk. Persze könnyebb más rasszoktól, népektõl beszerezni az árut, jó pénzért. Valakinek ez megint jó üzlet volt.
684 #6 atacama
- 2018-12-12 23:45
Mormota ,volt! A király féle géppisztoly.. abban az idõben a gép pityuk királyának is nevezték
http://www.kalibe...ppisztoly/
99 #7 MORMOTA1968
- 2018-12-13 04:28
Akkor jól filóztam én errõl Atacama! Tudnánk mi mindent csinálni, nem volnánk rászorulva senki segítségére, csak hagynának minket élni.
80 #8 monguzking
- 2018-12-13 18:48
teljesen mindegy--gyalogság semmire se jo---olyan bombák vannak már bhogy több kilométeres körben megöl mindenkit mégha mélygarázsban is lenne akkor is---csak a légierö s persze ellentéte a légvédelem ami számit...
4 #9 Posta Imre
- 2018-12-13 19:06
monguz, ez pont a gyalogságról szól. A fegyverzet városi harcra van már méretezve.
238 #10 bivaly
- 2018-12-14 07:15
Ki az a szélütött, barom, aki elhiszi, hogy egy 35000 fõs hadsereg kézi fegyvereinek a beszerzésére gyárat kell építeni !? És ki hiszi el azt az alattomos, és végtelenül primitív mondatot, mely szerint a katonák régi vágyálma a NATO kompatibilis fegyverzet !? Ekkora állatokat ? A katonának megbízható, jó fegyverre van szüksége, és vastagon leszarja, hogy mihez kompatibilis, meg, hogy moduláris-e ? Pénz uraim, pénz, a pénz meg hatalom ugye, a hatalom meg pénz ! Keresd a mögötte lévõ személyeket !!! Azonnal kilóg a lóláb !
58 #11 ssman
- 2018-12-14 09:03
bivaly!
Iazad van!
Amugy egy fegyver akkor jo, ha a legmocskosabb, leg ottvarosab helyzetben is mukodik$ Az amcsi, es a nyugati fegyverek pofasak, de nem a harcterre valok, azaz celloveszetre megfelel, de harci korulmenyekre mar nem idealis!
Sokszor mondottam, hogy a HTI es a FEG volt szakikat kellene ujra csatarendbe allitani, es a szakkepzest szintugy vissza allitani ezen a teren!
4 #12 Posta Imre
- 2018-12-14 12:12
Bivaly és ki az, aki elhiszi, hogy a katona meg akar halni és azért megyen (dehogy megy, küldik, viszik...) háborúba, meg harcolni, meg békafenntartani? Már a "védjük meg a nemzetet" is akkora kamuduma, mint bármi más.
684 #13 atacama
- 2018-12-14 12:28
nos én nagyon várom Rozslola elemzését már a kérdésben mert itt mindenki félre beszél mint a sebesült katona..s_hihi
819 #14 rozsola
- 2018-12-14 18:55
Nincs értelme az elemzéseknek.
A SCORPION EVO 3 9mm. Itt a kutya elásva.
Nagy háború nem lesz , túl erõsek a fegyverek. Ukrajna megmutatta mi a jövõ hadviselése. Az Ukrán légierõ nem piskóta kategória. Egy ideig vitézkedtek de hirtelen történt " valami ". Marad a klasszikus közelharc és a tûzérség.
Már nincsenek lövészárkok. A fejlett technikának köszönhetõen játék lett a harc. Radarok , érzékelõk , mûholdak. Ezek a vezérlõk. Mindennél fontosabb az információ. Nincs szükség hõsökre.
Amint látjátok az orosz két fronton erõsített. A legfontosabb az elektronikai hadvislés. A másik a távolsági csapásmérés.
A siker kulcsa az elektronikában van. Teljesen mindegy milyen fegyver van a " magyar " kezében. Ha nincs megfelelõ felderítés és álca baszhatják a kézifegyvert. Már fejlett technikát vettnek be. Robotok amelyek megkeresik az ellenséget és likvidálják. Erre találták ki a " Terminátor " szériát. Egy önjáró tank amely elég kicsi és mobilis az utcai harcokban. Képes pontos lövést leadni 1000 m távolságra de képes egy egész házat is lerombolni. Emellett ott a Buratino osztály. Elég egy kicsi rakéta és lángbaborít egy épületet.
Röviden , nem sok értelme van a kézifegyvereknek. Oroszország hivatalosan bejelentette , ha Ukrajna megtámadja Donbasszt akkor szarrálövi az Ukrán állásokat. Immáron Kiev nem tudja letagadni a NATO jelenlétét. Nem küldi be a katonáit. A határ mentén telepített ütegekkel többszáz kilométer mélyen képes befogni a térséget. Kell egy mûholdkép és némi helyszíni megerõsítés. Aztán csak meg kell nyomni a gombot. Oszt megy ott minden , Jársz , Iszkander meg a többi. És persze a fejlett orosz légierõ . Az élen mindenféle repcsi ami EMP kategóriájú szerkezetekkel felszerelve még a mobilokat is blokkolják.
Lehetnek akármilyen kemények az ukránok meg a zsoldosok. A rakéta ellen tehetlenek.
Fejlett gyalogság ellen szovjet technika https://www.youtu...7XUMuQy3HU
Nincs mit ragozni
80 #15 monguzking
- 2018-12-14 19:17
kivételesen megerösitette rozsola hogy gyalogság kuka--kézifegyverek csak polgárháboruban számitanak---én ugy tudom hogy ukránok dec24-én hajnal 4-kor fogják meginditani átfogo támadást--porosenko janko pár napja egyeztettet NATO fötitkárral----támadni fognak mégha veszteni is fognak mert kell háttér hatalomnak ürügy hogy hadi állapotot léptessenek életbe oroszok ellen
267 #16 Perle
- 2018-12-14 19:44
Az amerikai kormány már ég a vágytól, hogy fegyvereket adjon el Magyarországnak is, sõt cseppfolyós gázt ist az orosz vezetékes helyett. Errõk beszélt Magkövi , az új nagykövetük az egyik portálnak.
http://mandiner.h...solatokrol

Addig örüljünk, még lesz valamilyen magyar hozzáadott érték aj honvédségnek szánt új fegyverekben. Még mindig jóbb, mintha odaátról szállítanák ide azokat jó pénzért.
A Nato kompatibilis fegyverek nem az ország saját védelmére lesznek rendszeresítve, hanem a észak atlanti falkában ránk kiosztott feladatok elvégzéséhez kellenek.
Az ország védelme manapság csak abból áll, hogy a határainktól távol tartjuk a migránsokat. Ehhez elegendõ a horganyzott kerítés és az " átkosból" megmaradt néhány kézifegyver és lõszer. Hacsak nem ajándékoztuk vagy adtuk el azokat is a cseheknek.
Most Ukrajna területi egysége élvez elsõbbséget a közös katonai tömbben, annak ellenére, hogy Kárpátalja visszaszerzése a leghõbb vágyunk. De azért vegyünk nato fegyvereket és harcoljuk vele a világ egyik legerõsebb hadserege ellen a totális pusztulásig.:o :o
4 #17 Posta Imre
- 2018-12-14 19:45
Rozsola, végsõ soron értelmetlen a "háború", ezért nem is lehet már "földi szinten" komolyan venni a fogalmat klasszikus értelemben. De! Emlékeim szerint van a hadászati és harcászati "szint". Nem tudom van-e még, de csapásmérés hadászati célokat szolgál, míg harcászkodni aztán a gyalogságot (drónok, droidok) küldik be. Nem lehet minden lebombázni és nem is kell. A legfõbb fegyver volt és maradt a "pénz", de nevezhetjük "befolyásnak" is. A diverziót sem rakétákkal oldják meg. A kézifegyverek a városi közelharcra lettek kifejlesztve, ez nyilvánvaló. Aleppo? Ne feledjük, nem "nemzetek" a célpont, hanem személyek, csoportok...
58 #18 ssman
- 2018-12-14 20:28
Csak egy kerdes!
es mi van, ha nem(csak ) az oroszok ellen fegyverkeznek?
Mi vagyon akkor, ha mas celt(is ) szolgal?!
4 #19 Posta Imre
- 2018-12-14 20:33
SSman egészen biztosan másról van szó, de hát ez miért kérdés még? A minden nemzetben benne lévõ féreg az ellenség, no meg a hitvánnyá tett csõcselék-ember. Szociálpszichológiai -katonai operáció zajolik és szó sincs már ideológiáról. Szükséghelyzet van.

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 1.19 másodperc
3,388,426 egyedi látogató