Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Itt az ősz!

GondolatokLátom nem csak nekem tűnt fel, hogy pár napja beköszöntött az "ősz". Már sok éve augusztus 20-a körül jött, de csúsznak össze az évszakok, keverednek, helyet cserélnek, ahogy már sok éve azt a kutatók is elmondták itt.

Hozzászólások

2 #20 gerry
- 2019-07-12 06:17
Kösz, Levente! - felvilágosodtam. :)
- De nem vita volt.

Szeretném megközelíteni az utolsó mondatod értelmét (ha megengeded).
Magyar eleink amikor a csizmájuk orrát felgörbítették, no persze a törökök is nem voltak hülyék de nem akartak pofára se esni amikor gyalogoltak... Volt már "divatos" hegyes orrú cipõd? még a sima aszfalton is beleakadhat az orra ha sétálgatsz és elbambulsz. A nagy különbség a mai emberek és a régiek között, hogy akkor még nem volt meg a technika ahhoz, hogy földanyácska felszinét megmunkálhassák...

Persze értem a tanmesédet, csak azt nem értem, hogy a pi... francba tudtok ilyen alapokkal józan gondolkodásuak maradni?
Az értelemmel van baj, nem a gondolkodással és ebben nektek legalább olyan negatív és hátráltató szerepetek van mint egy oríáscégnek amelyik kitermeli és felhasználja földanyácska vérecskéjét.

Ugye ti, tisztalelkü, empatikus, lélekemelõ "isteni" tudást ápoló és terjesztõ, emberek - akik még (elméletileg) mártíromságra is hajlandóak vagytok, megvagytok arról gyõzõdve, hogy az egyetlen helyes út, ha hirdethetitek az emberi szeretet és megbocsátó bölcsesség tanát. Ugye?
Llehajtott fejjel, mondj értem is egy imát... ha megkérhetlek! Nem azért mintha a cipõm orrával földanyácska bõrét rugdosnám de bünbánóan emlékszem azokra az idõkre amikor oktalan gyerekként cipõsarkammal vájtam lyukat a játszótér kökeményre összeragadt homokozójának testébe... Persze a tudatlanság nem nem mentesít bünöm alól.

"Erõtök s hitetek; a bizalmatok az õsi erényben"

De mindegy is, ebben a világban nektek is van helyetek, földanyácska értékeli a lelketeket, akár jó akár gonosz... akár nincs.

A boldogság kék madara valahol itt kell repkedjen, csak néhányunknak nincs szeme a látásra. Talán a világtalanoknak szüksége van rátok; vezessétek hát õket nehogy eltévedjenek az úton.
Azért vigyázzatok és a járt utat járatlanért el ne hagyjátok, ott ismeretlen veszélyek leselkedhetnek rátok, szükségetek lehet hitnek erejére.

Irány a külvilág - Azért mégiscsak jó dolog a gumikerék és betonút, nem sérti annyira Földünk felületét mint annó a fakerekes szekerek...
c1.staticflickr.com/5/4078/4781284532_2ae66e96c3_m.jpg
1313 #21 zoli
- 2019-07-12 08:05
Valóban Gerrynek igaza van,mikor a hittérítőket nem engedi papolni.Gerrynek,és még oly sok mindenkinek bizonyíték kell.Úgy tudom,a bizonyítékot azok keresik,akik kíváncsiak a dolog létére.Aki nem kíváncsi rá,nem keresi.A hit,vagy vallás egy olyan kapaszkodó,amit akkor keres az ember,ha nincs más választása.Ezért sikerült a katolikus egyházba betéríteni sok millió embert,és épp a középkorban.Mígy nyugaton könnyen ment,nálunk kicsit nehezebben,sok-sok kompromisszum felállítása után.De nem is ez a lényeg,hanem az,hogy mindenki saját maga döntse el miben hisz,mit vall,vagy épp mit tud!!!! Akinek volt már találkozása a Felsőbbséggel,valamilyen formában,az már nem hisz. Aki meg úgy érzi,hogy nem volt még,az meg bizonyítékot keres-ha keres. Mindenkinek saját érzése szerint való az Isten hit,nincs beleszólása senkinek ebbe,a másikra nézve.
A téma az őszre fordulás volt,jól el támolyogtunk tőle,mint a Föld a tengelyéből. Ezek tézisek,feltételezések.Hiszen ki volt itt közülünk fent az űrben,vagy épp a NASA-nál,hogy kimérte?. Van egy állapot,amit igyekszünk megmagyarázni,így vagy úgy. A lényeg,hogy amiben eddig éltünk,attól erősen eltér az állapot, az okokon pedig csak rugózni tudunk. A pénzszerzés,és pánikkeltés egyik eszköze ez,amit igen jól használnak. Mi lesz belőle? Meglátjuk!
Bármi is jön,kell,hogy elővegye az ember a tudatalattijából az ösztöneit,amivel alkalmazkodni képes,és ezzel túlélni! Nem elég,hogy itt,vagy épp máshol ezt jól felfedezzük,mert tenni ellene nem tudunk,de alkalmazkodni kell,hogy alkalmazkodjunk.
Jöjjönek elő a nagy ötletek,a nagy feltalálások,és használjuk őket.
Mikor ez a téma,mindíg a Star Wars jut eszembe,mikor Luke nevelőapját úgy ismerik a sivatag közepén,mint "pára kertészt" !
238 #22 bivaly
- 2019-07-12 11:18
Zoli !

Amiben ténykedem leginkább, ( sok más között), tele van tapasztalható, de nem látható, nem fogható ezotériával. Vannak akik, mert nem látható, nem mérhető, csak tapasztalható, azt mondják rá, hogy ez nem is létezik, csak pszihés önmeggyőzés. Ezek azok az emberek, akiknek semmi nem létezik, ha rajta áll, ha rajta ül akkor sem, mert nem tanították az egyetemen, és még csak megpróbálni sem hajlandó azt, amit mások megpróbálnak !
A másik fele a csapatnak meg az, aki az égvilágon mindenre tud magyarázatot, és úgy bizonygatja orrba-szájba, mint itt egyesek a dőlésszög, meg holdfázis, meg csillagegyüttállás, meg bármi, mindenre "tudnak" magyarázatot. Utóbbi folyamatosan "meggyőzi" a szerencsétlen kívülállókat, azok akár akarják, akár nem, hogy azért szar az életük, mert még nem szerezték be a "tudást". És itt vannak ők, az elhivatottak, az isteni küldöttek, ( van akit a Kukik küldtek, van akit a Nukik), hogy a sötétben tapogatódzó, tudatlan szerencsétlenek nek elmondják a tutit ! Ezért születtek a világra, és ezt gyakran közlik is az értetlen, fejükből csak kinéző tömegnek, hogy "hé, én vagyok a te jótevőd, térdre, imádjál !".
A mindent tagadók ugyan ez, csak fordítva ! Ne higgyél el semmit amit látsz vagy hallasz, csak azt, amit képletként a tudomány leírt ! A többi csak "önhipnózis !".
139 #23 jozsef toth
- 2019-07-12 12:42
Igen erdekes ,hogy valamikor meg arra is gondoltak milyen legyen a csizma orra.
Igy valoba meg a foldetse rugdostak es vedtek.
De az BUDOS paraszt meg kapaval sarabolta a gazt ! Es sertegette a foldanyacska boret!
De az se volt eleg ! Meg melyebreis szantott ekevel!
Kivancsi vagyok ,hogy MA hany embernek van ilyen cipoje ,vagy csizmaja?
1 rol tudok es azt LICANAK hivjak.
Igaz azt csak megfelelo unnepeken viseli .
Ha az olaj a FOLD VERE ,MI a VIZ?
Mert azt igazasn mocskoljuk minden nap!
Vagy a ciganyok annyira tisztelik a vizet ,hogy azert furodnek ritkan es a ruha mosast mellozik?
De azis lehet ,hogy regen a falusi ember azert hasznalta a PONNYANTOS WC -et mert tisztelte a viz anyat.
A mai varosi ,de a falusi furdik ezt mar nemtatjak igy tiszteletbe!!!s_ezt-nis_ezt-ni
Tenyleg ha csak ezek a legnagyobb problemak a foldon akkor jo ,hogy IMRE letrehozte ezt az oldalt!s_franc
A kotel az emberiseg nyakan van .Puskaporos as_ratata levego !
Es ilyen dimenzioba latjatok a mai vilagot?
80 #24 monguzking
- 2019-07-12 16:06
Gerry,talpi mar vagy tiz eve nem foglalkozom spiritualis dolgokkal de ugy gondolom hogy amit elotte bo 10 evet eltoltottem ezoterikus utkeresessel az hasznos volt s bovitette latasteremet s en is ugy gondolom hogy nem szabad ide beengedni ezoterikus tanokat de azert fontos hogy megertsuk ellenseg gondolkodas modjat,celjait s marpedig hatterhatalom legfobb ismerve hogy spiritualis megha satanista is igy ertenunk kell
1349 #25 Nagy Levente
- 2019-07-12 17:35
Kedves Gerry!
Szerintem azt Te is látod, hogy amit itt megakarok osztani veletek, azt nem azzal a céllal teszem, hogy márpedig ezt kell elfogadni, nincs más. Egyáltalán nem erről van szó! Csupán tapasztalat, olvasás és egyebek olyan kultúrális közegből, amelyet az egyházak a legkorábban igyekeztek megsemmisíteni. Javarészt mára sikerült is (szinte csak morzsák maradtak belőle)! Nem tudom én sem a teljes igazságot, ezért nyugodtan "félre lehet söpörni" az általam írottakat. Én csak egyfajta gondolatébresztőnek szánom ezeket. Azt hozzátéve, hogy "az igazság az igazság marad, akkor is ha egy valaki támogatja, de még akkor is ha senki". Itt is többször értekeztek Ti is az "egy helyben toporgásról" és hogy végignézzük "szinte" felemelt kézzel, ahogy pusztul a világ. Én csak ennek az esetleges előremozdító és más utakat is "megfeszgető" és abban a megoldásokat kereső szándékkal írok. Legjobb tudásom szerint nem lehet ezt a "rendszert" jobbá tenni és ez felesleges próbálkozás marad. Mást kell "kigondolni", de nem kell ehhez a "spanyol viaszt" feltalálni. Én valahol itt járok. Nem muszáj követni vagy ebben gondolkodni, de más út szerintem nem járható. A ma ránk erőltetett sem és sajnos a járt utat tudtommal pont felcseréltük (bár jól rásegítették ezt a társadalmat) a járatlanra. Persze ez nem most volt. Pontosan az a legnagyobb probléma, hogy ezeket nem vagy nem úgy tanítják, ahogyan az történt. Ma minden a kapitalista-liberális nagytőkének van alárendelve globálisan. Ahhoz, hogy ezt megértsük szerintem is (ahogyan a monguzking írja) ki kell lépni az anyagias világból. A mindenkori hatalmon lévők, ezt pontosan tudják és számomra is meglepő, hogy a hétköznapokban mennyire szántszándékkal belelopják a spiritualitás és ehhez hasonló dolgokat. "Gondolkodni annyi, mint mágiát gyakorolni"! Csak az nem mindegy, hogy ez "sötét" vagy "világos". Mi (vagyis ez a társadalom, legalábbis túlnyomó része) sötétségben éli mindennapjait lsd.: marketing, pr., jólfizető influenser munkakörök, tele látszattevékenységekkel - mint politikus, jogász stb. Ezt nem tudom máshogy látni és megfogalmazni. - Ha itt az ősz, ezért van itt -!
4 #26 Posta Imre
- 2019-07-12 20:52
Mintha havazott volna, akkora jégeső volt Káldon

A Met Hír nevű Facebook-oldal egyik követője készített videót arról, hogy brutális mennyiségű jég zúdult le az égből a Vas megyei Káldon pénteken kora este.

A jégesőt követően az utak valósággal olyanok voltak, mintha hó esett volna.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat egyébként a nyugati országrészre elsőfokú riasztást adott ki a nyugati országrészre.

Mint írják,

péntek délután, este főként a Dunántúl nyugati és északi részén alakulhat ki helyenként zivatar, melyhez intenzív csapadék, néhol viharos (60-70 km/h feletti) szél, jégeső is társulhat.
https://24.hu/bel...ld-jegeso/
1313 #27 zoli
- 2019-07-13 07:01
Végre!
Ez a második alkalom,hogy Bivallyal egy húron pendülünk! Volt,mikor jól lebunkóztuk egymást.Remélem ennek vége.
Tóth Józsi mondókáját annyival egészíteném ki,hogy nyilván vannak nagyobb gondok is mint a pender csizma,meg hogy ki kit rugdos,meg hogy szántja Föld anya testét, (mellesleg a pender csima elmélet finoman szólva butaság.Az okot a úttalan utakban,a füves pusztákon,és a kengyel használatnál kell keresni )de azt is tudni kell,hogy úgy egész a valami,hogy minden részlet benne leledzik.Tehát,aki azt a dolgot látja meg azért tegyen,aki a másikat az meg azért!
A lényeg,hogy tegyen,járjon elöl jó példával!!!!!
Mint azt többen is tudjuk,ezt,és a hasonló oldalakat azok is olvassák,mit mikor csempésznek,...nincs túl nehéz dolguk!
Tudjátok: Nincs régi vicc,csak olyan ember aki még nem hallotta. Ki hol tart,ezért nyilván nem szabad bántani senkit.10 éve nagyon sok sötétben tapogatózó írogatott ide (én is).

Na lényeg a lényeg,konspiráljunk ügyesen,és tegye mindenki a rá mért tennivalót,mert tényleg van baj,de nem olyan kicsi!

Ja! Nekem is van Licás csizmim,és én is ünnepekkor használom. s_pompom
2 #28 gerry
- 2019-07-13 07:46
zoli - még mindig nem fogjátok fel!
"Valóban Gerrynek igaza van,mikor a hittérítőket nem engedi papolni.Gerrynek,és még oly sok mindenkinek bizonyíték kell."

NEM ERRÖL VAN SZÓ! Figyelhetnétek néha!

Nem a bizonyitékról van szó. HANEM AZOKRÓL, AKIK ITT AKARJÁK MAGYARÁZNI AZ IGÉT. MERT MEG VAN RÓLA GYÕZÕDVE? JÓ, LEGYEN. AKKOR IS POFA BE - A "HIDD EL, HOGY ÍGY VAN, ÉN TUDOM ÉS NEKED IS EL KELL HINNED MERT ÉN MONDOM" NEM BIZONYÍTÉK. NEKEM MEG HIGYJÉTEK EL, HOGY HÜLYESÉGEKET POFÁZIK MERT "CSAK" :) - ahol a csak a megerõsítõ bizonyiték a kijelentésemre.

Úgy látom nekem is illene beszereznem egy kunkori orrú csizmácskát...
Ehhez mit szóltok? Szerintem még síelni is lehet vele az Alpokban, ha felkötök rá egy müanyagzacskót....
szkitabolt.hu/wp-content/uploads/2016/02/006-e1455809643601-400x400.jpg
... remélem nem szólnak meg a svájciak - bár nem valószínü, itt nem igazán érdekli a szomszédot, hogy mi van rajtam.
1313 #29 zoli
- 2019-07-13 09:21
De értem Gerry!
Csupán arra akartam kijukadni,hogy aki nem tudott még ezen felülemelkedni,azt nem muszály lebombázni.
Vannak még akik keresik az útjukat.Ne itt keressék? De ezt tessék kinyilatkoztatni.
Aki itt akar hittéríteni,ne tegye! Pont.Én sem térítettem itt most senkit,megpróbáltam tompítani az élét. Nem erről kell szóljon már ez az oldal.Az is rendben van.Aki meg nincs még tisztában dolgokkal az meg maradjon csendben.
Ja pont nem mondtam semmit a hitről.
Gerry! legyen szép napod!
961 #30 szabir
- 2019-07-13 11:26
nem veletlen ez a zosz dolog se leeht; a ''kronikakba'' azt irjak peldaul eszterhazy Palikanal hogy 1635 szeot 6 szuletett ''a Rak havaba'' - de az July + szept-ember az 7-ik nem 9-ik s July a 6-ik [ugyanabba meg irnak oyant es hogy mittom oktoberbe s a halak havaba ami marczius
1349 #31 Nagy Levente
- 2019-07-13 16:21
Kedves Zoli!

A "pender csizma elmélet butaság" persze ebből a mai világnézetből kiindulva. Lehet, hogy előnyös volt az úttalan utakra, a füves pusztákra vagy a kengyel használatra "gondolva". Viszont eleink ott és akkor - több mint ezer éve még - nem "pillanatnyi" előnyét vagy hátrányt nézték, amikor megfogalmazták azt, hogy "azért hordanak felgörbített orrú csizmát, mert még véletlen sem rúgnak bele a "földanyába". Tehát ettől még szántottak, vetettek és arattak! A gondolat volt a fontos nekik, ez a most nem tanított "dimenzió". Mint ahogyan a Szent koronát működtették (vélhetően), vagy ahogy a két egymásnak háttal nyilazó Hunor és Magor megformázása aranyból. Nekik itt sem az arany, - mint ma sokaknak első nekifutásra pénzé tehető érték - volt a fontos. (Azért csinálták aranyból mert - nem voltak hülyék - tudtak tartósságáról. A gondolat volt a fontos "Testvér, tegyük össze a hátunkat, ketten töbre megyünk mint egyedül". Ezért nem volt náluk "örök ősz, tél és sötétség". Mint manapság!
1313 #32 zoli
- 2019-07-15 05:51
Kedves Levente!
Legyen neked a pender csizma,legyen igazad!
A többivel én is egyet értek,a mindenség,az élettér tisztelete vélhetően nagyobb hangsúlyt kapott mint manapság.
A gondolatról csak annyit,hogy nyilván fontos a gondolat,de nem sokat ér,ha nem követi a cselekedet.
139 #33 jozsef toth
- 2019-07-15 12:53
1313 #32 zoli !
Igen!
Szantani,vetni es aratni .Ez igy szep es jo!
De nem csak beszelni rola!
Elmeletbe minden szep es jo.
Ahogy irtad,a CSELEKVES .Ha az elmarad ,akkor csak marad az ures DUMA!
1313 #34 zoli
- 2019-07-15 14:11
Tóth Józsi!
s_proszt
4 #35 Posta Imre
- 2019-07-15 18:15
Júliusi tél: fagypont köré hűl éjszaka a hőmérséklet
Tél tábornok utóvédcsapatai portyáznak Magyarországon.


Szokatlanul hűvös éjszakára és hajnalra készülhetünk keddre virradóra. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 8 és 14 fok között várható, de a szélvédett északi völgyekben és az Alföld hidegre érzékeny helyein 4, 8 fok is lehet.
https://nlc.hu/ot...-idojaras/
139 #36 jozsef toth
- 2019-07-15 19:40
Imre!
Ez igy jo !
A tervek szerint igy senkise tud maganak eleg elelmet elelmiszert termelni.
Igy megint teljes kiszolgaltatas .
Nincs felelotlen UGRI BUGRI!
Mert 1 het utan sokan fognak EHEZNI!!!!
Nehany jol iranyzott permetezes es a terv kesz.
1349 #37 Nagy Levente
- 2019-07-15 21:01
Zoli! Így pontosan ahogyan írod (de nem csak vélhetően): "Az élettér tisztelete nagyobb hangsúlyt kapott, mint manapság"! Ezért követhette is a teremtő gondolatot a cselekedet (nem úgy mint manapság). Ez viszont nem minden "nemzetet" vagy "kultúrát" jellemzett! (volt ahol már a kezdetektől rabszolgaság volt). A mi vagyis a magyarok gyökerei viszont abban táplálkoztak, ami így fogalmazott a legmagassabb rendű írott "alaptörvényben": " A parasztokkal való bánásmód legyen megértő, mert minden jólét az ő munkájukból ered. Ha valaki a vezérekből és a fejedelmi házból ezt a vérszerződési pontot megszegné, átkozott legyen mindörökké! " - idézet a Jászvásári-etelközi vérszerződés 892-ből Kurszán Nagyfejedelem alkotmányának 5.) pontja!
Ehhez képest az elmúlt több mint ezer év alatt eljutott ez a magyar társadalom "is" odáig, hogy a kommunista-szocializmus végére és a kapitalista-liberalizmussal végleg kiírtotta avagy kiírtották belőle parasztságot - ezzel halálra ítélve a klasszikus falusi közösségeket -! Ja, és ma ezért az ország élelmiszerből importra szorúl. A szántókat kimerítik összesen kb. négy fajta expor gabonaféle termesztésével, ami Dél-Amerikai mintájú pampákat jelent. Ez egy hatalmas probléma szerintem! (Azt értjük, hogy ez a folyamat, ami az elmúlt ezer év eredménye javarész erőszakkal és az egyházak hathatós közbenjárásával történt.) Ez az - egyik legalább is -, amit jólfelfogott érdekünkből és a jövő nemzedékéért vissza kellene csinálni!
Ma a "zöldszüretet" támogatják, EU és kormányzati szinten egyaránt!
1313 #38 zoli
- 2019-07-16 05:29
Levente!
A kórisme betalált,tényleg ez van.Nincs élelmiszer,de nem szorulunk,hanem erre szorítottak minket,mi meg hagytuk!Ma a paraszti porták jó részét is szép pázsitfű,meg tuja takarja,amit ugye nem lehet megenni,a gazda meg városra jár gyári munkásnak. A paraszt sosem volt ostoba,ha valami nem érte meg,nem csinálta.Elértették velük azt,hogy ne érje meg termelni.Ezt gyurci tárgyalta ki az EU-ban...de ezt a történetet mindenki ismeri.Most a lényeg az,hogy ki kell alakítani annak a lehetőségét,hogy egy árnyékgazdaság létrehozásával ismét megérje termelni.Igen,jól emlékszem voltak ilyen kísérletek,10 éve,nem ment.A dolog erősen forrás hiányos volt.Most van ismét egy sansz erre,meglátjuk.Mellette a fizikai gaztalanítás kérdését is erősen gründolni kellene,erre viszont semmilyen próbálkozást nem látok.

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 1.17 másodperc
4,615,389 egyedi látogató