Honnan olvasnak:Le lesztek figyuzva!!!

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

A Boldogasszony csipkéje lett Magyarország tortája

KultúraEgészen fantasztikus és egyben ínycsiklandó látványt nyújt 2019 Magyarország Tortája. Tóth Norbert dunaföldvári cukrászmester alkotását, a Boldogasszony csipkéje elnevezésű süteményt idén 31 finomság közül választotta ki a szakmai zsűri.

A Boldogasszony csipkéje a málna népies elnevezése, amiből bőven akad ebben a gyönyörű édességben.

A tortát augusztus 18-tól lehet megkóstolni országszerte, és természetesen 18-a és 20-a között a Magyar Ízek Utcájában, a Várkert Bazár területén is.
Link

Hozzászólások

1349 #1 Nagy Levente
- 2019-08-03 13:37
Biztos nem rossz a torta, ha már "kiválasztották"! De nekem nem csak ez jut erről "eszembe". "Eszembe" jut az elfeledett, aki már nekünk magyaroknak is talán akkor jut majd újra az "eszünkbe", ha emiatt az egyre gyorsulva romló világban nem marad több magyarból csak annyi, amennyi "egy diófa alatt elfér"! Ott majd "talán" újra felcsendül a:
"Boldogasszony anyánk régi nagy patrónánk,
Nagy ínségben lévén így szólít meg hazánk,
Magyarországról, édes hazánkról,
Ne feledkezzél meg szegény magyarokról!"
kezdetű "nemzeti-imátság"! A Rákóczi szabadságharcunk bukása után íródott - nem véletlen -. Vannak benne olyan sorok, amelyek arra hivatottak, hogy az akkori katólikus egyház engedélyét elnyerje és lehessen énekelni így magyar közösségekben. Mivel az egyház már nagy befolyással bírt, akkor a háttérhatalom intézményeként. Valamikor még a zsidó-keresztény egyházak előtti időkben - több mint ezer éve - a magyarság megmaradásának alapértéke volt a "Boldogasszony kultusz"!
Ma már a "Boldogasszony" is a marketing a feketemágia része - mivel ma a "halál kultuszában" vagyunk kénytelenek élni! Na ezzel nem a tortát vagy a cukrászt akarom ócsárolni. A torta mint írtam biztos finom! Gratulálok neki hozzá!
1313 #2 zoli
- 2019-08-04 07:41
Szó volt itt a napokban a női vezetőkről.A Boldogasszony csipkéje jelzés értékű lehet abban a tekintetben,hogy megállapodhatunk abban,hogy az életképes társadalmakat női "vezetők" vezetik,amint nő tagjai elérték azt a tudat szintet,amikor visszatérnek valódi feladatukhoz. Azonkívül augusztus hónap lévén Kisboldogasszony hava vagyon.
4 #3 Posta Imre
- 2019-08-04 08:47
Nagyboldogasszony csipkében! https://www.youtu...myK_QTwLPA

Magyar egyetemen olyan bátor beszédet rég mondtak, mint ez az amerikai lány
https://24.hu/bel...ikai-lany/
3 #4 Enid
- 2019-08-04 20:54
Imre! Mi/Ki ez a maskara? A ló csak így lefátyolozva vállalta be, vagy mi történt? Ennyire tartja a Magyart a közlő?

Tanálóskérdés: mire hajaz a háttér, amikor/ahol a lány beszél?
3 #5 Enid
- 2019-08-04 22:24
Zoli! Nem akarok ünneprontó lenni (még mindig és már megint), de le kellene valahogy tisztázni egy dolgot ezzel a Nő, vagy nem Nő félreértéssel kapcsolatban.

1. a kérdés nem az, hogy a nő vagy a férfi vezeti-e a társadalmat.
2. Egyetlen egy nő sem érheti el AZT a tudati szintet, amikor visszatérnek valódi feladatukhoz férfi nélkül. Pont.
3. Az egyház száműzi, vagy támogatya a nőt?

1. A hangsúlyt magára a vezetés kifejezésre kell fektetni. Aki (mindkét nemre vonatkozik) mások vezetésére vágyik, ARRA eleve nem alkalmas, mert nem tartja egységnek saját magát a másikkal. Fölé akar kerekedni. Ez egyértelműen egy alacsony tudati szintet mutat. (pl. politikusok)
A vezetés természetesen nem csupán a "vezető"-n múlik, ugyanis az az egyén/társadalom, amelyik vezetőre vágyik, az saját maga sem nevezhető Egységnek, egésznek, mert a saját döntési jogát ruházza át a "vezetőre"és automatikusan alárendeli ezzel magát egy másik embernek, szervnek, csoportnak... stb. Kire szavazol, melyik pártra/részre? Ugyanarról van szó a nő VAGY a férfi esetében is. Duális megközelítési mód, amiből Egység csak egyesítéssel lesz, anélkül soha.
3. Az egyház elvileg száműzte a nőt sorai közül, olyannyira, hogy a prostitúcióval mint olyannal elsősorban/kezdetektől fogva az egyház foglalkozott.
Úgy nevezte, hogy "szent" prostitúció.
1313 #6 zoli
- 2019-08-06 05:46
Drága Enid!
Nem vagy ünneprontó,és éppen értem is mit mondasz,és egyet is értek veled.
Nézzük sorban:
1.A nő,és a ffi együtt alkotják az egységet,és igen,a ffi tudati megfelelő tudati szintje nélkül a nő sem érheti el a tudati szintet.Azt kénytelen vagyok megjegyezni viszont,hogy a ffi nincs annyira el fordulva a feladattól,mint a nő.Pl...Én mint ffi 20 évesen nősülnék,a nő,mint karrierista,önmegvalósító,csak 30 évesen hajlandó.Én ffi 20 évesen gyereket szeretnék,a nő csak majd valamikor egyet...nos van ez a mondás,kicsit vulgáris...én akkor b...ok,ha a nő akarja,a nő meg akkor,ha ő akarja.A ffi kénytelen a nő akarati állapotát figyelembe venni,mert hát egyedül ez nehéz.Ergo,most is a nő vezet,csak fordítva. Itt hozzáteszem,TISZTELET A KIVÉTELNEK!!!!!
2.,Az egyházat úgy kellene már lesz@rni,ahogy csak van! Alább mondtad ne ruházzunk döntést másra,mert nélkülünk hoz határozatot.Egyház ugyanaz.
3.,Fölé-alá rendelés,rossz,és jól mondod,egységben a két nem,vezessen.Ehhez hozzájár az a dolog,hogy a végső döntés a nőé kell legyen,mert a nő erre van kalibrálva.Jobban érzi a veszélyt,előrébb látó abból fakadóan,hogy a nőben testesül meg az élet forrása.Ő a kezdet,és a vég.
4.,Egy társadalomnak kell vezetője legyen.Ha nincs,nem beszélhetünk országról,közös akaratról.Ami most van,nem közös akaratú ország,hanem egy cég,ahol rabszolgák vannnak.A törvények,és a visszacsatoló végrehajtó mechanizmusok úgy vannak megccsinálva,hogy úgy tünjön mintha,de nem az.Egy a tömegek által választott vezető réteget bármikor vissza lehetne hívni,ha a megválasztó rendszer is úgy lenne felépítve.Ha a járási vezetés a közös érdeknek megfelelően működne,a megyei vezetések együttesen tudnák visszahívni az országos vezetést. Ez nem demokrácia,ez egy értelmes diktatúra,és a szótól nem kell félni,most csak mumust csináltak belőle.Ez egy hosszú téma,és el is kanyarodtam.
4.,Elítélem a prostitúció minden formáját,mint fentebb mondtam,egy egészséges országnak semmilyen függésben nem kell legyen a zsidó keresztény egyháztól.Elfogadható,mint annyi más vallás,de csak addig,míg nem árt más embernek.
Azt hiszem egyet beszélünk Veled,csupán másként fogalmazunk. ;)
2 #7 gerry
- 2019-08-06 07:21
Zoli - csak a "vulgáris" rész kiegészítéseként.
Az igaz, hogy a nô dönti el, hogy mikor, de ez nem egészen igaz. A nõk egy általuk jónak tartott kapcsolat kezdetén - sokkal jobban kiadják magukat, mint a férfiak. Az nöi érzelem domináns és így még a saját egyéniségét is szinte teljesen alárendelni a kapcsolatának. A férfiak - nem érzik szükségét ennek, akkor se ha szeretik a társukat.
Egy alapvicc ami talán érezteti ezt: Idõs erdélyi házasbár, megszólal az aasszony; - Te Józsi, negyven éve együtt élünk, de utoljára akkor mondtad nekem, hogy szeretsz amikor összeházasodtunk. - mire a férfi: - Tudom, de ha változás lesz akkor szólok.

Alaphelyzet: A férfi hódit, a nõ kiválasztja a neki megfelelõt. A férfi boldog és büszke, a nõ szintén boldog és testét lelkét felajánlja a férfinek.

Változás - a szerelem állandósul, a férfi elfogadja az együttélés szabályait és élvezi a helyzetét. A nõ szintén megszokja a helyzetet, de hosszabb-rövidebb idõ után az érzelmi töltés visszaesik és ezt észrevéve hiányzik neki.
Amennyiben eddigre közös célt találtak egymás mellett, az energiáikat annak megvalósításához használják fel. A cél közös. Aztán amikor megvalósult (gyerek, ház, karrier, utazások, ... bármi) akkor kezdõdnek a "szürke hétköznapok".
Abban az esetben ha már az együttélés elején nem találnak közös irányt, hamarabb szembesülnek a napok egymásutániságával.
A férfi ilyenkor keres más irányt (Munka, karrier, régi barátok, Sport, kikapcsolódás, rosszabb esetben barátnõ - bár nem fontos, "de miért ne" ) a nõ meg ilyenkor (helyzetükbõl adódóan - sok esetben egyedül, otthon, férjére várva,- úgy érzi, hogy elhanyagolják annak ellenére, hogy kezdettöl fogva mindent feladott a férfiért.
Az egyedüllét és bezártság nyomasztó dolgok, ilyenkor változik meg a nõk látása: Egy részük nem elégszik meg annyival, hogy az otthoni környezetet építi, szépíti, gyereket nevel, ... de a régi ismerõsök is hiányoznak, a fiatalkori élet amikor "benne élhetett" nem mint most; kivülrõl látva annak csillogását. Azok a nõk akik városokban, kötetlenebbül "egyenrangúnak" érezve magukat élték meg a párkapcsolat elõtti életüket - ellentétben egy kisebb közösség, falusi életvitelt elfogadó, családcentrikusabb és szabályozottabb közegben felnõtt lánnyal, most bezártnak (néha börtönnek) érzik az életüket - lázadni kezdenek. Joggal?
Valójában nem, de ezt nem fogadják el. Ha a férjük pozitív személyisége még hatni képes, a nõ megpróbálja menteni a házasságát. Ha ezidõtájt a férfi "karakterérõl" már kiderült, hogy "nem ezt a lovat akarta", akkor az együttélés már nem felhõtlen. Néhány százalékuk kifelé nyit, de kevésnek sikerül olyan munkát találnia ami pótolná, helyettesítené az elvesztett dolgaikat

Ekkor alakul(hat) ki az a helyzet, hogy a férfi - aki még szereti a társát úgy gondolja, hogy "leadva az igényeit" de megpróbálja menteni a menthetõt, a nõ pedig vissza akarja állítani azt a kapcsolati szintet mikor még a férfit szinte hibátlan társnak látta. Átveszi a vezetést és teljes erõvel támad. Ezt viszont a férfi nem érti, illetve félreérti - azon egyszerü okból mert õ szereti a társát így is, "megalkudva" azzal a ténnyel, hogy a nõ nem olyan szép, szolíd és okos mint amikor elõször találkoztak, de gond nélkül elfogadja teljes értéküként... ugyanez a nõnél - aki ugyan szintén tudja-, hogy a férfi már nem olyan szép, okos és csodálatos mint amikor elõször találkozott vele, ezt nem képes elfogadni - így megalkuvás nélküli harcra készteti; majd õ feljavítja a társát!
A nõk érzelmi indíttatású döntései nem fogadnak el megalkuvást, ugyanis azt beletörõdésnek éreznék.
Az nem véletlen, hogy "anyaoroszlán"-ról beszélünk és a hímoroszlán aki a csoport élén dönt. Egy ilyen (bármilyen) "kiélezett helyzetben" a férfiagy - józanabbul képes dönteni a továbbiakról, a nõi agy ugyanakkor - akár a logikát teljesen félretolva - érzelmi döntéssel veti bele magát a harcba. Az érzelmi töltés megszünése után egy nõ kiéghet, elveszti a reményét, "feladja" (kivétel az udód megvédése, de ilyen helyzetben többnyire egyenrangú a férfiak és a nõk irányítottsága) A férfiak döntése - "hideg fejjel" történik - férfiakról beszélek, nem foglalkozva karrierista nõkkel, lánnyá operált, vagy lányos fiúkkal, se buzikkal... ezeknek más az élet-helyzetük a közösségekben és a számukra fontos, egyéni problémák eldöntése adott esetben mindent felülír. Teljes értékü emberek lehetnek egy stabil, megszokott környezetben, ha ez nincs meg akkor rövid idõ leforgása alatt elsõ számú közellenséggé válhatnak.
Egy "férfias" férfi képes felmérni a kialakult helyzetet és azonnal megváltoztatni a megoldás irányát, tovább harcolni a cél érdekében. Az érzelem ilyenkor másodrendü beépülve a kiindulási alapba, nem domináns, nem befolyásolja az azonnali döntést. Ez az a különbség amiért "vészhelyzetben" a nõk védtelenebbek (elesettebbek) mint egy férfi. Egy érzelmi döntés kérdéseket vet fel a döntéshozóban - lehetõségek között kell választania ami nem csak a megoldandó feladatra, de párhuzamosan a saját, önmagára visszaható döntésének értékeléseivel is szembesül, ezért vacillál, pedig az idõ ilyenkor nagyon fontos tényezõ.
A férfi dolga a biztonság védelme a nõé, ennek a biztonságérzésnek értéknövelése, megtartatása a kõrön belüli együttélõk számára. Egyedül egyikük sem képes gyõzni.

Manapság ez az amit nem tanít meg az élet: "Isten, haza, család" ... egyiket se látom a környékemen kószálni.

Pótlék persze van dögivel:
- Higgy amiben én hiszek, Ámen. Bismillah, Földönkívüli, Ezoizék a hatványon... meg amit akartok.
- Ott a hazád ahol élsz. De mint rabszolga?
- Együtt élünk, nem elég? Mindenki, mindegy kivel.
- Gyerek? Erre a világra? Te tényleg nem vagy normális.
139 #8 jozsef toth
- 2019-08-06 13:05
gerry !s_grat
1313 #9 zoli
- 2019-08-07 17:08
Gerry!
Frankón összeraktad!
Nem kellene ebből plakátot csinálni,és ezt kitenni Budapesten?
2 #10 gerry
- 2019-08-07 19:15
zoli - "postaimre weboldala" cím alatt ok. Az jobban ismert mint a gerry ;)
... és köszi a pozitív visszajelzésekets_pompom
4 #11 Posta Imre
- 2019-08-07 19:52
Gerry, nap, mint nap Kamaraerdőn keresztül járunk. A qvák jobbról és balról és az út beletorkollik a TEK kiképzőbázisba. Szerinted? Kinek fizetnek védelmi pénzt?

Még valami a jól összeszedett gondolataidhoz: nincs nap, hogy úgy aludnánk el, hogy nem mondanánk egymásnak, hogy "szeretlek". Kis dolgok ezek, de ma már talán az ilyen apróságok is sokkal nagyobbak, mint a "nagyok", melyek már semmivé váltak.
1313 #12 zoli
- 2019-08-07 20:28
Szivesen Gerry! Ami jár az jár!

Imre!
Hatalmas dolog,nem kicsi.Nagyon fontos,és egyre inkább!!
393 #13 Arany
- 2019-08-07 20:33
Úgy látszik, hogy Gerry disszertációjára csak férfiak reagálnak...
Még egy ilyen hímsoviniszta gondolatmenetet!!!

Már korábban is volt itt olyan bejegyzés, hogy a fej a férfi, és a nyak a nő...
Akkor csak azért nem reagáltam, mert minek...
De ez most túl dagályosra sikeredett, és marha nagy bölcsességeket mond ki... A férfiak szemszögéből, már akiéből!!!

Igen a férfiak nagy része ácsingózik egy jó nő, meg a hódítás eredménye iránt, a nők meg sok esetben várják a fehér lovon érkező herceget...

Már itt kezdődik a baj!
Ha valaki nem EMBERT szeretne maga mellett tudni egész életében!
Sokan azt hiszik, nemektől függetlenül, hogy igaz, hogy ez meg az hibádzik, de majd ha ÉN mellette leszek majd megváltozik. Hát NEM!
Minden ember alapvető természete már a kamaszkor végén szinte végleges, az érdeklődési köre is nagyjából kialakult, ami mindenki számára megismerhető, ha veszi a fáradtságot, és valóban meg akarja ismerni a másikat, feltéve, ha mindkettő őszinte. De erre azért rá lehet jönni, ha valakinek van annyi esze...
A közös cél pedig nem a gyerek, a ház, meg az autó és az üdülés, hanem az együtt megélt szeretet, és megértés, közben minden adódó gondnak a megoldása.
Igen, léteznek közös érdeklődési területek, de ezen kívűl vannak olyanok is, amik ellen nincs a másik beoltva, és nem baj, ha tanulnak értelmes dolgokat egymástól...

Nincs az a szerelem még két egymást nagyon jól megismert ember életében sem, ami állandó hőfokon lángol, vannak hullámvölgyek is, de ezeket túl lehet élni két EMBER-nek.

Az Adonisz kinézetű férfi, és a világ legjobb nője is változik az évek múlásával, persze ha valakinek az volt a fontos, akkor lehet más irányt venni... Aztán ott is ugyanazokkal a buktatókkal fog szembetalálkozni.

Nem kell egy nőnek feltétlen karriert befutni, de ha éppen az a sorsa, akkor az sem kizárt, hogy a család még mindig a legfontosabb, csak még nagyobb energiákat emészt fel. De van olyan nő, amelyik ezt is kibírja, és nem is boldogtalan.

Lehet sóderolni, hogy a férfi a biztonságot adja, meg a nő az otthon melegét, de ennél bonyolultabb a képlet...
Mindig is volt arra szükség, ha nincs a férfi valamilyen oknál a közelben, akkor a nő is mindent meg tudjon oldani a család érdekében egymaga, és fordítva is előfordul.
Ketten alkotnak egy egészet!
A nagyon "erős" férfi is kell, hogy néha kapjon egy kis eligazítást, hogy a hirtelen felindulásból kigondolt cselekedetét ne bánja meg utána, és akkor nem ő hordja a kalapot...
És nem feltétlen a kivilágítatlan sodrófával, hanem emberi szóval, és józan ésszel.

Nem gondolom sem magamat, sem a férjemet igénytelennek semmilyen szinten. És ezt nem az anyagiakra értem!

Hogyan tudtunk volna a mai világban kevés híján 46 évet együtt élni, ha nem egy a gondolatunk, vagy ami különböző, azt nem tudjuk szeretettel és odafigyeléssel megoldani???
És "csak" azért ennyit, mert az élet elválasztott...

Boldogok a gyerekeim, hogy ilyen családban nőttek fel, mert látták, és ma is látják, hogy mennyire nem így van sokaknál...

Be lehet fejezni az ilyen és ehhez hasonló gondolatmeneteket...
Aki befolyásolható, vagy cserélni szeret, mint más az alsóneműjét, az egyéb aljasságokra is képes nemektől függetlenül.
No meg netán új irányt venni... Legyen neki óhaja szerint, csak ne a másikat hibáztassa. Kettőn áll a vásár, amiben komoly tényező az őszinteség.
116 #14 livia
- 2019-08-07 20:38
Gerry! A szeretetet ápolni kell! Napról napra, Közben a magadét is megmondhatod. Akarom mondani, két simogatás közben.
3 #15 Enid
- 2019-08-07 21:44
Lányok! Nem a megosztás a-cél.
Be kell valljuk, hogy a "nők" "szeretetteljesen" óriási károkat képesek okozni. Időtálló sebeket.
Nem egy férfit látok a környezetemben is, aki ennek valamilyen formában elszenvedője.
Ezek kevésbé reklámozott tények, amire már jó ideje felfigyeltem.
Szükség van egy egészséges önkritikára. Fell kell tegyük a kérdést, hogy miért titkolja ezt pl. a média ennyire, kinek jó ez és miért?
Esetleg valahogy szándékosan erősítik-e ezt a "kardos-menyecske" képet bennünk, s ha igen, miért?
Az egyensùly valahol felborult, gondolom legalább ebben egyetértünk.
:)
393 #16 Arany
- 2019-08-07 22:28
Enid!

Nekem sem a megosztás a célom!
Igen! Tudnak a nők "szeretetteljesen" óriási károkat okozni, csak azt éppen nem szeretetnek nevezném!De ne mondd, hogy a férfiak nem! Legfeljebb nem játsszák meg magukat... Szépen egyszerűen közömbösek, és durvák. Van ilyen is. Nem vagyok 20 éves, láttam eleget...

Hogy mitől borult fel az egyensúly? Napjainkban leginkább attól, hogy már évtizedek óta általában mindkét félnek dolgozni kell a puszta megélhetésért. Nagyon kevés az a helyzet, ahol a nő otthon tud maradni, és a "családi tűzhelyet" őrizni. Ennek ellenére sok férfi elvárná, hogy a munka mellett várja otthon a papucs, meg az újság. A gyerekkel való gondokat, meg oldja meg a másik.

És az nem ritka, hogy a nőket a munkahelyeken nem veszik ugyanúgy, mint a férfiakat. Volt itt az oldalon is olyan megjegyzés, hogy ha nekem meg kell emelni a 20 kilós súlyt, de a nő elvárja, hogy ne neki kelljen, akkor ne kapjon ugyanannyi bért.
Olyan munkám volt, ahol inkább az észre volt szükség, és nagyon ritkán volt ilyen alkalom is. Soha nem vártam el, hogy helyettem bárki cipekedjen, ha véletlenül mégis kivette valaki a kezemből inkább megköszöntem... De nem egyszer volt, hogy eszébe sem jutott, sőt... És ezen nem sértődtem meg, hozzátartozott a munkámhoz.

Az egyszer biztos, hogy lamentálhatunk mi itt bármit arról, hogy kinek mi a szerepe az életben, és hogyan élheti meg az ember az élet teljességét, amíg ilyen hazug, és mocskos világban élünk, ahol az "ügyesnek" mindenből jut szükségletén felül, a tisztességes ember, meg csinálhat akármit, alig jut a-ról b-re.

És a tévéből az ömlik mindenfelé, minden kanálison, hogy azé a babér, aki a fényben van... Azt már senki nem látja, hogy a vége ennek a helyzetnek a legtöbb esetben a kiégés, és a lelki tönkremenés. A fények mindig új csillagokat keresnek...

Úgy egyébként halkan hozzáteszem, hogy a házimunka pontosan az, ami akkor látszik, hogy munka, ha éppen nem csinálják...
2 #17 gerry
- 2019-08-07 22:33
Arany - "Még egy ilyen hímsoviniszta gondolatmenetet!!!"

Ezt komolyan? Mégis mit nevezel ebben hímsovinisztának?

"De ez most túl dagályosra sikeredett, és marha nagy bölcsességeket mond ki." - Aztaaa

Szerinted bölcsességeket mondtam volna?

Én úgy gondolom, talán alapdolgokról és változásokról az együttélésben ... arról szóltam.

De - hidd el tisztában vagyok az "erõs hölgyek" véleményeivel is és magasról lesz@rom. Azt is megmondom miért. Mert egész eddigi életemben azt tapasztaltam, hogy amikor velem kapcsolatban álló nõknek problémája akadt akkor rögtön én kellettem - vagy azért, hogy kisírják a vállamon a bánatukat vagy azért, hogy segítsek, mert nem tud mit csinálni, esetleg azért mert viszketett neki mindene és el kellett mulasztanom... meg még egyszer.
Arany -nem csak te éltél békében és szeretetben, az én szüleim is évtizedeket így éltek le és nekem is kijutott a férjek jó világából, az apák örömeibõl, és abból is, hogy megértõ, együtérzõ voltam olyankor is amikor elveszett, szerencsétlen házasságokat láttam magam körül. Nem papneveldében nevelkedtem, hanem egy kicsit keményebb helyen, Angyalföldön, Pesten, ahol naponta láttam hányingert keltõ cigánykurvákat, öreg nénikéket, verekedéseket amiknek késszúrások vetettek véget, és az általános iskolában arra tanítottak, hogy rendesek legyünk, adjuk át a helyünket a jármüveken a nálunk öregebbeknek és nõknek... felnevelkedtem a "Tudni illik, hogy mi illik" müsoron... Felnõttem, éltem és a saját lábamon álltam egész életemben.

Dagályos, férfi sovinista, - esetleg - disznó is lennék azért mert amit leírtam - meglehet férfi nézõpontból - a férfi és nõi nem egymás iránti TISZTELETÉRÖL és MEGÉRTÉSÉRÕL szólt?

Arany, az jobban hangzik, hogy a "férfiak szar alakok", mea culpa ... jót tesz az egódnak? És ha azt mondom most TISZTELET A KIVÉTELNEK! - hogy százszámra láttam itt a magyar nõket akik idejönnek kuplerájokba, pénzt keresni, miközben otthon a házastárs, rokonok , szülõk azt hiszik, hogy a drága leányzó kint egy "gazdag háznál" fõz, mos, takarít, gyereket nevel? És tudod mit, Arany - õket se itélem el mert tisztában vagyok azzal, hogy sok esetben kényszerbõl vállalja a pénzkeresés ilyen módját. De milliószór több Kurva mászkál ebben a világban mint hímringyó, Macsó gyerek... Ja, - azt akarod mondani, hogy erröl is mi, férfiak tehetünk, mert ha nem lenne rá igény akkor nem lennének kupik? ... na persze, de ha a nõk nem "ajándékoznák" el pénzért, ékszerért, jó életért, izgalomért és csillogásért a nemiszervüket, akkor a férfivilág tisztelné õket.... Ki rontott el kicsodát?
Néhány helyen jártam a világban - ami egy életbe belefér - nem teszek különbséget férfi és nõ között. Egyik se viszi el a pálmát a másik elõl.

...Gratulálok, hogy több mint 4 évtizedet tölthettél el egy szeretõ ember mellett és a gyerekeid, unokáid boldog világban élnek. Burokban születtél és hidd el nem sajnálom tõled bár nem is irigyellek.

Az meg, hogy másként látjuk a világot, csak neked okoz kellemetlen érzéseket. De tanulni sose késõ!

livia, enid - veletek "egy húron pendülök" ...

Na jó éjt!
1313 #18 zoli
- 2019-08-08 05:18
Szabad veszekedni Arany!
Senki nem tehet róla,hogy utálod a férfiakat!
Ennyi sok jót régen írtak le nőkről,neked ez sem elég!Javaslat: Lakatlan sziget!
Szia!
393 #19 Arany
- 2019-08-08 05:35
"Ennyi sok jót régen írtak le nőkről..."

VALÓBAN???

Most sem hazudtolod meg magad! Ha ezt olvastad ki a soraimból, akkor nagyon sajnállak!
Soha senkit nem utáltam, legfeljebb ha volt tapasztalatom, akkor kerültem a lehetőségét is a konfliktusnak, legyen az férfi, vagy nő!
Úgy látszik a jóról és a rosszról nem azonos a nézőpontunk, de ez legyen az én problémám.

Nem túlzottan fogom zavarni köreiteket, csak osszátok az észt...

A "javaslatodat" pedig köszönöm, majd megoldom valahogy...

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.94 másodperc
2,795,067 egyedi látogató