Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Lagarde: veszélyben van a globális gazdaság

KülföldKi gondolta vona, hisz van sör és a szaúdiak összes finomítója se robbant még fel...cserébe dec. 31-től új világ lesz, vagy nem, ha az Északi Áramlat 2 megnyitja a kakajót... Az Európai Központi Bank (EKB) soron következő elnöke szerint a globális gazdaság “törékeny” és “veszélyben van”.

Christine Lagarde az AFP francia hírügynökségének adott nyilatkozatot, amely szerint az euróövezet központi bankjának leendő irányítója azt mondta: mivel a globális gazdaság növekedése túlságosan nagy mértékben függ a világ jegybankjainak lépéseitől, ezért döntéseiknek kiszámíthatónak kell lenniük.

A globális gazdaságra nézve kockázatokat jelentő tényezőkkel kapcsolatban – mint például a Brexit és az amerikai-kínai kereskedelmi viszály – Lagarde azt mondta, hogy “ezeket ember hozta létre és megjavítani is ember tudja”.

Az EKB leendő elnöke egyben felszólította a világ kormányait arra, hogy vállaljanak nagyobb szerepet a gazdasági gondok kezelésében ahelyett, hogy a megoldást a jegybankoktól várják el. Lagarde szerint “nem vezet semmi jóhoz”, a politikusok beavatkozása a jegybankok működésébe. Rámutatott arra, hogy “a jegybankoknak azzal kell foglalkozniuk, ami a feladatuk, tényekre és adatokra kell támaszkodniuk, hogy kiszámíthatóak legyenek, a stabilitásra kell koncentrálniuk”.

Brüsszel, 2019. szeptember 4.
Christine Lagarde, az Európai Központi Bank kijelölt elnöke az Európai Parlament gazdasági és monetáris politikai bizottsága előtti meghallgatásán Brüsszelben 2019. szeptember 4-én.
MTI/EPA/Olivier Hoslet

Christine Lagarde kinevezését az Európai Központi Bank (EKB) élére kedden szavazta meg az Európai Parlament (EP). A voksolás inkább formalitásnak számít, az ügyben csupán konzultációs jogkörrel bíró képviselőtestület ugyanis nem blokkolhatta volna a kinevezést, amelyről a tagországok állam-, illetve kormányfőinek októberi csúcstalálkozóján lesz majd hivatalos döntés.

A jogász végzettségű volt francia pénzügyminiszter az utóbbi nyolc évben a Nemzetközi Valutaalap (IMF) vezérigazgatói tisztségét töltötte be.

Mario Draghi jelenlegi EKB-elnök megbízatása október 31-én jár le. Megválasztása esetén Christine Lagarde lesz a frankfurti székhelyű intézmény első női elnöke.

Link

Hozzászólások

165 #1 LM
- 2019-09-20 19:06
Azért milyen érdekes, hogy átvették a nők a "hatalmat"
Ursula von der Leyen (Európai bizottság), Christine Lagarde (Európai Központi Bank), Laura Codruta Kövesi (Európai Főügyész)

FED kamatot csökkent, Kína kamatot csökkent, Japánban indul a pénznyomda ahogy az EU-ban is, USA már indította 4 nap alatt 200 milliárd dollárt "nyomtattak", gyorsul a körhinta kitudja hol áll meg

fenti cikkből "“ezeket ember hozta létre és megjavítani is ember tudja” alig várom, hogy ezek az emberek jól megjavítsák talán néhány Ember túl is éli, talán..
1713 #2 bz
- 2019-09-20 19:33
LM

"Azért milyen érdekes, hogy átvették a nők a "hatalmat"

A nők nem vettek át semmit. A politikusok mögött álló uraiknak változott a stratégiája. Úgy gondolják hogy nőktől könnyebben elfogadják ugyanazt szart az európai népek, mint a lejáratódott férfiaktól. Ezzel is némi időt nyernek, miközben kazár nők arcával a képernyőn, ugyanúgy folytatódik Európa elpusztítása.

elvégre ursula von der leyen is csak egy patkányfülű kazár:

g8fip1kplyr33r3krz5b97d1-wpengine.netdna-ssl.com/wp-content/uploads/2019/07/GettyImages-1155977376-1160x772.jpg

lagarde is kazár:

assets.bwbx.io/images/users/iqjWHBFdfxIU/i37_IiB5W.v4/v0/1000x-1.jpg
245 #3 hamu
- 2019-09-20 19:53
Mi van, ha az apa patkányfülű, de a két lánya fülcimpás?
1713 #4 bz
- 2019-09-20 19:59
hamu

"Mi van, ha az apa patkányfülű, de a két lánya fülcimpás?"

Gondolod a méregkeverők nem járnak utána minden pártfogoltjuk családfájának? Ugyan már...

Egyébként nagyon jó a felvetés. Ha közismert személyről van szó, minden felelhető képnek utána nézek a neten, még a hozzátartozóiról is. Másrészt a kazár egy végtelenül rasszista faj és nem igen hagy fel a belterjes párkereséssel és -utódnemzéssel. Viszont a tettei döntőek abban, hogy miféle lélek lakik a testben.

Másrészt akinek csak az egyik szülője zsidó az is a zsidókkal tart a családtagjai miatt.
4 #5 Posta Imre
- 2019-09-20 20:13
LM, ezeknek a némbereknek gazdája van és az kan-nemű. Érdekes, hogy Keleten a "politikai" életben valahogy a "n-ők" igen háttérben vannak. Putyin bácsi női altregója sem lett még bevezetve..., de nyilvánvalóan szembeötlő, hogy a "nők" most "jönnek", csak az a tévedés, hogy ezek itt nem nők. A testi nemi jellegük lehet az, de attól még nem lesznek nők.
245 #6 hamu
- 2019-09-20 20:13
közvetlen ismerősöm, de mikor láttam, összezavarodtam. A patkányfülű apa rózsakeresztes, és egészen normális az életben. Bár, a piszkos fizikai munkát nem szereti. -amit én sosem értettem, mert ha PI-nek jó az állványozás, más miért irtózik egy kis kerti munkától, aminek a végén csupa sár vagy. Lehet, hogy én disznófülű vagyok, de kifejezetten szeretek megmártózni a kerti nedves földben.
80 #7 monguzking
- 2019-09-20 20:26
engem cseppetsem érdekel a globális gazdaság mivel a föld az összeomlás szélén van--mondhatnék sok mindent de minnek--a pusztulás elkerülhetetlen már--
1713 #8 bz
- 2019-09-20 20:28
PI

"A testi nemi jellegük lehet az, de attól még nem lesznek nők."

Embertelenségben és az emberiség elleni összefogásban a zsidók kimagaslóak. Mindegy hogy mi van a lábuk között.
165 #9 LM
- 2019-09-20 21:02
Igen tudom mit vettek át azért tettem időzőjelbe.

bz, itt már szerintem többről van szó mint "nőktől könnyebben elfogadják ugyanazt szart az európai népek" dolognál. Szerintem szimbolika: a női energiával a formába öntés a materializálás valami új születését jelzik. Amit pedig Imre ír, hogy ez európai jelenség sem hiszem, hogy véletlen, innen indul, itt "oldják meg" kitudja? igen a gazdák de ők nem szokták nagydobra verni

Aki képben van gazdasági dolgokkal tudja, hogy vagy a gazdaságtörténelem legnagyobb válsága vagy a legnagyobb átalakítása jön, olyan ponton vagyunk már most és őrült tempóban fűtik.
1713 #10 bz
- 2019-09-20 21:11
LM

"a női energiával a formába öntés a materializálás valami új születését jelzik"

Merkel valóban valami teljesen új születéséhez járult hozzá, de ez másvalaminek a pusztulásával jár. Merkelt nem leváltani akarják, hanem az utódját keresik egy hasonszőrű nőben. Én valahogy semmi olyanra nem vágyom amit zsidó hoz létre és ...izmus a vége. Tudod a sok olvasott- és kevés átélt rossz tapasztalat valahogy elriaszt. Senki sem tökéletes.
267 #11 Perle
- 2019-09-20 21:12
Bizonyára nagyon okos ez francia asszony. Mégis zavar az, hogy a Európa központi bankja az irányítása alá került. A korábbi hívatala sem tett túl jót az általa hitelekkel " megsegített" államoknak .Már csak az a kérdés, hogy őt ki vezérli és általa Európa pénzügyeit ? Azok, akik a feketéket besegítették Európába? Ott volt ő számos Bilderes ...tatálkozón is... s_nezem
1713 #12 bz
- 2019-09-20 21:17
Perle

"Már csak az a kérdés, hogy őt ki vezérli és általa Európa pénzügyeit ? Azok, akik a feketéket besegítették Európába? Ott volt ő számos Bilderes ...tatálkozón is..."

Ezek mind zsidók, Európa összes pártjával, -kormányával, -politikusával, -újságírójával, -riporterével, -közéleti személyiségével, plusz a felsoroltak pénzelőivel együtt. A felsoroltaknak pedig az európai kazárság a tömegbázisa. Probléma hogy a migránsok csak a jellegzetes öltözködésű, vallásos zsidókat ismerik fel. Meg kell őket tanítani a többi zsidó felismerésére is. Talán visszaszerzik nekünk Európát a kazároktól. Amint a kazárok nem etethetik többé a migránsokat az európai népek pénzéből, hazamennek a migránsok önként Ázsiába.
1563 #13 eLZi
- 2019-09-21 05:18
Sziasztok! Itt a vntv-ben egy aranykereskedő beszél arról is,hogy novemberben valami átállás várható ennek a nőcinek a működése miatt,de nem jöttem rá,hogy mi lehet majd..https://www.youtube.com/watch?v=MlAqdNgNK2U
99 #14 MORMOTA1968
- 2019-09-21 08:23
eLZi linkje! https://www.youtu...lAqdNgNK2U Ingyenpénzt fog osztani az embereknek az állam?-Juhász Gergely, Jakab István!

Már elzsibbadt a kinyújtott kezem, nyitott tenyérrel felfelé, várva a mennyei mannát, akarom mondani az ingyen lóvét! s_franc Hóóóóóó van a píz? Miko gyűn má? s_vigyori

Kedves eLZi! (url)............(url) közé középre írd be a linket, akkor írja ki rendesen! s_Laptop
165 #15 LM
- 2019-09-21 09:52
Mormota, most még nevetünk rajta és sci-fi-nek tűnik de azért vannak már elméletek

Az EU a mostani előtti lezárt "mennyiségi lazításával" (kvázi pénznyomtatás) 2500 milliárd Eurót nyomtatott, nemtom ez a pénz hol van én eddig nem láttam belőle. Ez akkora összeg, hogy az EU félmilliárdos lakosságából mindenkinek jut kb. 1,7M HUF. tehát egy átlag 3-4 fős családnak 5-6M HUF csak hogy érzékeljük a nagyságrendet. És nem csak az EU jegybankja van/volt pénznyomtatási üzemmódban a közelmúltban de az USA, Kína, Japán csak hogy néhány jelentőset említsek.

A lakosságnak osztott pénzre visszatérve. Ennél jobb kontroll eszköz nincsen, mert ha összetörik a gazdaságot és állandósul egy nagymértékű munkanélküliség akkor nem lesz más választásuk és a lényeg, egy kvázi "alapjövedelem" totális függőséget von maga után, mert nem vagyok annyira naiv, hogy ne legyenek feltételei. Tehát ha a gazdáknak nem ugatsz vissza kapsz alamizsnát, hogy éhen ne pusztulj, de ha jár a szád vagy nem hozod az elvárt viselkedési mintát (lsd. kínai pontrendszer ahol az állampolgárokat pontozzák igen) akkor ezt egyszerűen megvonják,aztán csinálj amit akarsz mert munka meg nem lesz vagy ugyan lesz de te leszel a 10. a pozícióra és amire talán felvesznek hajléktalan leszel. Sakk-matt
1653 #16 e7h25s38
- 2019-09-21 11:47
Fiatalabb koromban olvasott sci-fi regények, sokszor elképesztő pontossággal történnek meg napjainkban, mint pl Robert Sheckley: Státusz civilizáció c. könyvében írottak. A benne vázolt történet és világkép igen erősen hajaz a fentiekre. Jó darabig nem értettem, gondoltam ezek húú mekkora elmék lehettek, hogy így előre látták a társadalmi tendenciákat. De naiv is voltam. Utána hogy a Karlegi terv már nyilvánossá lett, kezdett összekapcsolódni, hogy ezen sci-fi jövendőmondások is csak a globális elit felkészítő elmeprogramozásának részei voltak. Sheckley is csak egy beavatott háttérhatalmi zsidó figura volt, akinek ezeket meg kellett írnia.
3 #17 Enid
- 2019-09-21 12:24
Miczo! A sci-finek meg a "jövendőmondásak" stb. van egy érdekes aspektusa.
Valaki "megmondja" egy más valaki pedig megvalósítja. Azért ez érdekes. Miért nem valósítja meg az, aki mondja? Mert képtelen rá.
Itt nem a jövőbeni történésekre való felkészítésünkről van szó, hanem terveknek a megvalósításának azon részéről, Amikor is betáplálod a terv megvalósításához szükséges adatokat a robotba. Esetünkben bio-robotba.
Ezek a tervek nem minket szolgálnak, tehát másként nem teljesítenénk. Nem kérhetnek meg rá csak úgy, mert elgondolkoznánk rajta, értékelnénk a tervet több szempontból... Stb. Röviden rájönnénk, hogy nem az életünkért, nem a mi életünkért van és az ember egyszerűen elutasítaná.
Márpedig a képzeletünket kell beindítsák olyan irányba, ami az általuk megtervezett "jövőt" hozza létre.

Vegyük a CBJ-t:
Első kérdés, amin legelészhetünk, hogy most igaz-e ez a konferencia vagy sem? Már ahol ez a beszéd elhangzott.
Lényegtelen.
Második kérdés: az író, vagy lejegyző hitelességének kérdésköre.
Ez is lényegtelen.
Harmadik kérdés: mikor történt... Stb?
...
Lényegtelen.
A lényeg, hogy elolvastad, hogy elképzelted, hogy foglalkoztál vele, hogy érzéseket váltott ki belőled, hogy megteremtetted ezt a valóságot nekik. Akik ebből hasznot húznak.

Mire mi erre rájövünk, már bőven a tervben élünk, működtetve a mechanizmust.
Nekünk úgy tűnik, hogy az akkori jövendő most ért ide. Tehát változtatni nem lehet. Idő, mint olyan nem létezik. Azért vezették be, hogy időzíteni/kontrollálni tudják a folyamatokat.

Az Idő is mindössze egy eszköz a "kézben"...

Nézd meg, Gerry még mindig egy 22 éves suhanc... és, ahogy
látod én se tudom megunni a 18-at... s_hoho :D
80 #18 monguzking
- 2019-09-21 20:12
a létezés nem pénz kérdés tehát hatalmas baromság pénznyomtatás,ingyenpénz s minden fogyasztást serkentö lépés mert a föld nem bir el többet--drasztikusan csökkenteni kell a fogyasztást...
1368 #19 Karpatkanyar
- 2019-09-21 20:32
Enid,
az idö egyiranyu es a vilagegyetem tagulasaval függ össze. Amikor a tagulas megall, akkor megall az idö.
Mennyi ideig äll meg az iudö??? -ez az egyik nagy kerdesem.

A masik nagy kerdesem, hogy atagulas megallasa utan elkezdödik az univerzumunk zsugorodas es megfordul az idö iränya. Mi törtenik ekkor? A Jövönk a Multunk???

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 1.62 másodperc
4,703,835 egyedi látogató