Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Posta Imre "A szikra" Meghívó 2019.10.19. Kalocsára

Hozzászólások

4 #1 Posta Imre
- 2019-10-09 19:56
Felmerült kérdésnek, hogy Talpi is szülinapi zsúrt tart az adott időpontban. Tennap beszéltem vele, közöltem a tényt és javasoltam, hogy kösse egybe Kalocsával. Bogrács ott is lehet, társaság is és szülinap a kislányával.
1093 #2 vian
- 2019-10-09 20:54
sztem, ez még, két különálló történet. Kulcson, zömében már ismerősök köszönthetik egymást. A Duna-partnak is van romantikája.
;)
99 #3 MORMOTA1968
- 2019-10-10 09:22
No! Megnéztem én is a videót Imre! A kutyáink névrokonok. Egyébként először észre sem vettem a kutyát, úgy beleolvadt az előtérbe. A tábortüzet és minden élő tűzet én is szeretem, persze csak korlátok közé szorítva. Jó kis gyűjteményed van szuronynak is használható tőrökből. A kard különösen jól néz ki, de a kis machete se semmi! Akinek nem lesz szerencséje és közelebbi ismeretségbe kerül valamelyikkel-bár ezt te sem szeretnéd igazán, ha nem muszáj-annak a hátán fog kijönni némelyik, amilyen szép hosszú. Ami a többit illeti, sajnos a forgatókönyveket már előre megírták és nem sokat változtattak rajta, bár még módosulhatnak idővel. A jól bevált régi receptet fogják most is alkalmazni ellenünk. Egy családról is beszélsz a videóban, akik nagy bajban vannak, hozzáteszem, nem egyedül! Hogy az ő megsegítésükről is szól a dolog! A nemzetközi helyzet fokozódik! Beindultak a hamis zászlós akciók is, egyenlőre kicsiben, de elég átlátszóan! Mint ez a Németországi is. Vagy ha valóban úgy történt, ahogy bemutatják-amit nem hiszek-akkor nyugaton is elég rendesen forrnak már az indulatok, amin egyáltalán nem csodálkozom! Sokfelé a világban pattanásig feszítik a húrt cionék!

Hát valóban elég szerencsétlen véletlen, hogy a két esemény időpontja egybe esik! Pedig nem lehetünk egyszerre két helyen és rohangálhatunk Kalocsáról Kulcsra! Valahogy át kellene variálni a Kulcsi időpontot, vagy tényleg úgy csinálni meg, ahogy íród Imre! Ahogy a videóban is elmondod, a Kalocsai helyszín egy volt TSZ területe lenne. No annak még utána kell néznem pontosan merre is van az! Hogy a főutcától merrefelé kell menni! De az utca és házszám alapján biztos oda fogunk találni! Megnézzük legfeljebb a Kalocsai térképet! s_Laptop
1323 #4 Laplage2
- 2019-10-10 19:14
Minden úgy lesz ahogyan megírták, és ahogyan teszünk!
Reményem örök, a harcom öröm!
Kinek hát kinek az kinek nem!
Van még remény, nincsen semmi elveszve! s_ratata
4 #5 Posta Imre
- 2019-10-10 19:30
Ma is úgy jártam, mint tegnap. Héttől este hatig, fél hétig munka. Jó. Majd itthon Marci bicaj defekt javítás. Három töskét szedett össze, meg még négyet én szedtem ki a gumiból, de már ez is kész. Mi kell még? Ország-javítás? Előbb befejezem azt, amiben benne vagyok most, aztán, amiben benne leszek aztán és mindezzel együtt szépen haladnak a dolgok.
116 #6 livia
- 2019-10-10 20:22
Azt hiszem erről is lemaradok! De megnézem. Érdekel.
75 #7 talpi
- 2019-10-10 20:56
#1Posta Imre
- 2019-10-09 20:56
Imrém!
Jó volna egybe kötni, viszont több embernek-barátunknak ekkor van a szülinapja, vagy megközelítőleg ekkor.
Nos, az biztos, hogy őket vendégül kell látnom, viszont, az "asztaltól" nem hiányoztok, ha másként nem egy gyertya képvisel benneteket, kik Kalocsa városában tartjátok a frontot.
Így kell ezt több helyszínen-egyszerre többen. :)
Holnap hívlak, mert "fennforgás" van a "/?/nemzeti oldal egyik tagja miatt"
245 #8 hamu
- 2019-10-11 12:45
És ott megválasztjuk a főnököt?
Az irokéz népeknél “főnök” csak az lehet, aki
- apja és anyja után két különböző irokéz nemzetségből származik,

- házasságban él,

- legalább három gyereket nevel,

Az irokéz népeknél általános szokás, hogy ha valakinek házasságból nem születik gyereke, a rokonoktól "kap" gyerekeket, és ezeket sajátjaként neveli fel.

- politikai és spirituális ügyekben járatos,

A spirituális mindenütt jelen van, igy a politikában is, mondja az irokéz és minden más indián hagyomány

- akinek nem tapad (emberi) vér a kezéhez,

Akinek kezéhez vér tapad, nem vezetheti a nemzetet. Még akkor sem, ha katonaként kötelességét teljesitette, vagy ha ezzel saját, vagy mások életét mentette meg.

- akinek bőre hétszeresen vastagabb a többieknénél, vagyis sérthetetlen,

- gondját viseli a családjának és másokról is képes gondoskodni,

- ép és egészséges,

Testi hibás, beteg, vagy lelki sérült vezetőnek soha nem jelölhető. Még akkor sem, ha kis testi hibáról van szó.

- jóindulatú, és érzéseiben is kiegyensúlyozott,

- igazságos,

- jól beszéli az ősök nyelvét.
A vezetőket az öregasszonyok javaslata alapján helyezték hivatalba. Az öregasszonyok pedig születéstől fogva ismerték a nemzetség minden tagját, felnevelték őket, és közben figyelték minden lépésüket. Ezek az öregasszonyok a nemzetségek nagyasszonyai voltak, képviselték az összes anyát, nagyanyát és dédanyát egy-egy nemzetségen belül. Ilyen egyszerű volt ez, régen.


Minden nemzetségnek ( egy-egy nemzetség manapság is kb 2000 főből áll), vagy másképpen klánnak megvoltak, és megvannak a saját vezetői. Ezek rendszeresen összejönnek, tanácsot tartanak, és döntenek a nemzetség ügyeiben. Az összes nemzetség - van ahol öt, hat, van ahol ennél több is - együttesen alkotja a nemzetet.


A vezetők éjjel-nappal vezetők, és nemcsak a tanácsban, hanem akkor is, amikor a tanács épületéből hazamennek. A főnökség állandó, 24 órás hivatalt jelent, szabadság nem jár.

A hagyományos törzsi vezetők nem kapnak fizetést.Tom Porter (mohawk tanító) És nagyanyám azt mondta (And Grandma Said) című könyve alapján...
1563 #9 eLZi
- 2019-10-11 13:19
Sziasztok! Ez is teljesen egybevág azzal,amit Imre mond:
https://www.youtu...-4g-d6qcos
1323 #10 Laplage2
- 2019-10-12 07:33
Magas homlok,nyílt, eltökélt tekintet, aki tudatában van minden egyes mozdulatának! Harcos szívvel megáldva!
Mind ez tükrözi a magas intelligenciát!
Ebből kellene egy pár ezer!
1349 #11 Nagy Levente
- 2019-10-12 18:38
Hamu, ezen az irokéz nemzettségek által is működtetett kultúrán, hagyományon, rend-szeren alapult a magyar nemzet is! Ez szünt meg több mint egy ezredév alatt folyamatosan taposva-tiporva - mára teljesen - itt a Kárpát-medencében!
99 #12 MORMOTA1968
- 2019-10-12 19:07
Kedves Imre! Nagyon jó fotó, olyan Specnaz-os beállással.
Kulcson kérdeztem tőled, hogy egy orosz videóban látott, a vonatról leszálló fekete egyenruhás, de csíkos pólóban lévő fiatal katona vajon melyik alakulat egyenruháját hordhatja? Erről a videóról lenne szó! DMB 2016. Mitya és Szveta. https://www.youtu...FqFWNDkknQ Még aki nem ért oroszul, annak a lelkét is azonnal megérinti ez az emlék videó és nem csak a zene miatt! Egy fiatal katonát várnak haza a vonatállomáson a szülei, testvére és barátnője. Annyira megható az egész, hogy szinte úgy érzi az ember, mintha maga is ott lenne a családdal. Az aggódás az arcokon, a feszült várakozás szinte kézzel tapintható, annyira átjön az egész a képernyőn keresztül. Mondhatni, szíven üti azt is, akinek egyébként semmi köze az egész eseményhez, csak megnézi ezt az emlék videót. Több ilyen is található a YouTube-on, valószínűleg a frontról hazatérő fiatal katonákról és szeretteikről. Egyébként nagyon érzelmes nép ez az orosz és az ukrán is, de ha ölni kell, elszáll belőlük minden érzelgősség! Valaha rég talán mi is ilyenek voltunk! Vagy nem! s_sir
819 #13 rozsola
- 2019-10-12 21:38
Sajnos csak a faszbúkon lehet megtalálni . Akinek van profilja megnézheti
Bizonyára ismeritek a " Kör " című horrorfilmet. Mit történik ha egy exspecnazos éppen ezt a filmet nézi meg : https://www.faceb...c4Nzc0MTc/
Valamint , tudjátok próféta vagyok . Kb ilyen az " ISTEN " -nel való kommunikáció : https://www.faceb...EyMTA3MjM/
99 #14 MORMOTA1968
- 2019-10-13 19:31
Kedves Rozsola! Pont ez hiányzott most a hangulatomhoz! Megnéztem mindkét videót és azonnal enyhült a dühöm, mert hogy néhány perce még igen csak gyilkos hangulatban voltam! Nem semmik ezek az oroszok! s_vigyori Mindig csak arra gondolnak, ha megjelenik egy sejhaj a tévéből kifelé tolatva! De az ortodox pap is ott van a csúcson! A hit ereje, ugye? s_vigyori
99 #15 MORMOTA1968
- 2019-10-15 00:44
Valaki esetleg fel tudna világosítani, merre felé keresem Kalocsán a Szent Imre utcát, mert hogy végig bogarásztam már az egész Kalocsa térképet és van azon mindenféle utca, csak épp Szent Imre utcát nem látok sehol! s_kukk A kórház felé vezető utcán, meg a főutcán és környező utcákon kívül nem szoktam másfelé is elkódorogni, szóval "SEGÍTSÉG!" :o s_franc
30 #16 osmagyar
- 2019-10-15 02:14
Mormota1968!

Ez egy hosszú utca, az 51. úttal párhuzamos, a Penny mögött is az van. A böngésződ címsorába beírod hogy Kalocsa Szent Imre u és az első találatban megtalálod a térképet. Házszámmal is működik.
99 #17 MORMOTA1968
- 2019-10-15 02:50
Kedves Ősmagyar! Köszönöm a segítséget! Most már sejtem, hol van! Jártam már arrafelé is! Beírtam a Google keresőbe, hogy "Iszkra TSZ Kalocsa" és ki is rakta, hogy Szent Imre utca 9-es szám, a Penny Market közelében. De a térképen továbbra sincs kiírva az utca neve, csak bekarikázva pirossal a helye. Pataji utcán végig, nem kell elfordulni a kórház felé! Kereshettem volna így ítéletnapig is! s_franc s_proszt
30 #18 osmagyar
- 2019-10-15 05:20
Használd a térképnél a nagyítást és megjelenik az utca neve.
684 #19 atacama
- 2019-10-15 15:16
én ha tehetném mindkét helyszínen ott lennék..
remélem sikerül.../ Kalocsára mék friss tüzes pirospaprikájért... ha van még/

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 1.13 másodperc
4,707,786 egyedi látogató