Bejelentkezés

Felhasználónév

Jelszó



Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Nyílt levél Vlagyimir Vlagyimirovics Putyinhoz!

GondolatokEz a tiszta lap!


Isten hozta Judapesten!

Posta Imre
(MFNK, PI-KÖR)

Hozzászólások

684 #1 atacama
- 2019-10-29 19:46
annyira nincs megrökönyödve hisz amint az ábra is matatja szívesen ruccan át ide évente kétszer is.. mintha mindig csak le vajazni jönne ..
parolázni,kvaterkázni..
a találka után nem hogy farokbehúzva nyüszítene a falka hanem farok felcsapva ,vakkantva teszik tovább a "dolgukat"
nem tudok hinni ezeknek az látogatásoknak..:|
4 #2 Posta Imre
- 2019-10-29 19:51
Atacama programozva lehet egy átállás. Megbeszélik a "forradalom" mene-trendjét.

Nincsenek véletlenek! "A Magyar Dolgozók Pártja Köztársaság téri pártházának 1956. október 30-i véres lincselésbe torkolló ostroma a forradalom leverése után, a szovjet szuronyokkal hatalomra juttatott Kádár-rendszer egyik legfőbb hivatkozási alapja lett az „ellenforradalom brutalitását" illetően. Egyes összeesküvés-elmélet jellegű vélekedések szerint a pártház védőit szándékosan szolgáltatták ki a népharagnak, hogy ezzel is utólagos indokot teremtsenek a szovjet beavatkozáshoz és a megtorlásokhoz." https://www.origo...om-es.html
684 #3 atacama
- 2019-10-30 09:44
Most már értjük, miért kell lezárni Putyin miatt a fél várost.
https://player.hu...el-varost/
:D
961 #4 szabir
- 2019-10-30 10:36
a masik a kurutzon belinkelte hogy ''hol tart Putyi Pityu''
https://www.fligh...5/22a990f1
684 #5 atacama
- 2019-10-30 11:04
ez a gép nem akar leszállni judapesten.. tovább megy unnézki .Szab.
bocsesz most fordult rá a folyosóra nézem figyelek..
a sas leszállt,a sas a fészekben.. 12:15
819 #6 rozsola
- 2019-10-30 11:15
Mi a gond ? Október vége van. Következik egy új év
Minden Oroszok Cárja ellátogat a birtokára elmondani a 2020ra érvényes cári ukázt.
Mellesleg ne feledjük , Beográd környékén aktívak a Triumfok. Tehát meg kell " magyarázni " Szeretett Viktorunknak : " Isten mindent lát "
Nehogymá' valami " butaságra " merjenek gondolni Judeapesten
Moszkvában azt mondták :
" Baranets Viktor orosz ezredes kijelentette, hogy Törökország kilép a NATO-ból a kurdok, a szíriai terroristák elleni küzdelem után.
A szíriai arab hadsereg elkezdte elfoglalni az ország északkeleti részén lévő területeket, ahol az amerikai hadsereg egykor volt . Törökország szerint ezek a fellépések háborúknak tekinthetõk. Baranets Viktor nyugdíjas ezredes úgy véli, hogy minden félnek számolnia kell Ankara, mint a Közel-Kelet legnagyobb haderőjének helyzetével.
Recep Tayyip Erdogan török ​​elnök tanácsadója elmondta: ha a szíriai hadsereg megvédi a Szíria északkeleti részén lévõ kurd terroristákat, Ankarában ezt nyílt katonai támadásnak tekintik, amelyre azonnal válaszolnak.
Katonai kommentátora az újság „Komsomolskaya Pravda”, nyugalmazott ezredes Viktor Baranets egy interjúban „NyuInform” azt mondta, hogy Törökország a régióban továbbra is kulcsszereplő, arra kényszerítve az összes felet hogy számolniuk kell a véleményével .
„Nem szabad elfelejtenünk, hogy Törökország a legerősebb hadsereggel rendelkezik a régióban. Valódi ellenségeskedés esetén ez elfojt minden sereget a Közel-Keleten ”- mondta a katonai szakértő, megjegyezve, hogy Tayyip Erdogan elnök valójában új Közel-Kelet alkot.
Baranets úgy véli, hogy Ankara a Békeforrást működtette a Törökországban betiltott kurdisztáni munkáspárt felszámolására, amelynek terrorista csoportjai Szíriában telepedtek le.
Rámutatott, hogy Törökország rendíthetetlen helyzetének fényében a NATO rangsorai „egyre nehezebbek”. A szövetség azzal a kockázattal jár, hogy elveszíti az egyik legfontosabb szereplőt a Közel-Keleten. Baranets úgy véli, hogy Erdogan helyes döntést hozott, amikor bejelentette Oroszországba tett utazását - az egyetlen országot, amely befolyásolhatja a helyzet megoldását.
A béke forrása miatti művelet Szíriában október 9-én kezdődött. Törökország kezdetben azt a célt tűzte ki célul, hogy a határokat biztosítsa azáltal, hogy elvonja őket a kurd militánsoktól. Ennek érdekében a csapatoknak el kell foglalniuk az M4-es autópályát annak érdekében, hogy megfoszthassák a terroristákat a megszállt területeken való mozgás képességétől.
Erdogan később találkozott Michael Pence, az Egyesült Államok alelnökével, akivel megállapodott a mûvelet 120 órás felfüggesztésérõl. Ezen idő alatt a militáns kurdoknak 32 kilométerre el kell mozdulniuk a határtól, hogy biztonsági zónát lehessen létrehozni. Ha a feltételek nem teljesülnek, Ankara folytatni kívánja a támadást.... "
Jó hír az iraki " devizahitelesek " számára : " Irak észak-nyugati részén helybeli juhászok találtak egy " gödröt " amelyet az Iszlám Állam raktárként használt. Aranyat és ezüstöt találtak valamint nagyjából 25 millió amerikai dollárt készpénzben.
Miért is jön Putyin Judeapestre ?
Számos oka van , de van egy amitől a " magyar " média mélyen hallgat
Köztudott , Szíriában a nyugat ( Nato+Izrael ) mindenféle zsoldosokat vetett be.
Ugyanez történt Ukrajnában. A Privatbank tulajdonosa Ihor Kolomojszkij ( Jeszkin szerint : egy zsidó fekália ) által pénzelt zsoldoshadsereg Ukrajna keleti részét terrorizálta
" Igor Kolomojszkijt, akit az ukránok egyszerűen „az ukrán maffia főnökének” neveznek, a kijevi bábkormány, Washington akaratának megfelelően, az egyik legfontosabb keleti régió kormányzójának nevezett ki. Kolomojszkij a tulajdonosa a legnagyobb ukrán bankoknak, a filmipari üzemeknek, nyersanyag erőforrásoknak, az élelmiszeripar döntőrészének, a szállításnak, katonai üzemeknek és jelentős részesedése van a kőolaj-feldolgozásban is. A sokszoros dollármilliárdos hobbija az aranyszobrok gyűjtése. Svájcban él, természetesen biztonságban és luxusban. Azok közé a szupergazdag emberek közé tartozik, akik a közvagyon ellopásából, megvesztegetésből, és a riválisok életének kioltásából lett oligarcha.

Kolomojszkij nem egyszerűen ’zsidó származású’ oligarcha. Ő az ukrajnai zsidó közösség egyik fontos vezetője, Izrael és számos ukrajnai zsinagóga pénzügyi támogatója. Kolomojszkijnak nem okozott különösebb problémát, hogy az illegális hatalomátvételben együttműködött az ukrajnai neonácikkal, még olyan személyekkel is, akik ki vannak tiltva az Egyesült Államokból nyíltan hirdetett antiszemitizmusuk miatt. Az oligarchák esetében a zsidó lelkiismeret alul maradt a hatalomátvételhez fűződő politikai és pénzügyi érdekeikhez képest.

Kolomojszkijnak saját magánhadserege is van és ő állította fel az Azov Zászlóaljat, amely a magukat nyíltan neonácinak valló zsoldosokból áll. A londoni Sunday Times megírta, hogy a lakosságban éles visszatetszést kiváltó vérontások mögött többnyire ezek a neonáci zsoldosok álltak. Az INTERPOL felvette Kolomojszkijt a nemzetközileg kőrözött bűnözők listájára. Az a vád ellene, hogy Kelet-Ukrajnában tiltott háborús eszközöket és módszereket alkalmazott, minősített gyilkosságoknak számító bűncselekmények elkövetésében és emberrablásokban vett részt. "
No kérem !
Ukrajna bukása közeledik , az Azov zsoldosait akik egyben Blackwater zsoldosok is , el kell számoltatni. Az eddigi szokás szerint ha valaki " túl messzire ment el a tevékenységét illetően és takarodnia kellett a térségből , Magyarország felé hagyta el Ukrajnát "
Ták , amint Ukrajnában beindul a " podotcsetnyosty " ezeknek a zsoldosoknak " befellegzett " csakúgy mint korábban Szíriában. Nem mellékes , a Simeon Elliot másnéven Al-Baghdadi vezette Iszlám Állam harcosai vagyis Moszad ügynökök , CIA által felbérelt Blackwater zsoldosok nagyszámban jelentek meg Ukrajnában elsősorban az Azov kötelékein belül.
Azt hiszem elfogadható Moszkva " álláspontja "
Másrészről , a Simeon Elliot vezete csűrhe Koszovóba és Albániába is jutatott " harcosokat ". Szerbia pedig határos Magyarországgal
Tehát Magyarország fontos hídfőállás a " nemzetközi terrorizmus elleni harcban az Európai hadszintéren "
A nemzetközi " banditizmus " egyik főszereplője Ihor Kolomojszkij.
Ki is ez a " zsidó fekália " ?

Egy oligarcha a tévésztár-elnök mögött: kicsoda Igor Kolomojszkij?

Ugyan az oligarcha tévécsatornáján futott fel népszerűsége, és tévésorozatával alapozta meg politikusai karrierjét is, Volodimir Zelenszkij váltig állítja, hogy Igor Kolomojszkijnak nincs hatása az ő tevékenységére. Igen bátor és autonóm ember lehet akkor Zelenszkij, mert Kolomojszkij az oligarchák uralta Ukrajnában is a legnagyobbak közé tartozik. Portrénk!

Ukrajnában az elnökválasztás április 21-ei második fordulójában a szavazatok több mint 73 százalékával választották meg államfőnek Volodimir Zelenszkij tévésztárt, komikust, míg az eddigi elnök Petro Porosenko súlyos vereséget szenvedett.

Zelenszkijről szóló portrécikkünket itt olvashatják:

Volodimir Zelenszkij hatalomra kerülésével és ilyen hatalmas kezdeti támogatottságával az eddigieknél is fontosabb lett: vajon mi és ki áll a tévés személyiség környezetében, hátterében? Ennek járunk utána elemzésünkben!

Porosenko azzal a híreszteléssel próbálta Zelenszkij népszerűségét csorbítani, hogy ha a showman lesz az elnök, ki fogja szolgáltatni Ukrajnát Oroszországnak és Putyinnak. Egyik ismert lózungja is erre utalt: „Aki nem rám szavaz, az Putyinra szavaz”. Az is többször elhangzott Porosenko szájából, hogy Zelenszkij egy bohóc , és nincs semmi tapasztalata a politikában. Ezenkívül a Porosenkóhoz közeli média drogosnak igyekezett beállítani őt. Persze Zelenszkijt sem kellett félteni ezen a téren. Arra kérte Porosenkót, hogy még a vita előtt adjanak le mindketten vért, amit a szakértők vessenek alá laboratóriumi vizsgálatoknak annak okáért, hogy hátha találnak alkoholra vagy kábítószerre utaló nyomot valamelyikük vérében. Porosenkóról köztudott, hogy többször állt már alkoholos befolyásoltság alatt a nagy nyilvánosság előtt, ezért Zelenszkij nyilván erre apellálva kérte a véranalízist. Nagy meglepetésre egyikük vérében sem találtak tudatmódosító szerekre utaló nyomokat. Ezután folyamatosan üzengettek egymásnak a közösségi oldalakon videók formájában, mindent latba vetve, hogy felhívják a választópolgárok figyelmét egymás hiányosságaira.
A választás eredményéből az látszik: Zelenszkijnek hittek a választók, Porosenkónak viszont nem.
A mindenkori ukrajnai választásokkal együtt jár az oligarchák ‒ mint egy elvont társadalmi réteg ‒ emlegetése is. Nem hiába, hiszen az ukrán politikai paletta szerves részét képezik: szinte minden politikus mögött áll egy, a vagyonát hatalmi célokra felhasználni és gyarapodni akaró személy.
Volodimir Zelenszkijt ‒ Porosenkón kívül is ‒ sokan vádolják azzal, hogy egy bizonyos Igor Kolomojszkij ukrán oligarcha áll mögötte, aki támogatta az ukrán államfői székért indított versenyben. Ugyan Zelenszkij váltig tagadja, hogy bármi köze lenne hozzá, ami a politikával, hatalommal vagy pénzzel lenne kapcsolatos; de nem elhanyagolható tény, hogy a Zelenszkijt mint ukrán elnökségig jutó, nép hangját képviselő népfiként ábrázoló Nép szolgája c. sorozat Kolomojszkij csatornáján, az 1+1-en fut.

Zelenszkij az oligarcha születésnapján is részt vett februárban további több mint száz nagy vagyonnal és befolyással bíró személy társaságában. Ukrán sajtóhírek szerint a szülinapi zsúron az is szóba került, hogy az elnökválasztást követően ki lesz majd az ukrán miniszterelnök Volodimir Zelenszkij elnök mellett. A nyilvánosság előtt ugyanakkor Kolomojszkij és Zelenszkij is tagadja, hogy az üzleti tévés szerződéseiken túl szorosabb kapcsolat fűzné őket egymáshoz, pláne azt, hogy az oligarcha pénzelné a komikus kampányát.
Kolomojszkij Igor Valerijovicsnak igen széles érdekeltségei vannak Ukrajna üzleti szféráiban.
Volt már olajvállalata, futballklubja, bankja, és kormányzó is volt már a közigazgatásban. A legnagyobb pénzügyi és ipari vállalat, a Privat alapítója, amely hatalmas tevékenységi körrel rendelkezik a kohászati, banki és olajfinomító ágazatokban. Ugyanakkor a Privat kiterjed a médiaszektorra, sportra, élelmiszeriparra és az agrárágazatra is.
Kolomojszkij Dnyipropetrovszkban született 1963-ban egy zsidó család sarjaként. Elmondása szerint az első önálló jövedelme üres üvegek értékesítéséből szerezte, amit a barátaival végeztek, és amit a szüleitől eltitkolt, mert nem értették volna meg. Az értékesítésből származó szovjet rubelt általában fagylaltra költötték.1980–1985 között a Dnyipropetrovszki Fémipari Főiskolán tanult, hőkezelésre és automatizálásra specializálódott mérnöki diplomát szerzett.
A jövőbeni milliárdos nem dolgozott hosszú ideig mérnöki-kohászati szakemberként, 1988-tól barátaival, Hennagyij Bogoljubovval és Olekszij Martinovval úgy döntöttek, hogy olyan üzletbe kezdenek, amelyben ragyogó eredményeket érhetnek el, és összehozhatnak egy „hatalmas birodalmat” Ukrajnában.
Igor Kolomojszkij igazi üzleti tevékenysége a Szovjetunió összeomlása idején kezdődött, amikor az unió romjain jelentős befektetések nélkül tudott mindenki belépni az úgynevezett. „saját sugarába”. Ezután a jövőbeni oligarcha megalapította a Sentosa céget, amely irodai berendezések, fogyasztási cikkek, valamint a kőolaj és a vasötvözetekből készült termékek viszonteladásával foglalkozott. Néhány év múlva sikeres vállalkozónak bizonyult, így sikerült az első milliót megkeresnie, amit az üzlet fejlődésébe fektetett be.
Partnereivel 1992-ben megalapították a PrivatBankot, amelynek alapítói tőkéjét négy vállalat biztosította: a Vist LLC, a Sentoza LLC, a Som LLC és a Privat-Intertreyding CJSC, amely létrehozta a PrivatBank CJSC-t. A részvények jelentős hányada azonban Kolomojszkij kezében volt. Később a PrivatBank egy hatalmas „bizniszbirodalommá” alakult, melyet „Privat”-nak neveztek el, amely nem kevesebb, mint 100 ukrán, illetve világ körüli vállalatot fog össze.

A Privat csoportot a PrivatBankból kinőve és a privatizációját követően szerezte meg egy kemény versenyben, amelynek során Kolomojszkij átvette az Ukrnafta, a Kalininkoksz vegyi üzem, az Ozerka Dnyipropetrovszk piac, a Nikopol fémötvöző üzem és más vállalkozások felett az irányítást. Kolomojszkij szinte függetlenül kezelte a Privat csoport fémötvöző üzletét, és a Privat csoport minden stratégiai döntését az ő részvételével végezték. Üzleti érdekei sokrétűek: a petrolkémia és a vasötvözetektől a légi közlekedésen keresztül egészen a sípályákig terjedtek, és ez ma is így van, legalább 100 vállalat képezi a tulajdonát, amelyekből a vagyona származik.
Igor Kolomojszkij 1998 óta tagja a Dnyipropetrovszki zsidó közösség kuratóriumának. 2008-ban az ukrán zsidó közösségek az Egyesült Ukrán Zsidó Közösségek elnökévé választották. 2011-ben öt évre az Európai Zsidó Unió (EJU) elnökévé választották, amely az európai zsidó közösségek tevékenységeinek koordinálására jött létre.
Kolomojszkij tagja a PrivatBank, a Petrocheminik Prikarpattya olajfinomító és az Ukrnafta olajipari vállalat felügyelő bizottságainak. Az Ukrajinszka Pravdával folytatott interjúban Kolomojszkij elismerte, hogy a PrivatBank részvényeinek 44% -át birtokolja, bár másik alkalomkor már csak 30%-ot vallott be. A Forbes magazin szerint a személyes vagyona 3 milliárd dollár, az ukrán Korreszpondent hetilap azonban 6,2 milliárd dolláros tőkét tulajdonít neki.
Igor Kolomojszkij legjelentősebb vállalatai most az Ukrnafta, a Nikopol, a Zaporizsjai és a Sztahanovszki fémötvöző üzemek, a Naftokhimik olajfinomító, a Krivoj Rog vas- és acélművek, az AeroSvit vállalat és az 1+1 televíziós csatorna. Ugyanakkor a PrivatBank, Ukrajna legnagyobb banki intézménye is ide sorolható, amely több mint 22 millió ügyféllel rendelkezik 12 országban.
A tulajdonában lévő médiaholding a „Glavred Media”, amely magában foglalja a Kijevi Újság, a Novaja, az Ukrajna Hírei lapokat, illetve a társadalmi és politikai heti újságokat a Glavredet és a Profilt, valamint szintén az UNIAN hírügynökséget és PlusPlus televíziós csatornát.
A kárpátaljai magyarok által is jól ismert Mirotvorec online hírportált is vele hozzák összefüggésbe. Ezen a hírportálon jelentek meg azoknak a kárpátaljai magyaroknak az adatai, akik szerintük kettős állampolgársággal rendelkeznek. Egyébként Kolomojszkij hírek szerint Ukrajna, Izrael és Ciprus állampolgára is. Véleménye szerint ez nem a törvény megsértése, mivel álláspontja szerint a kettős, nem pedig a hármas állampolgárság tilos.
Igor Kolomojszkij volt a Dnipro (Dnyipropetrovszk) labdarúgóklub elnöke, valamint a Dnipro kosárlabda- és a Budivelnik jégkorongklub tulajdonosa is.
Az ukrán vállalatok mellett az oligarcha üzleti tevékenysége széles körben elterjedt Nyugaton is. Kolomojszkijnak van részvénye közép-európai médiavállalkozásokban, a brit olaj- és gázipari cégben, a JKX Oil & Gasban, vezető televíziós cégekkel rendelkezik Szlovéniában, Csehországban, Romániában és Szlovákiában is. Igor Valerijovicshez egyes források több tucat offshore céget is kötnek, amelyek többsége Cipruson található.
Kolomojszkij 2005-ben a narancsos forradalom támogatására sietett. Elmondása szerint a forradalom megtámogatására mintegy 5 millió dollárt költött, a pénzt az általa irányított csatornákon keresztül juttatták el. Azt is kijelentette, hogy soha nem támogatták a Régiók Pártját és a kommunistákat. Saját magát inkább szociáldemokratának tartja, a forradalom után Juscsenko mögé állt be.
Ezt követően azonban nem sikerült a politikai ambícióit átültetni a gyakorlatba – egy ideig. A Majdant követően, 2014. március 2-án az ideiglenes ukrán elnök, Olekszandr Turcsinov kinevezte őt a fejlett ipari és gazdasági központként funkcionáló Dnyipropetrovszk közigazgatási vezetőjének – gyakorlatilag a megye kormányzójának. Erről Kolomojszkij azt mondta, hogy ő ajánlotta saját maga jelölését erre a pozícióra.
Az ország keleti részén kibontakozóban volt a fegyveres konfliktus Luhanszk megye, a Donbász régió lakossága és az új kijevi vezetés között. Az ATO ( terrorellenes műveletek) bevezetéséről szóló törvény aláírása után Kolomojszkij aktívan részt vett az ország délkeleti részén működő különleges műveletek szervezésében, szponzorálásában és ellenőrzésében, mivel az összes fémkohászati eszköze nagyobb mértékben arra a régióra koncentrálódott.
2014. április 14-én Kolomojszkij kezdeményezésére és pénzügyi támogatásával önkéntes csapatok alakultak, amelyek ezt követően a donbászi zászlóaljt is segítettek létrehozni. Pár nappal később a dnyipropetrovszki megyei közigazgatás helyettes vezetője, Borisz Filatov kijelentette, hogy Kolomojszkij minden elfogott és átadott orosz szabotőrért 10 ezer dollárt fizet. Néhány nappal később a dnyipropetrovszki régió nemzeti védelmi tisztviselőjének helyettes vezetője, Mihajlo Ljasenko közölte, hogy Kolomojszkij nyolcezer dollárt fizetett 8 orosz szabotőr letartóztatásáért.
Kolomojszkij egy alkalommal azt javasolta, hogy erődített falat építsenek Oroszország határával a donyecki, luhanszki és harkivi régiók területén, amelyet „Kolomojszkij-vonalnak” is elneveztek. Olyan ötlettel is előállt, hogy elkobozná a szeparatizmus támogatóinak a vagyonát, tulajdonait és gyárait.
De nem történt minden Kolomojszkij szája íze szerint. 2015. március 19-én az ukrán parlament hosszadalmas viták után elfogadta a részvénytársaságokra vonatkozó törvény módosítását, amely megnyitotta az utat az állam számára, hogy átvegye az irányítást az Ukrnafta társaság felett is, megfosztva ezzel Kolomojszkit a társaság ellenőrzésétől.
Ugyanezen a napon, azaz a törvény hatálybalépésekor fegyveres emberek Kijev központjában elfoglalták az Ukrnafta központi épületét. Kolomojszkij ezt „az orosz diverzánsok vállalkozói szintű rablásának” nevezte, és azt mondta, hogy Ihor Kononenko áll mögötte, aki történetesen a kormányon lévő Petro Porosenko Blokk tagja.
Az Ukrnafta cég 50%-a az államhoz tartozik. Az ukrán oligarcha a fegyveres géppisztolyok és a kormányzat magas rangú fenyegetései segítségével megpróbálta megvédeni üzleti érdekeit, ezzel megsértette a hivatalos etikai magatartást, így hivatalos megrovást kapott Porosenko elnöktől. Kolomojszkij azt nyilatkozta, hogy a géppisztolyos emberek az Ukrnafta hivatásos biztonsági szolgálatát képezik.

Ezzel a konfliktus Porosenko és Kolomojszkij között is kiéleződött. 2015. március 24-én az ukrán elnök egy rendeletet adott ki Kolomojszkij kormányzói elbocsátásáról.

2016-ban a PrivatBankot is államosították, amely szintén jelentős százalékban az oligarchához tartozott.

A milliárdos ekkoriban kijelentette, hogy örökre elhagyja a politikát, és csak a saját életével fog foglalkozni.
Így érkeztünk el 2018-19-be, Volodimir Zelenszkij belépéséhez az ukrán politikába, miután a Kolomojszkij tulajdonában álló népszerű sorozatban eljátszotta Ukrajna dühös kisemberből elvhű politikussá váló, új elnökét.
Zelenszkij közelgő kormányalakítása és hatalomra kerülése, s első elnöki tettei megmutatják majd, mennyire tud függetlenül mozogni majd Ukrajna őt támogató, nagy hatalmú oligarchájától. "


Röviden , tömören " van tennivaló bőven "
961 #7 szabir
- 2019-10-30 11:54
https://www.fligh.../#22a990f1

itt mutassa a vonalat ahol jott

az unkraniat kikerulte vajon me fel hogy leszedik a kozakok?XD

Szabir - a cím, ahova feltetted a fényképedet, nem volt biztonságos - töröltem. /GERRY/
63 #8 GP
- 2019-10-30 16:48
Matolcsy György: Elkezdődött Eurázsia korszaka, közös pénz is lesz

https://168ora.hu...c6yFkVm0Ts

Elkezdődött Eurázsia korszaka, az eurázsiai kontinens országai egyre nagyobb szerepet kapnak, együttműködésük egyre fontosabbá válik - mondta Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke az idén első alkalommal megrendezett Eurázsia Fórum konferencián szerdán Budapesten.

Az MNB elnöke kiemelte, az atlanti korszak után egy olyan új több száz éves korszak előtt állunk, ahol az infrastruktúra, az oktatás és a közgazdasági tudás kiemelten fontos lesz, ezért az eurázsiai kontinens országainak szorosabb összefogására van szükség.
Magyarország élen jár a Kelet és Nyugat közötti kapcsolatok kiépítésében, az európai országok közül elsőként csatlakozott az Egy övezet, egy út kezdeményezéshez - hangsúlyozta Matolcsy György. Az MNB elnöke elmondta, az atlanti korszak ötszáz évet ölelt fel, most egy másik, több száz éves történelmi korszak határára értünk, amelyben az eurázsiai országok együttműködése határozza meg a fejlődés menetét. Furcsa tény – mutatott rá –, de az euró megjelenése, bevezetése nyitotta meg az eurázsiai államok szorosabb együttműködését. Az euró ugyanis konkurenciát jelent a dollár számára a világ pénzpiacain, az eurázsiai országok egyre gyakrabban eurót használnak az egymás közötti elszámolásban.

A jegybank elnöke kiemelte, a hiány korszakának vége, most a bőség időszaka következik, az információ, az energia, a nyersanyagok egyre olcsóbbakká válnak. Eurázsia államai közös pénzt használnak majd a jövőben, amely digitális lesz, az aranyon és az elektromosságon alapul majd – jelezte Matolcsy György.
961 #9 szabir
- 2019-10-30 17:39
Kis bela imre lajv
https://www.youtu...BkKuVzgRRA
4 #10 Posta Imre
- 2019-10-30 17:59
Új fajta rakétával kísérletezett Oroszország

Először próbált ki tengeri állomásoztatású, Bulava típusú interkontinentális ballisztikus rakétát Oroszország – közölte szerdán az orosz védelmi minisztérium.

A szilárd üzemanyagú rakéta, amelyet a hadiflottánál idén hadrendbe állítandó Knyaz Vlagyimir nukleáris meghajtású tengeralattjáróról lőttek ki, több ezer kilométert repült az észak-oroszországi Fehér-tengertől a távol-keleti Kamcsatka-félszigetig.

A Borej-osztályú Knyaz Vlagyimir tizenhat, egyenként hat robbanótöltettel felszerelt Bulava hordozására alkalmas. 2027-ig Oroszország a tervek szerint tíz Borej-osztályú tengeralattjárót állít hadrendbe: ötöt a csendes-óceáni, ötöt az északi-tengeri flotta kötelékében.
https://kitekinto...f=hirstart
245 #11 hamu
- 2019-10-31 14:50
2019. Matolcsy: ... egy olyan új több száz éves korszak előtt állunk, ahol az infrastruktúra, az oktatás és a közgazdasági tudás kiemelten fontos lesz...

1951-ben mondták: A filozófia, a természet- és társadalomtudományok (mint például közgazdaságtan, politika, szociológia, orvostudomány, kriminológia, stB) megoldása elsődlegesen az emberi elme problémáinak megoldásától függ.
4 #12 Posta Imre
- 2019-10-31 16:14
Tán nem a novák előd másik tesója a hunor mellett, mert célszerű lenne, ha azonnal, miután összekenték a követ, a fotót fel is tennék a netre.

Megrongálták a Szabadság téri szovjet emlékművet

Csütörtökre virradóra vörös festékkel öntötték le a budapesti Szabadság téri szovjet emlékművet, erről a Twitteren számolt be Novák Benjámin újságíró. Mint ismert, előző nap villámlátogatásra a fővárosba érkezett Vlagyimir Putyin orosz elnök. https://24.hu/bel...-budapest/
139 #13 jozsef toth
- 2019-10-31 16:28
Imre !
Abba EN bisztos vagyok,hogy nem Horvat Bela komuves vagy Nemet Karoly tehenesz csinalta .
A ciganyok se johetnek szamittasba mert azok meg aztse tudjak,hogy hol van ilyen szobor!
De a borhianyos komuvesek jol tudjak keverni a szart!
Es erdekes ,hogy a minden szemet lato kamerak az ilyent nem fotozzak .
Tudom aramszunet volt,vagy kifogyott a films_franc
Akkor most indulhat;Fel vorosok proletarok.......
684 #14 atacama
- 2019-10-31 17:10
azottan asztán úgy be van pedig karamellázva hogy még azt is látják mit reggeliztél ha ásítasz eggyet netán kettőt...
a cigány tényleg asse tuggya..zsamo.zsaséé hogy merre a makó vagy mekka..
sztem Budaházi vót...sej a múltat végképp feltörűni...
4 #15 Posta Imre
- 2019-10-31 19:34
Most néztem, hogy az orosz katonai attasé (nagykövetség) az IP-met blokkota. Mi van gyerökök? Ciki? Higgyétek el már nekem is nagyon az.

Moszkva: ha a bolgárok keménykednek, az oroszok is fognak


A kölcsönösség elvére figyelmeztette Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő csütörtökön Bulgáriát, miután az megtagadta a vízum kiadását a kijelölt orosz katonai attasénak.

Moszkva: ha a bolgárok keménykednek, az oroszok is fognak

"Anélkül, hogy kommentálnám ezt a konkrét esetet, emlékeztetni szeretnék arra, hogy a diplomáciában a kölcsönösség elve érvényesül"

- jelentette ki Zaharova a TASZSZ hírügynökségnek nyilatkozva Moszkvában.

A bolgár kormány egy nappal azután tagadta meg a vízumot a leendő orosz katonai attasétól szerdán, hogy kiutasított egy kémkedéssel gyanúsított orosz diplomatát. A szófiai diplomáciai tárca azután jutott erre a döntésre, hogy a diplomaták vízumának engedélyezésében érintett egyik testület "negatív véleményre" jutott a még Oroszországban tartózkodó attaséval kapcsolatban. A bolgár külügyminisztérium nem közölt további részleteket, de leszögezte: ez nem jelenti azt, hogy az orosz tisztségviselőt nemkívánatos személlyé nyilvánították. A döntésről tájékoztatták Moszkvát.

A bolgár külügyminisztérium szerint szerdán elhagyta Bulgáriát családjával az az orosz diplomata, akit korábban kémkedéssel gyanúsított meg a szófiai ügyészség. Szófia azután szánta rá magát a kiutasításra, hogy Moszkva a bolgár kormány kérése ellenére nem hívta vissza a diplomatát.

Bolgár ügyészek szerint a kiutasított diplomata tavaly szeptember óta találkozókat tartott többek között egy olyan magas rangú tisztségviselővel, akinek hozzáférése volt az EU-tól és a NATO-tól származó titkosított információkhoz.

A NATO- és EU-tag Bulgária továbbra is szoros kulturális és történelmi kapcsolatokat ápol Oroszországgal, amely továbbra is a balkáni ország legnagyobb energiaszolgáltatója.

(Kép: pixabay.com)

Forrás: MTI
http://propeller....m=referral
4 #16 Posta Imre
- 2019-10-31 19:59
Gyurcsány Ferenc nemrég még Putyin hátát simogatta, most meg már szidja

Gyurcsány Ferenc ritkán látott módon változtatta meg véleményét Vlagyimir Putyinról: miniszterelnökként még a hátát simogatta, és vacsorára hívta meg az Apró-villába, az utóbbi években viszont rendre negatívan beszélt róla. Tíz évvel ezelőtt még azzal dicsekedett, hogy az MSZP-SZDSZ kormányok alatt partneri kapcsolat alakult ki Oroszországgal, aminek szükségességét azzal indokolta meg, hogy gazdasági befolyásánál fogva a keleti állam megkerülhetetlen – írja az Origo.

Szerdán fontos politikai találkozónak adott otthont Budapest, hiszen Vlagyimir Putyin orosz elnök a magyar fővárosba látogatott, ahol Orbán Viktor magyar miniszterelnök fogadta. A magyar diplomácia sikerét mutatja, hogy ismét eljött Magyarországra a világ egyik legfontosabb politikusa, aki Európa gazdasági nagyhatalmainak vezetőivel is találkozott az elmúlt hónapokban. A megbeszélésen nyolc megállapodást írtak alá a felek: többek között új gázszállítási szerződést jelentettek be, szó volt az új ukrán vezetésről és a kárpátaljai magyarok helyzetéről, valamint a közel-keleti és az afrikai keresztény közösségek védelméről.

A szerdai nap is megmutatta, a magyar külügy törekvése egyértelmű – egyenrangú, kiegyensúlyozott viszonyt kialakítani Oroszországgal két cél, a magyar politikai-gazdasági érdekek érvényesítésének, valamint a nyugati országok és Oroszország viszonyának javításának mentén.
Pálfordulás Putyin megítélésében

Bár a szerdai találkozó eredménysora tekintélyt parancsoló, mindez nem volt elég a magyar ellenzéknek, különböző eszközökkel próbáltak meg demonstrálni Putyin látogatása ellen. Mind közül azonban Gyurcsány Ferenc egy Facebook-poszttal vitte a prímet, olyanokat írva, minthogy „Oroszország tele van ezer problémával”, és a világ egyik legfontosabb politikusa mit keres már megint Magyarországon.

Ezzel a bukott kormányfő megint az ország érdeke ellen foglalt állást – állapítja meg az Origo cikke.

Már önmagukban felettébb furcsának és felelőtlennek tűnnek ezek a gondolatok, főleg úgy, hogy Gyurcsány nem mindig viszonyult ilyen negatívan Vlagyimir Putyinhoz.

Együtt ütik a vasat. 2010 előtt Putyin még partner volt
Fotó: MTI/Kovács Tamás

Miniszterelnöksége idején ugyanis rendszeresen találkozott az orosz államfővel, sőt, akkor még kifejezetten jó véleménnyel volt róla. Egyik közös sajtótájékoztatójukon teátrális mozdulatokkal simogatta meg a hátát.

Korábban még annyira oda volt Putyinért, hogy 2006-os budapesti látogatásakor egyenesen el akarta kápráztatni őt, mégpedig egy négylábúval, nevezetesen Totó kutyával. „A tokaji bor és a Totó nevű pulikutya tetszett leginkább az orosz elnöknek, mikor szerdán a Gyurcsány családnál ebédelt. Putyin a tervezettnél több időt töltött a magyar kormányfő házában, és a külügy embereinek kellett szólniuk, hogy ideje lenne indulni Prágába. Totó két puszit adott a vendégnek, aki nagyon élvezte, hogy anyanyelvén társaloghatott Dobrev Klárával.” – olvasható a Blikk propagandaízű tudósítása a találkozóról. Ebből kiderült, hogy a tokaji borért rajongó Putyin annyira jól érezte magát Gyurcsányék villájában, hogy kis híján megfeledkezett prágai útjáról.

Annyira jól sikerült a budapesti terefere, hogy Putyin egy évvel később visszahívta Gyurcsányt saját házába, ahol ismét kedélyesen, jó hangulatban beszélgettek. A Tények tudósítása szerint a bukott kormányfő magánemberként látogatott el Oroszországba.

Kapcsolatuk annyira jónak bizonyult, hogy miután Gyurcsány miniszterelnökként megbukott, Putyin még akkor is meghívta Moszkvába. A korabeli híradások szerint az orosz kormányfő egy ukrán étteremben – szűkkörű, magánjellegű – vacsorán látta vendégül Gyurcsányt feleségével, Dobrev Klárával. Állítólag saját költségükön tettek eleget a kedves invitálásnak. Mindenképpen érdekes, hogy a ma már Putyint napi rendszerességgel támadó politikus a találkozót követően úgy nyilatkozott, hogy 2002 után partneri kapcsolat alakult ki Oroszországgal – írja az Origo.

„Ténykérdés, hogy ma a világ Európán kívüli három hatalmi központja az Egyesült Államok, Oroszország és Kína. Magyarország számára a szövetséges és barát az Egyesült Államok, de Oroszországgal és Kínával is szoros partneri kapcsolatot kell kiépíteni, akkor is, ha nem mindenben értünk egyet velük, mert ez Magyarország érdeke” – magyarázta Gyurcsány tíz évvel ezelőtt, miért érdemes Oroszországgal jóban lenni.

Gyurcsány tehát mindent azért tesz, hogy ártson a magyar kormánynak, így tulajdonképpen a magyaroknak, akiknek alapvető gazdasági érdekük, hogy Magyarország jó kapcsolatban legyen Oroszországgal, és annak vezetőjével. Évekkel ezelőtt ezt Gyurcsány tudta, és tudja ezt most is, csak álságos módon nem mond igazat, mert azt diktálják az érdekei – állapítja meg az Origo.
https://magyarnem...a-7452785/
139 #17 jozsef toth
- 2019-10-31 23:02
Imre !
Gyurcsány Ferenc nemrég még Putyin hátát simogatta, most meg már szidja
Ha a kis macinak jo nekem is jo!
Ha van ver a maci farkaba ,majd jol szajba vereti! De egy jo mesterlovesz is pontot tud tennis_ratata a hulyeseg vegere!

Ezeknak a verukbe van ,hogy egymast nyaljak:P es utanna kicsit szar izu a szajuk.
165 #18 LM
- 2019-11-01 16:30
Nyilvánosságra hozták Putyin KGB-s jellemzését

"Szovjetunió Állambiztonsági Biztonsági Bizottságánál működő alapszervezetben. A jellemzés az utasításokat végrehajtó, fegyelmezett, lelkiismeretes, a szervezési és a sportfeladatokért felelős munkatársként írta le

https://librarius...llemzeset/
684 #19 atacama
- 2019-11-01 16:40
LM valszeg amíg azt csinálja amit mondanak neki,
eggyütt múkszik a zsiráf táborral akár végelgyengülésig lehet a vezér.. mint a pápuák is általában aztán fehér füst vagy fekete..

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 1.33 másodperc
4,707,758 egyedi látogató