Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Számolatlanul öntik a pénzt a piacokra

KülföldNa, átállás folyamatban. Újabb rendkívüli kamatcsökkentést hajtott végre az amerikai jegybank, ezzel párhuzamosan óriási kötvényvásárlási programot is jelentettek. A lépés hatását fokozhatja, hogy ezzel párhuzamosan a világ vezető jegybankjai összehangolt akció keretében pumpának olcsó hiteleket a piacra.

Az amerikai jegybank, a Fed 1 százalékpontos rendkívüli kamatvágást hajtott végre. A lépés mind időzítését, mind a mértékét tekintve figyelemre méltónak mondható, még akkor is, ha a piaci szereplők elkezdtek egy ilyen mértékű kamatcsökkentést árazni. A Fed 100 bázispontos csökkentését követően 0 és 0,25 százalék közötti sávba csökkentette irányadó kamatlábát. Bejelentette azt is, hogy mindaddig ebben a tartományban tartja majd a kamatot, amíg a vírus okozta válság el nem múlik.

A Fed a kamatcsökkentéssel egyidőben masszív mennyiségi könnyítési (QE) programot is végrehajt. Ennek keretében összesen 700 milliárd dollár értékben vásárolnak kötvényeket. A jegybank közleménye szerint az új QE program során 500 milliárd dollár amerikai állampapír és 200 milliárd dollár jelzálogalapú értékpapír felvásárlására kerülhet sor.

Powell, a Fed elnöke ismét lépett Powell, a Fed elnöke ismét lépett

A meglepő lépés ugyanakkor nem győzte meg a piacokat, a határidős árfolyamok az éjféli nyitás után ismét óriási zuhanást valószínűsítenek a hétfői napra. Igaz, a csütörtöki rekord mértékű esés után pénteken hatalmas emelkedéssel fejezték be a napot a Wall Street legfontosabb mutatói. Más kérdés, hogy ha az éjszakai pesszimizmus kitart a délutáni nyitásig, akkor a pénteki nyereség jórészt el is tűnik. Hozzá kell tenni azt is, hogy a piaci szereplők pesszimizmusát minden bizonnyal erősítette, hogy mind Európában, mind az USA-ban tovább nőt a fertőzöttek száma. A betegség terjedése miatt pedig egyre több állam léptetett életbe részleges- vagy teljes beutazási tilalmat, sőt sok helyen kvázi leállt az élet mert a teljes lakosság számára karantént és kijárási tilalmat rendeltek el. Mindez pedig felerősíti annak a lehetőségét, hogy globális recesszió legyen.

További hírek a koronavírusról

A Fed lépésével párhuzamosan egyébként a világ nagy jegybankjai összehangolt akció keretében léptek. Ebben részt vesz az Európai Központi Bank, a kanadai, a brit, a japán és a svájci jegybank is. Ezek a központi bankok hétfőtől egységesen 25 bázisponttal mérséklik az amerikai dollárra vonatkozó likviditási csereügyletek árát (devizaswap), amivel az a céljuk, hogy likviditást biztosítsanak, s csökkentsék a feszültséget a pénzpiacokon, valamint kínálati oldalról segítsék a háztartások és a vállalkozások hitelhez jutását.

Az amerikaidollár-csereügyletek árának csökkentése következtében a világ pénzintézetei alacsonyabb áron vehetnek fel rövid lejáratú kölcsönöket amerikai fizetőeszközben, ami megkönnyíti, hogy dollárhoz jussanak, s így elősegíti a hitelezést, s remélhetőleg elkerülhető, hogy a mintegy tíz évvel ezelőtti globális gazdasági válsághoz hasonló likviditási válság alakuljon ki a hitelpiacokon.
Link

Hozzászólások

4 #1 Posta Imre
- 2020-03-16 06:20
Zárva maradhatnak ma bankfiókok a koronavírus miatt, máshol szolgálják ki az ügyfeleket

A bankok azonban mindent elkövetnek, hogy ha hosszabb várakozási idő alatt is, de zavartalan legyen az ügyfelek kiszolgálása - olvasható a Magyar Bankszövetség közleményében. A mától érvényes iskolabezárások miatt több banki alkalmazott sem tud bemenni a munkahelyére, mert nem tudja hová tenni a gyermekét, emiatt lesznek olyan bankfiókok, amelyek nem nyitnak ki. Számuk lapunk értesülése szerint országszerte mintegy 1 százalékra tehető, ami azt jelenti, hogy 15-16 fiók maradhat ma zárva. Például az Erste egy-egy budapesti és nyíregyházi, valamint a Budapest Bank budapesti fiókja.https://privatban...met-331533
80 #2 monguzking
- 2020-03-16 06:50
csak éppenséggel dollárt is beakarják dönteni szerintem....
165 #3 LM
- 2020-03-16 07:48
Így tesz a legtöbb központi bank. Kamatot vág, pénzt nyomtat. (egy rekord alacsony kamatkörnyezetben és rekord magas államadósság állománnyal)

Szerintem kevesen tudják mi lesz ennek a következménye, sok jóra nem számítok. Attól , hogy nyomtatnak pénzt még nem lesznek vendégek a szállodákban, éttermekben, nem mennek az emberek fogorvoshoz stb.

A kis és középvállalatok bele fognak állni a földbe akik meg kapják az ingyen pénzt fillérekért felvásárolnak majd mindent.

Még mindig nem látom, ha folyamtosan pénzt nyomtatnak hogyan ég el a petrodollár vagy bármi más. Ahhoz el kell jutni egy olyan állapotba, hogy adósságtörlés VAGY hiperinfláció. Persze ha olajat öntenek a tűzre (mint amit most tesznek) ez is könnyen előfordulhat

Hamar ki fog derülni, hogy ismét egy vagyon átcsoportosítás van-e vagy tényleg összedöntik a régi rendszert.
80 #4 monguzking
- 2020-03-16 09:17
biztos hogy a régi rendszer bedöntése zajlik s uj világrend bevezetése---s az bebizonyosodik hogy nincsenek jo erök csak egy hatalom létezik a mindentláto szem gonosz,sötétség birodalma
819 #5 rozsola
- 2020-03-16 09:40
EU ?
Hol van az EU ? A nagy " testvéri szövetség " , amely mindenbe beleugat , mostanra már csak egy genderfasiszta hordává züllött.
Tombol a vírus Európában , az " mindenható " EU pedig tehetetlen. Minden tagállam úgy boldogul ahogyan tud.
Kínai , orosz és kubai orvosok rohantak Olaszországba segíteni . Igen , az " elmaradott . diktatúrák " , akiknél " élhetetlen a rendszer , nyomor van , stb "
Hol vannak a németek ? A művelt franciák ? A kényeskedő angolok ? Sehol !
Még a " mindenkinél okosabb amerikaiak " is távol maradtak.
Külön kiemelném a " brit tudósokat ". Ezek azok a " csodabogarak " akik mindenféle faszságokkal foglalkoznak , az " eredményeket " pedig nagypofával ordítja a média.

Vírushiszti 101 %
Láss csodát , dolgozik a " Szentlélek " , bár sok a károgó és nyavalygó , " ISTEN " védelmezi a népét !
Ehol ne a " bizonyíték " , valamiért erről senki sem ugat :

CRNA GORA JEDINA U EVROPI BEZ KORONA VIRUSA !!!!

https://volimpodg...tfUjIlJfMU

" Természetesen " erről nem szabad pofázni , helyette " szolidaritás " , " értekezletek " meg mindenféle ökörködés a menő !
Eközben :
" Koronavirus: To snad ne! Německo zadržuje na svém území zásilky s rouškami do České republiky a dalších zemí? Miliony respirátorů v německých skladech, zatímco v Evropě umírají tisíce lidí "

Hogy is van ez ?

Romániában balhé várható. Orbán Lajoska azt mondta : " a gyógyszerhiány miatt korlátozások várhatóak ! "
Tehát Románia " lófaszt " se kap nyugat felől. Egyes EU-s buzerántnyikok azt tanácsolják : " Ha kell valami , Románia magára marad , csak Szerbiától várhat könyöradományt ".
Blyáty !
De ! Mielőtt körbénéznék " kishazánk " környékén , " MARADJ OTTHON ! " szellemiségében tekintsünk önmagunkra !
A HVG szerint visszaállították a határellenörzést a magyar-szlovén és a magyar - olasz határon !!!
Dikk má' hé !!!
Magyarország határos Olaszországgal ?

A napokban az " ellenzék " hozta a formáját. Nagypofával verte a bélét : " Szeretett Viktorunk külfödre utazott ! ". No kérem ! Imádott Vezérünk , a Magyar Nép Atyja , a Nagy Gondolkodó , a Kárpát Medence Géniusza valóban járt " külföldön ". Vagy mégsem ? Kisjenő ami jelenleg Moldávia fővárosa külföld e vagy ????
Summa sumárum , Viktorunk ténykedése : https://m.ro.sput...8r3cIo5HKs

Eközben " u Srbije " : https://www.espre...3nSf8DsVYk

Már előre látom a pánikkeltők vergődését , erre csak egy válasz létezik : " Mindenki nyugodjon le a picsába ! "

Hozok néhány érdekességet : https://www.prvni...kFtJr1ozsg , https://zemavek.s...__=d329b01

Az utóbbi napokban gyakorlatilag csak ilyen " vélemények " és " elemzések " találhatóak meg az értelmesebb oladalakon: https://presstv.s...fLQv4nlM_s

Más

Miután március 15 alkalmából " kimagyarkodtátok " magatokat , dobok egy gyöngyszemet a " disznók " közé :

" 1848.03.17.
Zsidók nem léphetnek be a nemzetőrségbe, számukra külön egységeket szerveznek.
A pesti polgárőrség magyar gyalogzászlóaljának tagjai gyűlést tartottak, és kijelentették, hogy inkább mindnyájan leteszik a fegyvert, mintsem hogy akár egyetlen zsidóval is együtt szolgáljanak a nemzetőrségben. Ugyanígy határoztak a német vezényleti nyelvű dragonyosok, vadászok, illetve a magyar vezényleti nyelvű „huszárok” is. A Pest városi Rendre Ügyelő Választmány elfogadta a polgárőrök álláspontját, de engedélyezte egy hatodik nemzetőri osztály megszervezését. Ebbe a zsidók is beléphettek, és felvették őket az egyetemi hallgatók által alkotott ötödik nemzetőri osztályba is.
Összetűzések törnek ki a magyar és zsidó nemzetőrök között, a zsidókat kizárják a nemzetőrségből.
A helyi zsidó és magyar nemzetőrök között állandósultak az összeütközések, ezért az izraeliták csak a sorkatonasággal együtt mertek járőrözni. A Pest megyei Rendre Ügyelő Választmány emiatt március 26-án úgy döntött, hogy a zsidókat időlegesen kizárja a nemzetőri szolgálatból.
1848.04.12-13. BudaA polgárok egy csoportja zsidóellenes zavargásra készül, de a pesti ifjúság megakadályozza a tervezett támadást.Az április 13-i helyi tisztújításra tabáni polgárok antiszemita zavargásokat készítettek elő. Az erről értesülő Einhorn Ignác április 12-én este felkereste a Pillwaxban az ifjúság képviselőit, akik segítséget ígértek. Április 13-án több száz fiatal vonult át Budára, hogy az atrocitást megakadályozzák, így a tervezett támadásból nem lett semmi....Na igen, az elején így volt, elsősorban a céhek miatt (igazuk is lett egyébként), de aztán a forradalom véleményvezérei hatására hamar megfordult a dolog. 49-ben pedig Szemeréékkel megszületett a zsidóemancipációs "törvény" is.Az akkori polkorrektizmus jegyében nem vitatták meg, hogy mi a baja a derék iparosoknak a zsidó kontárokkal, vagy átfogóbban, miért önveszélyes emancipálni egy olyan vallás követőit, melynek eszkatológiája a befogadó többség kiirtásához köti a Megváltást. És vallási tanítása, hogy a törzsön kívülieket gyűlölni kell, ártani kell nekik. Meg kell átkozni templomaikat, temetőiket, embercsoportosulásaikat. Emancipáljuk-e a kórokozókat, lemondva a gyógyszer további használatáról? "
Kb ennyit a " márciusi ifjakról "

Friss hír : Az EU továbbra is egy töketlen genderként hablatyol , egyre több tagállam külön-külön megegyezett a " nemzetközi bankokkal " , a banki törlesztőrészletek elhalasztását illetően. Ez a gyakorlatban azt jelenti , 2-3 hónapig nem kell befizetnie a részleteket a lakosságnak.

Személyes megjegyzés : Ezek szerint a következő 2-3 hónapban pókhálómentesítés lesz a bankoknál.
245 #6 hamu
- 2020-03-16 14:55
úgy látom, a fehér triádok megint felülkerekedtek a vörös triádokon. Megint húzzák a csíkokat az égen!
1992 #7 zolivarsany
- 2020-03-16 15:45
Nem kicsit!
Varsány fölött telibe van rajzolva. Tegnap arany tiszta volt
684 #8 atacama
- 2020-03-16 16:31
Még 500 milliárd dollárral tolja meg a piacot ma a Fed
A vasárnapi kamatvágás után hétfőre is jut lépés a Fedtől: a New York-i Fed bejelentette, hogy további 500 milliárd dollárnyi rövid likviditást pumpál a piacra repoműveletekkel. Ezzel a hirtelen támadt dollár iránti igényt próbálják kielégíteni.
https://www.portf...aggregator
88 #9 Asumhari
- 2020-03-16 16:37
Csak a vírus eszkalálódása ne essen egybe a csíkokkal, mert az azt jelentené, hogy onnan jön az "áldás".
Ami persze így sem kizárt.
1987 #10 Hazafinak
- 2020-03-16 17:22
700 milliárd dollár értékben vásárolnak kötvényeket" Ez igen hibádzik!!!
Az értékkel nem rendelkező pénzükkel hogy vehetnek részvényt ami alapból nem is ér annyit mint amennyiért a tőzsdén fut? Ez is egy nagy pénzügyi manipuláció.
15 #11 porcica
- 2020-03-16 17:59
A csíkok mutatják az épp aktuális helyzetet. Tehát, amíg vannak csíkok addig az ügy tuti nem a jók kezében van. amennyiben napok múlvva is tiszta lesz az ég, úgy tudhatjuk, hogy győzött a jó! :)
99 #12 MORMOTA1968
- 2020-03-16 19:32
Ismeritek a Fókusz Takarékszövetkezetet? A községünk helyi Takarék Szövetkezetét is felvásárolták, tucatnyi más község és kis város Takarék szövetkezeteivel együtt és eddig fel sem tűnt nekem, csak néhány napja nézek arra, mikor este bent jártam a faluban és mi virít a kék neon táblán? Takarék Bank! Érdekes ez az átmenet!
165 #13 LM
- 2020-03-17 05:32
Hazafi, igen ezért mondtam, hogy vagy csak újabb szabadrablás van (vagyon átcsoportosítás) vagy a mostani gazdasági-pü rendszer lebontása. Eddig az előző látszik.

Amit nyomtatnak pénzt azt nem Te vagy én kapjuk hanem egy szűk körnek juttatják (mindenféle értékpapír vásárlásokkal) amivel aztán fel lehet vásárolni a szabadesésbe kezdett részvényeket vagy bármi mást.
3 #14 Enid
- 2020-03-17 08:35
Az itteni alternatív hírek szerint ez a koronavírus hiszti nem világjárvány, hanem egy pénzügyi-gazdasági manővert fedő akció.
Kicsit olyan holokauszt íze van: nem ott, nem akkor, nem úgy, nem azért, nem azok... Stb. de van. Szóval ne tagadjuk!
Akkor baxik be a számtan, ha a végén marad még aggastyán a Fődön. Mert ugye ilyen iramban elvileg...?!
819 #15 rozsola
- 2020-03-17 09:36
Enid ! Megértem ha viszket , de ne ficánkolj. Az 58-as cikkely ma sokkal aktuálisabb mint valaha volt
Moszkvában azt mondták : " A koronavírus hisztéria csupán elterelés ! "
Ne feledd , ha " Moszkvában mondanak valamit " , azt elfogadjuk és nem megvitatjuk ! Emlékeztetőül ajánlom figyelmedbe a " Buharin-i alkotmányt "
Akik lemaradtak a valós hírekről ( mert ..... ) , egy kis pótlás :
Az Orosz Föderáció ügyészsége kimondta : " A Szovjetunió legitim állam volt "
Az Orosz Föderáció alkotmányjogászai kijelentették : " Putyin újraválasztása jogilag rendben van , nincsenek jogi akadályok "
3 #16 Enid
- 2020-03-17 09:51
Figyelj rozsola! Ha nem tudsz állítani az orcádon, hozzám ne szólj! Rendben?!
Ne olvasd amit írok és kész. Moderáld a beléd szorult bölcset! Tudod mit lehet kezdeni a félig magyarázott, jajjdeokos meglátásoddal...
"Ne ficánkolj" mondjad anyádnak, te nagypofájú okostóni!
Zárjuk le itt... Akaszkodj másba!
Ja, és olvasd el értelmesen amit írtam, hátha rájössz, hogy nem ellenkezem azzal, amit "Moszkva" mond!
819 #17 rozsola
- 2020-03-17 10:12
Svájc elesett ! Az országot elérte a " járvány "
Ugyan még nem vallották be , a betegség elsősorban a bankárok között terjed !

Mondtam már , pedig próféta vagyok , mégsem hisznek nekem , nincs járvány !

" Koronávirusz szozdáli v SZSÁ : https://tsargrad....rii_243097

Bár Románia kurvanagyszarban van gyógyszerellátás tekintetében , láss csodát : Szerbia segített !
Mellesleg megjegyezném Orbán Lajoska ismét hitelt akart felvenni , eddig 3 kormányt alakított a Lajos , 2 hitelfelvétel történt 5 hónap alatt , az IMF válasza ( Hadházyval kohnzultálva ) : " A lónak a faszát , azt kaptok "
Tehát :
Románia csődben , Lajoska már a harmadik kormányt alakítgatja , terjed a járvány stb. Csak jelzem 2020 márciusát írjuk !
Hajrá Románia ! Hajrá románok ! Románia " jobban teljesít " ! Június 4 közeleg !
Eközben , mialatt a " civilizált Nyugat " összeomlik , az EU a migránsokkal és a genderekkel foglalkozik , a Sirató-Fal utcában pityeregnek , mindenki gazdasági összeomlással riogat , a " magyar " kormány 100 millió dollárnyi " hitelt " folyósít Moldáviának !
Dikk blyáty !
Mészáros Lőrinc felvásárolta Magyarországot , most pedig felvásárolja Moldáviát !
Khmm
Magyarország már izraeli tulajdon , Moldávia pedig orosz
Ki vesz meg mit s kitől ?
Egyvalami biztos : határzár van !
Vagyis az " izraeli tulajdonosok és befektetők " nem közlekedhetnek ( hivatalosan ). A nemhivatalos utazásokkal viszont vannak gondok , ami nem történt meg , az nem is vót. Tehát , hogy a " futottak még " kategória is megértse , az izráeli " befektetők " hivatalosan nem utazhatnak a határzár miatt. Ha viszont valamelyik zsidaj " véletlenül " közúti balesetben megdöglik az M0 valamelyik szakaszán , az nem történt meg mivel nincs Magyarországon !
Röviden tömören : " Mindenki nyugodjon le a picsába ! "
Magyarország " jobban teljesít " , " van itthon tej ! " de ami a lényeg : " van PÉNZ ! "

UI : Elnézve a jelenlegi helyzetet , egyértelműen kijelenthetjük , először a történelem során egy járvány nem a szegényebb országokat sújtja hanem a " nyugati jóléti társadalmakat "
A vírus okozta gazdasági gondok miatt Franciaország , Németország , Hollandia , Belgium , Svájc , Olaszország , Spanyolország , Portugália jelentős veszteségeket fog szenvedni
2030 ? Ugyanmár ! Nemsokára a " Nyugat " gazdasága összeomlik , a nyugatiak nyomorban fognak élni !
S láss csodát : Magyaroszág lesz Európa vezető gazdasági nagyhatalma !
Erre csupán egy mondtatunk lehet : Shalom Új-Izrael !!!!
819 #18 rozsola
- 2020-03-17 10:25
Dikk má hé !
" Anyázunk ? "
Kaphatnék egy címet ? Ha gondolod lerendezhetjük. Rendben , nem foglak összetaposni

Tudod ecsém/húgom vagy a faszom tudja mi vagy , a " féligazságok " , " simulások " , " ugatok a semmiről " és hasonlók kora lejárt .

" Az itteni alternatív hírek szerint ... "
Az itteni ? Alternatív ?
Azt javasolnám , vedd elő a jiddis-magyar vagy héber-magyar szótárt és keresd meg a megfelelő szavakat.
Alternatív ? Kinek mi alternatív ?
Bár lehet , hogy ezzel az " érzékeny lelkedbe taposok " , amit itt néhányan közölnek , sokkal közelebb van a valósághoz mint gondolnád.

Sokszor elugattam már nektek , de látom a barom magyarja képtelen megérteni. Nem fogok se téríteni , se oktatni !
Hozom azt ami " Kishazátok " határai mentén történik. Ja jól látom , kerítés már van egy szakaszon , de hol van a " FAL ". Elvégre óhazátok falat épített.
Hiába vagytok elszállva magatoktól , hiába mesélitek be magatoknak a " magyar felsőbbrendűséget " , ettől még ugyanolyan ostoba csűrhe vagytok mint a többi.
Tévednék ?
Mi lenne ha ezt a zsidaj " pofázok de semmit sem mondok " féle nyalást , hízelgést , pol-korrektnek hazudott ugatást befejeznétek ?
Bár tudom , számotokra ez lehetetlen , de próbáljatok meg egyértelműen fogalmazni !
Neked is szól , meg a többi tupojnak : " NÁHÚJ ! "
3 #19 Enid
- 2020-03-17 10:58
Bazdmeg rozsola! Keress egy még működő patikát, oszt hajrá! Szerintem a prófétáknak vény nélkül is adnak.
Esetleg vegyél két dobozzal, biztos ami biztos.

Írásod szerint te nem vagy magyar. Akkor egyáltalán mit keresel itt?!
És Mégegyszer mondom te agyilag zokni, hogy anyádnak osztogass parancsot! Ne itt szapúld a népet, te senkiházi! Nem vagy te különb az itt lévők közül senkitől sem.
Nagyon rádférne, hogy a nyelvedet valaki kardként a seggedbe szúrja, hamá annyira hadakozni kívánsz itt.
Sajnos Imre egy végtelen jó lélek.

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 1.09 másodperc
4,458,184 egyedi látogató