Honnan olvasnak:Le lesztek figyuzva!!!

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Offshore-milliárdok Putyin körül: a Kreml csalódott a tényfeltáró újságírókban

TechnikaOffshore "nemzeti gazdaságok", offshor országok..-offshor "emberek"....offshore világ... A Kremlben “csalódottságot keltett” az offshore-ügyekre rávilágító újságírói munka minõsége, Moszkvában nagyobb szakszerûségre számítottak, jelentette ki hétfõn Dmitrij Peszkov, az orosz elnök szóvivõje hétfõn.

Peszkov már napokkal az anyagok publikálása elõtt figyelmeztetett: egy nemzetközi oknyomozó konzorcium arra készül, hogy “megrendelésre” az elnök családjára és gyerekkori barátaira vonatkozó információkat “vessen be” a köztudatba Nyugaton és Oroszországban.

A Kremlben figyelemmel kísérik ezeket az akciókat, amelyek célja az orosz vezetés, elsõsorban az elnök lejáratása.
Visszautasította a vádakat a pakisztáni kormányfõ családja

Tagadták hétfõn Navaz Sarif pakisztáni kormányfõ családtagjai, hogy örvénybe ütközõ módon bíztak meg offshore cégeket vagyonuk kezelésével.

A pakisztáni kormányfõ négy gyerekébõl három szerepel a Mossack Fonseca mintegy 11,5 millió kiszivárogtatott dokumentumaiban: Saríf szorgalmazott utódjának számító lánya, Marjam, valamint két fia, Haszan és Huszein. Utóbbiak olyan offshore cégek által kezelt londoni ingatlanok tulajdonosai, amelyek a hírbe hozott ügyvédi iroda ügyfelei közé tartoznak.

Az Oknyomozó Újságírók Nemzetközi Konzorciuma (ICIJ) nevû szervezet több mint 200 pakisztánit azonosított a “panamai papírokban”. Vannak köztük ügyvédek, parlamenti képviselõk és a központi hatalom tagjai.

Huszein a Geo nevû tv-csatornának adott interjújában leszögezte: családja semmi rosszat nem tett.

Ezek az ingatlanok a mi tulajdonunkban vannak, és az (említett) offshore cégek is a mieink. Ebben semmi rossz nincs, soha nem titkoltam ezeket (a cégeket), mondta.

“A brit jog és más országok törvényei szerint legális eljárásnak számít, ha valaki offshore cégek segítségével elõzi meg, hogy túl sok adót fizessen” – tette hozzá.

Huszein 1992 óta nem lakik Pakisztánban, így – mit mondta – nem köteles vagyonát ott bevallani. Ennek ellenére kijelentette, hogy készen áll arra, hogy “bármilyen pakisztáni jogi intézmény, vagy vizsgálóbizottság elé álljon”.
Porosenko ellen nem folytat vizsgálatot a korrupcióellenes iroda

Az ukrán korrupcióellenes iroda (NABU) nem vizsgálja Petro Porosenko elnök befektetéseit, mert az államfõre nem terjed ki hatásköre – közölte hétfõn az iroda.

Porosenko neve is szerepel az offshore cégekrõl és tulajdonosaikról a Mossack Fonseca panamai ügyvédi irodából kiszivárgott listában. Vele együtt 20 ukrán érintetett. A többiekkel szemben a korrupcióellenes iroda közleménye szerint már hozzáláttak az “adatelemzéshez”.

Oleh Ljasko, az ellenzékbe vonult parlamenti Radikális Párt vezetõje az ügyben alkotmányos vizsgálatot követelt az ukrán elnökkel szemben.

Az államfõt érintõen a Hromadszke ukrán televízióban jelent meg korábban egy oknyomozó anyag. Eszerint Porosenko többször tett ígérete ellenére még mindig nem adta el Roshen édesipari vállalatát, ugyanakkor a cég aktívumainak szerkezetátalakítása érdekében három offshore vállalatot hozott létre.
Franciaország a kiszivárogtatással kapcsolatos valamennyi nyomot kivizsgálja

Franciaország a panamai kiszivárogtatással kapcsolatos valamennyi nyomot kivizsgálja – ígérte hétfõn Francois Hollande köztársasági elnök, külön köszönetet mondva a világszerte számos közéleti személyiséget kompromittáló off-shore üzletekrõl szóló kiszivárogtatás elindítóinak.

Kijelentette: “Biztosíthatom önöket arról, hogy amint az információk megjelennek, vizsgálatokat indítunk, pereket kezdünk, bírósági tárgyalásokat tartunk”. Hozzátette, hogy “ezek a kiszivárogtatások jó hírt jelentenek, mert általa megnövekszik azoknak az adóbefizetése, akik adócsalást követnek el”.

Hollande megköszönte a kiszivárogtatóknak és a sajtónak, hogy az ügyben mozgósították a közvéleményt. Mint mondta: nem kételkedik abban, hogy az illetékes szervek teljes mértékben készen állnak az ügyek kivizsgálására, elõször is azért, mert ez egy morális ügy, másrészt azért, mert az állami pénzek javát szolgálja.

Hála a kiszivárogtatóknak, hogy most már ismerjük ezeket az információkat. A nemzetközi közösségnek hasznos szolgálatot tevõk kockázatot vállaltak, meg kell védeni õket, hangoztatta Francois Hollande.

Link

Hozzászólások

33 #1 vizilo
- 2016-04-04 17:14
Nahat en pedig az összes politikust becsületesnek gondoltams_vigyoris_vigyori ekkora csalodast okoztak bennem ezt mar csak 52°szilva palinkaval lehet kigyogyitani !" Kosher Nostra "
7 #2 virag
- 2016-04-04 19:46
Futballvilágsztárok az offshore-botrányban
http://www.origo....rugas.html
37 #3 HER
- 2016-04-04 20:42
http://propeller....ltt%C3%B3l

A Fidesz gyorsan elhatárolódott az offshore botrányba keveredõ Horváth Zsolttól

Még köpne a maci az esti mesében?

"Majd hozzátették, a Fidesznek semmi köze Horváth Zsolt magánügyeihez, aki tagja maradt a pártnak, de a Fidesz már jó ideje nem áll vele kapcsolatban. Mivel Horváth nem képviselõ és nem kormánytag, egyedül õ maga felel tetteiért."
116 #4 livia
- 2016-04-04 21:05
No, de még egy bejnyét sem kap.Csak kaján vigyorral fogadná. Sose lesz itt rend.
27 #5 etele
- 2016-04-04 23:52
"Magyar cégek az adóparadicsomokban":@
http://adozona.hu...Z.aspx#rss
"Közel 700 vállalkozás mûködik ma Magyarországon egyértelmû panamai tulajdonosi háttérrel, és további ötezer hazai cég köthetõ hasonló egzotikus hátterû offshore országokhoz - hívja fel a figyelmet az Opten céginformációs szolgáltató."
s_francs_ezt-ni
27 #6 etele
- 2016-04-05 16:24
"Offshore-botrány: hatalmas információtömeg került nyilvánosságra"
http://kitekinto....wPW1zH0fHc

"Hatalmas információtömeg került nyilvánosságra vasárnap a világ volt és mostani vezetõinek, üzletembereknek, hírességeknek, neves sportolóknak, bûnözõknek a titkos offshore üzleteirõl..."s_f-ang

Vajon milyen titokban végzett mocskosságot akarnak most elfedni, ezzel a milliónyi adattal?:@
137 #7 balu
- 2016-04-06 12:33
csak nehogy az oroszok bepöccenjenek és nekiálljanak õk is oknyomozni meg szellõztetni... vagy ez a távlati cél és ez a mostani panami akármi csak a felvezetés? Mellesleg meg Oroszország akár le is szarhatja az egész lufit, a zsét már jó ideje otthon kell bevallani, csak az számít, ami otthon van a spájzban. Inkább a keményebb fejû (ugyeugye Lézerjankó, ugyeugye Vitya, Ficomír stb.) visszapofázósabb alkatú kiskirályokat lehet ezzel sakkban tartani, nem Vologyát. Meg természetesen annyit fognak hozzáhazudni, amennyit szükségesnek tartanak, az a lényeg, hogy a média szétkukorékolja, nem az, hogy igaz is legyen.
165 #8 LM
- 2016-04-06 16:41
Szerintem alapvetõen 2 célja van ennek az egésznek

1: Programozás: igen akkor elmondjuk mégegyszer a jelenlegi elit ilyen, nem fizet adót, nem vállal semmit a közösbõl amikor kiadás van, igen lenyúlja és próbálja olyan helyre tenni ahonnan nehéz visszavenni. Eddig is tudtuk, köszönjük

2: Pénzrendszer az utolsó fázisban: Már többször volt róla, szó, hogyan mûködik a jelenlegi kötelezõ tartalékrátára épülõ kamatkapitalizmus. Mivel a verklit azt addig kell hajtani amíg a szikrát adja (aztán persze elõre beépített összeomlás) innen még lehet forrást bevonni a hazai bankrendszerekbe. A nem is olyan hosszútávú célja ennek, hogy mindenki szépen vigye haza a lét. Lsd. itthon a stabilitás megtakarítási számla (gyakorlatilag ha 5 évig otthagyod a zsét, a NAV nem vizsgálódhat az eredetét illetõen.) v. ugyanide kapcsolódik a téma, hogy a multinaci vállalatok otthon adózzanak, fõként USA nyomja ezt az utóbbi pár évben
267 #9 Perle
- 2016-04-06 20:51
A vikilíksz szerint a vén Szaros finanszírozta a kiszivárohtatást:
http://24.hu/kulf...elolvasni/

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.58 másodperc
2,743,088 egyedi látogató