Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Azonnali választásokat követelnek az izlandiak az off-shore-ozás miatt

KülföldIdióták! Nem tűnik nekik se fel, hogy csak a xart kenegetik? A teljes "elitet" el kell dózerolni a meszesgödörbe. De az a baj, hogy a közember is olyan mocskos buzi, korrupt és agyatlan, mint akik ellen tüntetnek. Az ország arányaihoz képest ismét óriási tömeg gyűlt össze a reykjaviki parlament előtt szombaton. Az emberek már az őszre előre hozott választásoknál is többet akarnak.

Az izlandiak ismét nagy számban gyűltek össze szombaton a parlament reykjaviki épülete előtt, hogy "azonnali választásokat" követeljenek és a nemzetközi offshore-botrányban két minisztere révén is érintett új kormány távozását szorgalmazzák. A rendőrség szerint délután mintegy 5-6 ezer tüntető gyűlt össze a parlamentet övező Austurvöllur téren, ahol néhány napja, hétfőn este legalább 8 ezren tiltakoztak, példátlan módon a 320 ezer lakosú ország történetében.

Fotó: AFP / Kenzo Tribouillard

Az utca nyomása váltotta ki Sigmundur David Gunnlaugsson miniszterelnök "ideiglenes félreállását", miután kiderült, hogy a panamai Mossack Fonseca ügyvédi irodából kiszivárgott és egy nemzetközi tényfeltáró újságíró konzorcium (ICIJ) által közzétett iratok szerint Gunnlaugsson egy, a Brit Virgin-szigeteken bejegyzett cégben tartotta vagyonát, anélkül, hogy arról számot adott volna 2009 áprilisi képviselővé választásakor. Posztját Sigurdur Ingi Jóhannsson mezőgazdasági miniszter vette át csütörtökön, ő azonban igen népszerűtlen, ráadásul megerősítette posztján Bjarni Benediktsson eddigi pénzügyminisztert és Olöf Nordal belügyminisztert, holott mindkettőjük neve szerepel a "panamai dokumentumokban".

A Gunnlaugsson vezette, jobbközép Haladó Pártból és a Függetlenségi Pártból álló kormánykoalíció döntése értelmében Jóhannsson az előre hozott választásokig maradna hivatalban, s a választásokat a voksolás menetrendszerű időpontjánál legalább hat hónappal korábbra, őszre tűznék ki. "Bjarni, Olöf, távozzatok a parlamentből azonnal, megcsúfoltátok az erkölcsöt" - lehetett olvasni a tüntetők egyik transzparensén. A tüntetők a már szokásos módon, sípokkal, fémkannákkal dobokkal csaptak zajt, közös ritmusokban. Egy rock-együttes egy teherautó platójáról eljátszotta a Rage Against the Machine együttes Vegyétek vissza a hatalmat című dalát. A reykjaviki megmozdulásról beszámoló francia hírügynökség felidézi, hogy 2009 januárjában, amikor a pénzügyi válságban Izland térdre kényszerült, egy hasonló "a serpenyők forradalmának" is nevezett spontán mozgalom kényszerítette lemondásra az akkori jobboldali kormányt.
Link

Hozzászólások

4 #1 Posta Imre
- 2016. április 09. 21:03:45
Fiúkat erőszakolt az exelnök

Fél év letöltendő börtönt kért az ügyészség az amerikai képviselőház korábbi elnökére, akiről kiderült, hogy a hatvanas években többször megerőszakolt fiatal fiúkat.

A republikánus politikus akkoriban birkózóedzőként dolgozott, és legalább öt tizenéves fiút kényszerített szexuális együttlétre. Egyik áldozatának azóta körülbelül három és fél millió dollárt fizetett ki, hogy ne jelentse fel őt. A politikus 2007-ben vonult vissza. Mivel a szexuális erőszak vádja már elévült, vesztegetés miatt próbálják elítélni.http://hirtv.hu/h...ok-1336810
267 #2 Perle
- 2016. április 09. 21:54:03
Dévidet, a Come e Run-t is le akarják mondatni az off sorozás miatt.
http://www.gazeta...m=exchange
33 #3 vizilo
- 2016. április 10. 08:50:14
Ez mint a " Koser Nostra " mafiozo politikusok ! Eggy jo pelda a multkor nem figyeltem es az 50 km/h helyett 62-vel meghaladtam es a postaladamba mar ott volt az 50 euros büntetes es egyszerüenn ki kell fizetni mert külömben le vonjak a fizetesedböl ha akarod ha nem !!!! Miliardokat visznek ki az off-sore lovagok es erintetlenek .Na ez a politikus mafia ! A törvenyeket a rabszolgaknak szabtak " Khon "-ek ! Nem panaszkodni akarok ezzel csak a külömbseget mutattam be hogy ahoz hogy büntetlen legyel miliardokat kell lopnod hogy legyen amit szetosztani a korrupt biroknak birosagoknak .

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.37 másodperc
2,486,846 egyedi látogató