Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Irányt mutattak a német újságíróknak

KultúraÍrtam nektek, hogy az itteni zsidó-méjdia is köpő-nyget vált. Már majdnem "objektív", bár attól nagyon messze áll, mert akkor akasztófán kék végezzék az eddigiekért. Rohadt mocskos zsidó akkor is, ha most az a parancs, hogy legyen "objektív". Gyakorlatilag utasításba kapták a német újságírók, hogy hogyan kell, kellene beszámolni a menekültválságról - erről beszélt a Die Welt című lap budapesti tudósítója: a Merkel-féle vonalat kellett követni. Ez utólag is megmagyarázhatja, hogy miért a háború elől menekülő, gyerekes, éhező családok és az őket ünneplő németek jelentek meg a legtöbbször a német médiában a bevándorlás ügyében. Az utóbbi egy-két hétben némileg változott a helyzet: ma például az is hír, hogy egyre komolyabb a lázadás Merkel ellen saját pártjában.
Néhány hét alatt jelentősen megváltozott a németek véleménye a bevándorlásról és a német kormány politikájáról. A tiltakozások szinte mindennapossá váltak, sokan azonban úgy vélik, a média egy része elhallgatja, hogy mit is gondolnak az emberek valójában.

Korábban az M1 Híradónak nyilatkozta egy nő, hogy szerinte a média arról tudósít, ami a kormánynak megfelelő, és nem arról, ami az emberek számára a valóság. Úgy tűnik, hogy ez a véleménye nem teljesen alaptalan. Szerdán az RTL2 Magyarul Balóval című műsorában a Die Welt magyarországi tudósítója utalt arra, hogy a német újságírók utasításba kapták, hogyan számoljanak be a migránshelyzetről.

"Úgy indult az egész, hogy igen jöjjenek: wir schaffen das, yes we can - egy Obama-szerű idézet Merkeltől. Mi, tudósítók utasításokat kaptunk. A belső levelezésből pedig kiderült, hogy a főnökök tényleg azt gondolják, hogy a világ változni fog a német példától. Jobb lesz a világ attól, hogy Németország ezt a magatartást mutatja, és egy héten belül megfordult az egész. A sajtóban is, nálunk is, a Die Weltben" - mondta Kálnoky Boris, a Die Welt tudósítója.

A németek nagy része viszont egyre inkább a saját bőrén tapasztalja, mit jelent az országnak a migránsáradat. Vannak, akik 40-45 évet ledolgoztak, most kevesebbet kapnak, mint amennyit Németország a menedékkérőknek kínál. Németországban ugyanis a menekültstátusszal rendelkező külföldiek jogosultak munkanélküli ellátásra. Ennek legfőbb részei a lakbér- és fűtési támogatás, valamint - egy egyedülálló felnőtt esetében - havonta mintegy 400 euró, vagyis több mint 120 ezer forintnyi készpénz.

Mint arról a Frankfurter Allgemeine Zeitung is beszámolt: a német pénzügyminiszter szerint nem méltányos, hogy egy németül nemigen beszélő, adott esetben írni-olvasni is kevéssé tudó munkanélküli menekült ugyanannyi támogatást kap, mint egy 30 évi munkaviszony után állástalanná vált német. Wolfgang Schäuble ezért csökkentené a munkanélküli menekültek szociális támogatását.

Közben tovább nő a politikai nyomás Angela Merkelen. A német Bild értesülése szerint már 126 kereszténydemokrata politikus írta alá azt a háromoldalas levelet, amelyben a kancellár bevándorláspolitikáját kritizálják. A Bild idézi a CDU-t jól ismerő egyik szakértőt is, aki szerint ha nem születik megoldás a migránsválságra, az a kormány bukását is eredményezheti. Link

Hozzászólások

8 #1 miskolcilaci
- 2015. október 14. 21:54:39
66 #2 9323elitelt
- 2015. október 15. 03:58:22
"... ha nem születik megoldás a migránsválságra, az a kormány bukását is eredményezheti"

Ez a cél!
Az őrületes migráns áradat "befogadása", a párhuzamosan futtatott Wolksvagen diesel botrány, az Oroszország elleni szankciók betartatása mind-mind ezt a célt szolgálják.
Hol lenne az USA, ha végre a két testvérnép (a német és a szláv) végre újból összefoghatna?
2 #3 gerry
- 2015. október 15. 07:42:30
"Ennek legfőbb részei a lakbér- és fűtési támogatás, valamint - egy egyedülálló felnőtt esetében - havonta mintegy 400 euró, vagyis több mint 120 ezer forintnyi készpénz." - HIRADO.HU - ilyen egy görény fogalmazást!!! Megáll az ember esze, - már akinek van - hogy hogy mossák az agyakat... 400 Euróból képtelenség egy hónapban megélni a németeknél - és mi a jó ödesanyjuknak írja oda ez a szemét magyar cikkíró, hogy "az több mint 120 ezer forint!" Egész más a vásárlóérték! Persze lázítani muszály a magyar kispolgárt! Amúgy meg nem ebböl kell levenni, hanem a német munkanélkülinek kell többet adni (ha már nincs munka, mert beengedik az olcsó munkaeröt akikkel zsonglörködni lehet!), hogy ö se forduljon fel a saját hazájában!
Azt hiszem, az összes ilyen "újságírót" gondolkodás nélkül fel lehetne akasztani... akkor rájönne a maradék, hogy fogalmazzon és ne legyen szaros a nyelve.
63 #4 GP
- 2015. október 15. 09:39:36
[movie=youtube]https://www.youtube.com/watch?v=VV4k1q4QVBk[/movie]

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.40 másodperc
2,485,332 egyedi látogató