Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Bukik a szabadkereskedelmi megállapodás?

KülföldMaci mondja: bocs! Az Egyesült Államok és az Európai Unió közötti szabadkereskedelmi egyezményről szóló megállapodás lehetősége egyre távolodik - mondta kedden Matthias Fekl francia külkereskedelmi államtitkár, a tárgyalások franciaországi vezetője.

Az RTL kereskedelmi rádió azon kérdésére, hogy lehetséges-e aláírás még az év vége előtt, az államtitkár azt válaszolta: Nem hiszem. Egyébként távolodunk az esélyektől, vagy a kockázatoktól, mindenki megítélheti, azaz egyszerűen a megállapodástól - tette hozzá annak apropóján, hogy a 2013 júliusában megkezdett tárgyalások újabb fordulója a hét elején kezdődött meg New Yorkban.

Franciaország a környezetvédelem területén és a tárgyalások átláthatóságban remél előrelépést, és szeretne az államtitkár szavai szerint "egy jó megállapodást". De sem francia, sem európai részről nincs lelkesedés a tekintetben, hogy minden áron aláírjuk (a megállapodást) - hívta fel a figyelmet a francia kormánytag.

A Transzatlanti Kereskedelmi és Beruházási Partnerség (Transatlantic Trade and Investment Partnership, TTIP) tárgyalások 2013 szeptembere óta tartanak, céljuk a kereskedelem előtt álló akadályok lebontása a gazdasági ágazatok széles körében, hogy könnyebbé váljon az áruk és szolgáltatások adás-vétele az EU és az Egyesült Államok között. A megkötendő megállapodás a tervek szerint nem csupán arról szól, hogy lebontják a jelenleg is viszonylag alacsony vámkorlátokat, hanem arról is, hogy összehangolják az áruk és szolgáltatások előállítására, illetve forgalmazására vonatkozó európai és amerikai szabályozást.

A tárgyalások egyelőre nem hoztak áttörést, aminek fő oka az, hogy az európai politikai közvélemény egy része aggodalommal tekint a tervezett ügyletre, attól tart, hogy az megnyitja majd az utat a tőkeerős, globális szerepet játszó amerikai nagyvállalatok - környezet-, illetve fogyasztóvédelmi szempontokon átgázoló - érdekeinek európai érvényesítése előtt. A felek ugyanakkor szeretnének még az idén, Barack Obama amerikai elnök mandátumának lejárta előtt megállapodásra jutni, szakértők szerint azonban erre kevés az esély.

Nem látom Európát, amint követi az Egyesült Államokat. A világ legjelentősebb gazdasági tömbje Európa, az elsőszámú tömb a nemzetközi kereskedelemben az értékét, a súlyát illetően Európa. Európának ekként kell hallatnia a hangját - hangsúlyozta az államtitkár.

Francois Hollande államfő már április közepén jelezte, hogy Franciaország "még mindig mondhat nemet", ha az átláthatóságra vonatkozó feltételek vagy Európa hozzáférése az (amerikai) közbeszerzési pályázatokhoz nem valósulnak meg.Link

Hozzászólások

69 #1 Szalonna
- 2016. április 26. 12:09:53
Hála az égnek... így is elég GMO-s szemetet zúdít a nyakunkba a zsidó féreg állat, de így még valamelyest lehet szelektálni. De ettől a hulladéktól már képtelenség lett volna.
267 #2 Perle
- 2016. április 26. 13:09:55
Kizárt, hogy bukna, sajnos. Angélát meggyőzte Obama, aki ezért jött át Európába. Vele érkezett Hannoverbe az összes amerikai nagyvállalat vezetője is
http://www.origo....nover.html

https://www.rt.co...ttip-deal/
4 #3 Posta Imre
- 2016. április 26. 13:21:17
Perle, tennap felkerült az aranyos videót! Kanadának marad 2 kg a rakiban, ha igaz és szerintem az usa és áttolta mindet Keletre. Nem tudnak Európában miről tárgyalni, hacsak nem Merkellnek vissza adják a németek aranyát...hogy nyomtassanak rajt németek Márkáját. [movie=youtube]https://www.youtube.com/watch?v=XoF2mA8Yx0g[/movie]
Gyerekek, az egész TTIP egy mocskos nagy kamu. Egészen másról van szó, mint amiről hablatyolnak.
267 #4 Perle
- 2016. április 26. 22:09:42
309 #5 Szekely Sandor
- 2016. május 03. 03:24:17
Perle
egyetértek, KIZÁRT hogy bukik a TTIP

ez az egész egy színjáték, hogy bukhatna meg?

először is EZ NEM KAPITALIZMUS a világon

A kapitalizmus röviden megfogalmazva:
"BÁMILYEN árúcikk SZABAD ÁRÚ cseréje az eladó és vevő SZABAD AKARÁTÁBÓL"

ha nem láttok itt olyan fogalmat hogy ADÓ, az azért van mert ilyen fogalom a kapitalizmusban nincs is :)

ami a világot uralja az a KORPORATIZMUS

csingiling :) TTIP
legmegfogóbb rész, ahol a nemzetközi kereskedelmi érdek felül helyezkedik a helyi jogalkotáson
na erről beszélek!

amit ezek színészkednek az az agenda része...

és akkor még a DEMOKRÁCIA

most megköveztek?

A TÖBBSÉG AKARATÁNAK RÁERŐSZAKOLÁSA A KISEBBSÉG SZABAD AKARATÁRA!

súlyosbító tényező, hogy az agymosott média függő többségnek nincs önélló szabad akarata, ergo a vélemény nyilvánítás során is csak az agenda programját emlegeti..

A TTIP ellenzését én is aláírtam

Imre, ilyen megnyilvánulásokért jár valami btk-s okosság?
akkor szívesen kifejtem a véleményem a törvénykezési rendszerről is :)

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.35 másodperc
2,486,400 egyedi látogató