Honnan olvasnak:Le lesztek figyuzva!!!

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Putyin: Csernobil súlyos lecke volt

TanácsadásBiztos? Vannak "cégek", melyek az elbaxásban nagyon jók, de persze az "elbaxók" élnek mint hal a vízben, a "hõsök" meg ugye megdöglenek, szánalmasan és bután. Ideje lenne fordítani a szerepkörön és az lenne a "hõs", aki az elbaxókat dögleszti sorjában. Ezt a könyvet még kinn vettem 1 rubel 20 kopekért. Elsõ "hiteles" regény.
A csernobili katasztrófa súlyos lecke volt az emberiség számára, következményeit csakis önfeláldozással lehetett enyhíteni, hangsúlyozta az atombaleset 30. évfordulóján a következmények elhárításának részvevõihez intézett táviratban Vlagyimir Putyin orosz elnök.

Putyin rámutatott, hogy a katasztrófának a mai napig súlyos utóhatásai vannak mind a természetre, mind az emberek egészségére.

A tragédia léptéke mérhetetlenül nagyobb lehetett volna azon tûzoltók, katonák, szakértõk, egészségügyi dolgozók példa nélküli bátorsága és elkötelezettsége nélkül, akik becsülettel teljesítették állampolgári kötelességüket, írta az orosz elnök a Kreml honlapján közzétett üdvözletében.

Putyin szavai szerint azokat, akik részt vettek a szörnyû katasztrófa következményének felszámolásában “joggal tekintjük igazi hõsöknek és fejet hajtunk az elhunytak szent emléke elõtt”. Az elnök ugyancsak méltatta a mentés veteránjait, akik nem felejtették el életüket vesztett társaikat, támogatják családjukat és a társadalmi élet aktív részvevõi.

Az ukrajnai Csernobil atomerõmûvének negyedik reaktorblokkjában 1986-ban bekövetkezett baleset nyomán több mint 115 ezer embert evakuáltak a létesítmény 30 kilométeres körzetébõl. A következmények felszámolására több mint 600 ezer szovjet katonát és civilt vezényeltek ki.

A VCIOM orosz állami közvélemény-kutató intézetnek a keddi Kommerszantban közölt adatai szerint az oroszok 58 százaléka támogatja ma a nukleáris energetika fejlesztését. 1990-ben, vagyis négy évvel a baleset után csak a megkérdezettek 14 százaléka vélekedett így, és 56 százalékuk elutasítóan nyilatkozott. A szkeptikusok részaránya 2016-ra 28 százalékra csökkent.

A válaszadóknak ugyanakkor csak 20 százaléka zárta ki annak a lehetõségét, hogy az elkövetkezõ egy-két évben a csernobilihez hasonló baleset történjen valamelyik orosz nukleáris létesítményben.

(MTI)
Link

Hozzászólások

236 #1 Vazul
- 2016-04-26 18:17
Csernobil: három ember mentette meg Európát

Európa nagy része radioaktív sivataggá változott volna, ha három csernobili búvár nem merül le a biztos halálba.

1986. április 26-án, éjjel egy óra 23 perckor felrobbant a csernobili atomerõmû: az így keletkezõ tûz három napig tartott, rengeteg szennyezõdés, radioaktív anyag jutott a levegõbe.

www.3szek.ro/kepek2/thumb/20150427213729.jpg
Alexej Ananenko és Valerij Bezpalov

1986. április 26-án éjjel egy óra 23 perckor felrobbant a csernobili atomerõmû: két robbanás következett be, az elsõ szétzúzta a reaktor hûtõ­rendszereit, a második pedig felrobbantotta a magot, radioaktív anyagot juttatva a környezetbe. Az így keletkezõ tûz három napig tartott, rengeteg szennyezést juttatott a légkörbe. Ezt többé-kevésbé mindenki tudja.

Van viszont egy kevésbé ismert története a katasztrófának. Tíz nappal az elsõ robbanás után egy másik, az elõzõnél is komolyabb fenyegetés is megjelent a csernobili atomerõmûnél: egy vészhelyzetekben, tûzoltásnál használt medence a robbanás szélén állt. A nukleáris reakció moderátora ebben a típusban még grafit volt, nem pedig víz, mint a mai reaktorokban; ezért tudott égni, s oltani kellett.

A reaktorba addigra agyagot, homokot és bórt juttattak helikopterekkel, így próbálták megfékezni a tüzet. Az eredmény lávaszerû anyag lett, mely felgyûlt a reaktormag körül, lassan átégette volna magát, majdnem elérte az alatta található vizet. Ha odáig eljutott volna, a keletkezõ gõz, tömeges robbanások, az abból létrejövõ radioaktív csapadék pedig Európa nagy részét radioaktív sivataggá változtatta volna.

Az egyetlen mód, hogy megszabaduljanak ettõl a víztõl, az volt, ha kinyitják a kapukat, leeresztik a medencét. Ezt viszont csak úgy lehetett megoldani, hogy valaki alámerül az erõsen radioaktív és szennyezett vízben. A vállalkozókat szinte azonnali halál várta.

Három férfi jelentkezett: Valerij Bezpalov és Alekszej Ananenko az atomerõmû mérnökei voltak, Borisz Baranov pedig szintén csernobili munkás. Pontosan ismerték a veszélyeket, mégis lemerültek egy alap búvárfelszereléssel és egy lámpával, hogy megtalálják a szelepeket. Bár Baranov lámpája elsüllyedt, miközben merültek, sikerült megtalálni a megfelelõ szelepet, kinyitották a kapukat, és visszatértek. 20 ezer tonna víz folyt ki.

Merülés nélkül a késõbbi jelentések szerint egyértelmûen termonukleáris robbanás következett volna be.

Valerij és Alekszej két hét múltán halt meg egy moszkvai kórházban, nem sokkal késõbb pedig Borisz is. Alekszej halála elõtt még interjút is adott a tévének.
Testük magas radioaktivitása miatt lehegesztett koporsóban temették el õket. 
http://www.3szek...._atomeromu
236 #2 Vazul
- 2016-04-26 18:33
Pár éve érkezett mélbe, de most is aktuális:

A fukushimai figyelmeztetés a Föld valamennyi országának szólt, nemcsak Japánnak: íme ez lesz, ha nem engedelmeskedtek!

Ha megpróbáltok kilógni a sorból, és a népeteket, választóitokat próbáljátok szolgálni a háttérhatalom elvárásai helyet, számoljatok a következményekkel! Mi vezetett a fukushimai terrorhoz?

Politikai elõzmények

I. 2010 február: Japán dúsított urániumot ajánlott fel Iránnak a békés célú felhasználáshoz – akkoriban politikai hadjárat és ideológiai háború folyt Irán ellen, az IAEA mögé bújva.

II. 2010 március 11: pontosan egy évvel a katasztrófa elõtt Japán egyet nem értését fejezte ki a palesztin területeken történõ izraeli terjeszkedés miatt és KÖVETELTE a tervek megvalósításának leállítását.

III. 2011 február 18-án Japán a történelem során elõször szavazott Izrael ellen egy ENSZ határozattervezet érdekében, a West Bank izraeli telepeinek további bõvítése ellen.

Gyakorlati elõzmények

I. Az atomerõmû védelmét Fukushimában az aravai (Izrael állam) Magna BSP biztonsági cég látta el.

II. Dokumentált tény, hogy a Magna BSP, amely korábban kizárólag az izraeli védelmi iparágban volt jelen, korlátlan hozzáférést kapott a Japán atomerõmû minden létesítményéhez és berendezéséhez.

III. A Stuxnet vírust nem sokkal azután mutatták ki Japánban elõször, miután az izraeli biztonsági cég átvette a létesítmény felügyeletét.

IV. A biztonsági cég egy különös kamerát helyezett el a 3-as reaktorban. A kamera súlya 500 kg volt, és a fényképek alapján inkább egy nukleáris eszközre hasonlít. Valószínûleg az is volt, és fel is robbantották, az események vizsgálata alapján alappal kijelenthetjük.

V. A március 11-i földrengés erõssége nem 9-es, hanem LEGFELJEBB 6.8-as volt a Richter skála szerint. Az USGS adatait meghamisították, és ezek az adatok mentek a tömegtájékoztatásnak. Ez a tény feltételezi amerikai szervezetek bevonását is, ami egyáltalán nem tûnik elképzelhetetlennek.

VI. Pár héttel az ENSZ határozattervezet szavazása után, március elején a Magna cég 12 nem japán alkalmazottja visszatért Izraelbe. Mindez a cunami elõtt 1 héttel történt.

VII. Utólagos esemény, de ide tartozik: A katasztrófát követõen egy nagy csoport izraeli civilruhás szakember érkezett Fukushimába. Az ott dolgozók szerint semmi érdemlegeset nem végeztek azon kívül, hogy a számítógépes rendszerbõl eltüntették a Stuxnet nyomait, tehát a bizonyítékot.

VIII. A szorgos japánok éppen karbantartották a 4-es reaktort, amelybõl hiányoztak a fûtõrudak. Hogy ezek után abban a reaktorban is robbanás következett be, az ugyanolyan vicc, mint a harmadik (7-es számú) épület összeomlása a 911-es merényletnél. Mindegyiket felrobbantották, emberéleteket nem kímélve.
159 #3 vanyusha
- 2016-04-26 18:48
Likvidator: közös néven.Elgondolkodtató.
236 #4 Vazul
- 2016-04-26 19:41
Rák burjánzik a tengeri élõlényekben a radioaktív szennyezõdéstõl - ez kerül a konzervbe?
http://www.ma.hu/...place=srss
4 #5 Posta Imre
- 2016-04-26 19:45
Csernobi, új sorozat...
http://seasonvar....eniya.html

Van verzió arra is, hogy a "robbanás" nem volt "véletlen", mert hiányzik a "fûtõanyag" 90%-a. Atomrobbanásról beszélnek, de nem a "gáz-gõz", hanem atomtöltetrõl". http://obozrevate...byilya.htm

A peresztrojka elõszele!
http://ari.ru/ari...et-spustya

És a DUGA-3, ami így dugába dõlt....

[movie=youtube]https://www.youtube.com/watch?v=aOMVdOc9UbE[/movie]
236 #6 Vazul
- 2016-04-26 20:35
Imre nekem is erõs a gyanúm, hogy nem csak közvetve felelõsek cionék a csernobili katasztrófáért, hanem közvetlen okozói annak!

A vezérigazgató szerint a francia üzemeltetõ elismerte felelõsségét

A paksi atomerõmûben végzett vizsgálatok megállapították, hogy a súlyos üzemzavar oka a Framatome ANP által legyártott és üzemeltetett tisztítótartály hûtõ- és ellenõrzõrendszerének tervezési hibája volt, amelyre a többszintû magyar ellenõrzés és engedélyeztetés során sem figyeltek fel.

A Paksi Atomerõmû Rt. és a Framatome ANP közösen készített jelentést az erõmû kettes blokkjában 2003. április 10-11-én bekövetkezett üzemzavarról. Kocsis István, a Paksi Atomerõmû Rt. vezérigazgatója a sajtó képviselõi elõtt elmondta, hogy "a Paksi Atomerõmûben a fûtõanyag-kötegek tisztítási mûvelete során bekövetkezett súlyos üzemzavar egyértelmû oka a Framatome ANP által tervezett és gyártott és üzemelt tisztítótartály hûtõ- ellenõrzõrendszerének tervezési hibája, amelyet a többszintû magyar ellenõrzési és engedélyezési rendszer sem tárt fel." Kocsis elmondta, hogy a tisztítási feladatról szóló megbízást 1999-ben nyerte el a Siemens, a cég késõbb francia kézbe került, és nevet változtatott. Jelenleg egyedül a Framatome rendelkezik referenciával ilyen munkálatokra, hiszen a lerakódások problémája eddig kizárólag a paksi erõmûben fordult elõ.
http://index.hu/t.../paks0512/

A kínaiak a Sanghaji szerzõdés õsi szövetéségére hivatkozva mentették meg a paksi atomerõmûvet 2003-ban pénzügyi támogatással és az oroszok javították meg a franciák által okozott súlyos üzemzavart.

A szabadkõmûves cionista franciák tönkre akarták Paksot tenni, Magyarország lenullázására. Tudom, mert aki ebben részt vett, az egy jó barátom, rajta keresztül érkezett a kínai segítség, az utolsó pillanatban, összeült a kínai vezérkar és kínai biztosítást kötöttek óriási pénzen a meghibásított és már rossz atomerõmûre -azelõtt tilos volt Kínának ilyen jellegû pénzügyi partnerséget kötni nyugati országokkal, egyedül nálunk tettek kivételt! (Utána persze azonnal keresték a kínaiakat a németek, franciák és a többi ország, hogy üzletelni tudjanak a kínaiakkal hasonló biztosításokat kötve, nekik nem engedték, õket mind elutasították)

Az orosz atomerõmû technológia tökéletes volt, most is az, de tönkre akarták tenni azzal, hogy totálisan rosszul és direkt rosszul tervezték meg az atomerõmû hûtését a franciák.

Az oroszok javították meg a szabadkõmûves francia cionisták által direkt elkövetett hibákat, ráadásul nagyon olcsón és azonnal.

Az orosz és kínai segítségrõl az illetékestõl itt bõvebben:
https://m.youtube...1I0lmlrmLE
[movie=youtube]http://youtu.be/51I0lmlrmLE[/movie]
69 #7 Szalonna
- 2016-04-26 21:22
Vazul már csak azért sem lehetettek a zsidajok, mert már a régmúltban eldöntötték - a jegyzõkönyvek is leírják, és akkor még nem volt Csernobili Vlagyimir Iljics Lenin Atomerõmû - hogy európát el kell foglalni, gazdasági harapófogóba kell fogni - EU - tehát az elõre leírt forgatókönyvet követték, mit értek volna ha Európát lakhatatlanná teszik, mikor rabszolgaságba is lehet hajtani, ki lehet zsákmányolni?
236 #8 Vazul
- 2016-04-26 21:47
Szalonna, az ahogy Oroszországra rákényszerítették a cionista marxista diktatúrát a cárok kivégzése után és megnyomorították, kivéreztették az országot gazdaságilag, majd 26 millió orosz meghalt már a II. VH alatt, mindenképp egy közvetett hatás, aminek az eredménye a csernobili katasztrófába torkollott. A másik tény, hogy a cionisták rákos daganatként gyilkolják ezt a bolygót, mintha csak versenyt futnának az idõvel, hogy tudják minél elõbb szanaszét baszni, ezért racionalitás viselkedést ne keress a tevékenységeik mögött. Most se látsz olyat gondolom.
69 #9 Szalonna
- 2016-04-26 21:54
Semmi értelme levágni az aranytojást tojó tyúkot, tudja mindenki.
236 #10 Vazul
- 2016-04-26 22:13
Igen, az aranytosjást tojó tyúkok mostanra pl. elrákosodott halak, rákok, egyéb tenger gyümölcsi. De ha nincsenek is elrákosodva, azért nehézfémekkel bõségesen jól vannak tápláva.

Csak nem a cionék vágták le az aranytojást tojó óceánokat amikbõl õk is esznek (pl. Stunex vírus, Fukusima)? Hát hülyék ezek?? Minden halat majd úgy fognak megenni, hogy elõtte megvizsgálják geiger-müller számlálóval, vagy bemérik a higany szintjét?

Érdekelte õket? Nem.
69 #11 Szalonna
- 2016-04-26 22:52
Mert nekik nincs meg ezek ellen az ellenszer, ahogy a vegyipermet ellen se, és olyan hülyék hogy magukra is szórják, ja. s_vigyori
236 #12 Vazul
- 2016-04-26 23:04
Meglátásom szerint a chemtrail tevékenység inkább a napfény, egyúttal a hõ visszatükrözésére szolgál a jégtáblák és hófödte csúcsok drasztikus csökkenése miatt. Persze nem kizárt, hogy tévedek, elég csak Vietnámot nézni.
69 #13 Szalonna
- 2016-04-27 12:02
Meg jó lehet vele radarozni, meg mérgezni sem utolsó dolog.
267 #14 Perle
- 2016-04-28 13:51
Belgiumban jódot osztanak ki a lakosságnak :
http://www.atv.hu...akossagnak
267 #15 Perle
- 2016-04-30 09:35
Turista célpont lett Csernobil.:o
http://www.voanew...02792.html

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.81 másodperc
2,743,100 egyedi látogató