Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Putyin: Csernobil súlyos lecke volt

TanácsadásBiztos? Vannak "cégek", melyek az elbaxásban nagyon jók, de persze az "elbaxók" élnek mint hal a vízben, a "hősök" meg ugye megdöglenek, szánalmasan és bután. Ideje lenne fordítani a szerepkörön és az lenne a "hős", aki az elbaxókat dögleszti sorjában. Ezt a könyvet még kinn vettem 1 rubel 20 kopekért. Első "hiteles" regény.
A csernobili katasztrófa súlyos lecke volt az emberiség számára, következményeit csakis önfeláldozással lehetett enyhíteni, hangsúlyozta az atombaleset 30. évfordulóján a következmények elhárításának részvevőihez intézett táviratban Vlagyimir Putyin orosz elnök.

Putyin rámutatott, hogy a katasztrófának a mai napig súlyos utóhatásai vannak mind a természetre, mind az emberek egészségére.

A tragédia léptéke mérhetetlenül nagyobb lehetett volna azon tűzoltók, katonák, szakértők, egészségügyi dolgozók példa nélküli bátorsága és elkötelezettsége nélkül, akik becsülettel teljesítették állampolgári kötelességüket, írta az orosz elnök a Kreml honlapján közzétett üdvözletében.

Putyin szavai szerint azokat, akik részt vettek a szörnyű katasztrófa következményének felszámolásában “joggal tekintjük igazi hősöknek és fejet hajtunk az elhunytak szent emléke előtt”. Az elnök ugyancsak méltatta a mentés veteránjait, akik nem felejtették el életüket vesztett társaikat, támogatják családjukat és a társadalmi élet aktív részvevői.

Az ukrajnai Csernobil atomerőművének negyedik reaktorblokkjában 1986-ban bekövetkezett baleset nyomán több mint 115 ezer embert evakuáltak a létesítmény 30 kilométeres körzetéből. A következmények felszámolására több mint 600 ezer szovjet katonát és civilt vezényeltek ki.

A VCIOM orosz állami közvélemény-kutató intézetnek a keddi Kommerszantban közölt adatai szerint az oroszok 58 százaléka támogatja ma a nukleáris energetika fejlesztését. 1990-ben, vagyis négy évvel a baleset után csak a megkérdezettek 14 százaléka vélekedett így, és 56 százalékuk elutasítóan nyilatkozott. A szkeptikusok részaránya 2016-ra 28 százalékra csökkent.

A válaszadóknak ugyanakkor csak 20 százaléka zárta ki annak a lehetőségét, hogy az elkövetkező egy-két évben a csernobilihez hasonló baleset történjen valamelyik orosz nukleáris létesítményben.

(MTI)
Link

Hozzászólások

236 #1 Vazul
- 2016. április 26. 18:17:47
Csernobil: három ember mentette meg Európát

Európa nagy része radioaktív sivataggá változott volna, ha három csernobili búvár nem merül le a biztos halálba.

1986. április 26-án, éjjel egy óra 23 perckor felrobbant a csernobili atomerőmű: az így keletkező tűz három napig tartott, rengeteg szennyeződés, radioaktív anyag jutott a levegőbe.

www.3szek.ro/kepek2/thumb/20150427213729.jpg
Alexej Ananenko és Valerij Bezpalov

1986. április 26-án éjjel egy óra 23 perckor felrobbant a csernobili atomerőmű: két robbanás következett be, az első szétzúzta a reaktor hűtő­rendszereit, a második pedig felrobbantotta a magot, radioaktív anyagot juttatva a környezetbe. Az így keletkező tűz három napig tartott, rengeteg szennyezést juttatott a légkörbe. Ezt többé-kevésbé mindenki tudja.

Van viszont egy kevésbé ismert története a katasztrófának. Tíz nappal az első robbanás után egy másik, az előzőnél is komolyabb fenyegetés is megjelent a csernobili atomerőműnél: egy vészhelyzetekben, tűzoltásnál használt medence a robbanás szélén állt. A nukleáris reakció moderátora ebben a típusban még grafit volt, nem pedig víz, mint a mai reaktorokban; ezért tudott égni, s oltani kellett.

A reaktorba addigra agyagot, homokot és bórt juttattak helikopterekkel, így próbálták megfékezni a tüzet. Az eredmény lávaszerű anyag lett, mely felgyűlt a reaktormag körül, lassan átégette volna magát, majdnem elérte az alatta található vizet. Ha odáig eljutott volna, a keletkező gőz, tömeges robbanások, az abból létrejövő radioaktív csapadék pedig Európa nagy részét radioaktív sivataggá változtatta volna.

Az egyetlen mód, hogy megszabaduljanak ettől a víztől, az volt, ha kinyitják a kapukat, leeresztik a medencét. Ezt viszont csak úgy lehetett megoldani, hogy valaki alámerül az erősen radioaktív és szennyezett vízben. A vállalkozókat szinte azonnali halál várta.

Három férfi jelentkezett: Valerij Bezpalov és Alekszej Ananenko az atomerőmű mérnökei voltak, Borisz Baranov pedig szintén csernobili munkás. Pontosan ismerték a veszélyeket, mégis lemerültek egy alap búvárfelszereléssel és egy lámpával, hogy megtalálják a szelepeket. Bár Baranov lámpája elsüllyedt, miközben merültek, sikerült megtalálni a megfelelő szelepet, kinyitották a kapukat, és visszatértek. 20 ezer tonna víz folyt ki.

Merülés nélkül a későbbi jelentések szerint egyértelműen termonukleáris robbanás következett volna be.

Valerij és Alekszej két hét múltán halt meg egy moszkvai kórházban, nem sokkal később pedig Borisz is. Alekszej halála előtt még interjút is adott a tévének.
Testük magas radioaktivitása miatt lehegesztett koporsóban temették el őket. 
http://www.3szek...._atomeromu
236 #2 Vazul
- 2016. április 26. 18:33:08
Pár éve érkezett mélbe, de most is aktuális:

A fukushimai figyelmeztetés a Föld valamennyi országának szólt, nemcsak Japánnak: íme ez lesz, ha nem engedelmeskedtek!

Ha megpróbáltok kilógni a sorból, és a népeteket, választóitokat próbáljátok szolgálni a háttérhatalom elvárásai helyet, számoljatok a következményekkel! Mi vezetett a fukushimai terrorhoz?

Politikai előzmények

I. 2010 február: Japán dúsított urániumot ajánlott fel Iránnak a békés célú felhasználáshoz – akkoriban politikai hadjárat és ideológiai háború folyt Irán ellen, az IAEA mögé bújva.

II. 2010 március 11: pontosan egy évvel a katasztrófa előtt Japán egyet nem értését fejezte ki a palesztin területeken történő izraeli terjeszkedés miatt és KÖVETELTE a tervek megvalósításának leállítását.

III. 2011 február 18-án Japán a történelem során először szavazott Izrael ellen egy ENSZ határozattervezet érdekében, a West Bank izraeli telepeinek további bővítése ellen.

Gyakorlati előzmények

I. Az atomerőmű védelmét Fukushimában az aravai (Izrael állam) Magna BSP biztonsági cég látta el.

II. Dokumentált tény, hogy a Magna BSP, amely korábban kizárólag az izraeli védelmi iparágban volt jelen, korlátlan hozzáférést kapott a Japán atomerőmű minden létesítményéhez és berendezéséhez.

III. A Stuxnet vírust nem sokkal azután mutatták ki Japánban először, miután az izraeli biztonsági cég átvette a létesítmény felügyeletét.

IV. A biztonsági cég egy különös kamerát helyezett el a 3-as reaktorban. A kamera súlya 500 kg volt, és a fényképek alapján inkább egy nukleáris eszközre hasonlít. Valószínűleg az is volt, és fel is robbantották, az események vizsgálata alapján alappal kijelenthetjük.

V. A március 11-i földrengés erőssége nem 9-es, hanem LEGFELJEBB 6.8-as volt a Richter skála szerint. Az USGS adatait meghamisították, és ezek az adatok mentek a tömegtájékoztatásnak. Ez a tény feltételezi amerikai szervezetek bevonását is, ami egyáltalán nem tűnik elképzelhetetlennek.

VI. Pár héttel az ENSZ határozattervezet szavazása után, március elején a Magna cég 12 nem japán alkalmazottja visszatért Izraelbe. Mindez a cunami előtt 1 héttel történt.

VII. Utólagos esemény, de ide tartozik: A katasztrófát követően egy nagy csoport izraeli civilruhás szakember érkezett Fukushimába. Az ott dolgozók szerint semmi érdemlegeset nem végeztek azon kívül, hogy a számítógépes rendszerből eltüntették a Stuxnet nyomait, tehát a bizonyítékot.

VIII. A szorgos japánok éppen karbantartották a 4-es reaktort, amelyből hiányoztak a fűtőrudak. Hogy ezek után abban a reaktorban is robbanás következett be, az ugyanolyan vicc, mint a harmadik (7-es számú) épület összeomlása a 911-es merényletnél. Mindegyiket felrobbantották, emberéleteket nem kímélve.
159 #3 vanyusha
- 2016. április 26. 18:48:24
Likvidator: közös néven.Elgondolkodtató.
236 #4 Vazul
- 2016. április 26. 19:41:56
Rák burjánzik a tengeri élőlényekben a radioaktív szennyeződéstől - ez kerül a konzervbe?
http://www.ma.hu/...place=srss
4 #5 Posta Imre
- 2016. április 26. 19:45:07
Csernobi, új sorozat...
http://seasonvar....eniya.html

Van verzió arra is, hogy a "robbanás" nem volt "véletlen", mert hiányzik a "fűtőanyag" 90%-a. Atomrobbanásról beszélnek, de nem a "gáz-gőz", hanem atomtöltetről". http://obozrevate...byilya.htm

A peresztrojka előszele!
http://ari.ru/ari...et-spustya

És a DUGA-3, ami így dugába dőlt....

[movie=youtube]https://www.youtube.com/watch?v=aOMVdOc9UbE[/movie]
236 #6 Vazul
- 2016. április 26. 20:35:58
Imre nekem is erős a gyanúm, hogy nem csak közvetve felelősek cionék a csernobili katasztrófáért, hanem közvetlen okozói annak!

A vezérigazgató szerint a francia üzemeltető elismerte felelősségét

A paksi atomerőműben végzett vizsgálatok megállapították, hogy a súlyos üzemzavar oka a Framatome ANP által legyártott és üzemeltetett tisztítótartály hűtő- és ellenőrzőrendszerének tervezési hibája volt, amelyre a többszintű magyar ellenőrzés és engedélyeztetés során sem figyeltek fel.

A Paksi Atomerőmű Rt. és a Framatome ANP közösen készített jelentést az erőmű kettes blokkjában 2003. április 10-11-én bekövetkezett üzemzavarról. Kocsis István, a Paksi Atomerőmű Rt. vezérigazgatója a sajtó képviselői előtt elmondta, hogy "a Paksi Atomerőműben a fűtőanyag-kötegek tisztítási művelete során bekövetkezett súlyos üzemzavar egyértelmű oka a Framatome ANP által tervezett és gyártott és üzemelt tisztítótartály hűtő- ellenőrzőrendszerének tervezési hibája, amelyet a többszintű magyar ellenőrzési és engedélyezési rendszer sem tárt fel." Kocsis elmondta, hogy a tisztítási feladatról szóló megbízást 1999-ben nyerte el a Siemens, a cég később francia kézbe került, és nevet változtatott. Jelenleg egyedül a Framatome rendelkezik referenciával ilyen munkálatokra, hiszen a lerakódások problémája eddig kizárólag a paksi erőműben fordult elő.
http://index.hu/t.../paks0512/

A kínaiak a Sanghaji szerződés ősi szövetéségére hivatkozva mentették meg a paksi atomerőművet 2003-ban pénzügyi támogatással és az oroszok javították meg a franciák által okozott súlyos üzemzavart.

A szabadkőműves cionista franciák tönkre akarták Paksot tenni, Magyarország lenullázására. Tudom, mert aki ebben részt vett, az egy jó barátom, rajta keresztül érkezett a kínai segítség, az utolsó pillanatban, összeült a kínai vezérkar és kínai biztosítást kötöttek óriási pénzen a meghibásított és már rossz atomerőműre -azelőtt tilos volt Kínának ilyen jellegű pénzügyi partnerséget kötni nyugati országokkal, egyedül nálunk tettek kivételt! (Utána persze azonnal keresték a kínaiakat a németek, franciák és a többi ország, hogy üzletelni tudjanak a kínaiakkal hasonló biztosításokat kötve, nekik nem engedték, őket mind elutasították)

Az orosz atomerőmű technológia tökéletes volt, most is az, de tönkre akarták tenni azzal, hogy totálisan rosszul és direkt rosszul tervezték meg az atomerőmű hűtését a franciák.

Az oroszok javították meg a szabadkőműves francia cionisták által direkt elkövetett hibákat, ráadásul nagyon olcsón és azonnal.

Az orosz és kínai segítségről az illetékestől itt bővebben:
https://m.youtube...1I0lmlrmLE
[movie=youtube]http://youtu.be/51I0lmlrmLE[/movie]
69 #7 Szalonna
- 2016. április 26. 21:22:23
Vazul már csak azért sem lehetettek a zsidajok, mert már a régmúltban eldöntötték - a jegyzőkönyvek is leírják, és akkor még nem volt Csernobili Vlagyimir Iljics Lenin Atomerőmű - hogy európát el kell foglalni, gazdasági harapófogóba kell fogni - EU - tehát az előre leírt forgatókönyvet követték, mit értek volna ha Európát lakhatatlanná teszik, mikor rabszolgaságba is lehet hajtani, ki lehet zsákmányolni?
236 #8 Vazul
- 2016. április 26. 21:47:54
Szalonna, az ahogy Oroszországra rákényszerítették a cionista marxista diktatúrát a cárok kivégzése után és megnyomorították, kivéreztették az országot gazdaságilag, majd 26 millió orosz meghalt már a II. VH alatt, mindenképp egy közvetett hatás, aminek az eredménye a csernobili katasztrófába torkollott. A másik tény, hogy a cionisták rákos daganatként gyilkolják ezt a bolygót, mintha csak versenyt futnának az idővel, hogy tudják minél előbb szanaszét baszni, ezért racionalitás viselkedést ne keress a tevékenységeik mögött. Most se látsz olyat gondolom.
69 #9 Szalonna
- 2016. április 26. 21:54:43
Semmi értelme levágni az aranytojást tojó tyúkot, tudja mindenki.
236 #10 Vazul
- 2016. április 26. 22:13:24
Igen, az aranytosjást tojó tyúkok mostanra pl. elrákosodott halak, rákok, egyéb tenger gyümölcsi. De ha nincsenek is elrákosodva, azért nehézfémekkel bőségesen jól vannak tápláva.

Csak nem a cionék vágták le az aranytojást tojó óceánokat amikből ők is esznek (pl. Stunex vírus, Fukusima)? Hát hülyék ezek?? Minden halat majd úgy fognak megenni, hogy előtte megvizsgálják geiger-müller számlálóval, vagy bemérik a higany szintjét?

Érdekelte őket? Nem.
69 #11 Szalonna
- 2016. április 26. 22:52:42
Mert nekik nincs meg ezek ellen az ellenszer, ahogy a vegyipermet ellen se, és olyan hülyék hogy magukra is szórják, ja. s_vigyori
236 #12 Vazul
- 2016. április 26. 23:04:46
Meglátásom szerint a chemtrail tevékenység inkább a napfény, egyúttal a hő visszatükrözésére szolgál a jégtáblák és hófödte csúcsok drasztikus csökkenése miatt. Persze nem kizárt, hogy tévedek, elég csak Vietnámot nézni.
69 #13 Szalonna
- 2016. április 27. 12:02:35
Meg jó lehet vele radarozni, meg mérgezni sem utolsó dolog.
267 #14 Perle
- 2016. április 28. 13:51:25
Belgiumban jódot osztanak ki a lakosságnak :
http://www.atv.hu...akossagnak
267 #15 Perle
- 2016. április 30. 09:35:05
Turista célpont lett Csernobil.:o
http://www.voanew...02792.html

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.45 másodperc
2,482,787 egyedi látogató