Honnan olvasnak:Le lesztek figyuzva!!!

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Carter: Nem akarjuk Oroszországot ellenségnek

KülföldA valódi "téma" izrael és a globális zsidaj-parazitizmus. Oroszországtól nem kell félni, mert ahogy az usa, a zsidajnak paradicsom, úgy a szlávon is jól elélõsködik. Ellenség? Viccnek is rossz. Oroszország nukleáris fegyvercsörtetést végez, ami megkérdõjelezi az orosz vezetõk elkötelezettségét a stratégiai stabilitás iránt - jelentette ki kedden Ashton Carter amerikai védelmi miniszter németországi látogatása során Stuttgartban.

Az amerikai védelmi tárca vezetõje Curtis Scaparrotti, az Európában állomásozó amerikai haderõ vezetõje beiktatási ceremóniáján szólalt fel: "Moszkva nukleáris fegyvercsörtetése aggályos kérdéseket vet fel az orosz vezetõk stratégiai stabilitás iránti elkötelezettségét és azt illetõen, hogy tiszteletben tartják-e a nukleáris fegyverek használatát tiltó szabályokat (...)". Carter ezzel az általa "nagyon aggasztónak" nevezett, nukleáris fegyverek használatával kapcsolatos könnyelmû moszkvai kijelentésekre reagált.

Moszkva az amerikai védelmi miniszter szerint "visszament az idõben" háborúszerû cselekedeteivel, amelyek arra késztették az amerikai hadsereget, hogy erõsítse jelenlétét a NATO keleti határán.

"Nem akarunk hideg, és még kevésbé forró háborút Oroszországgal. Nem akarjuk Oroszországot ellenségnek.


De ne essenek tévedésbe, megvédjük szövetségeseinket, a szabályokon alapuló nemzetközi rendet és az általa lehetõvé tett pozitív jövõt" - tette hozzá Carter.

"Az utóbbi 25 évben nem volt szükség arra, hogy elsõdlegessé tegyük az elrettentést a NATO keleti szárnyán, azonban annak ellenére, hogy máshogy szeretném, jelenleg így kell tennünk" - vélekedett az amerikai védelmi miniszter.

"Az Egyesült Államok továbbra is kitart azon lehetõség mellett, hogy Oroszország visszatér a konstruktív partner szerepéhez, elõrelépve, nem pedig elszigetelve és visszafelé mozogva az idõben, ahogy az manapság tûnik. A hidegháború óta elért haladás nagy részét közösen Oroszországgal értük el. Hadd ismételjem meg! Nem Oroszországgal szemben, ellen vagy nélküle, hanem vele együtt" - mondta Carter.

Az amerikai védelmi tárca vezetõjének kijelentései tükrözik az Egyesült Államok és Oroszország között elmérgesedett viszonyt, amelyben szerepet játszott Moszkva kelet-ukrajnai beavatkozása és a Krím félsziget 2014-ben történt elcsatolása,

valamint az, amit Carter Oroszország erõfeszítéseinek nevezett baltikumi szomszédjai megfélemlítésére. Utóbbi országokkal szemben az Egyesült Államoknak szerzõdéses védelmi kötelezettsége áll fenn, mivel NATO-tagállamokról van szó.

Curtis Scaparrotti Philip Breedlove tábornokot váltja tisztségében az Európában állomásozó amerikai haderõ élén. Scaparrotti Dél-Koreában volt parancsnok amerikai és a szövetséges erõk élén, azt megelõzõen pedig Afganisztánban szolgált. Breedlove tábornok korábban határozottan és ismételten arra figyelmeztetett, hogy a NATO-nak jobban fel kell készülnie az ellenséges viszonyra Oroszországgal.

atv.hu/MTI
Link

Hozzászólások

60 #1 csaba
- 2016-05-04 15:33
"Tovább fegyverkezik Oroszország"

"Oroszország az év végéig két új hadosztályt hoz létre a nyugati és egyet a déli katonai körzetében, hogy ellensúlyozza a NATO-nak a határai közelében végrehajtott haderõ-növelését."

"Sojgu elmondta, hogy az új egységek elhelyezkedésének elõkészítése már elkezdõdött.
A tárcavezetõ elõször januárban jelentette be, hogy három, egyenként mintegy 10 ezer fõs új orosz gépesített lövész hadosztály létesül az ország nyugati területein."

"Szavai szerint 3 ezer repülõgép személyzete készült fel arra, hogy bármely napszakban és nehéz idõjárási körülmények között harci feladatokat hajtson végre, a haditengerészetnél mintegy 240 hajóegység felszíni és víz alatti hajóegység harckészültségét biztosították, a légideszant-egységek pedig 78 ezer ejtõernyõs ugrást hajtottak végre, a többi között az Észak-sark térségében is."

static.kitekinto.hu/kepek/78027/350/61677.jpg
http://kitekinto....oszorszag/
s_kukk
267 #2 Perle
- 2016-05-05 21:31
Ez tetszik:s_pompom

Az oroszok hangversenyt tartottak abban a szír történelmi városban, amelyet segítettek helyreállítani, aknátlanítani,

https://www.youtu...b0hFIf4Zaw
267 #3 Perle
- 2016-05-05 21:52
Nem akarják ellenségenek, mégis már Grúziában hadgyakorlatoznak közösen a grúzokkal. Hazudnak, mint a vízfolyás.
http://www.dni.ru...35976.html

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.39 másodperc
2,679,579 egyedi látogató