Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Erdő Péter: irgalomból tudunk adni annak is, akinek nem jár

TanácsadásIsten? Ne vicceljünk már! Irgalom? Na, ha rajtam bármikor bármi is múlik, ne számítsatok ilyesmire, férgek. Szeretetből, irgalomból tudunk adni annak is, akinek nem jár, tudunk többet adni, többet tenni, mint ami valójában járna valakinek – mondta Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek az esztergomi bazilikában bemutatott pünkösdvasárnapi szentmisén.

Az irgalmasság cselekedetei olyan ajándékok, olyan jótétemények, amelyek az igazságosság alapján nem járnának senkinek – tette hozzá magyar katolikus egyházfő.

Erdő Péter arra hívta fel a figyelmet, hogy maga az Isten is így kezel bennünket. „Többet ajándékoz nekünk, mint amit mi kiérdemelhetnénk” – fogalmazott.

A bíboros szerint ebben a „posztmodern korban” hajlamosak vagyunk arra, hogy vallásosak legyünk, de hívők ne. Jól érezzük magunkat akár a katolikus egyház szertartásán is, de aztán elfelejtjük, mintha életünk számára semmit se jelentene.

Erdő Péter úgy fogalmazott: „a Szentlélek olyan vallásosságot ad nekünk, mely képessé tesz bennünket, hogy ráfigyeljünk Jézus személyére és tanítására, újra és újra, nap mint nap”.

„Napról napra, nem szűnve meg fáradozni azon, hogy az ő akaratát keressük, így tudunk igazán objektív módon vallásos és hívő, a hitben odaadó embernek lenni” – zárta miséjét a magyar katolikus egyház feje.

A keresztény egyházi évben a húsvéti idő a feltámadást követő ötvenedik napon, pünkösd ünnepével zárul. Ekkor a harmadik isteni személy, a Szentlélek eljövetelét és az egyház megszületését ünneplik a katolikusok. A püspökök szerte a világon kiszolgáltatják a bérmálás szentségét.

Hozzászólások

4 #1 Posta Imre
- 2016. május 15. 19:28:39
A Miniszterelnökség államtitkára emléktáblát avatott az egykori guseni koncentrációs táborban

Mintegy 70 ezer ember raboskodott ott 1940-1945 között, köztük nagyon sok magyar. A rabok több mint fele, mintegy 37-38 ezer ember életét vesztette, köztük volt 5-6 ezer magyar fogoly. Gusen Mauthausentől 5-6 kilométerre fekszik, az egyik legkegyetlenebb munkatáborként tartják számon, ahol gázkamrák is működtek.
http://www.hirado...-taborban/

Börtönbe küldi a gyártulajdonosokat az elnök

Termelésüket gazdasági okokból leállító gyárak államosítását és gyártulajdonosok bebörtönzését rendelte el Nicolás Maduro venezuelai elnök.
http://www.hirado...-az-elnok/


Ferenc pápa: Árva és lelki analfabéta a mai világ

Lelki megújulást szorgalmazott Ferenc pápa a kortárs emberiség lelki magányával szemben vasárnap a Szent Péter-bazilikában bemutatott pünkösdi misén.


A katolikus egyházfő homíliájában kijelentette, hogy korunkban is számos jele van az emberiség árvaságának: „az a belső magány, amelyet tömeg közepén is érzünk és néha egzisztenciális szomorúsághoz vezet; az az Istennel szemben feltételezett önállóság, amelyet ugyanakkor a közelsége iránti sóvárgás kísér; az az elterjedt lelki analfabetizmus, amely miatt képtelenek vagyunk imádkozni (...); az a nehézség, hogy a másikban testvérünket lássuk meg”. Hangsúlyozta, hogy a testvériség „az ember DNS-ének része”: „az egymás közötti különbségeknek növelniük kell a közös testvériséghez tartozás örömét”.http://www.168ora...45606.html
12 #2 spartakusz
- 2016. május 16. 07:02:49
Úgy tudom zsidó - ezért kérdem vajon mi lehet a hátsó szándéka?

írtam egy szösszenetet máshova, most ide kívánkozik - olvassátok el - akit érdekel akit nem görgessen tovább!

spari...

"...119.Zsoltár 140:
“A te határozataidból leszek értelmes, gyűlölöm azért a hamisságnak minden ösvényét.;

http://idokjelei....as-folyik/

soraya
2016/03/08 - 21:43
Kedves soraya, írásod most olvastam el, igaz márciusban írtad, most pedig 2016 , május 16. pünkösd hétfő van - és 06:25 óra kor kezdem ezen írásom ; a választ rá - amit írsz ; idézlek:


;Tehát, ha van egy jónak látszó vonal /mondjuk a hadsereg vezetői egy része v. a titkos szolg. egy része, akik átlátnak ezeken és felfejtik a dolgokat, nem gondolom, hogy jön egy új boldogabb időszak, amikor béke lesz a földön. De ezt Isten tudja, hogy meddig tűr. Sokan abban reménykednek, ha ezek eltűnnek és nem lesz pénz jön egy boldogabb világ, mert az ember képes rá, -csakhogy nem képes-. Gondolatom és ez az enyém és nem biztos, h. igazam van:;

Igazad lenne, ha igazad van ; de ez nincs! Megtévesztő írásod sugallata is, rossz kérdés felvetés ,rossz válaszadás a következménye ; pl. ha megkérdezem valakitől: melyik kezeddel törlöd ki a segged ; az automatikusan azt válaszolja BAL v. JOBB KEZEMMEL!
KI HOGYAN!
Na ne ; én WC-papírral szoktam ; értitek: Értetek ; érted ; értem és mindannyinkért írom

Egyáltalán nem akartam hozzá szólni ezen íráshoz, mert tudom, hogy csak vakítás ez is a gojoknak!

De jól van rászántam magam ; és kezdjük az elejétől: Figyelmeztetés ez nem antiszemita írás, mert zsidó és magyar ; szót ír és nem általánosít! ÉRTED!?

Van a zsidó gondolkodás és van a magyar gondolkodás ;
Mivel a cikk témája a pénz az arany ; meg stb. akkor ahhoz szorítkozok, kezdve a magyarokkal ; itt már értsd az okkal beszélek!

Tehát nekik volt aranybányáik legelőször ; mivel ritka fém ; nem oxidálódik - és stb. alkalmas tulajdonsága végett alkalmazta pénznek ; azt nyomatott belőle ; de ha a vas lett volna hasonló tulajdonságú, akkor azzal tette volna ; később az alumíniumot, meg stb. alkalmazta ;
Feltalálta a kereket ; a talicskát hozzá már könnyű volt felfedezni ; mint minden találmányához ; célja a munka könnyítése az ember fizikai munkájának könnyítésére ; mutatkozik meg minden találmányában! Ideológiája a teremtő a természet valós megismerése ; annak töretlen szeretete és ebbéli tudás terjesztése a MÁSOK számára ÉS STB JÓ TULAJDONSÁGAI!

A ZSIDÓ hosszabb lesz, hogy érthető legyek és ne adjak támadási felületet a tudatos és tudatlan halálos ellenségeimnek!

;Palas
2016/03/09 - 23:59
Kedves Soraya!; idézek tőled is:
;Azért nem érdemes túl sokat foglalkozni a háttérhatalommal, akik eladták a lelküket a sátánnak és ő ígért nekik örök életet egy másik bolygón, mert Isten akkor , de addig is szét fogja törni a hatalmukat. Minden napvilágra kerül.
Azt hiszem ennyi elég most;
Látod ; látod Palas, pont ezért kell a ;háttérhatalommal; foglalkoznia a magyarnak, mert nem ISTENI ; ha nem gonosz MÁSOK akik élősködnek az emberiségen!
AZ ISTENI A TEREMTMÉNYEIRŐL GONDOSKODIK!
A NEM EMBERI A MÁSOK PEDIG NEM ; PUSZTÍTJA!
;SEGÍTS MAGADON AZ ISTEN IS MEG SEGÍT; Idéztem mindig!
Így folytatom magyarosan és tárgyilagosan, szolgálva szerényen és alázatosan fajom!


TEHÁT KEZDEM AZ ELEJÉN:

Valamikor nagyon régen, amikor a magyar gondolkodás volt az uralkodó minden hol, nem kellett ezekkel foglalkozni mert nem volt más se ok!

Békében harmóniában és boldogságban éltek az itt ragadottak! A FÖLDÖN!

De amikor a MÁSOK létre jöttek – alkották, az okok, hogy munkájuk végzését könnyítsék, a mások elfajzottak!

Teremtőjük ellen fordultak! Közelebb jövők az időben ami nincs, tehát :

A ZSIDÓNAK NEM VOLT ARANYBÁNYÁJA!
Mit tett – aranyat rabolt és abból pénzt nyomatott – minden egyes Grammjához sok emberi vért tapasztva!

Tehát ehhez viszonyítva a cikkben leírt mocsok még humánusnak is nevezhetném, ha nem tudnám, hogy sok bankár és tönkre ment ember saját kezével vetett végett életének, hátra hagyva a borzalmat szeretteinek is ; meg stb.

A folyamatban enyhültek a módozatok? NEM! ; az aranyrudak rézre való cserélése ; biztosítási csalás az usa két torony épületének felrobbantása - ami három volt ; és onnan a mérhetetlen arany ellopása - legutóbb - volframit ra - Kína lebuktatta őket ; az arany ellopása minden nemzet államtól ; magyaroktól legutóbb surányi mocsok által 64 tonna arany ; előtte a múltban a társzekerek aranyai ; vagy a három aranyvonat ; meg stb. ellopása a magyaroktól!
KI TETTE? HÁT IGEN A HÓDÍTÓ ZSIDÓ ÉS AZ ELZSIDÓSODOTT HOLDUDVARA A VÉRES ARANNYAL KIFIZETETT MEGVETT - CSAHOSOKKAL!
Ma is ez megy MAGYARORSZÁGON - A BELSŐN BIZTOSAN! MERT TAPASZTALOM ; MÉRGEZNEK, PUSZTÍTANAK KEVÉS MUNKABÉR NYUGDÍJ, NINCS OKTATÁS ; NINCS GYÓGYÍTÁS MEG STB!
Minek folytassam ; ebből láthatjátok ez valóban ÁTOK ; érted? ÁT és az OK!

CSAK AZ ÉLTETŐ ÉLHET! MERT MEGVÁLTOZOTT A VILÁG AKI AMI ÉLNI KÍVÁN AKAR ÉS TESZ É R T E ; É R T E D ; É R T E M ; ÉS MINDANNYIUNKÉRT!

Szeretettel: id. Kiss László
2016-05-16 most fejeztem be 07:38 óra kor és küldöm az éterbe!

itt megjegyzem lásd Ukrajnát ott is az első volt az arany ellopása-------
12 #3 spartakusz
- 2016. május 16. 13:56:17
Imre a zsidó nem ment el ide sem! Vajon miért? Köztársasági elnök elment - na persze - elment és szerintem jó tette - mert ha tudja ha nem tudja ezzel is a magyar összefogást népszerűsítette -
ÉS EZ A LÉNYEG - szerintem Ő----SZINTÉN! Mert van az első színt a második - stb. nem mind egy!
hallgassátok meg:
itt:
https://www.youtu...SToTbTSJvI

végtelen türelemmel. id. Kiss László
4 #4 Posta Imre
- 2016. május 16. 14:56:39
Spari, ne bomolj! A magyarnak öltözöttek legalább fele, harmada olyan zsidó, mint szegedi csanád. A "köztársasági elnök"? Az meg ki a faxom?
12 #5 spartakusz
- 2016. május 16. 16:28:52
Imre mit gondolsz, miért kértem, hogy tegyék ki ezt:

https://internetf...r-ki-a-lo/
12 #6 spartakusz
- 2016. május 16. 19:17:27
UFO - kérésem teljesült - úgy látszik a rossz embereket megsemmisített Szíriában - rettegjetek gonoszok...

spari...
https://www.youtu...8T6vTZM-dA
154 #7 kakas
- 2016. május 18. 08:05:49
Spari,te mindent beszopsz?:Dufó mi?Még szerencse,hogy nem szt.Péter..s_vigyori.67.media.tumblr.com/4f309ed018bc37e4028ee828a192ddbe/tumblr_o18g1zF7XR1thk6vpo1_500.gif s_prosztfrigyLM=http://www.livele...1410152633
12 #8 spartakusz
- 2016. május 18. 10:40:23
Spari,te mindent beszopsz?..."

NEM! Írtam a kételkedésem, ami azt jelenti nem hiszem el - de tudom, hogy az első mozgató létezik!

idézem magam:
"....Szerkesztés | Törlés
spartakusz 2016. május 17. 06:26:22
bocs ez lemaradt - a pók hálóját szövi - a program a hidat: https://www.youtu...ql-D6JQ1Bc ugye értitek? spari...
Szerkesztés | Törlés
spartakusz 2016. május 17. 06:22:07
Jó reggelt jó magyarok! hableany 2016.05.16. 23:22 akár hamis akár nem már lényegtelen - mert tudom a gonosznak annyi! Írtam de végszót még nem hozzá címe a SPEJZ és hogy tudd: a zsidónak spejza van a magyarnak éléskamrája... spari... ui: mikor úgy látom nyilvánosságra hozom írásom...
Innen:
http://postaimre.magyarnemzetikormany.com/infusions/shoutbox_panel/shoutbox_archive.php?rowstart=20
szóval -

Kedves kakas mi magyaroknak ez a bajunk - te jól csináltad most, mert kérdeztél - más kijelentette volna - te mindent be szopsz!
Amit hiszek de nem tudok - azt - illetve ahhoz kell az értelmes diskurzus - vita - szópárbaj - - de ha vannak akik tudálékosak véget vetnek neki, mint legutóbb a lapos vagy gömbölyűnek - pedig ha tudná, hogy görbén lát, engedte volna tovább a kutatást!

id. Kiss László

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.41 másodperc
2,486,186 egyedi látogató