Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Földgázvezetéket akart a levegőbe repíteni a HVIM

TanácsadásEzek szerint torockai egy tenorszervezetet irányít "magyar" polgármesterként, zsidóként. Annak idején Budaházynak is mondtam, kár bohóckodni, mert a szolgálatok mellett labdába se rúghat. Úgy hülyék ezek a "gyerekek", ahogy vannak. Az oroszok meg magasról lexarták őket és milyen jól tették. Ezek arra jók, hogy lejárassák és ellehetetlenítsék a "valódi" akaratot. Sima szakszolgálati munka volt. A román földgázhálózat egyik fontos vezetékét tervezte levegőbe repíteni a csütörtökön vád alá helyezett Beke István és Szőcs Zoltán segítségével a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) – állítja a szervezett bűnözés és terrorizmus elleni ügyészség (DIICOT) vádiratára hivatkozva a news.ro.

A két kézdivásárhelyi férfit csütörtökön állította bíróság elé a DIICOT, a nyomozóhatóság szerint ugyanis petárdabombát akartak robbantani a december elsejei román nemzeti ünnepen, Kézdivásárhelyen.

A news.ro által megszerzett – és egyebek között a stirileprotv.ro honlapon részletesen ismertetett – vádirat szerint azonban a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) egy komolyabb terrorakcióra is készült Romániában. A dokumentumban ismertetett lehallgatási jegyzőkönyvek szerint az Erdélyt átszelő, Bukarest felé tartó földgázvezetéket akarták levegőbe repíteni egy Kézdivásárhelyhez közeli szakaszon a december elsejei robbantás után.

Az ügyészek azt állítják, hogy a mozgalom más országok szélsőséges csoportosulásaival állt kapcsolatban, ugyanakkor orosz szervezetektől akartak támogatást szerezni. A DIICOT szerint a HVIM tagjai olyan csoportokkal is felvették a kapcsolatot, mint a baszk ETA, az IRA, valamint „Románia számára ellenséges szervezetek”, például a Bolgár Nemzeti Mozgalom, vagy a moldovai Nemzeti Demokrata Mozgalom. A vádiratban szerepel az is, hogy a kézdivásárhelyi robbantásokat követően a HVIM az újabb akciójához orosz szervezetektől akart támogatást szerezni.

A DIICOT Beke Istvánt közösség elleni merényletkísérlettel, valamint a robbanóanyagokra vonatkozó szabályok megsértésének a kísérletével, Szőcs Zoltánt közösség elleni merényletre való felbujtással, a robbanóanyagokra vonatkozó szabályok megsértésére történő felbujtással vádolják. Mindkét férfi előzetes letartóztatásban várja ügye tárgyalását.
Link

Hozzászólások

30 #1 osmagyar
- 2016. május 20. 21:04:19
Nagyon amatőrök voltak a HVIM legények. Ott hibáztak, hogy a petárdabombát nem rejtették foci belsejébe.
249 #2 Bazalt
- 2016. május 20. 21:38:10
Shalom!

Én tanákoztam velük Auswitzban is.
267 #3 Perle
- 2016. május 20. 22:44:40
Én el sem hiszem az egész történetet, vádat. Miért akarták volna ezt?
236 #4 Vazul
- 2016. május 20. 23:11:31
Perle, mivel béka van és a magyarokat akarják lejáratni minden szinten a cigány románok, így nem merül fel kérdés.

Május 13-án Vlagyimir Putyin élesen bírálta az amerikai rakétarendszerek telepítését hazája közelében, és megfogadta, semlegesít bármely Oroszország ellen irányuló fenyegetést. Putyin megjegyzései egy nappal azután jöttek, hogy az Egyesült Államok szárazföldi rakétarendszert aktivált Romániában, Oroszország korábbi figyelmeztetései ellenére. Moszkva már többször figyelmeztetett, hogy ez a lépés a nyugat-balkáni régió biztonságát nehezíti meg. http://presstv.co...-EU-Shoigu
60 #5 csaba
- 2016. május 23. 14:12:03
"Elutasítja a HVIM a román ügyészség terrorvádját"

"A mozgalom szerint a bukaresti politikai elit ismét a magyarellenességből akar magának tőkét kovácsolni romániai általános választások előtt. "Ezt a gyomorforgató, soviniszta taktikát elutasítjuk" -írják. Hozzáteszik: bíznak benne, hogy a választások után a nyíltan magyarellenes tendenciák enyhülnek majd és tagjaik visszanyerik szabadságukat."
http://kitekinto....0MA4zHXuoY
:o

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.36 másodperc
2,486,179 egyedi látogató