Honnan olvasnak:Le lesztek figyuzva!!!

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

A gyógyszer is másként hat a nõkre és a férfiakra

TanácsadásNa bakker, eddig testtömegindex alapján mérték, mértéktelenül hermafroditákra szabva, most meg "kiderül", hogy mégis van nõ és férfi? Hát mi a fene zajlik itt? Mindenki meghülyült, vagy eddig volt hülye, csak aszitte, hogy normális? A nõk és a férfiak különböznek biológiailag, nem reagálnak azonos módon a betegségekre, illetve a gyógyszeres kezelésekre és ezt a tényt a kutatásokban ezentúl figyelembe kell venni. Erre az egyre kevésbé nyilvánvaló igazságra hívta fel a figyelmet a napokban a Francia Orvosi Akadémia.

Az egészségtudományi kutatásokban, az orvosi gyakorlatban, illetve az orvosképzésben egyaránt tudatosítani kell azt a tényt, hogy alapvetõ biológiai eltérés van a nõk és a férfiak között, ezért a betegségek kezelésénél sokkal jobban oda kell figyelni a nemi hovatartozásra, olvasható a Francia Orvosi Akadémia által kiadott ajánlásban. A dokumentum szerint ma már nyilvánvalóvá vált, hogy a nõk és a férfiak más és más betegségekre hajlamosak.

A táplálkozási zavarok - fõleg az anorexia-, a depresszió, a pajzsmirigy-betegségek vagy a csontritkulás elsõsorban a nõket érintik, míg az autizmus, az agy- és a hasnyálmirigy daganat vagy az agyvérzés a férfiak körében gyakoribb. De a jeles testület szerint nem csak a hajlamosság tekintetében van különbség a nemek között: szerintük azonos betegség esetén a nõk és a férfiak eltérõ módon reagálnak a kezelésekre, az elõbbieknél a gyógyszerek csaknem kétszer gyakrabban okoznak komoly mellékhatásokat.

Az akadémia tagjai számára mindebbõl az következik, hogy a nemi különbségeket a gyógyszer-kutatásokban is figyelembe kell venni, olyannyira, hogy az állatkísérleteknél szerintük immár nem lehet elhanyagolni azt a szempontot, hogy egy adott hatóanyagot hím vagy nõstény példányon tesztelnek-e, a sejtek ugyanis a nem függvényében eltérõen viselkednek.

Bár az akadémia ajánlása kizárólag a gyógyítás területére vonatkozik, a szöveg várhatóan komoly társadalmi hatást fog eredményezni, megfékezi ugyanis a gender-elmélet legszélsõségesebb hirdetõit, akik évek óta azt hangsúlyozzák, hogy nincs különbség a nemek között.

Közvetlenül nem függ össze a jelentéssel, de a francia sajtóban az elmúlt hetekben számos írás jelent meg egy eddig teljesen félreismert nõi betegségrõl, az úgynevezett endometriózisról, amely a menstruáció alatt jelentkezik, és elviselhetetlen fájdalmakkal jár. A kizárólag nõket érintõ baj körüli diskurzus tovább erõsíti azt a felismerést, hogy a nemek között alapvetõ különbségek vannak.

A menstruációnál maradva érdemes megemlíteni azt is, hogy immár Franciaországban is megjelent az az elképzelés miszerint a dolgozó nõknek alanyi jogon legalább két fizetett szabadnapot kellene biztosítani havi vérzésük idejére, hogy a legfájdalmasabb idõszakot nyugodt körülmények között vészelhessék át. Ez az elképzelés nem utópia: számos brit vállalatnál már évek óta bevett gyakorlatnak számít.Link

Hozzászólások

3 #1 Enid
- 2016-07-01 13:53
"Egye fene!"- mondhatnook. :) az Ember leszokooban van roola. Van is nagy riadalom ...
267 #2 Perle
- 2016-07-03 11:40
Ez felfedezeés majd újra lökést ad a gyógyszergyártásnak. Lehet majd mindegyik gyógyszerbõl két vagy három fajtát készíteni.
Csak a patikus meg ne kérdezze, hogy a szer nõnek vagy férfinak kelle-e ? Mert az az állásába kerülhet.;)

Itt egy 2005-os ffelfedezés a koleszterinrõl. A magyasabb koleszterin szinttel élõ emberek szellemi teljesítménye jobb, mint az alacsonyabbal rendelkezõké.
híwww.ncbi.nlm.n...d/15673620
Ezért írják fel a fetegeknel ezt a gyógyszert ha indokolt, ha nem.
9 #3 vala_ki
- 2016-07-04 10:32
Még a végén kiderül, hogy a hiperszuper diagnózisok sem a legmegbízhatóbbak?
http://index.hu/t..._a_kukaba/
267 #4 Perle
- 2016-07-04 12:03
Ennek az amerikai fickónak az írasait kellene olvasgatnunk, ha lenne itthon valaki, aki a könyveit terjeszetné: Megmondja a tutit a gyógyszerekrõl és a gyógyszer bizniszrõl.
http://www.pharma...
267 #5 Perle
- 2016-07-04 13:19
A cseh tudományso akadémia egy nemzetközi tudóscsoportja közel áll ahhoz, hogy felfedezze az Alzheimer kór okát:
http://www.prague...rs-disease
120 #6 Vakeger
- 2016-07-05 06:09
A zagyam is tiszta koleszterin. Kár lenne agycsökkentõt bevenni. Hofi is tudta, mikor az orvos nem mondja meg mire írja fel a gyogyit, õ meg nem mondja meg mire használja. Az életnek amúgy nem csak hossza van, hanem szélessége is!
60 #7 csaba
- 2016-07-06 17:11
"A Monsanto glifozátja továbbra is legálisan mérgezi a környezetet és az embereket"

"A glifozát körül még mindig folyik a harc Európában, és a Monsanto azt akarja, hogy újabb 15 évre megkapják rá a forgalmazási engedélyt. Sokan szólnak a használata mellett, de egyre többen vélik úgy, hogy a széles körben elterjedt gyomirtó rákkeltõ hatású lehet. Ez utóbbi érv mellett szólnak azok a független tudományos vizsgálatok, melyek alátámasztják a szer élõvilágra gyakorolt súlyos következményekkel járó hatásait.

A glifozát gyomirtó használata annyira kiterjedt, hogy különbözõ nevek alatt gyakorlatilag a legkisebb vetõmag bolttól a nagyobb kertészeti áruházakig bárhol beszerezhetõ. Hogy csak egy példát vegyünk, a Monsanto által gyártott kiskerti használatra is szánt Glialka totális gyomirtó hatóanyaga szintén a glifozát.

A termõföldeken kiszórt glifozát a használatot követõen bekerül a vizekbe, és az élelmiszerekbe. Szakemberek azt is kimutatták, hogy a glifozát valamennyi népszerû sörmárkában jelen van.

Közben a Monsanto úgy próbálja újra engedélyeztetni a glifozátot, hogy a hatásairól szóló tanulmányok titkosak. Ezen tanulmányokat pedig legtöbbször a Monsanto által fizetett szakértõk készítik.

Ugyanakkor független vizsgálatok azt erõsítették meg, hogy a glifozát rákot és endokrin zavarokat okozhat.

Az alábbi összeállításban olyan gazdák és tenyésztõk is megszólalnak, akik már megfizették, vagy jelenleg is fizetik az árát annak, hogy a környezetükben glifozátot használnak."

kepfeltoltes.hu/160706/monsanto_roundup_glialka_glifoz_t_r_k_r_kkelt__endokrin_zavar_betegs_g_eg_szs_g__lelmiszer_t_pl_l_k_l_nc_enged_ly_m_reg_video_betilt_s-2016-_j_vil_gtudat_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://indavideo....
http://ujvilagtud...s.html?m=1
s_ezt-ni
267 #8 Perle
- 2016-07-11 14:40
Az orvosi marihuana miatt kevesebb gyógyszert írnak fel az orvosok, mentesülnek a betegek a gyógyszer mellékhtásaitól.
Amerikai orvosi lapból:
http://content.he...0.abstract

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.67 másodperc
2,679,671 egyedi látogató