Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Indul az óriási hadgyakorlat az oroszok bosszantására

TechnikaFigyelem, ez nem gyakorlat! Egy hónapon belül ez már a második nagyszabású ukrán-amerikai hadgyakorlat Ukrajnában.

Nagyszabású ukrán-amerikai haditengerészeti gyakorlat kezdődött hétfőn a dél-ukrajnai Odessza és Mikolajiv megyékben, valamint a Fekete-tenger északnyugati részén - közölte a kijevi védelmi minisztérium.

A Sea Breeze-2016 (Tengeri Szellő) fedőnevű gyakorlaton Ukrajna, az Egyesült Államok, Törökország és Románia több mint 25 hadihajója vesz részt. Idén a haditengerészeten és a légierőn kívül szárazföldi erők is csatlakoznak a gyakorlathoz egy többnemzetiségű taktikai csoporttal. A manővereken részt vesz egyebek mellett az ukrán flotta zászlóshajója, a Hetman Szahajdacsnij fregatt is.

A fegyveres erők lehetséges válsághelyzetekre a NATO-szabványoknak megfelelő válaszlépéseket fognak gyakorolni.

A hadgyakorlat a tervek szerint július 30-ig tart.

Rövid időn belül ez már a második

Június 27. és július 8. között a nyugat-ukrajnai Lviv megyében lévő javorivi lőtéren rendezték meg a Rapid Trident-2016 elnevezésű gyakorlatot, amelyben összesen 14 külföldi - főként NATO-tag - ország több mint 1800 katonája vett részt.

A kijevi védelmi minisztérium korábban nyilvánosságra hozta, hogy idén az ukrán fegyveres erők a tervek szerint legalább tíz nemzetközi hadgyakorlaton vesznek részt, ebből négy lesz Ukrajna területén, a többi az ország határain kívül.Link

Hozzászólások

4 #1 Posta Imre
- 2016. július 19. 19:26:53
NATO-gépektől hemzsegett a magyar légtér

A múltban békeidőben ritka, de a jövőben a jelek szerint gyakrabban ismétlődő forgalmi helyzet volt hétfőn hazánk légterében – tudtuk meg. A honvédség megszokott Gripenjei mellett ugyanis jóformán egy időben repültek Magyarország felett az amerikai légierő F–16-os vadászgépei, A–10-es csatarepülőgépei, de átrepülés közben a kecskeméti bázison leszálltak tankolni a német Luftwaffe Tornado harci gépei, illetve Budapest külső kerületei felett olvasóink beszámoltak amerikai Black Hawk helikopterek átrepüléséről is.

Az amerikai harci gépek közül az F–16-osok értesülésünk szerint a coloradói Légi Nemzeti Gárdához (ANG) tartoznak, és pénteken érkeztek a pápai légibázisra, hogy itt gyakorlatozzanak. Talán nem függetlenül attól, hogy a korábbi beszámolónk szerint pár hete Újmajorba érkezett, Bradley lánctalpasokkal felszerelt amerikai 5-7. páncélozott felderítő zászlóalj gyakorlatának is épp ma kezdődött az éleslövészeti fázisa a honvédség bakonyi lőterén. A gépeket az Oroszországgal szembeni Európai Megerősítési Kezdeményezés (ERI) program keretében telepítették át Európába, felszerelésüket még a múlt héten hozta el a dunántúli repülőtérre a mississippi gárdisták C–17-es óriásgépe. Az F–16-osokat ma több helyütt is látták, meglepetést keltett, hogy a főváros közelében is. Az A–10-esek nem Magyarországról, hanem a szlovákiai Sliac légibázisáról repülnek, ők Indiana állam ANG-jéhez tartoznak, és két hete érkeztek északi szomszédainkhoz. Felbukkanásuk a magyar légtérben – Egerszalókról kaptunk hírt repülésükről – annak a jele, hogy az amerikaiak elérték: a fogadó NATO-országok között könnyedén mozoghatnak. Mivel kis magasságban voltak, elképzelhető, hogy előretolt repülésirányítók gyakoroltatásában működtek közre a honvédséggel.http://mno.hu/bel...er-1352555

Egy török lap szerint Amerika meg akarta öletni Erdogant


„Gülen terroristáin keresztül golyókat zúdítottak a népünkre” – írja túlfűtött jegyzetében a Yeni Safak főszerkesztője.

Az egyik nagy török napilap, a konzervatív Yeni Safak főszerkesztője azt állította keddi jegyzetében, hogy a múlt heti puccskísérletet az Egyesült Államok tervelte ki, azért, hogy megöljék Recep Tayyip Erdogant.http://24.hu/kulf...-erdogant/
8 #2 miskolcilaci
- 2016. július 19. 21:49:25
Doki! Ez is megér egy misét..
http://www.anna-n...node/61165

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.37 másodperc
2,482,823 egyedi látogató