Honnan olvasnak:Le lesztek figyuzva!!!

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Indul az óriási hadgyakorlat az oroszok bosszantására

TechnikaFigyelem, ez nem gyakorlat! Egy hónapon belül ez már a második nagyszabású ukrán-amerikai hadgyakorlat Ukrajnában.

Nagyszabású ukrán-amerikai haditengerészeti gyakorlat kezdõdött hétfõn a dél-ukrajnai Odessza és Mikolajiv megyékben, valamint a Fekete-tenger északnyugati részén - közölte a kijevi védelmi minisztérium.

A Sea Breeze-2016 (Tengeri Szellõ) fedõnevû gyakorlaton Ukrajna, az Egyesült Államok, Törökország és Románia több mint 25 hadihajója vesz részt. Idén a haditengerészeten és a légierõn kívül szárazföldi erõk is csatlakoznak a gyakorlathoz egy többnemzetiségû taktikai csoporttal. A manõvereken részt vesz egyebek mellett az ukrán flotta zászlóshajója, a Hetman Szahajdacsnij fregatt is.

A fegyveres erõk lehetséges válsághelyzetekre a NATO-szabványoknak megfelelõ válaszlépéseket fognak gyakorolni.

A hadgyakorlat a tervek szerint július 30-ig tart.

Rövid idõn belül ez már a második

Június 27. és július 8. között a nyugat-ukrajnai Lviv megyében lévõ javorivi lõtéren rendezték meg a Rapid Trident-2016 elnevezésû gyakorlatot, amelyben összesen 14 külföldi - fõként NATO-tag - ország több mint 1800 katonája vett részt.

A kijevi védelmi minisztérium korábban nyilvánosságra hozta, hogy idén az ukrán fegyveres erõk a tervek szerint legalább tíz nemzetközi hadgyakorlaton vesznek részt, ebbõl négy lesz Ukrajna területén, a többi az ország határain kívül.Link

Hozzászólások

4 #1 Posta Imre
- 2016-07-19 19:26
NATO-gépektõl hemzsegett a magyar légtér

A múltban békeidõben ritka, de a jövõben a jelek szerint gyakrabban ismétlõdõ forgalmi helyzet volt hétfõn hazánk légterében – tudtuk meg. A honvédség megszokott Gripenjei mellett ugyanis jóformán egy idõben repültek Magyarország felett az amerikai légierõ F–16-os vadászgépei, A–10-es csatarepülõgépei, de átrepülés közben a kecskeméti bázison leszálltak tankolni a német Luftwaffe Tornado harci gépei, illetve Budapest külsõ kerületei felett olvasóink beszámoltak amerikai Black Hawk helikopterek átrepülésérõl is.

Az amerikai harci gépek közül az F–16-osok értesülésünk szerint a coloradói Légi Nemzeti Gárdához (ANG) tartoznak, és pénteken érkeztek a pápai légibázisra, hogy itt gyakorlatozzanak. Talán nem függetlenül attól, hogy a korábbi beszámolónk szerint pár hete Újmajorba érkezett, Bradley lánctalpasokkal felszerelt amerikai 5-7. páncélozott felderítõ zászlóalj gyakorlatának is épp ma kezdõdött az éleslövészeti fázisa a honvédség bakonyi lõterén. A gépeket az Oroszországgal szembeni Európai Megerõsítési Kezdeményezés (ERI) program keretében telepítették át Európába, felszerelésüket még a múlt héten hozta el a dunántúli repülõtérre a mississippi gárdisták C–17-es óriásgépe. Az F–16-osokat ma több helyütt is látták, meglepetést keltett, hogy a fõváros közelében is. Az A–10-esek nem Magyarországról, hanem a szlovákiai Sliac légibázisáról repülnek, õk Indiana állam ANG-jéhez tartoznak, és két hete érkeztek északi szomszédainkhoz. Felbukkanásuk a magyar légtérben – Egerszalókról kaptunk hírt repülésükrõl – annak a jele, hogy az amerikaiak elérték: a fogadó NATO-országok között könnyedén mozoghatnak. Mivel kis magasságban voltak, elképzelhetõ, hogy elõretolt repülésirányítók gyakoroltatásában mûködtek közre a honvédséggel.http://mno.hu/bel...er-1352555

Egy török lap szerint Amerika meg akarta öletni Erdogant


„Gülen terroristáin keresztül golyókat zúdítottak a népünkre” – írja túlfûtött jegyzetében a Yeni Safak fõszerkesztõje.

Az egyik nagy török napilap, a konzervatív Yeni Safak fõszerkesztõje azt állította keddi jegyzetében, hogy a múlt heti puccskísérletet az Egyesült Államok tervelte ki, azért, hogy megöljék Recep Tayyip Erdogant.http://24.hu/kulf...-erdogant/
8 #2 miskolcilaci
- 2016-07-19 21:49
Doki! Ez is megér egy misét..
http://www.anna-n...node/61165

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.33 másodperc
2,746,038 egyedi látogató