Honnan olvasnak:Le lesztek figyuzva!!!

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Románia nem nevezhetõ mûködõ jogállamnak!

TanácsadásMi nem nevezhetõ minek? Há' ezek mind egy szálig mocskos zsidók és bérenceik....bármerre nézünk. Állam? Az meg leesett rég. Jog? Az meg mi a retkes jóqvaanyja? Egy olyan ország, amelyben a titkosszolgálatokat is bevonják az állami tisztségviselõk és igazságszolgáltatási vezetõk kinevezésébe, nem nevezhetõ mûködõ jogállamnak - szögezte le a Romániai Bírák Országos Szövetsége (UNJR) Klaus Iohannis államfõhöz intézett nyílt levelében.

A bírák érdekvédelmi szervezete éles hangon bírálta az elnököt amiatt, hogy nem válaszolt érdemben azoknak a politikusoknak, akik a Román Hírszerzõ Szolgálatnak (SRI) az igazságszolgáltatásra gyakorolt állítólagos befolyását sérelmezték.

Múlt héten ugyanis két - egymással is rivalizáló, a parlamenti küszöb átlépésében reménykedõ - kisebb párt vezetõje, Calin Popescu Tariceanu szenátusi elnök, a szabadelvû ALDE, és Traian Basescu volt államfõ, a jobboldali Népi Mozgalom Pártja (PMP) elnöke is visszaéléssel vádolta a korrupcióellenes ügyészséget (DNA) és a SRI-t, mondván, hogy a korrupcióellenes harcot valójában politikai célokra, a "kényelmetlen politikai ellenfelek" ellen használják, jogtalanul felülírva a demokratikusan megválasztott intézmények döntéseit.

Basescu szerint Románia "maffia-állammá változott", amelyben a SRI és a DNA minden civil ellenõrzés alól elszabadult. Amikor Tariceanu felhívást intézett az államfõhöz, tisztázza, hogy megalapozottak-e a hivatali elõdje által megfogalmazott súlyos vádak, Iohannis azzal vágott vissza, hogy a Romániában a jogállam mûködik, és nem valami hiteles, amikor ezt olyanok kérdõjelezik meg, akik ellen bûnvádi eljárás folyik.

A bírák egyesülete szerint éppen az ilyen, "minden kritikát elutasító" nyilatkozatok bizonyítják azt, hogy "Romániában nem mûködik a demokratikus szabványok szerint a jogállamiság". Az UNJR szerint Iohannisnak kötelessége lett volna komolyan venni és kivizsgálni a figyelmeztetést, függetlenül attól, kitõl származik, mint ahogy a DNA sem tekinthet el azoktól a feljelentésektõl, amelyeket elítéltek, vagy gyanúsítottak tesznek. "A SRI igazságszolgáltatásra gyakorolt befolyása roppan súlyos vád, erre nem válasz az, hogy Ön kinyilatkozza, márpedig a jogállam mûködik" - írta nyílt levelében a civil szervezet.

Az UNJR felszólította az államfõt, hogy az alkotmányosság õreként tisztázza: milyen jogszabály alapján ellenõrzi a SRI kinevezésük elõtt az igazságszolgáltatás vezetõ tisztségeire, és a legfelsõ bírósági tagságra pályázó jelölteket.Link

Hozzászólások

162 #1 fapipa
- 2016-08-08 17:39
No ez meg mi a szentség akar lenni ?? Az MNB trojai falova ??
http://index.hu/b..._matolcsy/

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.28 másodperc
2,750,708 egyedi látogató