Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Hagymakupolás templomokkal űzi a melegeket és foglalja el Európát Putyin

KultúraJönnek a szkíta-pópák, ahogy megígértem. A "fehér világ" megmentője a zisten kiválasztottja nem macskázik. Kipafuttában megoldja a világ össze szabadkőműves-zsidó és vallási problémáját! Kúpot már öntök, hagymám is van, az már majdnem ortodox, nem? Aminy! Moldovától Franciaországig nagy terjeszkedésben van az orosz állam bizalmát és befolyását élvező ortodox egyház. Nyíltan támogatják Putyin rendszerét és terjesztik az ideológiát, miközben a liberális Európát erodálják.


Megrémültek a franciák Párizsban, amikor az oroszok elkezdtek nyomulni azzal, hogy egy orosz ortodox templomot építenének a Szajna partján, egy elegáns városrészben. Egyből a dörzsölt ex-KGB-s Vlagyimir Putyint sejtették a háttérben. Pedig nem biztos, hogy le akarnak bárkit hallgatni, az orosz terjeszkedés része az ortodox egyház is, ami bárhol képes kikelni a melegek jogai ellen – áll a New York Times riportjában.

Franciaországban máshol is nyomul a Kirill pátriárka vezette orosz ortodox egyház, a kisebb felekezeteket igyekszik maga alá gyűrni. Közben Moldovában a nyugathoz való közeledést, Montenegróban a NATO-csatlakozást próbálják az egyház pásztorai megtorpedózni.
Nizzai temető kell

Nizzában egy temető üzemeltetése körül lángolt fel a vita, mivel a franciaországi ortodoxok zöme a konstantinápolyi pátriárka alá tartozik a moszkvai helyett. Ezek között megy a hadakozás a templomok és temetők felett. Putyin pedig egyházát használja pallosul a liberális Európa ellen. Háttérként tudni kell, hogy az egy egyházfő által irányított katolikus egyházzal szemben az ortodoxia világa tucatnyinál is több felekezetre bomlik (van orosz, szerb, román ortodox egyház stb.).
2861322 06/01/2016 June 1, 2016. Russian President Vladimir Putin at the Church of Saint Martyrs Vera, Nadezhda, Lyubov and Their Mother Sofia on the premises of Dima Rogachev Center of Children's Haematology in Moscow. Alexei Druzhinin/Sputnik
Alexei Druzhinin/Sputnik

Moldova példája elég érdekes. Hiába váltak le a Szovjetunió szétesésekor, az ortodox egyházukat a mai napig Moszkvából irányítják, a vezetőket innen nevezik ki. És ezek az egyházi vezetők mindent megtettek, hogy Moldova ne kössön paktumot az Európai Unióval. Az egyik hatásos érv az volt a hívek felé, hogy az új biometrikus útlevelek (amik az Unióba kellenének) 13 számjeggyel azonosítják az embert, az meg sátánista szám.

Hozzáteszik még, az EU elidegeníti Istentől a híveket, ez meg tarthatatlan. Ahogy az is, hogy melegfelvonulást tartottak nemrég Chisinauban, a fővárosban, de ott voltak a Moszkva-párti szocdem ellentüntetők is, na meg mellettük az ortodox papok, akik megátkozták a homoszexuálisokat. Őket Párizsban is ugyanúgy támadják, az oroszok az élvonalban szapulták a melegeket az egyneműek házasságának 2013-as bevezetésekor.
Lefőzték a szaúdiakat is

Az említett párizsi ortodox templomot és vallási központot is újra felhozza a cikk, mint Putyin kinyújtott karját, amivel a modernitást és egyenlőséget csapja arcul. A központ az orosz állam tulajdonában van, Kanadát és Szaúd-Arábiát is sikerült legyűrniük a telek megvásárlásával anno. Ez azért is lehet fontos, mert az Alekszander Nyevszkij-katedrális az 1917-es bolsevik forradalom óta a konstantinápolyi patriarchátus alá tartozik, hiába szerette volna még Joszif Sztálin is visszakapni.

Ha azt nem is, a nizzai Szent Miklós-katedrálist megkapták. Volt is nagy ünnepség és vacsora orosz diplomatákkal és a város francia előkelőségeivel. Ki is jelentették az oroszok, hogy az üzenet egyértelmű: nemzetük megszentelt és örök, a katedrális pedig az orosz világ sarokköve. A francia vendégek mindenhez tapsoltak, még az elcsatolt Krím felemlegetéséhez is. Az oroszpárti légkört csak fokozta a jőlius 14-i helyi terrortámadás a teherautóval (amiben a katedrális egyik dolgozója is meghalt).

A katedrális papját, Andrej Eliszejevet sokan támadják Kreml-pártisággal, de szerinte csak Oroszország ellenségei akarják bemocskolni. Az meg mindig természetes volt Nagy Péter cár óta, hogy az állam egyik kvázi minisztériuma az egyház. Mindnesetre a temető körül – ahol az orosz forradalom elől elmenekült emigránsok is nyugszanak – még mindig forr a levegő, egymás után cserélik le egymás lakatjait a rivális ortodoxok. Most fegyverszünet van, de ahogy a Moszkva-ellenesek vezetője, Alexis Obolensky mondta:

Nem fognak leállni addig, amíg nem irányítanak mindent. Egy nap a Promenade des Anglais [Angolok sétánya] is a Promenade des Russes [Oroszok sétánya] nevet fogja viselni.
Link

Hozzászólások

272 #1 Kameleon
- 2016. szeptember 15. 09:35:05
Jelen-a apos-tol... Piros-fehér-zöld...

dmdonskoy.ru/sites/default/files/field/image-page/patriarh_kirill_3.jpg

"#7 | Kameleon - 2015. július 20. 19:44:12
Imre, látod... erről beszélgetünk pont ma. Felülírni nem lehet, ami rendelve vagyon.

Ez olyan mint a Pátria latinul: Haza, Szülőföld.
És hogy hívták a Birodalmat? Pártia-Parthia-Pártus...
Szülőföld a-KI Pártol. Pátriárka aki KI-rill és Mordvin.

Tarolt a Spirit of Atilla a csiliszószok világversenyén"
http://magyarnemz...454#c95413
4 #2 Posta Imre
- 2016. szeptember 15. 09:41:49
Kaméleon a továrisok kora lej-árt. Továr jelentése "áru" és a sok áru (ló) elözönlötte a tekét. Továr-isi (elvtársak) jelentése szó szerint: keresd az árut. Barmok vagyunk. Köpő-nyeg váltás bármikor bármilyen színben, méretben, de Ember nem lesz xarból.
272 #3 Kameleon
- 2016. szeptember 15. 09:52:22
Im-ró, te is tudod hogy ez egy magosabb szint. Csak azt sajnálom hogy kevesen tesznek. A körök körbe járva, ami örök, az őrök által.
4 #4 Posta Imre
- 2016. szeptember 15. 10:22:06
Tudod, hogy tudom. Nem neked üzentem ezzel....s_hihi
8 #5 miskolcilaci
- 2016. szeptember 15. 16:13:06
kepfeltoltes.hu/151206/tumblr_nys73uvxAs1ukt5d4o1_400_www.kepfeltoltes.hu_.gif
2 #6 gerry
- 2016. szeptember 15. 19:37:31
Nekem azon a középsõ képen tetszik a fizimiskája - az arc karakterét nézve értelmes a fazon. Az utolsó két pápa helyett szívesebben láttam volna õt a Vatikában!

Persze lehet, hogy tévedek. Viszont a lehajtható kereszt az nagyon baró!s_vigyori
(Biztos azért kell, hogy az autó belsõ tetõhuzata ne sérüljön meg :D)
4 #7 Posta Imre
- 2016. szeptember 15. 19:47:32
Gerry, igen, tévedsz. Kirillt, nem az "egyházat" odakinn az értelmesebbje ugyanolyan "bizniszzsidónak" tartja, képmutatónak....mint az itteniek zölderdő pétert. De most nem a személye fontos. Ha kell, holnap , mde már tennap is megfogad mindent és azt mondja, amit mondanak neki. Oszt ennyi. Mondottam, embert nem lehet csak úgy elővarázsolni és, ha csak xarka van, akkor a xarka játssza el a szerepét az ember meg tapsikol hozzá. Legalább két degeneráció esett el ebben a fostengerben a liberális harcmezőn. Most van a fordulat, csak az orkoknak is ad-dik ember bőrbe kell bújni, nehogy az ember elijedjen emberré válni... immár sokadjára. Lesz itt minden, égi áldás, manna, money meg olyan rohadtul szentek, hogy én erre már csak tüsszentek.
2 #8 gerry
- 2016. szeptember 15. 20:09:56
...akkor Melaszos (hagyma)kupola ! ... még jó, hogy nem hiszek egyik vallásmagyarázatban sem.

Velem kezdõdött az élet és általam fejezõdik be.
267 #9 Perle
- 2016. szeptember 15. 20:56:15
"Moldova példája elég érdekes. Hiába váltak le a Szovjetunió szétesésekor, az ortodox egyházukat a mai napig Moszkvából irányítják,"

A katolikus egyházakat talán nem egy helyről irányítják?
s_nezem

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.39 másodperc
2,486,602 egyedi látogató