Honnan olvasnak:Le lesztek figyuzva!!!

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Kishegyes: Ötven koszovói cigány családot telepítettek a településre - A VMSZ hallgat

TechnikaJaj má' mit köll úgy odalenin? A lopitikusz hazudik. És? Ki nem tudja még? Háború lesz. Okot kell adni és a sok cigányt kiseperni egy adott területre, de ez a sok idióta magyar nem ért a szóból. Három hete még pénzt és energiát sem kímélõ kampányt folytatott a VMSZ a magyarországi kényszer betelepítések ellen, de az általuk vezetett délvidéki magyar falvak tudatos betelepítési hulláma és folyamatos elcigányosítása úgy tûnik már nem zavarja õket.

Kishegyesen alig három hete tartott lakossági fórumot a Vajdasági Magyar Szövetség, ahol az október ötödikei népszavazás kapcsán a "nem" szavazatra biztatták a szavazati joggal rendelkezõket.

A kishegyesi lakossági fórumon jelen volt Babity János, Magyarország szabadkai fõkonzulja, Nyilas Mihály, tartományi oktatási titkár és a VMSZ elnökségi tagja, Juhász Bálint, a VMSZ Kishegyes községi szervezetének elnöke és a Prosperitati Alapítvány ügyvezetõje, valamint Paskó Csaba kelebiai plébános, a VMSZ választási listájáról az MNT legfõbb szervében, a Végrehajtó Bizottságban politizáló gasztroceleb pap, aki a Kereszténység és az iszlám kapcsolatáról beszélt .

Nyilas Mihály egyébként korábban Magyarkanizsa polgármestere volt, amelynek a VMSZ által vezetett önkormányzata csak tavaly 150 milliós költségvetési hiányba verte magát a migránsok ajnározása miatt. Kishegyesen Nyilas azonban már azt mondta "Nemcsak arra adunk most választ, hogy nem értünk egyet azzal – hiszen a VMSZ ezt a választ szeretné, ha adnánk –, hogy kvótát erõltessenek Magyarországra, ami a bevándorlókat, a migránsokat illeti, hanem azt is, hogy ne változtassuk meg kultúránkat, mindennapi életünket, mindazt, ami európai ebben a mi életünkben."

A rendezvény lezajlott, a kvótareferendumot megtartották, a kutya ugat, a szekér halad

A kishegyesi betelepítés ellenes fórum után alig két héttel azonban a Magyar Szó napilap arról számolt be, hogy Kishegyes községbe az utóbbi idõben több száz muszlim vallású, magát ashkálinak valló koszovói cigány telepedett le, akiknek házat vásároltak a magyar többségû településen és most nagy mennyiségû építési anyaggal is segítik õket, hogy gyökeret verhessenek.

Az újvidéki napilap beszámolója szerint a héten az újvidéki Ökumenikus Humanitárius Szervezet hét, Koszovóból betelepített roma családnak juttatott építkezési anyagot Kishegyes község területén. Az akció célja, hogy javítsák a betelepítettek lakhatási körülményeit. Az anyagiakat az Egyesült Nemzetek Menekültügyi Fõbiztossága (UNHCR) biztosította, az akció lebonyolításában pedig a Dán Menekültügyi Tanács szerbiai szervezete volt az ÖHSZ partnere.

A Magyar Szó újságírója megemlíti azt is, hogy Kishegyes község Szerbiában a fejletlen községek közé tartozik, nincs komolyabb ipari létesítménye. A betelepítések a község etnikai összetételét is erõteljesen megváltoztatják, különös tekintettel az itteni magyarság tömeges elvándorlására.

Hét betelepített család kapott építõanyagot Kishegyes községben (Mirnics Gyula felvétele)
Hét betelepített család kapott építõanyagot Kishegyes községben (Magyar Szó - Mirnics Gyula felvétele)

Az MNT-t csak az anyaországi betelepítések érdeklik, a délvidékiek nem!

A Magyar Nemzeti Tanács legutóbbi ülésén is napirendre került a betelepítések kérdése. A tanács a 20. rendes ülésén a hatáskörein kissé túlnyúlva ugyan, de elfogadott egy állásfoglalást, amely szintén a magyarországi kvótareferendummal kapcsolatban foglalt állást. Amelyben arra biztattak mindenkit, hogy éljen a szavazati lehetõségével a kvótanépszavazáson.

A 2. napirendi pontként tárgyalt állásfoglaláshoz az ellenzéki VMDK képviselõje, Tari István egy módosító javaslatot nyujtott be a tárgyalt szöveg kiegészítéseként, hogy az egyebek mellett a következõ pontot is tartalmazza:
"4. szakasz - A Magyar Nemzeti Tanács felszólítja a szerbiai hatóságokat, hagyják abba az alacsony intenzitású, ám folyamatosan zajló, Nyugat-Európából kitoloncolt, elsõsorban koszovói romák betelepítését délvidéki magyar falvainkba, városainkba, ami eddig is az etnikai arányok erõszakos megváltoztatásához vezetett!"

Paskó Csaba nem támogatta a módosító javaslatot, mondván "egy csöpp mézzel több legyet lehet fogni, mint egy hordó ecettel". Szerinte az állásfoglalás az anyaországi betelepítésekrõl szól, a délvidéki helyzetet pedig "tudja és érzi" de ennek ellenére okfejtése szerint az MNT-nek nem a helyi embereket érintõ betelepítésekrõl kellett véleményt mondania, hanem a Magyarországiról. Hajnal Jenõ, az MNT elnöke szerint a magyar kormány pozícióját is gyengítette volna, ha az MNT a migránsválság és a betelepítések délvidéki magyarsággal kapcsolatos helyzetérõl foglalna állást. Így végül az MNT VMSZ-es többsége lesöpörte az asztalról a módosító indítványt.

Fegyvert fognak ránk? Betelepítenek? Sebaj!

Kishegyest egyébként a VMSZ és a haladók hatalmi koalíciója vezeti, a délvidéki magyar párt részérõl Mohácsi Zoltán foglalja el Kishegyes tanácselnöki székét. Ami már csak azért is érdekes, mert -ahogy arról beszámoltunk- a haladó párt aktivistái még a tavaszi kampány során dulakodásba keveredtek Mohácsival, amely során egy lõfegyver is elõkerült, mégsem tett feljelentést.

Mint ahogy a politikai koalíciós partnerek fegyveres fenyegetõzése felett szemet tudtak hunyni, úgy hallgatják el és tûrik szótlanul most a Vajdasági Magyar Szövetség lánylelkû meghunyászkodó megélhetési politikusai, hogy Kishegyes és számos más délvidéki magyar település etnikai arányait és kultúráját megváltoztassák.

R. P.
Link

Hozzászólások

267 #1 Perle
- 2016-10-12 22:36
Hosszú évek óta ez a helyzet a Vajdaságban. A fenti szervezet gyámoltalan, nem tesz, vagy nem mer tenni semmit azon kívül, héha fölreppentik ahírt a betelepítésrõl.
Szerbek elõzetes összeírták, hogy hány üres ház van a térségeben. Nekem már a legutóbbi itteni népszavazásnál is rossz érzésem támadt, amikor kérdõív a lakhatási körölményekrõl faggatott.. Ki mekora házban, hanyadmagával lakik?

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.29 másodperc
2,685,565 egyedi látogató