Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Már nem érdekli a szex a japánokat

KultúraHamarosan átköltözhetnek a kontinensre, mert az a 100 milliócska elfér egy zsebkendőn is. Túl sok gésát exportáltak. Nőtlenségi szindróma ütötte fel a fejét a „felkelő Nap országában".

A 40 év alatti japánok elvesztették az érdeklődésüket a hagyományos párkapcsolat iránt. Több millió olyan fiatal van, aki egyáltalán nem randizik, s egyre nő azoknak a száma, akiket a szex sem érdekel. A média már el is keresztelte ezt a jelenséget „nőtlenségi szindrómának" - írja a The Guardian. Ennek azonban komoly, társadalmi következménye is lehet, hiszen Japán már így is a világ legalacsonyabb születési rátájú országa. Népessége - amely jelenleg 126 millióra rúg - az elmúlt 10 év alatt folyamatosan csökkent, 2060-ra pedig akár további egyharmaddal is visszaeshet a lakosság létszáma.
Semmi randi, semmi szex

A szinglik száma rekordméreteket öltött. Egy 2011-es felmérés szerint a nőtlen férfiak 61 százalékának, a 18-34 év közötti szingli nők 49 százalékának nincs párkapcsolata; ez a számadat mintegy 10 százalékkal emelkedett az 5 évvel korábbihoz képest. A 30 év alattiak egyharmada pedig sosem randizott. A Japán Családtervezési Intézet felméréséből kiderül, hogy a 16-24 év közötti nők 45 százalékát nem érdekli a szex, hidegen hagyja őket bármilyen szexuális kapcsolat; a férfiak sincsenek másként: több mint egynegyedük ugyanígy érez.

2012-ben minden eddiginél kevesebb gyerek született, a házasság már egyik nem számára sem vonzó, ráadásul a japán nők sokkal függetlenebbek és ambiciózusabbak lettek.
Házasság helyett függetlenség

A nők mintegy 70 százaléka otthagyja az állását az első gyerek születése után. A Világgazdasági Fórum rangsorolása szerint Japán továbbra is a világ egyik legszélsőségesebb országa a nemek közötti munkahelyi egyenlőtlenség szempontjából. A társadalmi hozzáállás sem segít ezen: elítélik, szinte megvetik a házas, de dolgozó nőket.

Abe Sindzó japán miniszterelnök nemrégen hosszútávú terveket jelentett be, azt ígérte, megnövelik a nők társadalmi szerepvállalását úgy, hogy közben javítják a helyzetüket, ám a többség szerint ez a lépés korántsem fog drámai változást hozni, várhatóan nem fogja arra ösztönözni a fiatalokat, hogy anyák és dolgozó nők legyen egyszerre. „Nagyszerű életem van. Eljárok szórakozni a barátnőimmel, akik ugyanolyan karrierista nők, mint én; hol olasz, hol francia étterembe ülünk be, megvehetem a legtrendibb ruhákat, és nyaralni mehetek. Imádom a függetlenségemet" - mondta a lapnak a 32 éves szingli Tomita, akit gyakran szeretőnek próbálnak felcsípni a férfi kollégái a munkahelyén.Link

Hozzászólások

131 #1 lalapapa
- 2016. október 25. 15:01:26
nahat
pedig sok kozottuk a bugyi szagolo,
minnel szagosabb annal dragabb,
nagy penz fizetnek ha egy lany eladaj a
rajt levo hugyos barna csikos bugyikat
ez megint habbara hebbere,
s_furdes
267 #2 Perle
- 2016. október 25. 21:14:31
Lehet, hogy Hiroshima és Fukushima elintézte őket. Élő nőszemély nem is , de műlány annál inkább vonzó a számukra.

https://www.youtu...aTfzYDZG8c
116 #3 livia
- 2016. október 25. 21:29:05
No, lassan ezeknek a rabszolgatartóknak tényleg nem lesz szükségük szülő nőkre, csak esetleg szexrabszolgákra, de, még arra se, hiszen eme húgyagyúaknak már nem lesz szükségük még nőre se. Bocsánat, a kivételért, remélem többen vannak.! De a legtöbb... No, és engem már ne osztályozzatok, védett korban vagyok, ráadásul még karbantartott is. Épp most kapom az olajos injekciót úgy egy hónapig.
116 #4 livia
- 2016. október 25. 21:34:46
Tényleg! Állj meg egy pillanatra egy mondjuk plázában, és figyelj. No, nem kell sok idő, de simán megírhatsz egy disszertációt társadalomtudományból. Még választhatsz is a végén, milyen címet választasz.
238 #5 bivaly
- 2016. október 26. 08:52:49
Japán totálisan amerikanizálódott ! A legteljesebb, és legdegeneráltabb módon, és mértékben. Japánban mára a legritkább a "Japán" ! Pont mint nálunk a "Magyar".
267 #6 Perle
- 2016. október 31. 17:44:34
Nem nagyon érdekelhette a heteroszex a dél koreai szingli elnök asszonyt sem, akinek 40 éve van egy barátnője, akit engedett beleszólni az állam ügyeibe, aki szinte helyette döntött, és mérhetetlenül meg is gazdagodott alapitványi pénzekből. Az elnök asszony sem csóró teljesen:
https://www.thegu...ye-returns

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.40 másodperc
2,488,495 egyedi látogató