Hungarian Real News

Magyar Mátrix - HUN UNIÓ

PJP Egyesület

Honnan olvasnak:Le lesztek figyuzva!!!

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Moszkva szerint mégiscsak lelőhették az orosz utasszállítót

KülföldA modern harcászatban egy plazma-fegyver ilyenre is képes "elehet", de a tomahawk is szétcsapja a levegőben, ha hangfegyverrel kombinálják. Donyeck után, majd a kínai.német kontrakttal egy időben pont passzol a helyszín is. Nem szakadhatott magától ketté az orosz légitársaság gépe, amely szombaton lezuhant a Sínai-félszigeten. Nem zárható ki annak a lehetősége, hogy terrorista támadás történt – ezt állítja Dmitrij Peskov a Kreml szóvivője és a légitársaság is.

Dmitrij Peskov ugyanakkor megjegyezte, hogy a nyomozás végéig nem szeretne egyéb spekulációkba bocsátkozni. „Helytelen lenne bármilyen előzetes véleménynek hangot adni, ami a semmin alapul. Hagyjuk, hogy előbb a nyomozók jussanak valamilyen eredményre.” – idézi őt az rt.com.

A kormányzati szóvivő szerint azonban magától nem szakad csak úgy ketté egy utasszállító a levegőben, és ezt állítja Alekszandr Szmirnov, a légitársaság igazgatóhelyettese is. Szerintük egy külső erőnek kellett hatnia a felszállás után nem sokkal a Sínai-félszigetre lezuhant Airbus A321-es gépre. Szmirnov úgy véli, nincs az esetleges rendszerhibáknak olyan kombinációja, amely még a levegőben darabokra szedné a gépet.
A technikai problémát és a pilóták hibáját is ki lehet zárni – hangzott el a moszkvai sajtótájékoztatón.
Fotó: MTI/EPA / Haled el-Fiki
Egyiptom, orosz légi katasztrófa

Korábban azt írtuk, hogy az Iszlám Állam egyiptomi szárnya szombaton Twitter-üzenetben közölte, hogy fegyveresei lőtték le az utasszállítót. Katonai szakértők szerint viszont nem hiteles ez a bejelentés, mivel valószínűleg nincs az Iszlám Államnak akkora hatótávolságú rakétája, amely egy 9-10 kilométeres magasságban repülő gépet eltalálhatott volna. Az oroszoknak azonban nem jönne rosszul, ha az Iszlám Államra tudnák kenni a katasztrófát, amely alapos okot szolgáltathatna a dzsihádista szervezet ellen indítható nagyobb volumenű offenzívára, ráadásul azt is megtapasztalhattuk már, hogy milyen, amikor egy lezuhant utasszállítóval kapcsolatban – ha érintett lehet az ügyben Oroszország is – nem szívesen mond igazat Moszkva: lásd a lelőtt maláj gép esetét.
Volt már korábban technikai probléma a géppel

Annak ellenére, amit Moszkva állít, a műszaki hiba sem zárható ki. Elképzelhető például, hogy a 14 évvel korábbi balesetben megsérült farokrészt nem javították meg kifogástalanul. Az Airbus A321-es ugyanis 2001-ben Bejrútból érkezve megsérült a kairói landoláskor, és lehet, hogy megjavított hátsórész ezúttal már nem bírta a terhelést. Ezt a gyanút erősítheti az is, hogy a levegőben szétesett gép darabjai közül a farokrész nyolc kilométerrel messzebb volt a többitől.

A Metrojet szerint azonban a gép a felszállás előtt kifogástalan állapotban volt, a két hajtóművet is megvizsgálták, és mindent rendben találtak. Igaz, a szakemberek nem is hajtóművek, hanem a karosszéria meghibásodására gyanakszanak.

Link

Hozzászólások

4 #1 Posta Imre
- 2015. november 02. 16:44:35
[movie=youtube]https://www.youtube.com/watch?v=gyfI-Ynd5ag&feature=iv&src_vid=yZBxzrNut8I&annotation_id=annotation_2927432167[/movie]

28 perctől, plazmafegyver hatása a repülő objektumokra. Lényegében eltűnik a repülő tárgy alól a felhajtó erő és nem csak lezuhan, hanem a rá ható erők okán akár már a levegőben darabokra szakad. Ők mondják.
118 #2 keepfargo
- 2015. november 04. 03:08:36
Mi van azzal a lehetöséggel, hogy csomagban rejtett távirányításu robbanóanyag okozhat ilyen katasztrófát? A csomagot becsekkeli valaki, átvilágítva nem lesz, felmegy a többi poggyásszal, aztán aki a csomagot beadta , nem megy vele, csak kioldja a földröl amit kell??
Ha pedig utólagos utaslista és abból az egyetlen életbenmaradott összevetése leleplezést eredményezhet, akkor jó megoldás lehet a bejelentkezésnél egy hamis identitás/útlevél...
2 #3 gerry
- 2015. november 04. 05:33:15
keepfargo - látszik, hogy te se robbantottál még repülõgépet. Nincs szükség távirányításra, elég egy idõzítõ, vagy egy megfelelö magasságban aktíválódó kapcsoló és bumm.

m.blog.hu/le/legendavadasz/image/2009_elemzesek/air_france/air14.jpg

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.40 másodperc
2,501,914 egyedi látogató