Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Az üldözött Bethlen

Kultúra"Ma jó programom volt, a József Attila Színházban megnéztem Az üldözött Bethlen c. filmet, amivel mindenféle náci bűnök alól totálisan tisztázni akarják hazánkat! Ez a lényege, amellett, hogy magyar viszonylatban egy újszerű dokumentumfilm. Csurka István lánya írta hozzá a forgatókönyvet, és ingyen meg lehetett tekinteni.
Link

Visszatérve, a film fő gondolata az volt, amit a végén kimondtak, ez volt egyben a záró mondat is: hogy a magyar nép sajátossága, hogy mindig igazságtalanul üldözik és gyilkolják őket az összeesküvők.
A dokumentumfilm bemutatja, Bethlen Istvánt a nácik, majd a szovjetek is üldözik. A németek listáján az elsőként szerepelt, akit ki kell nyírni. A szovjetek benyomulására, már nincs hova menekülnie, meg kellett adnia magát, és azok elhurcolják egy kegyetlen börtönbe Moszkvába, ahol aztán nem sokkal később meg is hal. A szovjetek dokumentumai szerint likvidálandó. Ennyi.
Mindegy melyik oldalon állsz, keleten, vagy nyugaton, bal vagy jobb oldalon, a gazda mindenhol ugyanaz, és a valódi ellenség nekik nem egymás, hanem te vagy, mert magyar vagy."

Hozzászólások

99 #1 MORMOTA1968
- 2017. szeptember 17. 10:08:11
Imre! Nem a zsidók, vagy a németek, szovjetek, stb...stb...a mi legnagyobb ellenségeink, üldözőink, pusztítóink, nem az ő gyűlöletük a magyarok iránt pusztít ki minket magyarokat, hanem az az érthetetlen szokásunk, hogy mi mindenféle söpredék népséggel ku@vára toleránsak vagyunk, ész nélkül fogadunk be bárkit magunk közé, lásd: óhéberek, (akik évszázadok óta keserítik meg az életünket, az elmúlt 27-28 évről meg ne is beszéljünk) vagy a kazár zsidók, nem! Mi önmagunk ellenségei vagyunk! Saját magunk okosítjuk ki, engedjük a hatalom közelébe, fogadjuk be, saját hóhérainkat. Jelen korunkban semmi más nem történik, mint ugyan az, ami évezredekkel ezelőtt. Mikor felmenő
ősnépeinket kiirtották, elüldözték ősi földjeikről, Mezopotámiából, Egyiptomból, a volt Szkíta, Pártus Birodalmak területeiről, stb...stb...Hogy mire gondolok, ezt már leírtam egyszer, de leírom újra és újra, ha kell.
99 #2 MORMOTA1968
- 2017. szeptember 17. 10:34:24
Részlet a "Szemiták.Eltitkolt múlt-Küzdelem a nomád életformájú szemitákkal-A szemiták eredete és népi kiléte" című tanulmányból. "Mivel a szemiták az egykori "árja" Mezopotámiában való megjelenésük idején még nomádok voltak, fogalmi készletükből hiányoztak mindazok a képzetek és szavak, amelyek a letelepedett életmódra, társadalmi intézményekre, mezőgazdálkodásra, stb...vonatkoztak. Ezeket a képzeteket és a hozzávaló szavakat a földműves "árják" kultúrájából vették át, nevezetesen a "magyaroktól" kezdve a nyelvvel, írással és végezve a vallás egyes formáival. Ez volt a helyzet a "szemiták" mindegyik szálláshelyén. Asszíriában, Babilonban, s utóbb Kánaánban és Egyiptomban egyaránt. Nem kell tehát különösebben részletezni, hogy a szemiták magasabb kultúrájának kialakításában a Régi Keleten magyar nyelvű árja népei döntő szerepet játszottak. Ők voltak a "JÖVEVÉNYEK ELSŐ OKTATÓI, TANÍTÓMESTEREI, EGYSZÓVAL CIVILIZÁLÓI".

(Mondjuk én ezzel egyáltalán nem dicsekednék!)

Még is mennyire kell ahhoz hülyének lenni, hogy ennyire ne lássuk előre a sötét jövőt?

Még is mennyire értelmes dolog kiokosítani, megtanítani a befogadott rasszoknak, fajoknak a saját tudásunkat, hozzásegítve őket ahhoz, hogy később már "megerősödve, kiokosítva" átvegyék a hatalmat saját hazájában az őket befogadó népek felett? Mert mi magyarok pontosan ezt csináljuk évezredek óta!!! s_franc s_hihi
5 #3 kincses
- 2017. szeptember 17. 10:38:36
1. Bethlen. a család nem arról híres Erdélyben, hogy túlzottan kompromisszumkész, ami a becsületet és a magyar érdeket illeti.
2. Nem IGAZSÁGtalan, hanem éppen mert nála volt az igazság, az igazságban élt, értitek, hogy értem, na ezért nem maradhatott életben a gazemberek légterőben. A létével bizonyította volna, hogy ezek létellenesek. s azt hitték, ha a testet megölik, a lelke is oda lesz. Öreg tévedés, kinőhetnék már...s_huh
99 #4 MORMOTA1968
- 2017. szeptember 17. 10:45:27
Épp most néztem bele a Duna tévén egy műsorba. Az egyik zsinagógában új rabbikat avattak a kazárok. Félelmetes volt látni és főleg tudni, hogy a többségi birka, barom gój társad-ALOM-nak fogalma, halványlila köze sem lehet arról, hogy néz ki egy "FEHÉR ZSIDÓ". A hallgatóságot nézve sokukról még én se tudnám megmondani, hogy ezek zsidók. Félelmetes, hogy teljesen úgy néznek ki, (naiv szemmel nézve) mint bármelyik Európai rassz. Fehér bőrűek és nem mindegyiknek van hosszúkás tojás feje, amiről azért jól felismerhetők. De a "magyar" tévé csatornákat kapcsolgatva eléggé feltűnő, hogy mennyire igyekeznek szoktatni a "jó népet" (gójokat) a zsidó arcok látványához. Mert egyre több a "kazár" képű a híradókban, a riporterek között és mindenféle más műsorban is. Még is mennyi magyar él még valójában itt, "KAZÁR ORSZÁGBAN?" :o
5 #5 kincses
- 2017. szeptember 17. 11:00:50
Mormota, ahányan magyarul élnek, viselkednek.
Tanulságos: https://www.youtu...cAn0SkOtwk

nézd meg, mikor írta meg az író...
99 #6 MORMOTA1968
- 2017. szeptember 17. 11:19:29
Kedves Kincses! Meg fogom nézni, mert engem nagyon érdekel minden ilyen történelmi előadás, dokumentumfilm, ami az igazi történelemről szól, csak sajna ezer éves gépem van, amin másodpercenként beragad minden YouTube videó. De ha minden jól megy márciusi fél évszázados születésnapomra kapni fogok egy laptopot, amin már leakadás nélkül tudok végig nézni bármilyen előadást. De már sejtem így is, hogy Kánaán-t is "árja" népek lakták, sőt tudom, akiket ugyan így, a beszivárgó szemita fajú népek irtottak ki, szorítottak ki őseik földjéről. Erről beszélek! Túlságosan is jóhiszeműek, naivok és befogadók vagyunk és ez okozza végzetünket, vesztünket minden ősi földünkön, ahol valaha magyar elődű, eredetű népek éltek. s_Laptop
5 #7 kincses
- 2017. szeptember 17. 12:07:27
Hangoskönyv és meglehetősen ideges leszel tőle, de megéri, mert elmondja a folyamatot, mi is történik, ha vak vagy a valóságra. ÉS MINDIG így történiks_azta
99 #8 MORMOTA1968
- 2017. szeptember 17. 12:18:29
Kedves Kincses! Én erre már magamtól is rájöttem. Hogy ideges leszek, ha végig hallgatom ezt a hangoskönyvet? Sok mindenen már nem is tudok kiakadni igazán, elég ha tudom, úgy beteg ez a világ, ahogy van! Mondják, hogy az ember "öngyilkosságra" hajlamos faj. Érdekes, hogy a "természeti népeknél" akik még ma is eldugott területeken élnek, nincsenek ilyesfajta problémák. Egészen addig, míg meg nem érkezik hozzájuk is a civilizáció és a "PÉNZ" használata! Onnantól kezdve viszont egyre több lesz körükben is az úgymond "lelki beteg". Brazíliában most irtottak ki egy újabb eddig rejtetten élő ősi törzset. Egyszerűen helyben lelőtték mindet. Nőket, férfiakat, gyerekeket, fiatalokat és időseket, pedig csak az aznapi betevőjüket próbálták beszerezni a természetből. Gyanítható, hogy arany, ezüst, gyémánt, vagy fakitermelés állhat az újabb népirtás mögött is. Naponta gyilkolnak le népeket világszerte, amikről legtöbbször nem is tudhatunk, még is a világ egyetlen és legborzalmasabb népirtása az állítólagos "zsidó holokauszt".
4 #9 Posta Imre
- 2017. szeptember 17. 12:49:06
Mit mondhatnék? A wiki szerint csak egy példa, mik ezek és hol székleteltek, vagy -nek.

Hamburger Jenő✡ (Zalaudvarnok, 1883. május 31. – Moszkva, 1936. december 14.) zsidó orvos, szociáldemokrata politikus.

Orvosi tanulmányainak folytatása alatt került kapcsolatba az MSZDP-vel, amelynek hamarosan tagja lett, majd a baloldali ellenzékbe került. Az I. világháború idején a békét támogatók közé tartozott, 1918-ban Sallai Imrével és Korvin Ottóval röplapokat készítettek, amelyeket a katonákhoz címeztek és ezekben az 1917-es szovjet forradalom példájának követésére buzdították őket. A rendőrség tudomást szerzett az ügyről és letartóztatta őket, az őszirózsás forradalomnak köszönhetően azonban hamarosan szabadlábra kerültek. Hamburger ezt követően az 1919-es dunántúli földfoglalások egyik szervezője lett. A Magyarországi Tanácsköztársaság idején kinevezték földművelésügyi népbiztosnak, majd hadtestparancsnok lett. A bukás után Ausztria területére menekült népbiztos-társainak többségével egyetemben, ahonnan a Szovjetunióba emigráltak. Hamburger élete hátralevő részében a moszkvai röntgenintézet vezetőjeként dolgozott. Hamvait a Kreml falába temették, ahonnét 1945 után a Zalaszentgróti zsidók kérésére hazaszállították és a helyi temetőben helyezték el.
4 #10 Posta Imre
- 2017. szeptember 17. 12:56:31
Micsoda "véletlenek" vannak. Őt is pont most hozzák elő és még keresgélni sem kell a "hírek" közt. Gyerekek, jövünk, mit a gejzír és az összes hős halottunk feltámad, csak az élőkkel van már oltári nagy baj. Azok nem támadnak már fel sehová.


Végső nyugalomra helyezték Esterházy János hamvait a felvidéki Alsóbodokon

Ünnepélyes megemlékezés és egyházi szertartás keretében végső nyugalomra helyezték Esterházy János felvidéki magyar mártír politikus hamvait szombaton a zoboralji Alsóbodokon, az e célból épített Szent Kereszt Felmagasztalása-kápolnában.

Esterházy János hamvainak szülőföldjére való hazahozatalával és végső nyugalomra helyezésével teljesült a Zoboralján, Nyitraújlakon (Velké Záluzie) született mártír gróf végakarata. A kegyeleti megemlékezést Esterházy János halálának 60., és halálra ítélésének 70. évfordulója alkalmából szervezte meg az Esterházy János Szülőföldjéért Egyesület és a Pázmáneum Polgári Társulás, a gróf Olaszországban élő lányának, Esterházy-Malfatti Alice-nak segítségével.

A főpapi szentmisével egybekötött, kulturális műsorral színesített kegyeleti megemlékezésen, amely kora délutántól kora estig tartott, egy-kétezren vettek részt, köztük a mártír gróf lánya és unokája, Giovanni Esterházy-Malfatti János, valamint egyházi személyiségek, diplomáciai testületek képviselői, felvidéki és magyarországi politikusok, neves közéleti személyiségek.

A rendezvény védnökének, Kövér Lászlónak, az Országgyűlés – a megemlékezésről betegsége miatt távol maradó – elnökének beszédét Pethő Tibor, Magyarország pozsonyi nagykövete olvasta fel. Esterházy János sorsa tragikus jelképe a magyarok számára vesztes 20. századnak, és jelképe annak a 20. századi közép-európai sorsnak is, amely az Istenben és az emberi szabadságban, a nemzeti hűségben és a nemzetek közötti egymásrautaltságban keresett menedéket – emelte ki a házelnök. Rámutatott: a Közép-Európa népei egymás mellett élését meghatározó történelemértelmezésnek a 19. századtól máig „a te hősöd az én ellenségem” volt az irányadó szabálya, s ezt csak kivételes történelmi pillanatokban írta felül a testvériség érzése.

„Ha mi, mai magyarok és szlovákok, csehek és lengyelek és a többi nép a tágabban vett Közép-Európában, a Baltikumtól a Balkánig nem tudunk ezen a nemzeti kizárólagosság gondolatán alapuló szabályon a nemzeti kiengesztelődés és méltányosság jegyében változtatni, akkor az előttünk álló időkben mindannyian áldozatokká válhatunk, Közép-Európa maga is áldozattá válhat” – hangsúlyozta Kövér László. Hozzátette: Esterházy János hitvallása erőt és bölcsességet kell adjon magyaroknak, szlovákoknak, cseheknek és lengyeleknek abban a küzdelemben, amelyet az előttük álló időkben nemzeteik jogaiért, Közép-Európa érdekeiért és Európa jövőjéért folytatnak.

A megemlékezés végén az e célra épített kápolna sziklabarlangjában helyezték végső nyugalomra Esterházy János Olaszországból hazaszállított hamvait. A kápolnát Paulisz Boldizsár, az Esterházy János Szülőföldjéért Egyesület elnöke, a helyi magyar tannyelvű magán szakközépiskola alapítója kezdte építtetni 2013-ban. A szakrális épületet, amely a Bethlen Gábor Alap anyagi támogatásának köszönhetően épülhetett meg, ugyancsak a kegyeleti megemlékezés keretében szentelték fel. A megemlékezés helyszínén egy, az Esterházy János hagyatékából összeállított emlékmúzeumot is megnyitottak. Az itt megtekinthető állandó tárlat a „Sem gyűlölettel, sem erőszakkal” mottót viseli.

Esterházy János a két világháború közötti Csehszlovákia, majd a Hitlerrel szövetséges Szlovákia legjelentősebb magyar mártír politikusa. A második világháború után a szlovák kormány mint „háborús bűnöst” kiadta a Szovjetuniónak, ahol kényszermunkára ítélték és egy szibériai táborba hurcolták. Esterházy Jánost távollétében egy szlovák bíróság 1947-ben halálra ítélte, majd 1949-ben a szovjetek kiadták a csehszlovák hatóságoknak.

Elnöki kegyelemben részesült, és életfogytiglani szabadságvesztést kapott, amelyet később egy általános amnesztia során 25 éves börtönbüntetésre módosítottak. Esterházy János 1957. március 8-án a morvaországi Mírov börtönben halt meg, Szlovákiában máig nem rehabilitálták.

http://magyaridok...n-2224807/

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.44 másodperc
2,485,283 egyedi látogató