Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Európa újraalapítását sürgette a francia és a német államfő

KultúraKezdjük azzal, hogy ezt a mocskos buzi zsidó-cigány vallási hordát eltakarítjuk a bús büdös PI-csába, aztán a maradékot kieggyeljük, mint a répát és a többit meg sorjázzuk, mint a vágott vasat. Talán lenne értelme, de így, ezzel a mai "istenes" tetvedék bandával semmi. Mostantól közösen építjük a történelmünket, mert az a közös jövőnk alapja, mert még nagyon sok teendőnk van együtt - hangzott el Emmanuel Macron és Frank-Walter Steinmeier első világháborús évfordulón rendezett találkozóján.

“Osztjuk mindketten azt az alapvető érzést, hogy ez az újraalapítás szükséges és sürgős, és hogy ebből a szempontból a következő év meghatározó lesz” – mondta a francia elnök miután az első világháborús harcokat lezáró fegyverszünet évfordulója alkalmából hivatalában fogadta a német elnököt.
EPA/KALUS-DIETMAR GABBERT

Frank-Walter Steinmeier (EPA/KALUS-DIETMAR GABBERT)“Közös felelősségünk ezen munkálkodni, miután az új (német) koalíciós kormány megalakul. Ezt a munkát szeretném vezetni Angela Merkel kancellárral” – tette hozzá. A CDU/CSU jobbközép pártszövetség, a liberálisok (FDP) és a Zöldek a szeptember 24-i szövetségi parlamenti választások óta próbálják meg létrehozni első közös kormányukat.

A koalíciós tárgyalások egyik kényes pontja az Európai Unió reformja, és az arra tett francia javaslatok, mégpedig az eurózóna kormányzását illetően, amelyet a liberálisok és a konzervatívok egy része nem támogat.

“Azok a koalíciós partnerek, amelyek most próbálnak kormányt alakítani, a választási kampányban valamennyien megerősítették a francia-német páros motor szerepét egy új európai projekt érdekében” – hívta fel a figyelmet Emmanuel Macron, azt remélve, hogy ennek körvonalait “a következő hónapokban” már pontosítani lehet.
Érdekes lehet számodra:
Drágultak az üzemanyagok
megosztás
A regionális elnökök tiltakoznak Gyurcsány kezdeményezése ellen
megosztás
Így nézett ki a fogszabályzós Drew Barrymore 12 évesen
megosztás

Frank-Walter Steinmeier üdvözölte a francia elnöknek szeptember 26-én az európai reformtervekről a párizsi Sorbonne egyetemen elmondott szerinte “bátor” beszédét egy “olyan pillanatban, amikor sok a szkepticizmus” Európában.

Az elnöki hivatalból a két államfő együtt utazott el Elzászba, ahol a német-francia határvidéken fekvő Vogézek hegység Vieil Armand (Hartmannswillerkopf) magaslatán felavatták a Hartmannswillerkopf francia-német emlékmúzeumot.

A német és francia csapatok az első világháborúban ezen a csatamezőn folytatták egymással az egyik legvéresebb ütközetet. A Vieil Armand magaslatnál a francia állam már 1932-ben emeltetett egy emlékművet. Az új emlékhely koncepcióját közösen dolgozták ki francia és német szakértők.

Az avatási ünnepséggel kezdődtek meg az első világháborús harcokat lezáró fegyverszünet évfordulója alkalmából rendezendő megemlékezések. ”Ez a közös látogatás és ez a gesztus nem a fájdalmas múltba való visszanézés a hazáink számára, hanem a közös megemlékezés jele (…)

Mostantól közösen építjük a történelmünket, mert az a közös jövőnk alapja, mert még nagyon sok teendőnk van együtt” – mondta Emmanuel Macron. Frank-Walter Steinmeier azt hangsúlyozta, hogy “fontos emlékeztetni arra az embereket, honnan jövünk, különösen egy olyan időszakban, amikor együtt küzdünk azért, hogy kilábaljunk az európai válságból”.
Link

Hozzászólások

267 #1 Perle
- 2017. november 11. 12:54:06
Mindjárt kezdődnek a naconalista tüntetések Lengyelországban a Függetlenség napján: Hazánkból is lesznek résztvevők.
http://www.aljaze...13155.html
267 #2 Perle
- 2017. november 11. 22:59:28
Az EU vágatja ki az erdőket Ukrajnában, a Kárpátokban az Ukrajnának nyujtott hitelekért cserébe és a beigért csatlakozásért.
Hogy árvízeket okoz a kiírtott erdő, senkit sem érdekel.
https://lenta.ru/...11/12/les/
267 #3 Perle
- 2017. november 13. 13:54:44
Alakulgat egy Eu-katona védelmi szövetség , de a 28 államból csak 23 vesz benne részt. :
http://www.consil...-on-pesco/

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.34 másodperc
2,488,344 egyedi látogató