Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Kirobbant az iráni-izraeli háború: jönnek a célzott gyilkosságok

Eh, az semmi, de pumpedgabó és vvorália olyan anált nyomattak az éjjelnappajudapestben, mint ide Jeruzsálem. Egyébként a sékel árfolyáma stabil, nem kell benyalni semmit. Jobban élnek, mint valhalla! Izrael nem tűri el Irán tartós katonai jelenlétét Szíriában és a Libanonban felépült iráni rakétagyár működését sem. Szíriában a hétvégén megindultak az összecsapások és a jelek szerint hamarosan Libanonban folytatódnak.

Mi már január elején figyelmeztettünk egy küszöbön álló iráni-izraeli háború kitörésének lehetőségére. Az azóta eltelt hetekben a két fél közötti politikai hőmérséklet ütemesen emelkedett mind a szíriai, mind a libanoni fronton.

A hétvégén pedig gyakorlatilag megindult a nyílt háború: az izraeli hadsereg lelőtt szombat hajnalban egy Szíriában üzemeltetett iráni bázisról küldött drónt, amely behatolt az ország területére, majd 12 iráni, szír és Hezbollah célpontot támadott Szíriában, egyben 1982 óta a legkomolyabb műveletet hajtva végre a szír légelhárítás ellen. A szíriai légvédelem viszont lelőtt egy izraeli F-16-os harci repülőgépet, amely izraeli területen zuhant le.

Izrael saját kezébe veszi a dolgokat

Izrael meggyőződése, hogy Irán és az általa finanszírozott Hezbollah növekvő befolyása Szíriában és Libanonban kritikus kihívást jelent a nemzetbiztonságára.
Érdekel, hogy működnek a nemzetközi likvidálási akciók? Korábbi videónkban erről beszélgettünk Káncz Csabával. >>>

A Közel-Kelet átalakult hatalmi viszonyait jó mutatja, hogy Netanjahu izraeli miniszterelnök szombaton elsőként nem a Fehér Házat, hanem a Kremlt hívta föl. Putyin a maga részéről óvta Netanjahut a szír helyzet további eszkalálásától, miközben Netanjahu újonnan hangsúlyozta, hogy Izrael nem tűri el Irán tartós katonai jelenlétét Szíriában.

A telefonhívás előtt két héttel személyesen is találkozott a két vezető, amely már a hetedik találkozójuk volt az elmúlt két évben. Az Egyesült Államok meggyengülése a térségben hatalmi vákuumot hozott létre, így a két félnek aktívan együtt kell működnie. De Tel-Aviv tudja, hogy Putyin és Netanjahu jó viszonya ellenére Izrael nem számíthat Moszkvára, hogy képviselje az izraeli érdekeket ugyanúgy, ahogyan azt korábban Washington tette.

Az iráni rakétagyár Libanonban

Netanjahu az amerikai külügyminiszterrel is beszélt a hétvégén, aki ma kezdi meg régiós körútját Törökországba, Egyiptomba, Kuvaitba, Jordániába és Libanonba. Eközben kiszivárgott információk szerint Washington már megadta az engedélyt ahhoz, hogy az izraeli légierő a közeljövőben iráni / Hezbollah rakétaállásokat és rakéta-üzemeket semmisítsen meg Libanonban, valamint célzottan likvidáljon vezető Hezbollah ügynököket.
Káncz Csaba
Káncz Csaba

Az izraeli kabinet radikálisai már régóta követelik közvetlenül Irán megtámadását és az utóbbi napokban teljes hangerőre kapcsoltak. Naftali Bennett oktatási miniszter – egyben a biztonsági kabinet tagja - szerint Izrael stratégiai hibát követett el, hogy hagyta 2006 és 2012 között az Irán által mozgatott Hezbollah megerősödését, amelynek keretében mára 130 000 rakétával rendelkeznek. Valóban, izraeli tisztviselők már hosszabb ideje figyelmeztetnek Irán növekvő jelenlétére a határainál és a fejlett fegyverek csempészetére Szírián keresztül a libanoni Hebollah számára, hangsúlyozva, hogy mindkét fejlemény elfogadhatatlan Izrael számára.

Egy másik keményvonalas, Avidgor Liberman védelmi miniszter két hete kijelentette, hogy „tudunk a libanoni rakáta-gyárakról és azokról az emberekről, akik gyártják ezeket. Más módszerek is vannak, mint a bombák, hogy megállítsuk ezt a folyamatot”. Ez volt az első alkalom, hogy Izrael nyilvánosan kijelentette: figyelik azokat a tudósokat és mérnököket Libanonban és Szíriában, akik a részt veszenk a rakéta-programban (Precision Project). Szíriában tehát megindultak az összecsapások és a jelek szerint hamarosan Libanonban folytatódnak.

Káncz Csaba jegyzete
Link

Hozzászólások

809 #1 megmondhatom-e
- 2018. február 13. 18:44:58
eljött a hiénák végórája?
Lehet , hogy hamarosan nem kell többé zsidózni ?

A válaszok már a levegőben vannak.

Slomó elrejtheted az idétlen tökfödődet és elmehetsz a fodrászhoz is . . . - de minek
4 #2 Posta Imre
- 2018. február 13. 19:03:03
Accident man 2018 (balesetnek tűnik, de nem az...)
https://www.mafab...90835.html
238 #3 bivaly
- 2018. február 13. 20:40:21
Te Imre !

Abban a pillanatban, amikor megláttam a légitársaság gépét egy fényképen, mint illusztrációt, hogy egy ilyen esett le, azonnal tudtam, hogy kizárt. Leejtették ! Majd kiderül, hogy miért, és ki !?
4 #4 Posta Imre
- 2018. február 14. 06:05:45
Bivaly, az még hagyján, de lehidaltam, mikor a "magyar tv-ban" a lengyel légitársaságot reklámozzák. De így "lengyel", nem cégnév meg privát, bakker. Érdekes, hogy "haláltábor" nem lehet lengyel, de légitársaság igen. Minden gép időzített koporsó, csak a csappantyút kell elhelyezni belé, ha felszáll a megfelelő utas.
80 #5 monguzking
- 2018. február 14. 12:34:14
valoban a lengyel légitársaság a LOL nagyon erösödik...nem mindegy hogy halunk meg?--év 10 repcsin fenn kell lennem....vagy nagyon de nagyon dühös leszek
819 #6 rozsola
- 2018. február 14. 14:15:00
Miért csodálkoztok ?
Jönnek a lengyel cégek , cseh áruk , magyar energia stb
A V4 önálló politikai , gazdasági , katonai tömb.
4 #7 Posta Imre
- 2018. február 14. 14:28:17
Rozsola, dehogy csodálkozák! Annyi minden megváltozott! Ha jól belegondolok, akkor sorolhatnám a kedvező szidómentes cigányságokat, de hát egy se jut eszembe. Ja, globálisan ez remek, nagyon szurkolok a felső tetvedék zsidó krémnek, hogy ebből még több profitja legyen az itteni hulladék magyarjának meg csurranjon pár csepp geci, ami valamelyik seggéből kicsurran. :-)) Nem csodálkozok én már semmin, még azon sem, ha Jézus aztán rendet tesz és az össze köcsög szent lesz,s_kot
267 #8 Perle
- 2018. február 14. 17:37:26
Az orosz elnök odatelefonált Bibinek, és leállt a háború a két fél között. Mindekettőnek javasolhatott valamilyen kedvező megoldást.
http://mignews.co...26563.html
131 #9 lalapapa
- 2018. február 15. 12:58:14
A mufik igen csak nem tudjak mivel jatszanak,
a liba tomok egesz irant hold felszinne tennek,
ha a fenti istensegek hagyjak,
ha nem akkor nem jelent nekik semmit,
pukkanas lenne minden hol,
de a iranban vegzetes lenne,
allah meg akkor maga ala szarna
milyen barmok vannak nala a csoportban,
:|

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.41 másodperc
2,281,029 egyedi látogató