Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Skitek skytáknak

GondolatokEmlékeztek a videókra (Film Skitekre), melyeket készítettem úgy 6-8 évvel ezelőtt, és aztán törölve lett? Újra felraktam őket, a régiek közül némelyiket megtoldottam. Majd a következő újabb videókban már egy "negatív hangulat" is érződhet... Ez van, igazándiból nem volt cél... és szeretném leszögezni azt, hogy semmiféle negatív hatással nem szeretném a "kedélyeket borzolgatni". Érdekes, ahogy neki indultam anno az első részeknek, az ihlet megérkezésekor. Volt mikor nehéz, fárasztó, néha unalmas, egyszer-egyszer "szórakoztató". (és mivé is lett?) Igaz, ami a tárgyat érinti, illeti, valójában nem az, és igyekeztem komolyra fogni, így végül is talán ezért lett lehangoló (?) - nem hinném, csak a zöm valami "rózsaszín felleget" várna, ami egy szinten érthető, viszont ilyen világban, ilyen kort kell megélnünk... Vagy csak én látnám ilyen sötétnek a helyzetet?
Majd eldönti a kedves néző, ki fordít rá időt. Akit érdekel, az úgyis megnézi a hosszabb részeket.

Téma ismert, a szétrágott gumicsont. Talán annyi, hogy egyedi (ettől szubjektív?). Mások mondták korábban "jó-jó, de nem feltétlen igazán ébresztő jellegű", ezért igen: valószínűleg az "átlagember" kevésbé fogja érteni/felfogni. Viszont az is lehet, hogy ezeknek semmi értelme és nem is volt elkészíteni őket, egy nagy marhaság! Nem ragozom.
... és ugyanakkor sajnos, a témával is baj van, mivel ennyi idő után súlyát vesztette, "közhelyessé" vált. Elviccelődve, devalválva, lejáratni szándékozók hiteltelenné, az "unalomig ismételve" érdektelenné, a "tűréshatár" emelésével immunissá válva... Ezekről már mindenki tud, vagy hallott valamit - nincs olyan nagy újdonság.

Kezdetekkor még aktualitásokkal próbáltam, de "az idő repül", és nehezen lehetett tartani a lépést a sűrű információkkal. Így amik voltak azok megmaradtak (nem feltétlen aktuálisak immár), viszont "más vonulatokon" tereltem tovább a szót. Filmek több helyen sűrűk, tömények (illetve az egész), esetleg át-átcsúszhat fontosabb részeken a néző. A tartalomra helyeztem a hangsúlyt, nem a "csilibilire". Természetesen igyekeztem azért tartani a minőséget a lehetőségekhez mérten, de ne várjatok "64k-s 5DX extra full ultra HD giga ready-s Imax-et".

Két részre osztanám a Skiteket, ahol a jelenetekből kifolyólag is van áthatás, összefonódás. Az első fele, amiket külön nem linkelnék be, de megtalálhatok a csatornán (keressétek ott), azok a rövidebb részek, melyekkel korábban kezdtem és voltak fenn a neten (az 1. 10 rész). Szinte mindegyiket kibővítettem. Eme epizódok igazándiból egy kitalált személyről, egy karakterről szólnak (ó lehet, Bourne, Neo, Bill...), aki keresi az "igazságot", kutatja a "Valót" az élet forgatagában, miközben szembesülnie kell a legkülönfélébb külső (mind-kontrolle...) és belső hatásokkal, amik "ki- kizökkenthetik" útjáról, céljának elérésétől, a sors, karma, stb. függvényében. Legalábbis, akkor egy ilyesmi cselekménysorozatra gondoltam. Van egy-két rész (2. 6. 7.), amik elütnek, másról szólnak...
Itt a letölthető változatuk. (Egér jobb klikk -> Hivatkozás mentése más néven)
(A továbbiakban is megadom a letölthető változatot, akinek esetlegesen tetszene valamelyik rész, T: -vel jelzem a linket. VLC-vel, illetve a legfrissebb kodeket érdemes feltenni.)

2 T: Link
5 T: Link
6 T: Link
7 T: Link
8 T: Link
9 T: Link
10 T: Link

Sajna, a Youtube (és a Dailymotion) számos részt letiltott az egész világon, ezért itt inkább azokat a linkeket adom meg, ahol megtalálhatóak és lejátszhatóak az adott videók.(A Videa-n és a Dailymotion-on állítsátok 480p-re a felbontást - mindenképpen.)

A másik csoportba tartoznak azok a nagyobb filmek, amik inkább az emberiséggel (annak sorsával?), a világról, a rendszerről, mindezek működéséről (?), stb. szól, megspékelve szimbolikákkal, némi elhallgatott és ismert történelmi "esetekkel", mintegy előre vetítvén mi lehet (?) a legesélyesebb bekövetkezendő forgatókönyv, állapot a jövőre nézve korunktól. Illetve nem. Ez a jelen (?)
Vannak ismétlődő részek, jelenetek, melyeket más-más aspektusból használok.

Kezdeném egy a Pap Gáborral készült rövidebb kitérővel. Majd az első résszel, mely mindkét nagyobb gondolatkörnek a kezdete is egyszerre, ezért ezeket ajánlanám "kedvcsinálónak". "Mintha azt hinnék, hogy amíg a ház előtt a fű nyírt, zöld és gyönyörű..."
Pap Gábor:
Link
Link
T: Link

1. rész
Link
Link
T: Link

A rövidebb részekből a 3-kat és 4-ket kiemelném, ami a Pap Gábor féle összeállításhoz szorosan tartozhat.

3. rész
Link
Link
T: Link

4. rész
Link
Link
T: Link

A 11. rész egy amolyan összefoglaló, amit fentebb leírtam a hosszabb részekkel kapcsolatosan. A Die Hard címet azért kapta, mert többnyire ezekből a filmekből lett összeszedve.
Link
T: Link

A 12. résztől bontottam ki a témát egy történet keretében, egy katonatiszt és egy korrupt rendőr kapcsolatából...
Link
T: Link

A 13. rész "egy SZEM vagy a láncban" szól nagyjából és egészébe véve az ügynöklétről, legalábbis a jelenetek ezt takarnák (az idegtépő és -őrlő helyzetükről?), és arról, hogy ha elmenekülünk, akkor nyert ügyük lehet. Ez aktualitássá válhat újra magyarokra nézve és egyébként a migrációval kapcsolatban.
Egy elvontabb epizód, ami azt sugallja, hogy hogyan tesz próbára minket az "ördög". Eddig voltak fenn 6 éve, ezt is megtoldottam.
1.
Link
Link
T: Link

2.
Link
Link
T: Link

A 14. részt felosztottam, mely egy összefoglaló, illetve a 13.rész kibővített változata. A sorozat végére hagytam volna, de inkább így alakult...
1. Az IT-vel, megfigyeléssel foglalkozik.
Link
T: Link

2. Végül is az "oktatással"?, zsarulét, társadalom felépítéséről.
Link
T: Link

3. Vegyes felvágott: szimbolikák, a rendszerről, társadalomról, újra TV.
Link
Link
T: Link

4. Egy elvontabb rész, ami inkább a Pap Gábor féle Skithez húz.
Link8
T: Link

Ezekhez tartozik egy külön kis epizód (kiemeltem), ami a víz (és a hozzája tartozó) szimbolikákkal kapcsolatos.
Link
T: Link

A 15. résztől egy hosszabbra nyúlt témát indítok a kerettörténeten belül, ez pedig a háború.
"A most jön a W" két részre lett felbontva, így talán befogadhatóbb. Elme-kontroll téma, történelmi esetek.
1.
Link
Link
T: Link

2.
Link
Link
T: Link

16. "A most jön a V" három részre lett bontva. A társadalomról, gazdaságról, politikáról.
1.
Link
T: Link

2.
Link
Link
T: Link

3.
Link
Link
T: Link

17. rész kétszer három részre lett felbontva Katonák voltunk(?) alcímen, ahol is a katonalét van górcső alá véve, ütköztetve a "civilek" hozzáállásáról. Ezen belüli témák az ifjúság, hiábavalóság stb. Majd az utolsó két résszel körvonalazódik ki és zárul be a kerettörténet.
1/1.
Link
T: Link

1/2.
Link
T: Link

1/3.
Link
T: Link

2/1.
Link
Link
T: Link

2/2.
Link
Link
T: Link

2/3.
Link
T: Link

Korábban is úgy éreztem, hogy újra aktuálissá vál(ha)t. Ha indulat érné az embert - mert jogos lehet - először nézze meg még-egyszer a Pap Gáborral készült epizódot, és mindig térjen vissza oda, ha bármilyen kérdése felmerülne.
Mintha számítana (?). Nem tudom. Sokan baromságnak fogják tartani, de csak megér egy aranymálnát, nem? Mindegy, nem érdekes. Ha valaki nem értené, akkor tekintse egy alkotásnak, hisz ez csak egy film. (Egy korrajz? Vagy belsővilágom vívódása?)

RDM

Hozzászólások

1271 #20 RDM
- 2018. december 05. 21:33:06
Megtaláltam. Fenn vannak a Videan, de linkeket nem adok meg, mert nyilván ide-oda fogják pakolni. Csak rá kell keresnetek a Film Skitekre és bejön, a többit Istenre, a földönkívülikre, ... bízom. Nem tudom meddig lesz fenn.
238 #21 bivaly
- 2018. december 06. 19:01:47
RDM !

Írtam ! Nagyon nehéz intellektuálisan válaszolni ( rossz kifejezés !!!) az írdandódra, idézeteidre, stb., de felemelő, hogy végre nem egy tehén farkán szarcsimbók "mélymagyar" degenerált idiotizmusát kell elviselni ezen az oldalon ( is !), nagyon régen nem volt szerencsém a lábtörlőtől kissé felülemelkedett ( elnézést a hasonlatért !), emberrel akár így, akár személyesen szót, gondolatot cserélni.
Várom szíves válaszod, megjegyzésed !

Üdvözlettel,: Bivaly
4 #22 Posta Imre
- 2018. december 06. 19:29:48
RDM, na, mit mondtam! Már ezért megérte, ezt értsd meg! De persze sokkal többről van szó. Nem kell kishitűnek lenned!
1271 #23 RDM
- 2018. december 06. 22:00:27
s_proszt
Egy pillanat, még magamhoz térek. s_azta
s_Laptop .. sejtem, hogy többről lehet szó. Igyekeztem minél többet összezsúfolni, igen röviden...
s_proszt

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.33 másodperc
2,386,666 egyedi látogató