Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Új fegyverek a magyar katonáknak

BelföldÖsszeszeszereltétek? IKEA-s? Új gondolkodásmód? Anyád hogy van? Na jó, azért nagyon örülünk a KGST új izraeli együttműködési metódusának. Új, magyar szakemberek által összeszerelt fegyvereket kaptak a Magyar Honvédség katonái. Benkő Tibor honvédelmi miniszter – december 11-én, kedden a fővárosban - hangsúlyozta, a most átadott tízezer fegyver mérföldkőnek számít a hadsereg fejlesztésében.

tot_8350.jpgA miniszter a budapesti Petőfi laktanyában elmondta, a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program szerves része a hazai hadipar újjáélesztése, amely képes magyar gyártmányú fegyverekkel ellátni a hadsereget, a rendőrséget, s minden fegyveres testületet. „Egy olyan haderőfejlesztési programot indítottunk el, amelyben első a katona, ezért a katonák egyéni felszerelésével kell kezdenünk ezt a programot” – hangsúlyozta, hozzátéve, hogy az új egyenruha mellé most megérkeztek az új lőfegyverek is. Ezek az eszközök a legkorszerűbb, XXI. századi, kipróbált fegyverek, amelyeknek egyelőre az összeszerelése folyik Magyarországon a kiskunfélegyházi fegyvergyárban. Hamarosan érkeznek azok a gépsorok is az üzembe, amelyekkel megkezdődhet a fegyvergyártás – fűzte hozzá.

A cseh licenc alapján készült P-07 és P-09 típusú pisztolyok, BREN 2 típusú gépkarabélyok és SCORPION EVO 3 típusú géppisztolyok első darabjait elsőként a katonai rendészek vehették kézbe, de hamarosan minden katonai alakulatot ezekkel szerelnek fel. Benkő Tibor szavai szerint a katonák felszerelésén túl a technikai eszközök fejlesztése is folyik már a Magyar Honvédségnél. Példaként megemlítette, hogy felújították a helikoptereket, s a forgószárnyasokból újakat is vesznek. Már megérkezett négy szállító repülőgép, s megkezdik a szárazföldi erők technikai eszközeinek beszerzését. „Tehát valóban mérföldkőhöz érkeztünk, büszkék lehetünk erre, és elmondhatjuk, hogy (…) csak rajtunk múlik, hogy az ütőképes Magyar Honvédség – a katonáink révén – valóban eléri azt az elvárt szintet, amellyel biztosítani tudjuk Magyarország és a magyar emberek biztonságát, hiszen ez az elsődleges és a legfontosabb cél” – hangsúlyozta a miniszter.

tot_8564.jpgBöröndi Gábor altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnökének helyettese történelmi pillanatnak nevezte a fegyverek átadását, és kiemelte: köszönet illeti a kormányt, amiért megteremtette annak lehetőségét, hogy - a haderőfejlesztési program keretében - új és erős Magyar Honvédséget hozzanak létre. Az AK nem volt rossz gépkarabély, de kiszolgálta idejét, s a katonáknak már régi vágyálma, hogy NATO-kompatibilis fegyvereket használhassanak – fűzte hozzá. A most átadott fegyverek modulárisak, és különféle tartozékaikkal alkalmasak például az éjszakai használatra is. Az altábornagy a felsorakozott alakulatparancsnokokhoz és katonákhoz szólva kijelentette: mindannyian felelősek a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program megvalósításáért. „Ma megkaptuk az új kézifegyvert, amelyre méltán lehetünk büszkék, óriási felelősség van a vállunkon: új kiképzési metodika, új eljárások, új gondolkodásmód kell, hogy jellemezzen minket. Ez egy olyan fegyver, amely vonzóvá, élhetővé teszi a honvéd pályát” – zárta szavait.

Kránicz Roland, a HM Arzenál Zrt. vezérigazgatója kiemelte, hogy a Ceská Zbrojovka cseh gyártó - amellyel a licencszerződést kötötték - 100 év alatt felhalmozott szaktudásának és szigorú minőségbiztosítási követelményeinek köszönhetően a kiskunfélegyházi gyár világszínvonalú lesz. A katonákat a NATO előírásainak és a napjaink elvárásainak megfelelő pisztolyokkal, géppisztolyokkal és gépkarabélyokkal szerelik fel, amelyek az ország védelmi erejét is növelik. A könnyen kezelhető fegyverekkel - amelyek a tesztek során messze túlteljesítették a követelményeket - a nemzetközi piacon is megjelenhetnek majd – hangsúlyozta.

A rendezvényen jelen volt Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes és Sulyok János, a tárca védelemgazdaságért felelős helyettes államtitkára.
Link

Hozzászólások

819 #39 rozsola
- 2018. december 17. 18:07:05
Tele a hócipőm ezzel a propagandával. Megy a szöveg .
Ha Csehországról van szó , valamit mindig elfelejtenek. Alap dolog :
Németország = USA európában
Csehország = KGB európában
Értsük már meg , Csehország nem más mint a KGB külkereskedelmi kirakata. Minden ami csak van az vagy KGB tulajdon vagy a KGB áldásával működik
Cseh fegyver ? Gondolkodik valaki ?
Csehország miért nem vezette be az eurót ? Szlovákia bevezette pedig gazdaságilag messze elmarad a csehektől. A szlovákoknál nyafognak a liberálisok mert a KGB naponta elszámoltatja a szlovák kormányt. Szlovákia pedig Csehország része.
Tehát a KGB napi szinten elszámoltatja a cseh kormányt , a KGB minden üzleti manővert figyel , a fegyverbizniszt vajon nem felügyeli ?
Ez olyan vicc mint a magyar gazdaság. Miről beszélünk ?
Kellemest a hasznossal , egy régi film : https://videa.hu/...9HQb7Xw0jo. A film történetét illetően gondolom nem kérdés , hogy valóban megtörtént.( nagy az esély rá ). Érdekes neve van az " orosznak " : Andrik Vas. A filmben elhangzik egy fura mondat : " Éljen az orosz - amerikai együttműködés és a svájci bank " . Kb ennyi Csehország , röviden tömören
238 #40 bivaly
- 2018. december 17. 18:42:25
Na, akkor most van az, hogy végleg becsukom az ajtót magam mögött.
Rozsola, mondtam már, az anyád szarni indult, amikor kiestél belőle. Nagy kár, hogy nem rohadtál bele.

Akinek ez a galandféreg, faszfej provokátor megfelel, bátran társalogjon vele ! Milyen szar magyarok vagytok ti, hogy ez a patkány itt köpködi elég régóta, és provokatívan, obszcén módon a magyarságot, úgy am blokk, aztán nem tűnik fel senkinek ? Nem kéritek ki magatoknak ? Vagy annyira hülyék vagytok, hogy a rettenetes nagy eszetektől észre sem veszitek, takarja a sok ész a kilátást.
Rozsola egy provokatőr. Ezt csak két ember nem látja. Aki hülye, meg aki nem akarja látni.

Erre mondja a művelt ember, basszatok egyedül, majd megtudjátok mi a magány.
684 #41 atacama
- 2018. december 17. 19:02:40
Rozslola,szenzációs a film, el van benne minden mondva!
58 #42 ssman
- 2018. december 17. 20:20:07
Nagyon okosdak egyek!
CSak azt felejtik el, hogy az 5,56-s merett nem kompatibilis a 7, 62-l! De lenyegtelen ugyi! :D
Bar a 7, 62-sbe be tud csusszanni az 5,56-s tolteny, max egyszer, de meg kiloni sem lehet, mert nem fog racsapni a csappantyura a gyutu!
Az 5, 56-s urmeretbe meg nem fer bele a 7,62! Lehet kenegetni barmivel, nem fog beleferni!
De amugy felrebeszel a kedves elftars!
Erdekes modon par kommentel elobb a Krisztinek is leesett mirol szol a cikk! :D
A bovalynak is igaza van!
Olyan dezsavus a fillingje rozsolanak atacamaval egyetemben, mintha moto lenne a robogowal ujra itt!
4 #43 Posta Imre
- 2018. december 17. 20:25:59
SSman, zsák bolha effektus. 10 éve ez van. Ketten se értetek szót virtuálisan. Személyes találkozóra, ismeretségre meg nem van mód. Mindenki elbeszél a másik, néha még maga mellett is és ugyan alig van itt közösség, ugyan ki akarhatja ezt rombolni? Minek? Kicsit szűk a látótér, érzelmi vakságot érzékelni, merre csak látok. Kár, de már nem bosszant annyira fel. De kár. Na majd lesz ez még jobb is, csak hát nincs sikerélményetek, ahogy nekem se, és ez bizony romboló hatású az önértékelésre.
58 #44 ssman
- 2018. december 17. 20:32:43
Imi!
Ezert is nem szeretek hozzaszolni a temakhoz, elolvasom inkabb, a hozza irt kommenteket meg kerulom!
ismerjuk mar egymast szemelyesen jo par eve, ami meg oldalbabokdoso tema, azt meg ugyis kitragyaljuk egymas kozott privatban!
684 #45 atacama
- 2018. december 17. 20:34:41
ss, engem nem kell összeboronálni senkivel,csupán jeleztem hogy jó a film!
4 #46 Posta Imre
- 2018. december 17. 20:37:09
SSman, ha a személyes részeket kivesszük a hsz-ekből, egész értelmes okfejtés is keveredhet ki belőle. Sokan úgy vélik, itt kell megvívni a 4. vh-t és akár győzhetnek is. Idővel rá kell jöjjenek, hogy ez nem így van, de sokakat nem zavar ez a tény.
58 #47 ssman
- 2018. december 17. 20:41:27
Imi!
Megtortent!
116 #48 livia
- 2018. december 17. 21:49:06
Szerinted magyar katonának? No, és mit keres ott a tábori rabbi? Nyilván csak a fizetését. a fegyverekhez nem értek, bár régen jól lőttem, no meg unokáim lőnek, úgy sportszerűen. Hallom fegyvergyár létesül valahol az alföldön. Mi van, készülünk a háborúra? Azt hittem, már folyik. Mi van?
4 #49 Posta Imre
- 2018. december 18. 06:44:52
SSman, rendben, várom a pakkot!
819 #50 rozsola
- 2018. december 18. 19:14:22
Bivaly és SSman. Két " náci "
A kisebbe nem megy bele a nagyobb. Kurva okos vagy hallod e !
Csakhogy manapság vannak meglepetések.
Helikopter alkatrészeket fognak gyártani , valahol az Alföldön. A " magyar " kormány persze támogatja. Az ostoba fasszopó " magyarnak " nem bassza a csőrét az a pár milliárd " vissza nem téritendő támogatás " amit a nyugati cég kap. Vajon erre miért nem sajnálja az adóforintját ?
köszi Bivaly ! Ismételten bizonyítod a " magyar " felsőbbrendűséget. Háborút akartok ? Ám legyen. Majd a " modern nyugati vagy csehszlovák kézifegyver " megoldja a gondotokat. Szíriában se ért sokat a " modern ámerikai , izraeli , " magyar " , horvát cucc ". A jó öreg szovjet nafta megállta a helyét. Ukrajnában se sikerült nagyot alkotni.
Hiába veritek a melleteket a fasiszta dumával. Dicsekedni , " szarozni " , megalázni a másikat az megyen. Olyanok vagytok mint a " szultán ". Ezért nem szabad veletek emberhez méltóan beszélni. Marad a kozák " diplomácia "
Amúgy meg ahogy a fajtátok szopta mondani " leszarom a pofázásodat ". Meg a főnökeidet is. Mer' hiába pofáztok , nem én vagyok ügynök hanem ti. Mi a gondod velem ? Nem vagyok " állampolgár " , nem élek a nyamvadt országodban. Miért szólok bele a dolgatiokba ? Nézz körbe Judeapesten. A fajtád beindult , alakul a Judeapesti Majdan. Ezért bassza a pofátokat Ukrajna. Tévednék ?
Ssman ? Te se vagy más. Miben vagy más mint egy ukrán fasszopó ? Ugyanúgy szövegeltek , bocsánat : másoltok . Azt hiszed van véleményed ?
Háborúról álmodoztok . Ki ellen ? Ki lenne veletek ?
Izrael messze van ám
Belegondoltatok mi lenne egy háború esetén ?
Persze ez nem " magyar " sajátosság. A környéken tele vagyunk hasonlókkal. Ezért minden népnek önmagát kell megtisztítania. Mondtam már nektek , zsidó-fasiszta ebben a térségben nem maradhat. Nem kell semmilyen ügynök aki kavarja a szart. Románia repedezik , Ukrajna épp túlél. Jönnek a térképek átrajzolásának tárgyalásai. Nincs helyetek az asztalnál. Ez van. A folyamatokat békében kell lerendezni. A fajtátokra nincs szükség.
Szándékosan vagytok provokálva. Magyarként a " magyart " basztatom. Tudjátok mi az érdekes ? A faszbúk profilomra jönnek a magyar üzenetek . " Jól teszed " , " igazad van " stb. Lengyel barátaink ugyanezt csinálják. Pökhenndi módon basztatják a " lengyelt ".
Mivel a fajtátok ostoba mint a Főd , gyerekjáték a zsidóugrassztás. Kulcsszavakra ugrik a " magyar ". A fajmagyar meg röhög markába ( ezt meg is írják , hálásak amiért felvállalom ).
Röviden : felőlem lehet habzó szájjal csapkodni a billentyűzetet. Ha még nem habzik a pofátok , majd teszek róla.
Addig is : " Szlává Ukráinyje ! , Dicsőség Magyarországszak ! Heil Hitler ! " ,meg a többi baromság.
Ja , hogy el ne feledjem ! Fegyverbe " magyar " jön a világvége ! És minnél hamarabb akasszátok fel Zorbánt. Meg a többi kreténség .
Hajrá " magyarok " , Hajrá " Új-Izrael " !
ui: ha esetleg kevesen lennétek , ukrán példán okulva néhány migránsból még lehet " nemzeti érzelmű magyar " .
Puszi
58 #51 ssman
- 2018. december 18. 20:22:13
Pajti!
Neked elgurult a gyogyszered, es mellete mar megint elbeszelgetsz magadban , persze irott formaban a tema mellett!
Olyanokat hordasz ossze meg vissza, ami nem is kerult kepbe, csak a te fantazialasod revetegekent!
Szerintem, igyal tejet, vagy sarat, tan meggyogyulsz tole.....
Olvasgasd el ujbol, ki miket irt!
1072 #52 fkriszta
- 2018. december 20. 18:11:00
fájdalom amit csináltok egymással...
4 #53 Posta Imre
- 2018. december 20. 18:26:11
Kriszta, nem csinált itt senki semmit senkivel, nem is ösmerik egymást még virtuálisan sem. A szarpofozás régi mesterség és remek mesterek fejlődtek már ki, de sajnos közben úgy tűnik, mintha a nyálzáporban elveszne a bába. Ne vedd ezt komolyan Kriszta. Pár öreg bika, meg egy fiatal bőg, szarvaszegetten.
75 #54 talpi
- 2018. december 20. 19:10:41
#52 fkriszta
- 2018. december 20. 19:11:00
Ne vedd komolyan, csak azt ami ténylegesen komoly. Meglátod, teljesen kitisztul a "kontaktlencséd" :)
684 #55 atacama
- 2018. december 25. 12:48:34
a napokban beszélgettünk az új eszközökről a haccseregben a leokról eme propaganda filmben már benne is vannak vajon a tyúk vagy a tolás vót előbb?
https://www.youtu...zQuaxEwyU4
75 #56 talpi
- 2018. december 25. 13:06:01
Milyen érdekes "formátumú' a jelzés a bal felső sarokban. Hasonló volt egykor/nem is oly rég/ és azért függeszkedés volt nyakilag. ?

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.48 másodperc
2,386,494 egyedi látogató