Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

A kormány központosítaná a háziorvosi rendszert

BelföldÓ, nem SZTK-k és nem 64 vármegyében és nem a brexites orvosokkal...á, dehogy és nem "állami" és a patikák se lesznek "államosítva"...á, dehogy! Nem is baj, csak hát ugyi az "állam" egy rohadt buzi zsidó-cigány horda...most még...!
Plakátkampány indul arról, mikor kell mentőt hívni és háziorvoshoz menni
A Népszava birtokába került előterjesztés szerint a kormány a háziorvosi rendszer átfogó átalakítására készül, a koncepció szerint központosítanák a háziorvosok, védőnők és az alapellátó fogorvosok szakmai irányítását és felügyeletét is.

Az alapellátás egy új országos központot kapna, illetve a járásokban létrehoznák az úgynevezett állami fenntartású és irányítású egészségügyi központokat.

Ezekben a lakosság alap- és szakellátó orvosok is elérhetőek lennének. A tervek szerint a háziorvosokat, ha van egyéb szakvizsgájuk is, szakorvosként hasznosítanák ezekben az egészségházakban.

A lapnak több szakértő is elmondta, hogy ha ezeket létrehozzák, akkor megkezdődhet az alapellátás államosításának előkészítése.
Nyíregyháza, 2012. szeptember 28. Kozma Ottó háziorvos receptet ír fel rendelõjében betegének, Botfalusi Zoltánnénak Nyíregyháza-Oroson 2012. szeptember 28-án. MTI Fotó: Balázs Attila
Jelenleg 332 háziorvosi praxis betöltetlen az országban
19 településen pedig 14 éve nincs állandó orvos.

A mostani tervek nem illeszkednek a jelenlegi ellátórendszerbe, nem tisztázott a tervezett egészségházak feladatköre és szerepe, illetve azt sem tudni, kiegészítőként vagy helyettesítőként lépnének a rendszerbe, vagy honnan lesz orvos, a betegek pedig hogy jutnak el ezekbe a központokba.
Link

Hozzászólások

267 #1 Perle
- 2018. december 14. 21:06:00
Addig központosítanak, amig az ingyenes ellátás megszünik.
Már ma is az a helyzet, hogy ha valaki gyógyulni akar, és megengedheti magának, magánorvosi rendelőe megy. Pénzért van azonnal időpont és ellátás.

Mostanra derülhetett ki, hogy túl sok TB kártya tulajdonost kell ellátni, egy részük olyan, akik eben az országan sosen fizetett egészségügyi hozzájárulást, sem adót. TRengeteg a kiskapu, amely egészségügyi ellátásra jogosít fel.
Kevés az itthon maradt orvos is .Orbánt támadták akkor, amikor néhány évig itthoni munkára kötelezte volna az ittn diplomát szerzetteket. Ez pedig észszerű ötlet volt.

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.31 másodperc
2,386,601 egyedi látogató