Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Ortodox rabbik nyújtottak békejobbot a kereszténységnek

KultúraEzen a "világon" addig nem lesz béka, amíg egyetlen tetves zsidó is levegőt vehet és nem kell fizetnie érte. Ideje befejezni a hülyéskedést és eltakarítani végre a parazitákat...persze demokratikusan!
„Mind a zsidóknak, mind a keresztényeknek küldetése a világ tökéletesítése a Mindenható egyeduralma alatt.”

Egy, a keresztény-zsidó megbékélést szorgalmazó szervezet honlapján tette közzé 7 pontból álló nyilatkozatát 25 ortodox rabbi, további ortodox zsidó vallási vezetők csatlakozását várva, írja a Szombat.org.

Az izraeli, amerikai és európai zsidó közösségeket, intézményeket és szemináriumokat vezető rabbik történelmi lehetőségként tekintenek a kezdeményezésre, melyben „csaknem kétezer éves kölcsönös ellenségeskedés és elidegenülés után” közös fellépést sürgetnek „korunk erkölcsi kihívásaira”.

Az „Egy zsidó–keresztény partnerség felé” címet viselő dokumentum elismeri, hogy a II. Vatikáni Zsinat óta a katolikus egyház tanításai a zsidó vallásról alapjaiban és végérvényesen megváltoztak,

és ez tetten érhető a hivatalos egyházi okmányokban is, amelyek egyértelműen elutasítják az antiszemitizmus minden formáját, megerősítik Isten és a zsidó nép felbonthatatlan szövetségét és elutasítják az istengyilkosság vádját. Ennek szellemében nevezte II. János Pál pápa „idősebb testvéreinknek”, XVI. Benedek pápa pedig „hitbeli atyáinknak” a zsidókat.

Kölcsönös elismerés

„Nagyra becsüljük, hogy az egyház megerősítette: Izrael egyedülálló helyet foglal el a szent történelemben és a világ eljövendő megváltásában” – írják, és ezzel együtt kifejezik:

„Mi is elismerjük, hogy a kereszténység létrejötte nem hiba vagy véletlen műve, hanem isteni akarat eredménye volt és ajándék a nemzeteknek”.

Megítélésük szerint Isten nem ellenségeket kívánt teremteni a zsidó és a keresztény vallás „elválasztásával”, hanem a „hitben erősen különböző partnereket”.

A nyilatkozatból kiderül, hogy Izrael Állam Főrabbinátusa és az Apostoli Szentszék között működő bizottság 2004 októberében rögzítette: „Többé nem ellenségek vagyunk, hanem egyértelműen partnerek az emberiség túléléséhez és jólétéhez szükséges alapvető erkölcsi értékek hirdetésében.” A rabbik szerint mind a zsidóknak, mind a keresztényeknek küldetése a „világ tökéletesítése a Mindenható egyeduralma alatt, hogy az egész emberiség az Ő nevéért kiáltson, s az utálatosságok eltöröltessenek a földön”.

Ami összeköt

A dokumentum szerzői elismerik, hogy a két entitás történelmi távlatú konfliktusa óvatosságra ad alapot, mégis azt kérik közösségeiktől, hogy próbálják legyőzni félelmeiket, és induljanak ki abból, ami a zsidókat és a keresztényeket összeköti. Ide sorolják a

monoteista Ábrahámot; Istennek, mint Teremtőnek a tiszteletét; a Szent Zsidó Iratokat és az azon alapuló olyan hagyományos civilizációs értékeket, mint a család, az együtt érző becsületesség, a szabadság, a szeretet és a világbéke.

A rabbik úgy vélik, semmi értelme nem lenne relativizálni közösségeik és a két vallás különbözőségeit, ugyanakkor abban hisznek, hogy „Isten megannyi küldött által fedi fel igazságát”. Meggyőződésük, hogy a zsidóknak és a keresztényeknek példát kell mutatniuk „szolgálatról, feltétel nélküli szeretetről és szentségről”, és ebben a két vallás közösségeinek közösen kell aktív szerepet vállalniuk.

A nyilatkozatot aláírta Szerbia, Horvátország és Finnország főrabbija, valamint több amerikai és izraeli rabbi mellett német, svájci és francia zsidó vallási vezetők is.

Link

Hozzászólások

75 #1 talpi
- 2015. december 11. 20:12:31
Ugyan már? "béke jobbot" és mi volt a balban? Mert nem a hála, arra mérget vehet bárki. Zsidó sosem fog "önzetlenül" semmit sem tenni. Lehet bármilyen névvel ellátva, Péter, Pál, vagy netán Simon, annyira magyar, mint amilyen izraelita én vagyok. Hamis próféta és álnok kígyó, mind egytől-egyig. Nem szabad nekik hinni,még akkor sem amikor ló legel a sírjukon. Mammon az istenük és ezért képesek elárulni a saját nemzetüket is, akinek, részben részeinek vallják magukat, de sosem voltak, s nem is lesznek azok. Féreg egy társaság, most, ahogy érzik,hogy szorul a hurok, egyre jobban próbálnak, "közeledni. Magam nemrég tanultam meg, hogy ezeknek nem szabd hinni, mert a hátad mögött szervezik a kivégzésed, a nemzet elveszejtését, családok szétszaggatását és tönkre tételét. Végeztem velük egy életre, "az utolsóból, még talán ennék is, egy hányást megérne" vagy lehet még annyit sem,szar egy társaság, az összes, a félig zsidó pedig még annál is mocskosabb, aljadék, hazug, képmutató, önelégült társaság. Sebaj, Isten, a MAGyarok Istene, már régen ingatja a fejét, és ez nem vezet náluk sok jóra. Szépen elkezdenek megbetegedni és pusztulni, a rothadástól. Gombák és mindenféle nyavalya támadja meg őket szép lassan elfogynak mint a napsütésre a köd. Gyógyíthatatlan kórság támadja meg rühes testüket, nem lesz pénz, mivel ki tudják magukat váltani. Megérdemlik, hiszen annyi, de annyi becsületes életet tettek tönkre, hát most rajtuk a sor.
116 #2 livia
- 2015. december 11. 22:26:16
Az a baj, hogy ott ragadtak le, hogy minden az anyagi javakról szól, vagyis, mindenki annyit ér, amennyit nyom. Házastul, szekerestül, papírostul, ruhástul, az adósságot csak egymás közt ismerik el.Az a baj, hogy propagandájuk fertőz, és lassan ebben a lemagányosodott világban az ember értékszemlélete igencsak betegessé vált. Akárhová nézel, zombikba ütközöl, zavaros eszmékkel, gondolatokkal. Rosszabb, mint a pestis, vagy ebola. Nem hogy javulna a helyzet, de meglátásom szerint csak rosszabbodik. Azért vannak még normálisak, bár ez is már csupán nézőpont, és idő kérdése.
4 #3 Posta Imre
- 2015. december 12. 11:20:03
Az autonómiamozgalom román és magyar képviselőinek összefogását szorgalmazták

Az erdélyi autonómiamozgalom román és magyar képviselőinek az összefogását szorgalmazták az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács által szervezett brassói román-magyar kerekasztal-beszélgetés résztvevői.http://kitekinto....mwCpr8m8lA
128 #4 bogyo
- 2015. december 12. 11:40:56
„Isten megannyi küldött által fedi fel igazságát”. s_vigyori

http://www.timeso...to-israel/
153 #5 Skhyta
- 2015. december 12. 13:48:52
"az utálatosságok eltöröltessenek a földön”. ebben teljesen egyet lehet érteni!
Még hogy keresztény - zsidó megbékélés? Már miért kellene megbékélnie a zsidónak azzal, amit ő maga hozott létre?
75 #6 talpi
- 2015. december 12. 21:35:47
Skhyta!
miért? miért?
Mert ha egyszer létre hozta, talán rá kellene kenni a fekáliát a másikra. Nehogy már elismerje, hogy velejéig romlott, hogy csaló, hogy elkurvult, hogy a gyermek csak arra kell neki, hogy "pénzt" az istenét sajtolja ki a másikból? hogy egyszerűen"élet képtelen" a kapcsolatai
, csak ideig-óráig tartanak, míg azt is "fel nem őröli " teljesen. Ugyan már, nem megszokott dolog ez a zsidótól, ? Akkor a"fél zsidó" ki otthon is ezt látta, miért viselkedne magyarként? Na itt van az a bizonyos eb "elhantolva". Hidd el, tudom mit beszélek. Érzem is, közvetlen, közelről.
De mint a mondás tartja, "Isten útjai kifürkészhetetlenek, s mint tudjuk, " Ő nem ver bottal" :), de azért, ha besokall, akkor bizony nagyon oda tud, b..ni. Hidd el megteszi, már folyamatában is van.
Lehet itt bármi félebéke jobb, avagy bal, a dolgok elindultak és most igen erős késztetést éreznek a zs-k, a megbékélésre, a "rafináltabbja, az ostobája, még mindíg küzdeni akar, "lelke?" rajta, pedig más lesz a "végeredmény," mint amire számítanak. :D

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.41 másodperc
2,485,234 egyedi látogató