Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Bevásárol fegyverekből a szlovák kormány

KülföldKészülnek a békére! Persze nem közpénzből, hanem magánból és demokratikusan! A szlovák állam 46 ezer új fegyvert vásárol teljes felszereléssel együtt. Áfa nélkül 23 millió eurót költenek a fegyverkezésre, írja az Új Szó.

Robert Kaliňák belügyminiszter a mai sajtótájékoztatón elmondta: a rendőrök 24 ezer új fegyvert - pisztolyokat és gépfegyvereket - kapnak. A maradékot a pénzügyőrség, az igazságügyi rendészet, a hadsereg és a büntetés-végrehajtás alkalmazottai között osztják szét. A pisztolyok darabja kevesebb mint 300 euróba, a gépfegyvereké megközelítőleg 1500 euróba kerül.

Kaliňák elmondása szerint a fegyvereket a piaci áraknál 30 százalékkal olcsóbban vásárolták. Hozzátette: a rendőrség fegyvereinek lecseréléséről szóló rendelet még 1992-es keltezésű, és hat évre szólt. A mostani fergyvervásárlással tehát a minisztérium egy hosszas folyamatot zár le. Mint elmondta, a használt fegyvereket begyűjtik, majd megpróbálják eladni.

Tibor Gašpar országos rendőrfőkapitány a sajtótájékoztatón elmondta: megváltozott a biztonsági helyzet, a fegyverhasználat ma már nem megy ritkaságszámba. A rendőröket ezért megfelelő felszereléssel kell ellátni - tette hozzá.Link

Hozzászólások

4 #1 Posta Imre
- 2015. december 18. 14:19:50
Működőképes a romániai rakétavédelmi rendszer

Műszakilag működőképessé vált a dél-romániai deveselui támaszpontra telepített amerikai rakétavédelmi rendszer - jelentette be pénteken Lazar Comanescu román külügyminiszter az Egyesült Államok bukaresti nagykövetének, valamint az amerikai haditengerészet és a NATO több katonai vezetőjének jelenlétében. http://www.atv.hu...i-rendszer

Államcsőd Ukrajnában

Tüntetők ukrán politikai pártok zászlóival demonstrálnak a kijevi parlament előtt, és követelik a kormány lemondását december 11-én. Továbbra is feszült a hangulat

Nem törlesztik az Oroszországgal szembeni adósságot. Ez az eddigi ötödik legnagyobb értékű államcsőd a világon. http://mno.hu/pen...an-1319774
236 #2 Vazul
- 2015. december 18. 19:25:16
Rendőrök rohanták le a NATO-irodát Varsóban

Az új lengyel kormány utasítására a katonai rendőrség hajnali fél kettőkor tört be a NATO varsói hírszerzési irodájába. Azért mentek, hogy eltávolítsák az iroda vezetőjét, akit még az előző kormány idején neveztek ki.
Bartosz Kownacki védelmi miniszter az RMF rádiónak azt mondta, hogy erre azért volt szükség, mert a hivatal nem működött rendesen, és az ott dolgozókat nem tartották elég megbízhatónak, írja a Financial Times. A Jog és Igazságosság (PiS) párt kormányra kerülése óta igyekszik a saját embereit ültetve a fontos pozíciókba. A ma hajnali eset ennek a megnyilvánulása volt. A védelmi minisztérium szóvivője szerint azért volt szükség a drasztikus lépére, mert a hivatal vezetője nem reagált arra az üzenetre, amellyel a múlt héten leváltották. A szóvivő szerint a rajtaütés békésen zajlott. Később a minisztérium közleményt adott ki arról, hogy új vezetőt neveztek ki az iroda élére.

Az ellenzék aggasztónak találja a rajtaütést. Tomasz Siemioniak volt védelmi miniszter arról beszélt, hogy még nem történt olyan a NATO történetében, hogy egy tagország a NATO egyik épületét vagy intézményét rohanta volna le. A NATO egyik brüsszeli hivatalnoka az esetre úgy reagált, hogy ez Lengyelország belügye. Felhívta a figyelmet arra is, hogy az intézmény valójában nem is hivatalos NATO-szerv, de azt mondta, követik az eseményeket. Az irodában, amelyet egyébként a lengyel és a szlovák hatóságok hoztak létre, hírszerzési adatokat gyűjtenek és kutatások végeznek a NATO központi parancsnoksága számára.
http://klubradio..../16/194544
33 #3 vizilo
- 2015. december 19. 09:04:07
A " Beket " ha kell haboruval is megvedjük gondoljak a szlovakok...)
48 #4 ro-zsola
- 2015. december 20. 01:42:48
Persze hogy fegyverkeznek. A V4 katonailag megszállva, migránsokkal zsarolva.

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.34 másodperc
2,482,802 egyedi látogató