Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Kis mértékben se orvosság; itt azt új brit alkoholirányelv

KultúraMondtam, be lesz tiltva, ahogy a dohány is...és így sorban! Az emberisegg kijózanodhat végre és elkezdhet utána nézni, kik és mit műveltek eddig vele. Óva inti a briteket az alkoholfogyasztástól a brit kormány egészségügyi főtanácsadóinak új irányelve, hangsúlyozva, hogy bármilyen mértékű alkoholfogyasztás növeli a rák és egyéb betegségek kialakulásának kockázatát. Vannak azonban, akik szerint az új ajánlás pánikot kelt, és segít sokakból „veszélyes ivót” csinálni.

Az új irányelv szerint a briteknek 14 egységre - vagyis hat korsó sörre vagy hét pohár borra - kellene korlátozniuk a heti alkoholfogyasztásukat, a betegségek kockázatának és így az ivászat okozta halálesetek számának visszaszorítása érdekében. A húsz évvel ezelőtt, 1995-ben kiadott korábbi útmutató a férfiaknál 21, a nőknél 14 egységnyiben maximalizálta a heti alkoholfogyasztás ajánlott mértékét.

"Bármekkora mennyiségű alkohol rendszeres fogyasztása egészségi kockázatot rejt magában, ám ha a férfiak és a nők nem isznak többet heti 14 egységnél, azzal sikerül alacsonyan tartani a rák és a májbetegség kialakulásának kockázatát" - mondta Sally Davies brit tiszti főorvos.

Nagy-Britanniában az alkoholfogyasztás az egyik legnagyobb egészségügyi probléma: 2012-ben 1,2 millióan kerültek kórházba miatta. Mostanáig a májkárosodás, a rák, az agyi érkatasztrófa és a szívbetegségek fokozottabb kockázatával is összefüggésbe hozták. A fékevesztett ivászatok továbbá egyéb problémákat is okoznak hétvégenként országszerte.

A legfrissebb tudományos eredményekre alapozott új irányelv szerint érdemes hetente több alkoholmentes napot is tartani és lehetőleg nem egy este alatt meginni az ajánlott maximális heti mennyiséget. A korábbitól eltérően az új irányelv még kis mennyiségben sem ajánlja a várandós nők számára az alkoholfogyasztást, és azzal sem ért egyet, hogy például a bor kis mennyiségben megvéd egyes betegségektől.

Az új útmutató kritikusai szerint azonban Nagy-Britanniában csökken az alkoholfogyasztás. Christopher Snowdon, az Institute of Economic Affairs gazdaságkutató intézet vezető munkatársa szerint a tiszti főorvosok figyelmen kívül hagyják azokat az eredményeket, amelyek szerint a mérsékelt alkoholfogyasztás csökkenti a szívbetegség és a halál kockázatát.

"A megváltozott irányelvek több százezer britből csinálnak "veszélyes ivót" egyetlen éjszaka alatt, és pánikot keltenek az alkoholfogyasztással kapcsolatban Nagy-Britanniában, ajtót nyitva egy csomó újabb tessék-lássék intézkedés előtt" - mondta Snowdon.
Link

Hozzászólások

236 #1 Vazul
- 2016. január 08. 20:21:23
Vodkagyárat alapít a CBA-s Baldauf, a Lázár-testvérek és a Nemiroff vodka ukrán gyártója
http://444.hu/201...n-gyartoja

A gyár építést melyik zsidó nem hagyná ki??
Egymillió alkoholista országa leszünk
http://www.origo....arang.html
249 #2 Bazalt
- 2016. január 08. 23:57:15
Egészségügyi kockázat.
Hahahahahahahahahahahaha...

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.33 másodperc
2,485,301 egyedi látogató