Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

KÖTELEZŐ TANULMÁNY: Hegemónikus Hibrid Háború (HHH) -Avagy az Európai Unió nemzetállamainak szétverése

TechnikaBevezető
A téma kapcsán a temérdek gondolat rajzott a fejemben, melyeket egyenként, és összességében is, meg kellene alaposan vizsgálni. A válasz nagyon komplex, tanulmány méretű. Mégpedig biztonságpolitikai kutató intézet kutatógárdájának való bonyolult téma.

1990-ben írta az amerikai jövőkutató intézet elnöke, egy vaskos könyvben “Megatrends 2000”, hogy

a Föld bolygó gazdasági erőközpontja áttevődik távol keletre,
ahol a gazdasági erő, odahúz a kultúra is.
Nyugat elveszti az eddigi döntő befolyását a világra!

Feltehetőek, tehát, a kérdések:

Ez ellen lépnének fel a -nyugateurópai és amerikai- különböző erők!?
Milyen formában léphetnek fel ezek az erők, miképpen fejtik ki politikai akaratukat?

Az első két alapvető kérdés további kérdéseket szül:

Háborúban vagyunk?
Egy háború kellős közepén?
Miféle háború lehet ez?
A háborúnak csak az EU a célpontja vagy csak Magyarország?
Mi az oka annak, hogy Magyarország messzemenően az első helyet foglalja el, mint hullámtörő, a menekült áradatban?
Lehet egyáltalán ezekre a kérdésekre, a ködgépezetek (média) erőteljes működése közben, letisztult, megbízható válaszokat adni?

Tudjuk már Carl von Clausewitz katonai stratégia alapkönyvéből, hogy „A háború nem egyéb, mint a politika folytatása más eszközökkel!”

Hibrid háború

Frank G. Hoffman, alezredes, katonai szakíró elemzi a háború válfajait felosztva ezeket konvencionális és irreguláris háborúkra. Ennek a kettőnek a kombinációját meg compound háborúnak, vagyis összetett háborúnak nevezi. Hoffman vezeti be először a hibrid háború fogalmát. / Cikke angolul itt olvasható: Armed Forces Journal; October 1, 2009 ; Hybrid vs. compound war; / http://www.armedforcesjournal.com/hybrid-vs-compound-war/ /

A hibrid háború az összetett háborúnál jóval több, mivel olyan módszereket vezet be a hadviselésbe, amelyek az összetett háborúnál nem szerepelnek.
Magyarország 2014-ben az európai menekült áradatot felfogó országok élvonalába kerül
Magyarország 2014-ben az európai menekült áradatot felfogó országok élvonalába kerül

A 21. század legújabb fejlesztése: a hibrid háború. Javítok: Az aljas hibrid háború! Ugyanis a hibrid háborúban nem tartja be a támadó fél a háborúra vonatkozó Genfi Konvenciókat! Nincs hadüzenet, tehát nincs támadó fél!!! Ha nincs hadüzenet, sem támadó, akkor háború sincs!!! Elméletileg!!! De a valóságban meg folyik az öldöklés!!!
-videó ajánló: http://www.kla.tv/3359
Klagemauer TV (Síratófal TV) oldaláról letölthető film, mely 5 percben közérthetően, animációval és kitűnő német dikcióval, elmagyarázza a hadüzenet nélküli, modern háború működését. A harmadik évezred elejétől kezdtek a szakírók a 21. század új típusú háborújáról beszélni: „4th Generation Warfare“ vagyis „4. Generácios hadviselés“, illetve „Compound Warfare“, magyarul „Összetett hadviselésként“ emlegetve. Ismételjük: Először Frank G. Hoffman alezredes, katonai szakíró, használta 2005-ben a „Hibrid Háború“ szakkifejezést. 2006-ban a Libanoni háború kapcsán terjedt el először a kifejezés, mint annak a modern háborúnak a leírása, melyben párhuzamosan használnak konvencionális és irreguláris hadviselést kihasználva ezek szinergetikus összhatásait. A harctéren és annak hátországában, illetve a megtámadott területen bűnöző szervezetek létrehozása és működtetése, terrorista hadviselés minden ismert módozatainak használata, tömeges nemi erőszak tudatos bevetése, a menekült hullámok célzatos gerjesztése és irányítása, egyszerre képezi a hibrid háború részét. / Hybride Kriegsführung; Zur Einordnung einer aktuellen Erscheinungsform des Krieges Oliver Tamminga (alezredes, tudományos kutató); Deutsches Institut für Internationale Politik und Sicherheit/

Hibrid háború az a politikai akarat tárgyalásokon túli rejtett eszköze, amit egy más ország területén felségjelek nélküli katonák és titkosszolgálati tisztek hadüzenet nélkül, a belső, erőszakra hajlamos csoportok álcázott szervezésével, közvetlen, de fedett, támogatásával és irányításával, viselnek, miközben a terrorista taktikák és fegyverek egész arzenálját bevetik, kisérve mindezt egy agyonhallgató, vagy tagadó hazugságpropagandával, az ellenséges ország elleni kibernetikai támadással, menekült invázió tervezett és irányított bevetésével, a megtámadott ország tudatos gazdasági kifosztásával.

A szándék a nyílt, vagyis a hadüzenettel kezdődő, háború elkerülése, a háború minden eddig ismert válfajának mesteri tökélyre fejlesztett összemaszatolásán keresztül. A NATO helyettes vezetőjének Alexander Vershbow-nak a véleménye szerint a hibrid háború egy modern Trójai Faló. James Sherr a brit Institut Chatham House-tól azt állítja, egy olyan háborúról van szó, melyet oly módon kell viselni, hogy egy államot úgy béníts le működésében, hogy az észre se vegye azt, csak akkor, mikor államisága már akut veszélyben van és lehetőleg már menthetetlen helyzetbe került. Lehetőleg még ekkor se vegye észre, hogy egy háború kellős közepén van!...

Link

Hozzászólások

159 #1 vanyusha
- 2016. január 10. 09:47:21
KÖTELEZŐ TANULdárMÁNY: Hegemónikus Hibrid Háború (HHH valóságban Halmozottan Hkátrányos HelyzTetű) Eltérő Cool tura Bisnis =Busi ness -3x4 fejkvóta elszámolható közellátó rendszerműködtetésben, az Európai Unió nemzetállamainak területén,az orvosi iskolai szociális ingyenes ellátás,humánerőforrás,járulékadó. Másfélmillió jól képzett, mosogatni kint is adózni,5 év től otthon egyben…..


A NATO helyettes vezetőjének Alexander Vershbow-nak a véleménye szerint a hibrid háború egy modern Trójai Faló. James Sherr a brit Institut Chatham House-tól azt állítja, egy olyan háborúról van szó, melyet oly módon kell viselni, hogy egy államot úgy béníts le működésében, hogy az észre se vegye azt, csak akkor, mikor államisága már akut veszélyben van és lehetőleg már menthetetlen helyzetbe került. Lehetőleg még ekkor se vegye észre, hogy egy háború kellős közepén van!..

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.31 másodperc
2,271,635 egyedi látogató