Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Szlovák kormány: szükséges a menekültek megfélemlítése

KülföldUgyanez a zsidókra triplán érvényes és a programnak ez a lényegi része. "Ha nincs megfélelmlítés, ha nem teszünk semmit, csak ülünk ölbe tett kézzel, majd végignézhetjük, ahogy további menekültek százezrei jönnek Európába, mindenféle ellenőrzés nélkül" - mondta Kaliňák.

A Szlovák Rádió és Televízió politikai vitaműsorában Lucia ®itňaská, a Híd alelnöke vitázott Robert Kaliňák belügyminiszterrel. A vita fő témái a schengeni övezet jövője és a migrációs politika voltak. Kaliňák szerint a menekülthullámot a Törökországból Görögoszágba érkező menekültek visszafordításával lehetne megállítani. Szlovákia ezzel a javaslattal érkezik az uniós belügyminiszterek amszterdami értekezletére is, amely holnap kezdődik. Kaliňák hozzátette: el kell érni, hogy a menekültek elveszítsék a motivcációt, és ne akarjanak Törökországból tovább vándorolni Európába. Ezzel kapcsolatban emlékeztetett: Szlovákia minden illegális bevándorlót őrizetbe vett, és visszaküldött oda, ahonnan érkezett. "Ha nincs megfélelmlítés, ha nem teszünk semmit, csak ülünk ölbe tett kézzel, majd végignézhetjük, ahogy további menekültek százezrei jönnek Európába, mindenféle ellenőrzés nélkül" - mondta Kaliňák.

®itňanská felhívta a figyelmet: a kormánypárt a menekültválságra építi a kampányát, holott ez a válság Szlovákiát elkerüli. Hozzátette: a kormánynak elsősorban sajárt sorain belül kellene rendet tennie és egyeztetni például Miroslav Lajčák külügyminiszterrel, aki egy osztrák napilapnak a minap azt nyilatkozta: szeretné, ha orszáunk a menekültek célországa lenne, mert ez azt jelentené, hogy Szlovákia összemérhető a legmagasabb életszínvonalú országokkal.

®itňanská elmondása szerint a schengeni övezet biztonságának szavatolása a Híd számára is prioritás. Szerinte ugyanakkor a menekültek csak akkor nem fognak akarni tovább vándorolni Európába, ha a görögországi és törökországi táborokban megfelelő körülményekkel találkoznak és biztonságban érezhetik magukat.

A vita végén Kaliňák megjegyezte: Szlovákia üdvözli, ha hozzá hasonlóan más országok is keményebb migrációs politikát vezetnek be. Szerinte Németország és Ausztria is erre az útra tért.
Link

Hozzászólások

159 #1 vanyusha
- 2016. január 25. 19:11:29
kepfeltoltes.hu/160125/1337055010-madarijeszto_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.34 másodperc
2,487,381 egyedi látogató