Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

A német kormány korlátozná a készpénzforgalmat

KülföldHER hozta, hogy itt meg jegyrendszert vezetnének be? Külföldről mindenki "hozza haza" a pízét, mert RESET jön. Persze, lehet, hogy igen, de lehet, hogy mégis. Rubelt vegyetek! Vagy fegyvert! El is lehet, nem csak meg! Öngyilkos rendőröknél van belőle bőven. A német kormány korlátozná a készpénzforgalmat a pénzmosás és a terrorfinanszírozás elleni harc részeként, a szerdán ismertetett elképzelés szerint az Európai Unió tagállamainak közösen kellene lépniük az ügyben, és ha nem sikerül a megegyezés uniós szinten, Németország saját hatáskörben vezet be felső határt.

A német pénzügyminisztérium álláspontja szerint 2000 és 5000 euró között kellene kijelölni egy tranzakciós határt, amely felett nem szabad készpénzt használni a tagállamokban. Az uniós felső határt még az idén be kell vezetni, és ha nem sikerül erről megállapodni, akkor Németországban az 5000 euró feletti tranzakcióknál kell megtiltani a készpénzhasználatot.

A tárca azután foglalt állást a kérdésben, hogy megrendelésére elkészült egy tanulmány a pénzmosásról. A halle–wittenbergi Luther Márton Tudományegyetem kutatása szerint a nagy értékű árucikkeket megmozgató ágazatokban – egyebek mellett az aranyékszer-, az autó-, az ingatlan- és a műkincs-kereskedelemben – évente nagyjából 30 milliárd euró jogtalanul szerzett pénzt mosnak tisztára Németországban, és ez az összeg a pénzügyi szektorban folytatott pénzmosással együtt évi 50 milliárd euró, a vendéglátással és idegenforgalommal együtt pedig eléri 100 milliárd eurót.

A német pénzügyminisztérium szerint a terrorfinanszírozás elleni harc eredményességének növeléséhez is szükséges a készpénzhasználat korlátozása, és ezen a területen az anonim fizetési lehetőséget biztosító úgynevezett feltöltős vagy előre fizetett (prepaid) bankkártyák használatának ellenőrzését is fokozni kell.

A tárca hangsúlyozza, hogy szó sem lehet a készpénz megszüntetéséről, a bankjegyek és érmék bevonásáról, de a korlátozás elkerülhetetlen, mert a pénzmosást és a terrorfinanszírozást csak akkor lehet visszaszorítani, ha minden nagyobb tranzakciónak van nyoma. Az értékhatár feletti tranzakciókat átutalással kellene lebonyolítani, ami az első kommentárok szerint körülményesebbé teheti számos ágazat működését és növelheti a vállalatokra nehezedő terheket.

Több ellenzéki párt elutasította a tárca javaslatát. A Zöldek szerint a készpénzforgalom korlátozása újabb támadás lenne a magánszféra ellen, a liberális FDP részéről pedig azt emelték ki, hogy a készpénz a szabadság megtestesülése, és használatának korlátozása a szabadság szűkítését jelentené.
Link

Hozzászólások

4 #1 Posta Imre
- 2016. február 04. 08:37:22
[movie=youtube]https://www.youtube.com/watch?v=diRVuIK23-g[/movie]

No meg még mindig "követelik" a zusából az aranyukat. Ki hiszi ezt már el?
http://finobzor.r...oloto.html
137 #2 balu
- 2016. február 04. 08:50:12
Én meg pont egy olyan elemzéssel nyitottam ma reggel, hogy már 2010 óta tervezgetik titokban az eurozóna megszüntetését. Ez egy "északi eurozóna" azon nyomban való megalapításával is járna. Ebben Németo., Hollandia, Ausztria, Luxemburg és Belgium lenne.

Ez a folyamat a jelenlegi "nagy" schengen szétesésével startolna és a nevezett országok egy "kis-schengen" alakítanának ki. Vagyis az EU és az eurozóna szétesése egyenes következménye annak, hogy milyen gyorsan és hogyan fogják kezelni az egyes országok a migráénskérdést. Ha egyenként, akkor schengen szétesik és vele az eurozóna is. Mindez term. hirtelen, egyik napról a másikra fog bekövetkezni, hogy ne lehessen rá felkészülni.

Imibátya, most megleptelek, mi? :-) Mikor is írtad, hogy már ott áll kupacokban a DM-III a német bankok pincéiben?
4 #3 Posta Imre
- 2016. február 04. 08:57:01
Balu, mert idióta vagyok, ez azért van. A beneluxok újra összetömörülnek, nyelvészetileg, a skandinávok szintén. Az Északi Áramlat ad energiát és így "leválhat" a V4 is, Varsói Szerződés II. címszó alatt. Ukrajnának lényegében lőttek. Most olvasom Vasserman elemzését, hogy úgy vélte együtt kapja meg az orosz állampolgárságot minden ukránnal, de Kijevben a hatalmat zsidófasiszták kaparintották meg, így nem győzi kivárni. http://podrobno.n...ya-ukraina

A menetrendet sok éve felvázoltam már. Összeraktuk. Kérdés nem is maradt már csak annyi, hogy mit kezdjünk a sok eszünkkel?
4 #4 Posta Imre
- 2016. február 04. 09:02:40
Néccsak, a bajorok már a spájzben vannak! Tudod, illumináti központ, sörpuccsal.

Bavaria Interested in Boosting Cooperation With Moscow Region

Germany's southern state of Bavaria is interested in further strengthening of cooperation with Moscow Region, Bavarian Prime Minister Horst Seehofer said Thursday.

Read more: http://sputniknew...z3zBijZsJ6

Kiss zinger is a "főnöknek" referál.

Moszkvában találkozott "régi barátjával" Putyin

Vlagyimir Putyin orosz elnök moszkvai rezidenciájában fogadta a 92 éves Henry Kissinger volt amerikai külügyminisztert.http://www.atv.hu...val-putyin

Ingatlanbefektetési titkok – Kié is Németország?

Németország a mai napig igen kedvelt a befektetők körében, sőt az ország esetében növekvő trendekről beszélhetünk. A munkanélküliség az európai átlaghoz képest alacsony, az ország gazdasága – a leginkább politikai nehézségek ellenére is – erős. Nem csoda hát, hogy az erős gazdaság igen csábító a befektetők számára.

A világ más tájairól érkezők igen nagy fantáziát látnak elsősorban az ingatlanbefektetésekben, így szeretnének az erős német gazdaságból profitálni. Az elmúlt néhány évben a külföldi ingatlanbefektetők száma egyre nő, amint az a Savill ingatlanspecialista cég felméréseiből kiderül.

2015-ben az ingatlanvásárlók és -befektetők 68 százaléka külföldi volt és csak 32 százalék érkezett Németországból. Néhány évvel ezelőtt ez az arány fordított képet mutatott: 2009-ben a vásárlók/befektetők 86 százaléka német volt és csupán 12 százaléka külföldi. A Savill elemzői szerint ma már nem csak a kétharmados külföldi többség a meghatározó, hanem az is, hogy ezáltal a németországi ingatlanárak is igen magasra kerülhetnek. http://gazdasagpo...metorszag/
137 #5 balu
- 2016. február 04. 10:31:51
De azért milyen vicces mán, mi? 2009-ben beléptetnek egy valag országot az eurozónába (plö Tótiát), közben meg már sutyiban azt tervezik, hogy szétszedik.

"Valakik" Norvégiában meg régi NATO-s tengeralattjáró-silókat vagy barlangokat vagy miket vásároltak... hiába, no a biznic az biznic, mindenek felett áll ugye. Az is csak "ingatlan", nem kell annyit szőrözni. Az osztrákok is (ugyi az is a "kis-eurozóna" része lenne) ipeg most mentek megnézni a Krasznaja plosagyot, kutyafitye.

Mennyit tippelsz? Két hónap?
118 #6 keepfargo
- 2016. február 04. 10:49:08
Északi Júnijót júniusra összehozzák (papíron már megvan), az ilyen magamfajta svédnek ez vagy jó vagy rossz (ezt a meglepetést!), de a schengenem már kivan a gatyából amúgyis - emígy még benne van - így marad a maradi magyar magnak. Csak magamnál is legyek mire ez is lezajlik...ha nem; iszok róla, izé, eszek róla (nnnna, teszek róla - ez az!:))
4 #7 Posta Imre
- 2016. február 05. 15:54:18
Nem dobhatják ki a lejárt ételt a francia boltok
Mostantól törvény tiltja Franciaországban, hogy a boltok kidobják vagy bezúzzák azokat az ételeket, amelyet a minőség-megőrzés határideje alatt nem tudtak eladni. Ezeket a termékeket alapítványoknak és élelmiszerbankoknak kell adniuk.http://faktor.hu/...e=hirstart
4 #8 Posta Imre
- 2016. február 07. 18:47:04
Kínai vállalatnak adja el vízmű üzletágát a Bilfinger

A német Bilfinger építőipari konszern a kínai Chengdu Techcent Environment Group vállalatnak adta el Water Technologies üzletágát 200 millió euróért - közölte a mannheimi székhelyű vállalat.
http://www.hirado...bilfinger/

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.38 másodperc
2,486,839 egyedi látogató