Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

OTP HungaryMár az első mondat sem stimmel. Mikor kötöttek szerződést? 2014 július 1 után. A szerződéskötéskor elmaradt a tájékoztatás. Figyeld a stílust! "További tudnivalók". Nem bocsika, de mi most egyoldalú szerződésmódosítunk, nem kérjük tájékoztatásunk utáni döntését szerződést megelőző jogállásban hozhatja meg. Aztán a korona: "Az Ön teendője":......
Hány ilyen szennyet küldtek szét?
A végrehajtási törvény szerint, 3 hónap hitel nem fizetés után repül a magyar a saját lakásából.
Itt 20 hónapos elmaradás van.
FATCA. Tehát a számlanyitó nem értesült arról, hogy közvetve szerződést kötött az Egyesült Államokkal. Arról pedig még most sem tud, mi hat rá a Kormány-közi szerződés szerint.

http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=A1400019.TV

A hazaárulás bizonyítékaiból néhány falatot kiemeltem. Íme.
Átvilágítási kötelezettségek az Egyesült Államoknak Jelentendő Számlák és egyes Nem Résztvevő Pénzügyi Intézmények Kifizetéseinek azonosítására és jelentésére

A FATCA alkalmazása a Magyar Pénzügyi Intézményekre

1. A Jelentő Magyar Pénzügyi Intézmények kezelése. Minden Jelentő Magyar Pénzügyi Intézmény az Egyesült Államok Adókódexe 1471. szakaszának megfelelőként kezelendő, és mentesül az a szerinti forrásadó-levonás alól, amennyiben Magyarország teljesíti az ezen Megállapodás 2. ás 3. cikkeiben foglalt kötelezettségeit a Jelentő Magyar Pénzügyi Intézmény tekintetében, és a Jelentő Magyar Pénzügyi Intézmény:

a) meghatározza az Egyesült Államoknak Jelentendő Számlákat, és azokkal kapcsolatban a 2. Cikk 2(a) albekezdésében meghatározott információkról a 3. Cikkben meghatározott módon és időpontban évente jelentést tesz a Magyar Illetékes Hatóság részére;

b) 2015-öt és 2016-ot illetően évente jelentést tesz a Magyar Illetékes Hatóság részére minden Nem Résztvevő Pénzügyi Intézmény nevéről, amelyek részére kifizetést teljesített, és ezen kifizetések összesített összegéről;

c) megfelel az alkalmazandó regisztrációs követelményeknek az IRS FATCA regisztrációs honlapon;

d) amely mértékben a Jelentő Magyar Pénzügyi Intézmény

Elektronikus adatkeresés. A Jelentő Magyar Pénzügyi Intézménynek át kell vizsgálnia a Jelentő Magyar Pénzügyi Intézmény birtokában lévő, elektronikusan kereshető adatokat bármely alábbi egyesült államokbeli kapcsolatra utaló jel vonatkozásában:


A. Magyarországnak elő kell írnia, hogy a Jelentő Magyar Pénzügyi Intézmények alkalmazzák az I. számú Melléklet szerinti átvilágítási eljárást az Egyesült Államoknak Jelentendő Számlák és a Nem Résztvevő Pénzügyi Intézmények által vezetett Számlák azonosítása érdekében.

Ha a Számlatulajdonos egy Nem Résztvevő Pénzügyi Intézmény (beleértve egy Magyar Pénzügyi Intézményt vagy Egyéb Partner Joghatóság Pénzügyi Intézményét, amelyet az IRS Nem Résztvevő Pénzügyi Intézményként kezel), akkor a számla nem Egyesült Államoknak Jelentendő Számla, de a Számlatulajdonos számára jóváírt pénzügyi eszközöket a Megállapodás 4. Cikk 1 (b) albekezdésében foglaltak szerint jelenteni kell.

Nem minősül Magyarország szerves részének az egyén, aki független állami minőségben, hivatalnokként vagy ügyintézőként mint magánszemély jár el.
Kikre szavaztatok?

Jásdi Kiss Imre

Hozzászólások

12 #1 spartakusz
- 2016. március 05. 08:59:12
Kedves pitkin ezt nem értem!
Idézem:
; Az USA adóügyi illetőséggel nem rendelkező ügyfeleknek is kell nemleges nyilatkozatot tenni;

Szóval - MI EZ? Igaza lesz Orosházi úrnak, aki határozottan kijelentette a bíróság előtt a bírónő előtt bizonyíthatóan - , és ezt nyilatkozatnak is elfogadottnak tekinthető - és annak minősülő bizonyító erejű okiratba foglalható tanú vallomásnak, lehet tekinteni, MERT AZ! hogy idézem: ;én nem vagyok az USA - ba bejegyzett Magyarország kft. Cégnek a tagja...";
Szóval hova tegyem? Kérlek, magyarázd el nekem, kérlek mert nem értem;
Tisztelettel:
Id. Kiss László
Ui: mert nyilatkozok én is nyilvánosan, MOST ÉS ITT - én sem vagyok egyetlen egy bűnszervezetnek sem a tagja ,sem USA-ba sem itthon a honban én a magyar királyság honpolgára vagyok É R T H E T Ő !

A JÓ KURVA ÉLETBE! HÁT MIT KÉPZELTEK TI MAGATOKRÓL MINDENT MEGTEHETEK A MAGYARRAL? - És ezen ne csodálkozz, hogy durván írtam!
SEGÍTSETEK EMBEREK! HOGY A POKOLFENEKÉRE KÜLDJÜK ŐKET!
4 #2 Posta Imre
- 2016. március 05. 12:03:49
[movie=youtube]https://www.youtube.com/watch?v=vDO6IxYEl28[/movie]
1 #3 Pitkin
- 2016. március 06. 06:02:26
Spari!

Pont Te nem érted? Hát, akkor kiben bízhat már az Ember!?
Akarsz erről a témáról beszélni? Egyet azért tisztázzunk! Én csak a hírhozó vagyok. Mélyebb eszmefuttatásokra, javaslom Jásdi Kiss Imrét vagy Posta Imrét. Viszont a Posta Imre már KÖZ érthetően elemzett.

Két kérdésed:
MI EZ?
Ez pontosan az, ami oda le van írva.
Szóval hova tegyem?
Erre választ tudjak adni, további infóra lenne szükségem. Neked mi a szándékod, ezen információ birtokában?

Imre!

Ez most tényleg? Te is észrevetted?
(Spari! Nem rád értem Imréhez írt kérdéseimet.)
2 #4 gerry
- 2016. március 06. 07:15:56
Spari - ne zavarjon, hogy nem érted! Én se értek egy kukkot se belöle. Ez kockafejüeknek készült fogalmazvány-förmedvény. (Bocs' J.K.Imre - te lenni szabály erõsítõ kivétel.)

Viszont - elolvasva a jogtár linken írtakat a

II. számú Melléklet

kimondhatatlanul tetszik... olyan "paragrafus-erdõ kerülõ" csak fel kell fedezni, hol az ösvény ahol nincsenek kukkoló-kamerák.
4 #5 Posta Imre
- 2016. március 06. 10:28:56
Pénzügy

„Elvesztette közvagyon jellegét” – Matolcsy érvelése máshol is jól jöhet

Eljátszottunk a gondolattal, mi lenne akkor, ha a hírhedt Matolcsy-féle érvelést kiterjesztenénk az élet más területeire is.
Korábban a témában:

Matolcsy rokonáé lehet a Buda-Cash vagyona
"Ne zavarj, épp lopok" - így dugott el Matolcsy 250 milliárdot előlünk
Matolcsy fizetését 5 millió forintra emelnék

A neten terjed egy vicces felhívás, amely a botrányos MNB-módosításra reflektál. A HiCaPaCity nevű felhasználó levelében arról tájékoztatja az adóhatóságot, hogy jövedelmének adóköteles része mostantól elveszíti adóalapot képező jellegét, mert a pénzt egy alapítványba rakja és a gyermekeire fordítja, így az „elveszíti közvagyon jellegét”. Úgyhogy a NAV ne is kérjen tőle mindenféle adatigénylést. Vagy ha igen, akkor keressék fel a könyvelőjét, de ő sem fog válaszolni.

Adatigénylésükkel szíveskedjenek a könyvelőmhöz fordulni, aki azonban jogosult az igénylésük költségét – még az igénylést megelőzően – megtéríteni Önökkel, illetve – mindent megelőző családi érdekre hivatkozással – jogosult az adatok kiadását indoklás nélkül megtagadni.

Az irányelv megtárgyalására sürgősséggel, a házam szabályai szerint került sor,

– teszi hozzá HiCaPaCity.

Bár a felhívást alighanem lehetetlen felülmúlni, annyira tökéletes, eljátszottunk a gondolattal, milyen területeken lehetne még alkalmazni az új Csubakka-védelmet, a legendává vált Matolcsy-féle érvelést.
Vagyonosodási vizsgálat

Probléma: a cégem elnyert egy 15 milliárdos kormányzati kommunikációs tendert arról, hogy Magyarországon 2020-ig kolbászból lesz a kerítés, mert így még hatékonyabban tarthatjuk távol a muszlim menekülteket, de a NAV vagyonosodási vizsgálatot indított ellenem, mert minimálbérre vagyok bejelentve a cégembe, és ebből a csíra adóhatóság szerint nem futja a frissen felhúzott, négyszintes, liftes budai luxusvillámra, a két új X6-os terepjárómra valamint az ibizai nyaralómra.

Megoldás: tájékoztatom a NAV-ot, hogy a be nem vallott jövedelmem elveszítette adatszolgáltatási kötelezettség alá tartozó jellegét, mert bár valóban minimálbérre vagyok bejelentve, a nagy dellát a cégem alapítványába rakom, ami után semmiféle adatot nem vagyok hajlandó szolgáltatni, hiszen ez sérti a pénzügyi érdekeimet, és az alapítványba rakott pénzem amúgy sem az én pénzem.
Pro tipp: Bliccelés

Probléma: jegy nélkül utazok a villamoson, de elkaptak az ellenőrök és előkerül egy sárgamellényes is, aki igazoltatni akar.

Megoldás: tájékoztatom a sárgát, hogy semmi köze a személyes adataimhoz, hiszen az alapítványom képviselője vagyok, így más adatvédelmi és gazdálkodási szabályok vonatkoznak rám, és ha ezt nem tartja tiszteletben, beperlem hitelrontásért, jó hírnév megsértéséért és ha sokat ugrál, zaklatásért is!
Közbeszerzésen indulás

Probléma: van egy csatornázási cégem, amivel indulni szeretnék egy közbeszerzésen, ami modernizálná a Kárpát-medence közvilágítását 100 milliárd forintból 10 év alatt, de be kell adni mindenféle üzleti terveket a hatóságnak, holott Béla bácsi már leszólt a hivatalnak, hogy én vagyok az egyetlen induló, és nekem kell nyerni.

Megoldás: tájékoztatom az ügyintézőt, hogy nem vagyok köteles tudomására hozni az üzleti tervet, egyrészt azért, mert ilyen nincs a birtokomban, másrészt azért, mert ha mégis előkerülne ilyesmi, annak átadása, majd nyilvánosságra hozatala, súlyosan sértené az üzleti érdekeimet.
Forrás: giphy
Forrás: giphy
Közlekedési baleset okozása

Probléma: új városi terepjárómmal kisebb balesetet okoztam, amikor áthajtottam két fekvő nyugdíjason, akik éhségsztrájkkal tiltakoztak a Parlament előtt, mert nem tudnak megélni a 23 ezer forintos rokkantellátásukból, de a posztoló rendőr fel akar jelenteni közlekedési baleset okozása miatt, és felszólít, hogy adjam át a kocsi papírjaim, illetve igazoljam magam.

Megoldás: nem az én bajom, hogy nem vettem észre a nyugdíjasokat, túlságosan belesimultak az aszfaltba, egyébként meg a terepjáróm az alapítványom tulajdonában van, amivel kapcsolatban nem vagyok hajlandó semmilyen kérdésre válaszolni vagy adatot szolgáltatni, hiszen köti a kezemet az új törvény, és még én követnék el törvénysértést, ha igazolnám magam a rendőr úr előtt, amit becsületes, jogkövető állampolgárként nyilvánvalóan nem áll módomban megtenni, ugye megérti.
Közös költség nem fizetése

Probléma: frissen alakult oktatási alapítványom ingyenes használatra kapott egy 210 millió forint értékű gellérthegyi luxusvillát az államtól, hogy méltó körülmények között kutathassuk a gyermekszegénységet és a hajléktalanságot, de a házkezelő vállalat önkényesen megemelte a közös költséget ötezer forinttal, mert másképpen nem tudják fedezni a rezsicsökkentés okozta káraikat.

Megoldás: tájékoztatom a házkezelő vállalatot, hogy beperelem őket, egyrészt, mert akadályozzák az ország újjáépítését a rezsicsökkentés elszabotálásával, másrészt mert a közös költség megemelésével megsértették az alapítványom gazdálkodására vonatkozó szabályokat, hiszen joggal számíthattam arra, hogy az ingyenességből kifolyólag nem kell fizetnem semmit, és a házkezelő pluszköltségének áthárítása az alapítványomra anyagilag veszélybe sodorja, lehetetleníti az országos működésünket, ami felháborító.
Bírósági tárgyalás

Probléma: nyitok egy doktori iskolát, amelynek alagsorában borozót, bormúzeumot és éttermet is működtetek a hűbéreseim segítségével, majd az ebből származó pénzt és gazdasági adatokat eldugom a nyilvánosság elől, ám egy napon kapok egy idézést egy nyomozóhatóságtól. Mit tegyek?

Megoldás: bármilyen abszurd, de azt kell mondani a nyomozóhatóság képviselőjének, hogy a vonatkozó doktori iskola valójában egy alapítvány, és az alapítvány vagyona, gazdálkodása sajnálatos módon „elvesztette közvagyon jellegét”, és mivel erről a Parlament törvényt is hozott, minden jogszerű volt, úgyhogy lehet tovább haladni, a nyilvánosság az ellenkező irányban van.
http://24.hu/fn/p...jol-johet/
154 #6 kakas
- 2016. március 06. 10:33:44
41.media.tumblr.com/351b85a323f48f59d48aef0a2440158d/tumblr_o3m02gNzur1s4ew3vo1_1280.jpg

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.36 másodperc
2,383,468 egyedi látogató