Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Gigantikus összeget és vízummentességet kaphat Törökország az EU-tól

KülföldNa végre! Allahu akbar! A maci jól betolta az EU veséjébe a karambitot! Szóljatok, ha nem értitek!
Alakul a brüsszeli török-EU csúcs: a kiszivárgott megállapodástervezet szerint Törökország még egyszer annyi segélyt kér a menekültválság kezelésére, mint amennyit eddig kapott: 3 milliárd eurót. Legkésőbb június végéig eltörölnék a vízumkényszert a törökökkel szemben. Cserébe Törökország vállalná, hogy visszafogadja a Görögországba illegálisan átjutó szíriai menekülteket.

Törökország további hárommilliárd eurót kér az Európai Uniótól az országban tartózkodó szíriai menekültek ellátására - jelentette be hétfőn Martin Schulz, az Európai Parlament elnöke a brüsszeli rendkívüli csúcstalálkozón. Ez azt jelenti, hogy gyakorlatilag megduplázzák segélyigényüket, ugyanis ennyit már kaptak az Európai Uniótól.

Igaz, Recep Tayyip Erdogan török elnök hétfőn Ankarában azt mondta, hogy az EU nem folyósította az országnak a megígért összeget, amelyből a szíriai menekülteket segtíthetnék. Erdogan azt mondta, már négy hónap eltelt a novemberi egyezmény óta, és ők még mindig csak várnak a pénzre. Hozzátette, reméli, hogy Ahmet Davutoglu miniszterelnök pénzzel tér haza Brüsszelből.

Névtelenséget kérő források szerint cserébe az újabb, hétfőn kért gigantikus összegért Törökország hajlandó lenne visszafogadni az országból Görögországba illegálisan átjutó migránsokat. Ez lehet a hétfői rendkívüli EU-török csúcstalálkozó megállapodása.

A megegyezés része az is, hogy minden egyes visszafogadott szíriaiért az EU-nak közvetlenül Törökországból kellene befogadnia egy szíriait. A Reuters azt is tudni véli, hogy a tervezet szerint az EU június végéig felfüggesztené a vízumkényszert a török állampolgárokkal szemben.

A dokumentumban emellett arról is szó van, hogy a felek havonta közösen értékelnék a török uniós csatlakozási folyamat előrehaladását.

A kiszivárgott tervezetben az áll, hogy az unió teljesen kitelepítené a menekülteket a görög szigetekről, és csak azokat toloncolná vissza Törökországba, akik egy meghatározott dátum után érkeztek.

Terven kívüli egyeztetés lesz este

Az uniós vezetők és Ahmet Davutoglu török miniszterelnök közötti munkaebéd késő délutánra véget ért Brüsszelben. Az EU-tagországok állam- és kormányfői jelenleg a tervezetről vitatkoznak, és noha ez eredetileg nem szerepelt a tervekben,este ismét összeülnek Davutogluval. Uniós források szerint az eredeti tervtől azért tértek el, mert Davutoglu a munkaebéden új javaslattal állt elő, amelynek értelmében Törökország az eddiginél többet vállalna a migránsválság megoldása érdekében, de azért az eddiginél több dolgot kér az uniótól.

Davutoglu optimistának tűnik


Az Európai Unió és Törökország közötti csúcstalálkozó résztvevői eredetileg a migrációs hullám megfékezéséről az ankarai kormány és az uniós tagországok vezetői között novemberben létrejött egyezmény végrehajtásáról terveztek tárgyalni elsősorban. Az akcióterv értelmében Ankara kötelezettséget vállalt arra, hogy megerősíti határai védelmét, fellép az embercsempészek ellen és visszafogadja az unióból kitoloncolt bevándorlókat, cserébe az Európai Unió és tagállamai hárommilliárd euróval segítik Törökországot az országban lévő menekültek ellátásában.
Link

Hozzászólások

267 #1 Perle
- 2016. március 07. 19:10:00
Törökország menekült bizniszbe kezdett, mint bármely embercsempész.
Ha most a törökök jönnek majd csapatostól vízum nélkül Európába, miközben néhány illegális ázsiai bevándorló visszatér Törökországba, de ugyanannyi legális szíriai bemegy Európába, mennyivel jár jobban az európai polgár? Ki tudja , ki jöhetnek még hamis török vízummal.
A törökök egyre bátrabbak lettek annak tudatában, hogy egyik légi bázisukon őrzik a nagy halom amerikai nukleáris töltetet.

Mindenesetre jól átverte a török vezér az eus nagyokosokat.
Van egy gyerekmondóka (Szerbhúsz ötcseh-öt török, öt görög,hány ember?), ez jut eszembe erről a megállapodásról.
69 #2 Szalonna
- 2016. március 07. 19:34:43
Az lehet hogy jönni fognak ezek is... de a mostani tetű áradat még ennél is intenzívebb lesz, csak nem tudom már hova, mintha eddig nem özönlöttek már tömegével a patkányok.
236 #3 Vazul
- 2016. március 07. 20:30:04
Már ideje volt, hogy egymás vérét szívják a zsidók, egyik oldalról Anglia, másikról Törökország, középről meg a nácionisták, Amerikában meg Trampli. Mi lesz így izraellel, ha Szíriában, Irakban rend lesz, és Libanon se a zsidók zsoldos terroristával való harccal lesz elfoglalva?

Idejönnek magyarnak?
267 #4 Perle
- 2016. március 07. 21:06:44
OV megvétózta a tervezetet:
http://mno.hu/kul...ot-1332124
236 #5 Vazul
- 2016. március 08. 07:43:34
Perle, állítólag ez a vétó se úgy van és azért diktálták be az MTI-nek, hogy megmutathassák OV milyen f@szán megvédi megint a hazát, meg az egész bolygót! Ez kb. olyasmi lehet, mint amikor múltkor elutasította a kvótát, miközben aláírta.
"Bíró Nagy András szerint Orbán a vétójával már csak az is a probléma, hogy olyan dolgot, ami egy önkéntes vállaláson alapulna másik országok tekintetében, azt egy magyar miniszterelnök nem tudja megvétózni."
http://www.klubra...cid=197200
236 #6 Vazul
- 2016. március 08. 21:40:28
Ismeritek azt a viccet, amikor a zsidó helyreteszi a cigány-zsidót?

Merkel cáfolta meg Orbán vétóját
Angela Merkel német kancellár cáfolta meg azt az Orbán Viktor sajtószóvivői által széles körben elterjesztett állítást, hogy hétfő este a magyar miniszterelnök vétója miatt félbeszakadt a brüsszeli uniós csúcs.
http://m.nol.hu/k...at-1605381
116 #7 livia
- 2016. március 08. 21:51:12
Tudjátok, mennyien vannak orbán mellett? Az emberek igencsak felszínesek. Lassan, ha így haladunk, csak színesek. A fel le-marad. Egyre lejjebb! Minden téren.
60 #8 csaba
- 2016. március 09. 14:57:33
"És akkor Putyin ránk szabadította a menekülteket..."

"Philip Breedlove a NATO európai erőinek főparancsnoka az amerikai szenátus bizottsága előtt vázolta fel azt a konspirációs teóriát, amely szerint Putyin és Aszad a menekülteket használja fel Európa destabilizálására."
http://orientalis...ekulteket/
orientalista.hu/wp-content/uploads/2016/03/putin.jpg
s_francs_durr
60 #9 csaba
- 2016. március 10. 07:20:31
"Törökország röhögve felmoshatja a padlót Európával"s_f-ang
"Történelmi tabukat döntögetni, emberi jogokról tárgyalni, miközben éppen szétverik azokat - nagyokat kell nyelniük az EU-s kormányfőknek, ha nyélbe akarják ütni a megállapodást Törökországgal."
http://vs.hu/koze...aign=main#
vs.hu/i/b-l0165-jpg.exact679x452.jpg

vs.hu/i/kurd-jpeg.exact679x452.jpg
s_franc

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.39 másodperc
2,486,220 egyedi látogató