Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Próba

GondolatokKorán van még gondolkodni a Biblián.

Hozzászólások

4 #20 Posta Imre
- 2015-09-30 16:01
Gerry nekem nem sok vizet zavar. Máshoz úgy se szól hozzá, ezt meg csak te olvasod, miatta. Nem kék neki es egy blog? Ott leírhatná, hogy...naszóval, amit akar. Engem nem befolyásol, de ha olyanja van, hogy mindenhez oda kell tegye a monokliját, most üldözzem, hogy kitiltom, aztán jön másik néven. Ha volna kis önkritikája, tartaná a száját, vagy két mondatban valamivel kiegészíteni az infót, de hát nem errõl van szó. A kép remek, bár kár a kukacokért.
2 #21 gerry
- 2015-10-01 06:02
"Ismerem milyen, és azt is tudom miért van itt köztetek.
Sajna nem érti a magyar nyelvet, ez nagyon látszik, és csak azt tudja, amit tõletek tud. Két mondata után látszik ez is." - szegény én.:D

... én elövenni Deutsch-Ungarisch Wörterbuch-ot tanulni a mágyár Sprache...
4 #22 Posta Imre
- 2015-10-01 06:24
Gerry, meggondoltam magam. Marci most kezdett németül tanulni! Blankának is megyeget, iparkodik.
2 #23 gerry
- 2015-10-01 07:32
Imre - remélem nem miattam... :| ... nem szeretnék rossz tüzifát tenni a vízre!
...de "ha gondolkodol akkor vagyol"... (multidöben; "Ha gondolkodtál akkor vagytál"... ja, ez nem jó magyarul... "ha meggondoltad magyad akkor kivoltál /nerven-ügyileg/ ... esse jó?
Te jó 'sten... eeefelejtettem magyart. Német meg sohase. most mitévö legyek?

....apropo, a fiam szinte tököletesen beszél angolul /is/ Elarulta nekem, hogy úgy szerzett gyakorlatot, hogy minden akció filmet (egyszerü tõmondatok!) angolul nézett meg. Ma már a My fair Lady-t is eredetiben hallgatja és érti is ... (csak egy ötlet ami nála bevált! ... nálam nem, ezért a filmjeim is magyarul "gyülnek" - jobb mintha német nyelven nézem, kivötel egy-két német humoros film... azokban jók a szövegek) Próbáltam pornofilmekkel is de ott az a néhány ellihegett szó "nemzetközi" ...
.....................................
- majd meglkérdezzük Enidet, hogy a szappanoperák is jók-e tanulásra :D
4 #24 Posta Imre
- 2015-10-01 12:21
Gerry persze, hogy miattad, illetve imi miatt, meg miattam is. Tudok spontán is lenni. :P Ahogy én sem, úgy õ sem változik, de azt nagyon! Ja, te sem, és ez ebben a jó! Stabil a helyzet.

Én csak oroszul nézek filmeket, de most már kezdek az angolra is rászokni, vagy néha a germán, ha elébem kerül. A gyerekeknél annyi lehet a nyelv és a képek közti kapcsolatban a gond, hogy összekötõdnek az élmények, ha nem érti, mit is lát pontosan. Mire meg megérti, már késõ lehet. Beléégetõdött.Most jövök rá én is milyen hatással bírtak rám a régi filmélményeim és megnézve õket újra...hááááát! Enid az operában szappanoz? Levizsgázott, meg is tanulta a leckét a la italianõ!
2 #25 gerry
- 2015-10-08 11:55
michaelxox - ne kezd már te is!!!!! :D:o

remélem kínai nincs közöttünk!

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.62 másodperc
4,611,046 egyedi látogató