Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Kirúgják-e a Putyin Toursról fecsegõ Simicskót?

BelföldNa ez már majdnem a "postaimrei magasság"..., de persze Soros fizeti a macinak is a hibrid háborús jew-áttételt. Mi ebben a nem érthetõ? Macilandon keresztül a Norvégokat is szírek rohamozzák, csak Északról. Nekem tetszik! Moszkva fizeti a buszokat, amelyeken a menekülteket szállítják a Balkánon át Magyarországra. Ezt hallotta a cseh védelmi miniszter magyar kollégájától – derült ki egy hétvégi cseh lapinterjúból. Martin Stropnický cseh védelmi miniszter azt nyilatkozta, hogy Simicskó Istvántól tudja úgy, a menekültek orosz pénzügyi segítséggel utaztak föl a Balkánról buszokkal Nyugat-Európába. Ezt az állítást a magyar honvédelmi tárca félreértésnek nevezte, a cseh politikus pedig kijelentését úgy módosította, hogy teljesen mindegy, kitõl szerezte az információt, azt hitelesnek tartja. Dimitrij Peskov, a Kreml szóvivõje az értesülést furcsának és megalapozatlannak nevezte.

Az Együtt most Rogán Antalhoz, a kormány politikai irányításáért felelõs vezetõjéhez fordul és azonnali vizsgálatot követel Simicskó István “nemzetközi botrányt okozó fecsegése ügyében” a Honvédelmi Minisztériumnál. A párt írásbeli kérdést is bead a Miniszterelnöki Kabinetirodához, és indokoltnak látja a nemzetbiztonsági bizottság vizsgálatát is, mert a miniszterek fecsegése a hírszerzés pártok fölött álló érdekeit sérti – írta Szigetvári Viktor.

Az Együtt szerint nyilvánvalóvá vált, hogy a magyar kormány vezetõ tisztségviselõi nemzetbiztonsági információkkal politizálnak és manipulálnak a nyilvánosságban. Az Együtt szerint ez elfogadhatatlan, és átláthatatlan érdekek által vezérelve veszélyezteti a magyar hírszerzés politikai pártokon felül álló érdekeit, a magyar nemzetbiztonsági szervek szakmai munkájának végrehajtását.

Az ellenzéki párt elnöke szerint Simicskó István már elsõ tárcavezetõként eltöltött hónapjában nemzetközi botrányt okozott, amivel Szijjártó Péter nyomdokaiba lépett.

Az Együtt szerint az Országgyûlés Nemzetbiztonsági Bizottságának is lenne dolga ebben az ügyben, hiszen Lázár János és Szijjártó Péter után úgy tûnik, ismét hírszerzési információkkal manipulál egy miniszter.

A párt egyebek között tudni szeretné, honnan vette Simicskó István, hogy oroszok buszoztatják a menekülteket, és milyen további információi vannak még a magyar kormánynak errõl? Az Együtt arra is választ vár, miért cáfolta a magyar védelmi tárca a cseh miniszter szavait, milyen következményei lesznek a annak, hogy Simicskó kijelentései nemzetközi botrányt kavartak, és tervezik-e a honvédelmi miniszter menesztését?Link

Hozzászólások

31 #1 orokkezdo51
- 2015-10-13 10:10
Két hónapja mondott le Hende, most meg Simicskó mond le? Hú de huzatos hely ez a minisztérium!s_f-ang

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.32 másodperc
3,407,595 egyedi látogató